Naše (samo)štúdium
Strana 7 z 27 • 1 ... 6, 7, 8 ... 17 ... 27
Re: Naše (samo)štúdium
dzuli08- V.I.P.
- Počet príspevkov : 566
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
V stredu mám 2 skúšky, potom na 25.6. mám tretiu skúšku. V rámci štvrtého predmetu už stačí len dorobiť tú seminárku o Welschovi... celkovo by to mala byť otázka 2 hodín. Piaty predmet je diplomový seminár, kde musím odovzdať na posúdenie školiteľovi 20 normostrán diplomovky. Literatúru primárneho typu mám dosť veľa, všeličo som si už pozeral, ale ešte som písať nezačal. Skúškové končí júnom... je to teda už ledva-ledva, treba zamakať.
Minulý víkend bol úspešný, dal som za 2 dni 2 a pol seminárky. Dám za tento víkend učivo dvoch skúšok a zvyšnú polku seminárky? Idem sa nádejať a dúfam, že svoju nádej podporím aj konkrétnymi činmi.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Už je 13:05 teď, takže sa zberám učiť alebo dokončiť seminárku. Strááášne sa mi nechce. Ak by ste mali náhodou energiu a chuť do činnosti navyše, pošlite mi trochu.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Celkovo lejem do seba kofeín a nedarí sa mi dobre sústrediť. Bolia ma nohy z "tréningu", takže sa mi ťažko chodí po izbe (ja totiž sa musím prechádzať, keď sa učím). Tiež sa mi dosť trasú ruky a som akýsi úzkostný, aj potivý. Cítim silnú chuť spať, a naopak silnú nechuť čítať tie skriptá.
Je to boj. Snažím sa si to odľahčovať, brať to easy. Ale najviac je to boj so spavosťou, malátnosťou, roztrasenosťou a celkovou fyzickou nepohodou. Držte, prosím, palce. Vlastne, držme sa spolu.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
myslím, že skúšky pozvládavaš, keď si do toho už toľko snahy dal. Určite sa však nevysiluj a dbaj aj na primeraný odpočinok. Máš toho celkovo skutočne dosť štúdium-práca-doma, tak dbaj aj na kvalitný oddych. Držím palce. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Včera som sa pri večernej seanse učil len zo svojich poznámok. Dnes dokončím poznámky a pôjdem dopĺňať vedomosti zo skrípt také, ktoré neboli v poznámkach, no zhodnotím ich ako dôležité. Ešte si idem dať nejaký kofeín, a hurá na to.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Mám šancu zajtra, a potom ešte mám šancu v sobotu. Ak to zajtra nevyjde (a veruže vskutku sa na spravenie necítim), tak budem ešte dúfať v sobotu. No ako vravím, aj keby sa mi to nepodarilo, nič nebude úplne stratené, len by som musel vyčkať na štátnice až na jar 2018 kvôli tomu. Do hrobu sa neponáhľam, takže defacto je jedno, či budem Mgr. ako 31-ročný, alebo ako 32-ročný. Ale ľúto mi to veru bude trochu.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Takže by už nemalo vôbec hroziť predĺženie štúdia do r. 2018. Všetko sa dobre uberá smerom k ukončeniu na jar 2017.
Neviem ešte známku, zistím ju v priebehu dňa, ale "prešiel som". Dnes mám 1 deň dovolenky, takže sa idem učiť na sobotnú skúšku. Učiva je všelikoľko, ale ak sa tomu budem venovať, tak dnešné poobedie a nasledovné 2 večery by tomu mali stačiť. Tak idem na to.
Už som začal riešiť aj Diplomový seminár, školiteľ sa mi má vyjadriť, či chce naozaj 20 strán diplomovky. Teoreticky sa s ním chcem dohodnúť, že by som mu dal menej s tým, že chcem gro práce vypracovať práve cez leto...
Držte sa, priatelia.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Sobotná skúška pozostáva:
- z piatich kapitol istých skrípt (2 mám prejdené)
- 5 koncepcií istých mysliteľov (4 prejdené, piaty ešte nemám úplne dokončený, lebo bol rozsiahly)
Zostáva:
- prejsť 3 kapitoly v skriptách
- dokončiť piatu koncepciu
- celé to poriadne zopakovať a dostať pod kožu...
Plán zahŕňa:
- štvrtok večer (zajtra): prejsť zvyšné 3 kapitoly
- piatok večer: dokončiť piatu koncepciu, hromadne všetko zopakovať
- sobota ráno: opakovať
- sobota o 9:00: zložiť skúšku
Ani neviem, na čo to tu všetko tak podrobne opisujem. Veď nie ste zvedaví na každý moment v mojom štúdiu. Asi tak činím len čisto preto, že mi to akosi pomáha si uvedomiť veci a dať sa nejako "do pohybu". Keby Vám také prílišné detaily vadili, napíšte. Napravil by som sa obratom. Ale tak či tak, budem asi menej toho písať do tejto témy, lebo mám pocit, že to tu preháňam. Jedna vec je pochváliť sa so spravenou skúškou a druhá vec napísať 3-4 príspevky o jej obsahu, okolnostiach, zážitkoch, témach. Myslím, že odôvodnene sa dá povedať, že spamujem.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej napísal: Myslím, že odôvodnene sa dá povedať, že spamujem.
Predsavzatie: napísať do tejto témy až v sobotu na obed, či reku som spravil skúšku alebo nespravil, dovtedy v tejto téme ani písmeno.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 7 z 27 • 1 ... 6, 7, 8 ... 17 ... 27