Naše (samo)štúdium
Strana 10 z 27 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 18 ... 27
Re: Naše (samo)štúdium
je to tu,oslobodil som sa!!!uz ziadne trapenie,oblbovanie ci namahanie a hladanie kompromisu!!!
navzdy sa vzdavam studovania jazykov ako samouk,nemienim neustale pocuvanie slovicka nechce sa mi a obchadzanie tohoto studia,citil som sa neprijemno,znechuteno a unaveny,
dospel som k tomu ze na jazyky potrebujem ucitela a kurz,samostudium je o h...vne,nan nemam,
tesim sa naopak na lahke citanie v podobe sci+fi+horor literatury a odbornych predmetov ako aj zakladnych,tu sa citim prijemno,daco si zapamatam,precvicujem znalosti a obohacujem svoj repertoar znalosti,a vecer si mozem povedat ze to bol dobry den,co sa tyka citania a nelenosenia,
najtazsie s mojho pohladu:
jazyky
odborne predmety
zakladne predmety
fantazijna literatura
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Palec hore a zelený bodík k tomu.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Teď mám menšiu pauzu, trošku sa otepľujem z tej mrazivej zimy a pôjdem piť kávu. Potom o nejaký krátky čas mi začína poobedná študijná seansa, kde mám za cieľ napísať čo najviac z ďalšej seminárky. Tému mám, literatúru viac-menej tiež, už len to skomponovať, ale tiež preštudovať. Cítim, že po napísaní 3-4 strán som už vyšťavený, takže vtedy buď pôjdem relaxovať, alebo pôjdem robiť inú seminárku. Prípadne sa učiť na budúcosobotnú skúšku. Treba ešte riadne zabrať nasledujúcich zopár dní.
Odbornú činnosť mi už zapísali do systému v hodnotení ako "absolvoval", takže mi recenziu v časopise uznali.
Skúškové sa v súčasnosti vyvíja zatiaľ priaznivo, ale ešte je veru čo robiť. Proti prokrastinácii bojujem vizualizáciami, predstavujem si živo, ako by som sa cítil slobodne a super, keby som to a ono mal už hotové a nemusel sa tým viac zapodievať. Niekedy ma to vie v spolupráci s kofeínom a ginkom správne namotivovať. A niekedy nie.
Ešte treba:
- 10 strán seminárky
- 3 strany seminárky
- vypracovanie 20 otázok z preštudovanej literatúry, preštudovanie danej literatúry
- skúška v budúcu sobotu (textová časť, teoretická časť)
- aspoň 20 strán diplomovky
Pokračujeme v boji.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
veronicka- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 154
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.05.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
- 6 strán seminárky (literatúru mám, treba načítať a viac-menej sparafrázovať, ideu seminárky už mám zhruba v hlave a rozpracovanú na prvých 4 stranách)
- 3 strany seminárky, ktorá je sankciou za neúčasť na seminári (ešte nemám ani tému, ani literatúru)
- asi 25 otázok vypracovať z rôznych literatúr ako dôkaz, že sme si povinnú literatúru prešli a preštudovali (nemám hotovú ani jednu otázku)
- aspoň 10 strán diplomovky, nech má čo školiteľ na Diplomovom seminári zhodnotiť a dať mi nejakú známku...
Dátum: 27. január, skúškové je do 12. februára, odovzdať veci treba primerane, aby si učitelia stihli veci aj v kľude prečítať a hodnotiť, teda aspoň najnejskôr do 2.-3. februára, ale vo všeobecnosti platí, že už včera bolo neskoro!
Fúha, som si zavaril riadne.
Prosím, držte mi palce, nech sa primäjem a donútim. Nech nemusím riešiť školu opäť raz o ďalší rok dlhšie.
lemravý školák Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Plán:
- do 18:00 to mať napísané
- o 19:00 ísť vypracúvať tých 25 otázok z povinnej literatúry, pracovať na tom aspoň do polnoci
- po polnoci ísť riadne spať, neponocovať
Formy odreagovania a odmeňový systém:
- piť energeťák, v priebehu dneška ešte asi 0,75 litra (systém odmeny)
- informovať priateľov na schizofóre o svojich krokoch (systém odreagovania)
Pokračujem v boji.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Takže 10-stranová seminárka - hotovo!
Teď je 18:45. Idem na prvú otázku z 25 na iný predmet. Jedná sa o preštudovanie 2 kníh, jedného filozofického diela a jedných skrípt. V skriptách sa lepšie orientuje a práve prvých 20 otázok je z nich, takže uvidím, je možné, že to pôjde vypracovať plynulo. Vynasnažím sa.
Plán:
Do polnoci spraviť čo najviac otázok. Neviem odhadnúť, koľko času mi zaberie 1 otázka, takže neviem posúdiť, koľko mám šancu reálne spraviť do polnoci. Preto píšem iba všeobecne, že "čo najviac".
Boj pokračuje.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Pokračujem v boji, do polnoci je šanca mať vskutku všetkých 25 otázok, to by bolo úplne super. Zajtra by som tak robil už len doobeda trojstranovú seminárku ako sankciu za neúčasť na hodine a navečer už len čisto diplomovku.
Hurá, začalo ma to trochu aj baviť. Snáď mi to vydrží.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 10 z 27 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 18 ... 27