Práve som vstal
Strana 5 z 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Re: Prave som vstal
Ked o necelu pol hodinku odisiel, dala som si ranajky, sla som na net, pustila si nejaké pesnicky, popozerala, čo ma zaujima. Je 7,45 hod. pomaly sa oblečiem, nakrmim domacu zver , vychystam sa a pockam na synovca, ktorý ma cestu do krajskeho mesta a berie nas s mamou k lekarovi. Cítim sa fajn, vyspata, spokojná, verim, že už aj stabilizovaná.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Re: Práve som vstal
Cítim sa odpočinuto, ale nejaký povzbudzovač už tradične nebude chýbať.
Hurá do nového dňa.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Vstal som niečo okolo štvrtej a neviem, či je to dobré,alebo nie. Cítim sa však odpočinutý a nemám zvlášť chuť ďalej spať. Pripadá mi to tak trochu ironické, že píšem o akožeprobléme spania z opačnej strany ako som zvyknutý.
Vzhľadom na to, že keď sa rozozvučí zubárska vŕtačka, naskakujú mi zimomriavky. Dlho som sa zubára nebál, ale po jednom zákroku nemenovaného doktora stomatológie mi už všetko nie je jedno.
Joj. Tie zuby. Ach, to vstávanie.
Pekný deň a pohodu v ňom praje Tuto
Dobré ráno!
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Naplnilo ma to akousi nádejou, že by som mohol byť užitočný a že by som podporil povesť prevádzky. Už dlhšie som túžil mať prehľad o zákazníckych objednávkach, nakoľko práve ja vybaľujem a nahrávam tovar, takže by som mohol hneď pri krabiciach vytriediť to, čo mal niekto objednané. Dáva to logiku, že? Šéfka mi toto už dávnejšie nepodporila, lebo mám ako telefonista zlú povesť, zdám sa jej neobratný pri telefonovaní, čo mi naznačili viacerí (niet divu, keď mám pri tom úzkosť). Ale toto by bola vec esemesiek, takže by to bolo, myslím, ok. (Ale zas kolegyne robia inak dobrú prácu, obtelefonúvajú veľa, pričom túto agendu by som im ponechal samozrejme naďalej, určite nie som typ, ktorý by šiel dobrovoľne do telefonovania).
A takéto sny sa mi teda snívali teraz nadránom. Som sa priam zobudil celý energizovaný, že hurá, idem do toho. Trochu ma to aj psychicky povzbudzuje, hoci neviem, či moje skoré zobudenie o 4:30 s nemožnosťou spať nesúvisí s poslednými tendenciami k depresii. Fajny a Tuto ma povzbudili v téme o tauríne, pričom asi som proste človek s poruchou, ktorý si svoje ochorenie musí kompenzovať vonkajšou podporou, vrátane stimulantov v rozumnom množstve. Teším sa, keď mi prinesie kuriér tie taurínové kapsule. Musím vydržať asi ešte 2 dni. Na jednej stránke písali, že schizofrénie sa nedajú liečiť, dajú sa iba kompenzovať, že reku taký je stav súčasnej medicíny v tejto oblasti. Ale vďaka Bohu aj za to. Veď to nie je ani zďaleka málo, nie?
Uvidím, aký budem mať nový deň, trochu sa naň aj teším. V robote neočakávam nič ťažké, proste sústava po sebe idúcich úloh, tak snáď to zvládnem. Uvidím, ako na tom budú nálady. Asi si pôjdem do supermarketu pred smenou kúpiť kofolu bez cukru, nech mám trošku inú chuť na jazyku a zároveň osvieženie (dokonca kofeínové).
Držme sa, priatelia, ďakujem Vám vrúcne za vypočutie môjho ranného buntošenia.
Naposledy upravil Matej dňa St 28 september 2016 - 6:03, celkom upravené 2 krát. (Reason for editing : doplnenie textu, oprava preklepu)
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Prajem Vám príjemnú nedeľu.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Prajem krásny utorok všetkým!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Stáva sa mi teraz už pravidelne, že sa budím v noci vyspatý. Buď sa budím viac ráz v noci (aj štyrikrát) a musím sa uvelebiť nejak inak, napiť sa, a následne sa snažiť opäť zaspať. Alebo sa zobudím nadránom, pred piatou, pred šiestou, a už sa cítim ako-tak vyspaný, že reku môžem ísť vstávať. Osobne toto považujem za prvé obrovské pozitívum vysadenia kofeínu - že dokážem mať natoľko hlbší spánok, že som vyspaný už po 7-8 hodinách a nepotrebujem viac spať, takže často nevyužijem ani služby budíka na telefóne. Dúfam, že tento trend bude pokračovať. Ak by naozaj pokračoval, skúsil by som robiť počas "čakania na kúpeľňu a robotu" aj čosi užitočné, napr. si čítať knižky do školy. To by bolo velice fajn, ak by som mal na to energiu už tak zavčasu ráno. Lebo doteraz mi bolo ranné vstávanie skôr ťažké a budík ma musel vyslovene vyhnať z postele, a nie ešte aby som ja dobrovoľne si o nejaké hodinky privstal a robil dačo.
Veľmi dúfam, že toto pozitívum nezostane len zvláštnou anomáliou a nepravidelným javom súvisiacim s niečím iným, ale že to bude pokračovať na pravidelnej báze.
buntošiaci matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Dnes ma čaká trochu dlhý deň, ale snáď bude v pohode. Hlavne nech fungujú terminály na kasách!
Želám Vám blahodárny piatok, kamaráti, majte sa dobre. Držme sa.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Dobré ránko, priatelia.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Pokračuje teda ranné vtáčatstvo - verím naďalej, že práve vďaka vysadenému kofeínu.
Vo včerajší deň som dosť veľa spal. Neviem, či kvôli počasiu, alebo kvôli únave z týždňa. Skrátka som driemal aj doobeda, aj poobede - sumárne možno aj 5 hodín. Bál som sa, že či zaspím večer, ale o nejakej 22:00 som si začal čítať v posteli a do 22:50 mi oťaželi viečka a po zhasnutí lampy som prešiel do ríše snov. Sny som mal pokojné, na pozadí snov mi spravidla hrá v hlave nejaká hudba, ktorú si po zobudení dokážem ešte často hmkať. Okrem toho som dosť rozmýšľal o svojej súčasnej práci a o udržateľnosti súčasného životného štýlu v dlhodobej perspektíve. Polhodinku som ešte teda premýšľal, a reálne som vstal z postele o 6:45.
Rodičia hovoria, že možno v mojom rannom vstávaní nie je ranné vtáčatstvo a kofeín, ale skôr nezvyknutie na zimný čas. Totiž aj otec vstáva o hodinu skôr, než obvykle - je zvyknutý, že o pol ôsmej bývalo už pol deviatej. Ja si chcem ale určite udržať mienku, že je v tom zakopaný ten kofeín, lebo keď som ho bral, tak by som bol schopný vyspávať aj 10 hodín a bez budíka by som ani nevstal.
Prajem Vám krásnu nedeľu, dobré ránko.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 5 z 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12