Ako sa dnes máš?
Strana 67 z 84 • 1 ... 35 ... 66, 67, 68 ... 75 ... 84
Re: Ako sa dnes máš?
Nejake znamky depresie ci hypomanie ma v urcitom zivotnom obdobi vacsina ludi, niekto to ma vyhranenejsie, niekto menej. Dokonca aj derealizacia a depersonalizacia, ktore sa povazuju za psychopatologicke javy, sa vyskytuju aj u zdravych ludi napriklad v obdobi vycerpania. Taky clovek este u psychiatra skoncit vobec nemusi. Ale ked ma niekto pocit, ze je Panna Maria a jej frajer Jezisko, tak taky clovek vacsinou uz na psychiatrii skonci. To, ze po svete beha kopa psychicky chorych, ale neliecenych ludi, je normalne. Nepoznam sice nikoho z krcmoveho prostredia, okrem isteho tazko zavisleho pribuzneho, s ktorym sa ale nestykam, ale taki ludia sa najdu aj v beznom zivote. Ide o to, ze ti ludia to nemaju vyvinute v takej forme, aby im to ohrozovalo bezny zivot, pripadne ide o akcentovane rysy osobnosti, alebo poruchy osobnosti, ktore mozu vygradovat az do psychotickej hlbky. Ja som tiez az do 21 rokov unikala psychiatrii, hoci som trpela bludom a poruchou nalady, ale az depresia v 21 rokoch, ktora mi nalomila schopnosti zvladat zivot, ma dostala k psychiatrovi. Vyhladala som ho sama bez popudu okolia. Co sa tyka stamgastov krciem, tam moze ist primarne aj o zavislost a postupne osobnost tak degraduje a pripajaju sa neskorsie komplikacie alkoholizmu ako napr. psychoticke prejavy, ze to moze budit az dojem schizofrenie.
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Chcem však opísať moju návštevu u homeopatky.Asi pre 12timi rokmi sa mi od kolien dole začali vytvárať svrbľavé flaky.Kožná lekárka ma s tým poslala 2 krát do nemocnice na kožné,kde mi dávali len Pix masť,alebo kamforichtiolovú masť.Pri prepustení skonštatovali,že to mám lepšie,ale bolo to také isté.Strašne ma svrbeli nohy od kolien dole.Mala som ich rozškrabané,na kúpalisko som chodila v podkolienkach.Potom mi mama vybavila homeopatku,čo mala titul MUDr.Najprv ma totálne vyspovedala,stále trvala na tom,že aj moje psychické problémy musel sposobiť nejaký zážitok.Na tie nohy povedala,že je to ako keby"alergia na ľudí s ktorými prichádzam do styku"to som vtedy bývala ešte s rodičmi.Dala mi užiť nejaké homeopatické guličky a naozaj nohy ma prestali svrbieť.Mám tam ešte tmavé jazvy,no doležité je,že ma doteraz nesvrbia.Bola som tam na viac sedeniach.Tá doktorka tvrdila,že ma zbaví aj obezity,no to moc nepomohlo.Schudla som až potom racionálnou stravou,no stále mám okolo 100kg.Homeopatka ma chcela liečiť komplexne,aj duševné problémy.Je fakt záujmavé,že odkedy som tam chodila,nemala som halucinácie a bludy,len mániu.Momentálnlne tá doktorka tam už nerobí.Tušim sa niekde zamestnala.Sedenia s ňou neboli lacné,vždy som sa jej vyspovedala,rozoberali sme moj osud od detstva.Bola som tam spolu asi 6 krát.No momentálne sa nedá s ňou skontaktovať.Psychiatrické lieky mi vysadiť nedoporučovala.Sú všalijaké ľudové liečiteľky,čo doporučia vysadiť lieky a potom skončí človek prinajlepšom na psychiatrii.
Filipka a čo sa robí na takých odborných psychoterapiách?Tiež sa anylyzuje osud? Ja som chodila,ako 14 ročná psychologičke preto,že sa mi posmieval spolužiak a tá so mnou robila po psychologických vyšetreniach,len autogénny tréning.Nebolo to zlé.Vtedy ešte skonštatovali aj so psychiatričkou,že psychózou netrpím.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
popoluska- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 455
Reputácia : 11
Dátum registrácie : 10.11.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
ahojka- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 106
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 03.11.2009
Vek : 42
Zdravotný stav