psychiatria
Strana 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: psychiatria
Igor- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 147
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 28.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
A mimochodom, by som tento druh liečby doporučila len mladým pacientom,tak do 30 rokov,hoci dávajú ich aj ľuďom po paťdesiatke.Niektorí pacienti si ich však sami žiadajú.
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
No tak som rozmýšľala,že s malými prestávkami beriem rozne lieky už 20 rokov a asi ich budem brať do smrti,aspoň to mi hovoria rodičia.Psychiatri vždy nejako cúvli z odpovede,keď som im položila tú otázku.Totižto o benzodiazepínoch,/dúfam,že som to dobre napísala/,je známe,že človek sa može stať od nich závislý,taktiež je to známe o niektorých liekoch proti bolesti,no o antipsychotikách sa na túto tému dosť mlčí.Viem,že člen skupiny Nirvana,spáchal samovraždu po vysadení liekov, a taktiež smrť M.Monroe nasledovala po vysadení psychofarmák,neviem však akých.Člen skupiny Nirvana, však určite aj fetoval a M.Monroe si lieky pravdepodobne dávkovala sama a zapíjala alkoholom,tiež aféry s americkým prezidentom a inými vplyvnými mužmi, jej k šťastiu nepomohli.No písali o tom v nemenovanom bulvárnom denníku,že človek sa može stať závislý na všetkých psychofarmakách, vrátane antipsychotík.To si nemyslí len scientologická cirkev,myslím,že si to myslí aj dosť vzdelaných ľudí.Napríklad jedna veľmi dobrá homeopatka.Čo si myslíte vy o závislosti na antipsychotiká,bola by som rada,keby sa k tomu vyjadrili najma:Filipka,Slnečnica,či Popoluška,myslím,že majú dosť dobrý prehĺad v tejto oblasti.Predstava brania liekov do smrti ma dosť desí,nakoĺko,okrem priberania,vplývajú aj na rýchlosť pulzov a celkovo na srdce,robia rozne čudné veci z hormónmi a neviem ešte čo všetko.Niektoré lieky majú aj napísané,že:zvýšená opatrnosť pri podávaní starším pacientom.Vy ste ešte všetci dosť mladí,no zapár rokov,aj Vy budete musieť riešiť aj iné zdravotné problémy.Snáď už bude dokonalejšia medicína.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Inak čo sa týka závislosti od antipsychotík, som ešte pomerne mladý a berem ich 4 roky, ale po poslednej zmene, keď mi nastavili liek invega prestal som mať libido, vôbec nemám túžbu prežiť sexuálny zážitok, hoci som ešte panic, ale predtým som libido mal.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Čo sa týka toho libida,počula som o tom,no myslím,že ženám to tak nevadí, ako mužom.No možno to tak aj chcú lekári,aby sa chorí ľudia radšej nerozmnožovali.Nejde len o dedičnosť,ale aj o problém zvládnutia výchovy potomka.Počula som v nemocnici,že Seroquel sexuálny život mužov nenarušuje.Možno sú aj iné lieky,ktoré nevplývajú na libido a myslím,že u každého je to individuálne.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mimochodom všetko najlepšie k meninám.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Strana 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5