Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

ako sa dnes mám

Strana 54 z 61 Previous  1 ... 28 ... 53, 54, 55 ... 57 ... 61  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

ako sa dnes mám - Stránka 54 Empty Re: ako sa dnes mám

Odoslať  filipka Ut 24 november 2009 - 19:46

Eska, nie je dobry psychiater, ktory si nedokaze ziskat doveru pacienta a KTORY SAM NEDOKAZE DOVEROVAT.. Dovera musi byt obojstranna a najma v situacii, ked nie si v akutnom stave! Rodina asi bola vyplasena a nevedeli, co maju robit, preto volali doktorke. Vacsiu chybu vidim na strane tvojej doktorky, asi je to jedna z tych, ktore najprv myslia na to, aby boli ony same chranene a pacient je az na druhom mieste.
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  filipka Ut 24 november 2009 - 19:50

neviem, od coho zavisia reputacie. opytaj sa administratora.
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  eška Ut 24 november 2009 - 19:52

Ešte k tomu ID.Aj moja doktorka mi hovorila,že to nie je hanba.Len ja sa s tým neviem nejako vyrovnat.Bývam na dedine,ešte som tu aj privydatá.Ludia sú tu tzv.zaujímaví.A dosť sa tu klebetí.Velmi vela ludí vie,že som bola na psychiatrii.A bojím sa toho,že ked by som bola na ID,už by ma zaškatulkovali štýlom,"že predsa jej niečo je"....atď....Mám dve malé deti,prváčku a druháka,aby sa aj im neposmievali,že majú chorú mamu... atd....
eška
eška
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 14
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 18.11.2009

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka Ut 24 november 2009 - 19:55

Chapem ta, zivot na dedine nie je jednoduchy v tomto ohlade, v meste sa to skor strati...
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Laura Ut 24 november 2009 - 20:03

Vitaj Eška medzi nami,
s podobným jednaním príbuzných a lekárky som sa v minulosti stretla.Je smutné,že takto to fuguje ešte aj dnes.V nemocnici,kde som kedysi bývala hospitalizovaná sa zmenil prístup k pacientovi o niečo k lepšiemu.Tiež by som príbuzných až tak nevinila,lebo mohli byť vyplašený a Tvoj manžel je pravdepodobne ešte dosť neskúsený mladý človek.Čo sa týka ID,mám ho aj ja a momentálne mi už nevadí,za chviľu budem mať 43 rokov,som už pomaly stará na budovanie kariéry.Neviem kde bývaš,no v Blave sa dá privyrobiť popri ID.Zaleží aj na tom aké máš vzdelanie a či v lokalie kde bývaš je dosť roboty.Ak nie je a ak nemáš nejaké vyššie vzdelanie,nie je ID tragédia.Tvoj manžel by si mal však uvedomiť aj to,či chce raz s Tebou mať deti,lebo pri užívaní antipsychitík je na príbalových letákoch uživanie pri tehotenstve a laktácii dosť nejasne napísané,či sa to vobec može užívať.
Ak chce mať žena deti,oplatí sa niekedy riskovať a lieky vysadiť.A ak si mala halucincie len raz,nikde nie je napísané,že sa musia zopakovať a musíš lieky brat stále.Skús sa poobhliadnuť po inej psychiatričke.Aj keby si mala za ňou dochádzať.
Laura
Laura
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 385
Reputácia Reputácia : 20

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Laura Ut 24 november 2009 - 20:07

Jáj,tak Ty už deti máš.To potom ID vobec nie je hamba.Poznám aj bezdetné zdravé ženy,čo sú doma a živí ich manžel.Ty predsa máš v náplni práce starať sa o deti,tak to podĺa mňa vobec nie je hamba zostať doma Veď nehovor,že berieš ID.Jedine,že by to poštárky vyklebetili.
Laura
Laura

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Laura Ut 24 november 2009 - 21:30

Lapaj a k Tebe : neľutuj sa a nehľadaj útočisko v alkohole.mne sa začali problémy riešiť až keď som alkohol výrazne obmedzila.Na tie lieky čo berieš može byť alkohol až životu nebezpečný.Aj keby sme vynechali to,že možeš zaspať a neprebrať sa,može Ti zlyhať srdce,alebo aj taká cirhóza pečene je smrteľná a je to pomalé zomieranie.Nehovoriac o účinkoch na mozog.Prečo píšeš,že Tvoj stav trvá veľmi dlho,veď si písal,že máš len 20.To je koĺko podĺa Teba dlho?Celý život máš pred sebou.Nikde nepíšeš,že by si mal halucinácie.To prečo usuduješ,že Ti žiadne lieky nezaberajú.Tvoje pocity sociálnej fóbie možu byť práveže vyvolané liekmi.Skús ešte s lekárom pouvažovať o niakom pridaní antidepresív,alebo liekov na uvoĺnenie.Kurz angličtiny a denný stacionár sú určite lepším riešením ako alkohol.
Laura
Laura

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  anonym St 25 november 2009 - 14:47

Laura, dakujem za reakciu. Ano mas pravdu, alkohol nie je riesenim. A to, ze to trva dlho...socialnu uzkost a paranoidne predstavy mam hadam od 14 rokov, akurat sa to stale zhorsovalo az to dospelo k diagnoze paranoidna schizofrenia. Nemam socialnu fobiu, preto mi nepomaha, ze sa stresovym situaciam vystavujem, uzkost pretrvava. Najhorsie je, ze uzkost citim aj ked som trebars s kamaratom. Je to na porazenie. Nevies si ani predstavit, ake je to neprijemne. Vrha ma to totiz do socialnej izolacie. Halucinacie som, chvalabohu, nikdy nemal, ale ked tak nad tym rozmyslam, vymenil by som ich za moj stav. Aspon by som konecne mohol byt sam sebou. Ale ako pisem...dakujem za prispevok.bounce Este chcem dodat, ze som uzival vacsinu antipsychotik a niekolko antidepresiv, ale ziadne nepomohlo, iba ciastocne leponex. Preto momentalne vkladam nadej do haloperidolu. Co si o nom myslis?
anonym
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 886
Reputácia Reputácia : 26

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  eška St 25 november 2009 - 20:28

Ahojte všetci ,ďakujem za reakcie.Milá Laura,ja som teda mama na plný úvazok.Mimochodom aj moja mama aj sestra majú taký istý názor na ID ako ty.Myslím si,že by som ešte popri rodine asi nezvládala zamestnanie od nevidím do nevidím,lebo nejako nezvládam stresové situácie a v dnešných robotách je všade stres.Na budovanie kariéry som už aj ja stará,mám 38 rokov.Síce bývam blízko Bratislavy/40 km/bodlo by mi niečo ešte bližšie.VŠ nemám,len SŠ s maturitou.A okrem toho nemám prax,nakolko s manželom sme boli 10 rokov v zahraničí.Ovládam nemčinu na dobrej komunikatívnej úrovni.To je všetko.Ten ID by mi pomohol,ale sa bojím predsudkov od ľudí.Mala by som si vytvorit nejakú neviditeľnú bariéru okolo seba,ešte to neviem.
Inak ohladom mojej psychiatričky: už aj mna to napadlo,či by som si nemala nájst druhú,lenže zase niekomu novému vysvetlovat všetko od začiatku,zvykat si na nu a tak,to ma odrádza.ˇMimochodom ,máte niekto skúsenosti s trnavskou psychiatriou??
eška
eška
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 14
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 18.11.2009

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  slnecnica St 25 november 2009 - 21:47

joj ludia dnes je mi akosi cudne, bola som na psychoterapii ktora bola dnes fakt uzasna,. ta blizkost medzi mnou a doktorom, ako dokaze prezivat moju pritomnost, bolo to skvee tak mi to trocha vylepsilo naladu inak mi dnes dost sibe vzala som lieky tak hadam zaspim...
slnecnica
slnecnica
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 409
Reputácia Reputácia : 13
Dátum registrácie : 21.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  popoluska Št 26 november 2009 - 8:02

Ahoj slnecnica. Moje problemy su teraz skor psychologickeho razu.Chcela som sa ta spytat,ci si platis psychoterapiu,alebo ti to preplaca poistovna,alebo to mas este v ramci doliecenia. Dakujem za odpoved.
popoluska
popoluska
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 455
Reputácia Reputácia : 11
Dátum registrácie : 10.11.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Laura Pi 27 november 2009 - 17:05

Milí moji virtuálny kamaráti a kamarádky,chcem vám natešená oznámiť, že sa mi včera podarilo urobiť Základnú štátnicu z angličtiny s výsledkom prospela.Druh s mamou boli veľmi radi,no mama bola zase zaskočená,že som k nej pozvala na oslavu brata so švagrinou,čo ma mierne naštvalo.
Neviem či moj otec je nešte schopný tešiť sa niečomu,čo sa týka mňa a to že som brata pozvala k našim, sa ešte tiež uvidí ako dopadne.Moj druh k našim na oslavu ísť nechce a včera sme to trochu tiež prepískli s alkoholom.Ja som síce pila len pivo,ale nejako ma to po tej skúške odrovnalo.Nemienim to opakovať.
Lapaj,ja som už písala,že s Haloperidolom nemám dobré skúsenosti.Ja mám však úplne iné prejavy, mám mánie,keď sa s každým hádam a neobsedím a v minulosti som mala aj halucinácie.Ja sociálnou fóbiou vobec netrpím,ani nemám trému pre ľuďmi.Mala som také etapy,no prešlo to.Práveže keď som brala Haloperidol,som sa zle cítila s rodinou,aj so zdravými kamoškami.Po zmenení Haloperidolu na Risperdal,mi to prešlo.Je mi to blbé,že Ti musím napísať zrovna negatívne fakty,no klamať ťa nechcem.A len ten Leponex,to Ti nestačí? Kamoška z nemocnice bola na ňom asi 15 rokov a vcelku dobre jej sedel.
Laura
Laura

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0