Ako sa dnes máš? 4
Strana 23 z 84 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 53 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 4
Hneď, ako som odoslal svoj posledný príspevok, mi volala vedúca z istej poprednej siete slovenských kníhkupectiev, kam som poslal životopis a motivačný list, a pozvala ma na pohovor! Zajtra o 11tej! Juchúúúúúú. Tak držte palce. Otvárajú novú predajňu na opačnom konci Trnavy a berú nových ľudí, tak sa pokúsim o to, aby som medzi novoprijatých patril aj ja. Jupííí.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
teším sa s tebou, nech ti to vyjde....
Letra
Letra- Domáci člen
- Počet príspevkov : 56
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Želám Ti veľa zdaru pri pohovore a myslím, že ako práca je to pre Teba minimálne zaujímavé.
Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Máš tú prácu? Myslel som na Teba a teda aj držal palce.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Tuto a Letra, ďakujem Vám, že ste na mňa mysleli a držali mi palce.
Sám som prekvapený, ako sa to rýchlo zbehlo. Priatelia, ja som tú prácu dostal! Veľmi sa teším a od rána som sa zastavil až teraz. O jedenástej som mal pohovor, bol krátky, trval asi 20 minút, potom som začal vybavovať papiere, vedúca chcela trebárs výpis z registra trestov, prefotené doklady a podobne). Už okolo druhej poobede som vypĺňal dôverné podklady pre zmluvu, ktorú podpíšem hneď ako ju "zhora" posunú "dolu", teda k mojej priamej nadriadenej. Aj si už tykáme. Je to ideálny job pre mňa, myslím. Ide o pozíciu predajcu kníh v jednej prevádzke istej poprednej kvalitnej siete slovenských kníhkupectiev (Panta Rhei), pričom tá prevádzka je umiestnená v nákupno-zábavnom centre na opačnej strane mesta. Robia sa dvanástky, krátky a dlhý týždeň na striedačku. Krátky znamená, že robím v týždni iba stredu, štvrtok a piatok (vždy dvanástky). Dlhý týždeň znamená, že robím v pondelok, utorok a sobotu, nedeľu (vždy dvanástky). Takže mám aj dosť voľných dní a moja pravidelná injekcia nijak nenaruší pracovnú dobu. Je to nová predajňa a hodlám sa zasvätiť do predaja kníh a sveta odborných kníh vôbec čo najdôvernejšie. Cítim sa dobre na to psychicky naštartovaný, hoci sa bojím trochu, no to je asi normálne. Za jednu smenu tiež mám 2 stravné lístky. Do februára sa budem zaškoľovať, aby som bol následne schopný od 1. februára robiť zodpovedne a samostatne vedúceho smeny - to v podstate neznamená nič iného, len to, že budem na smene sám kmeňový zamestnanec Panta Rhei a okrem mňa tam budú myslím dve brigádničky. Nastupujem v tento pondelok o 8:30, budem mať dlhý týždeň (to znamená až 4 dvanástky za týždeň - konkrétne Po, Ut, So, Ne, pričom St, Št a Pi nerobím). Piatok mám v budúci týždeň teda voľný a môžem pokojne vybaviť včeličku.
Uvidíme, či to budem zvládať. Nie je to taký typ práce, kde by sa človek strašne namáhal, skôr je to o službe zákazníkovi, zdieľaní určitých hodnôt, ktoré knihy ako pokladnice myšlienok odovzdávajú v našej civilizácii, a taktiež je to o vytváraní príjemnej kolegiálnej atmosféry v rámci prevádzky, ktorú sme myslím už dnes celkom dobre naštartovali tykaním a priateľským prístupom. Psychicky bude pre mňa najťažšie myslím naučiť sa, kde v prevádzke je aká kniha, a taktiež zvládnuť tzv. krátky týždeň, kedy mám tri dvanástky po sebe. Inak asi fajn.
S rodičmi sme sa dohodli, že teraz ten kurz strážnika bezpečnostnej služby odložíme. Budem sa zasväcovať do práce predajcu v kníhkupectve a budem sa zatiaľ snažiť uplatniť v tejto brandži. Myslím, že takto si bez problémov zarobím na školné externého štúdia. Teším sa.
Ešte raz Vám ďakujem, ktorí ste na mňa mysleli. Vážim si to. Zbehlo to tak rýchlo, až som z toho mimo a neuvedomujem si tú zmenu. Dúfam, že sa to bude vyvíjať dobre.
Prajem Vám krásny čas.
S úctou
Matej
Naposledy upravil Matej Skalík dňa So 12 január 2013 - 8:56, celkom upravené 1 krát.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
gratulujem k prijatiu, prajem Ti, aby aj ďalšie pokračovanie Tvojej práce bolo tak hladké ako samotné prijatie do nej a aby výkon práce bol pre Teba čo najviac potešením z dobre urobenej roboty.
Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Denník SME prijíma k spolupráci nových redaktorov, tak mi napadlo, že by som externe spolupracoval na novinárčení ohľadom duševného zdravia. Túto tému majú na SME strašne slabo rozvíjanú a málokedy o tom voľačo relevantné napíšu. Ale nechcem si na seba priberať toho príliš veľa, lebo by som nemusel stíhať pripravovať sa na prijímačky VŠ a iné veci. A koniec koncov treba vo voľné dni po dvanástkach aj regenerovať. Tak odporúčam niektorým z Vás, ktorí sa v duševnom zdraví vyznáte a máte zmysel pre novinárčinu či písanie článkov, že by ste sa smečkárom ozvali ---> http://www.sme.sk/c/6660783/sme-hlada-reporterov-spravodajstva.html ---> hoci ide o spravodajstvo, myslím že by mohli mať záujem aj o externého spolupracovníka ohľadom duševného zdravia, životného štýlu a psychológie.
Dnes ešte plánujem cvičiť hodinku na eplipťáku, lebo na dnešok mi pripadá cvičenie. A tiež ešte bude treba kúpiť olej mame. Inak budem čítať po internete a azda sa po pár dňoch aj niečo z rozmaru zahrám.
Zase som si začal zhruba od minulej soboty dávať každý deň 1 Oxazepam. Keď mi totiž skončilo výučbové obdobie ešte v škole, tak som už prestal pravidelne chodiť medzi ľudí, plus som bol zvyknutý, že už nemávam pred ľuďmi úzkosti, tak som prestal si dávať oxík s tým, že už ho akože nepotrebujem, veď aj tak ho mám obmedzovať, keďže vyvoláva závislosť. Avšak postupne, ako prichádzala jeseň a zima, a ja som oxík nebral, tak opäť po roku a pol prišli staronové úzkosti a červenania, až to viedlo k rozladám nálady. Tak som sa v sebe uzniesol, že treba oxazepam znovu začať brať. A papám ho každý deň ráno jeden kus, resp. polku tabletky, a fakt mi úzkosti výrazne ustupujú. Aj preto v posledný týždeň stále hocikedy chodím von, na vychádzky, po obchodoch, vybavovačky... pretože zažívam, aké to je krásne vlastne cítiť sa normálne vonku na ulici. Je to pocit, aký majú zdraví ľudia, a osobne si ho veľmi vážim, lebo viem, aká to je pre mňa nesamozrejmosť. Paráda.
Želám krásne pohodové chvíle všetkým čitateľom i pisateľom na tomto fóre. A píšte, píšte, teším sa na Vaše príspevky. Pokúsim sa na ne aj reagovať, aby neboli ani z mojej strany bez odozvy.
S pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
u mňa taký pasívnejší deň, skôr som sa venoval čítaniu. Bol som aj čosi málo 2X v meste (nákup potravín, kofola), aby som sa akože prešiel. V okolí sú premnožené divoké svine, chodia aj blízko ciest a obydlí, takže neviem ako to bude s prechádzkami po okolí, a to najmä v zmysle, že v blízkosti mesta sú nepooberané jablone, a tým majú diviaky pokrm... Útok na človeka tu zaznamenaný nebol, ale bolo videných viacero diviakov s mladými v okolí. Úspešne sa im dá vyhnúť za denného svetla tak, by nebolo šero pri západe/východe Slnka.
Inak po starom, v zásade pohoda. Patologicky (chorobne) som manickodepresívne skôr máličko v depresii (skôr pasivite) a schizofrénne mám jemne vzťahovačnosť, snáď pseudoblud a ostatné je Ok. Na diagnózu F25 som však dlhodobo v pohode.
Majte sa krásne a napíšte. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
dnes sa mám konečne lepšie. Posledné 3-4 dni som bola v depresii, unavená, nic sa mi nechcelo, len som sa motala z gauča na postel a naopak. Síce som navarila a umyla riad, no aj to s ťažkosťami a len z povinnosti. Dnes to bolo konečne iné. Hneď ráno som cítila, že polihovanie skončilo. Okrem bežných domácich prác som bola s rodinou na nákupe. Synovi sme kupili vo výpredaji lacno peknú teplejsiu koselu, navstívili sme príbuzných a večer som 45 min. cvičila, čo ma teší najviac. Hoci beriem stále rovnaké lieky v rovnakých dávkach mávam takéto rôzne dni. Doma už všetci boli zo mňa nešťastní, že zas to ide so mnou dolu vodou, ale ako obyčajne "ako prišlo, tak odišlo".
Matej, gratulujem k novému zamestnaniu. Verím, že ti bude lepšie vyhovovať ako to predošlé. Držím palce!
Vám, fórumáci, prajem veľa pekných aktivitami naplnených dní.
Regina
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Tuto napísal: ... u mňa taký pasívnejší deň, skôr som sa venoval čítaniu. Bol som aj čosi málo 2X v meste (nákup potravín, kofola), aby som sa akože prešiel.
Tuto, Ty srandista. Ja keď 2krát idem do mesta po obchodoch a venujem sa nejakej aktivite, ako aj trebárs čítaniu, tak to považujem za čulý a aktívny deň. A Ty že si mal pasívnejší deň - to znamená, že keď už máš podľa svojich kritérií aktívnejší deň, tak zrejme makáš ako raketa. Myslím to s humorom, lebo mi to prišlo vtipné, aké máme rôzne pohľady na to, čo je pasívny a aktívny deň.
Regina, gratulujem ku krásnemu dňu. Je to veľký úspech. A ešte že si to aj okorenila takým úžasným cvičením, no to si zaslúži verejnú pochvalu. Teším sa z Teba. Vidím, že si mala posledné dni slniečko zájdené za hory a bolo prítmie, teraz konečne svitá a zase slniečko svieti. Super! Držím palce, nech len to pokračuje. Ďakujem za gratuláciu k práci.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
tých 45 minút cvičenia je paráda. Celkovo je super, že si sa zasa dostala do aktivity. Držím palce.
........................................
Ahoj Matej,
prizná sa, že tieto dni (týždne) nepovažujem za aktívne. Dokopy hodinu (niekedy dve-tri) kdesi mimo bytu sú len za akýsi psychohygienický doplnok, ako aktivitu. Doma sa venujem len nutnému ( napr. domácnosť, strava, hygiena, poriadok a i.) a čítanie, Net, TV je len oddych. Inak dosť času preležím, čo mi tiež nepomáha, hoci s knihou, časopisom alebo čítačkou. Pripadám si unavený a vyčerpaný, hoci reálne nemám byť z čoho. Jednoducho mám aj iné príznaky miernej depresie.
..........................................
Ahojte,
dnes som zaspal až okolo tretej nad ránom. Potom som len podriemaval. Bol som sa máličko prejsť a spravil som aj mininákup. Až teraz som sa trochu prebral a snáď už to so mňa opadne.
........................................
Ahojte fórumáci,
a ako sa máte vy? Napíšte aspoň riadok o tom, ako sa vám darí a ako prežívate dni nového roka.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
mám sa všelijako, ako som písala, prerábame byt a strašne som sa narobila...nedostatok spánku a doľahli na mňa ani nie depresie ale bludy...počujem čo nemám a vidím čo tiež nemám...dnes je to už lepšie, dobre som sa vyspala, boli sme s deťmi na sánkovačke a poobede som tiež pospala...tak našťastie to pominulo, ale keď sa to zopakuje, moje kroky vedú k lekárke....som zvedavá čo urobí s mojou liečbou, lebo teraz mi mení lieky a možno tie zmeny vyvolávajú schizofrenické príznaky....
Letra
Letra- Domáci člen
- Počet príspevkov : 56
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 23 z 84 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 53 ... 84
» Ako sa dnes máš? 5
» Ako sa dnes máš? 6