Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 18

Strana 54 z 83 Previous  1 ... 28 ... 53, 54, 55 ... 68 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 18 - Stránka 54 Empty Re: Ako sa dnes máš? 18

Odoslať  Patty_Pillow Pi 14 jún 2024 - 16:39

@lucas ja mám zase funkčnú epilepsiu, mozog si ide svoje výboje, nikdy som to nemala, ale ako mi nakombinovali lieky, tak začalo trpnutie v tvári, na šance a uzavreli to ako tetániu a že magnezko si mám dávať, že to isto nie je z liekov, nikdy som sa tak zle necítila ako poslednú dobu a Dr. len vydržte minule keď som tak grcala, mi bolo jasné, že je to z liekov a Dr. že to je brušná viróza, keď som jej povedala, že idem za obvodnou, alebo nech mi predpíše lexaurin na úzkosť, zrazu sa dal predpísať ale pár dní pred tým, že skúsime vydržať bez neho a to som ho brala mesiac denne, lebo som mala ťažšie obdobie ... až mi smutno ostalo z prístupu Dr. že som sa musela vyhrážať obvodnou a tá by ma aj tak zaslala ku psychiatričke, čo tak mi zle bolo
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

Tuto likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Saladin Pi 14 jún 2024 - 17:04

@lucas, pozerám na googli, že 1. generácia AD je týmto preslávená. Asi by som to vysadil, pretože je lepšie byť s trochou úzkosti a depresiou, ale bez srdcového infarktu. Smrť ešte nikto nerozchodil, ale veď ty vieš najlepšie, čo potrebuješ. Občas je to ako ísť z dažďa pod odkvap..

Mňa nedávno vyplašili, že veľa kávy je peklo. A ja som niekedy do seba vylial aj 8 káv za deň.. ale snažím sa robiť slabšie, lebo vraj niekto dáva 2 lyžičky kávy. Musím to obmedziť, lenže bez rannej kávy (resp. 2) sa cítim ako chodiace zombie. Inak ak nie je problém, že vypijete večer kávu a zaspíte v pohode, tak to nie je v pohode.. EDIT: ako som to dopísal, urobil som si kávu ("Musím to obmedziť") very sad3

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Tuto, Sweetheart, Patty_Pillow, Jaro123444, motylek and Lucas like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Lucas Pi 14 jún 2024 - 17:50

@Saladin
Áno, je to tak. Trafil si klinec po hlavičke - z dažďa pod odkvap. Jedno pomôže, ďalšie pokazí. Začína mi to už všetko pekne liezť na nervy. Nekonečné experimenty a výsledky horšie ako placebo mnohokrát.
Ja som však bol pred dvomi mesiacmi v ťažkých depresiách, mal som veľmi silné samovražedné myšlienky a bol som totálne bez nálady, cítil som sa ako robot, lekárka navrhovala hospitalizáciu.
Preto sme siahli po de facto najúčinnejších antidepresívach, navyše Melipramin je z nich najviac light, čo sa týka NÚ. Mňa skôr prekvapilo, že sa to neprejavilo ani pri dávke 75 mg, ale až neskôr, akoby sa v tele naakumulovala hladina a spustila kaskádu problémov. Lebo pri väčšine AD som mal problémy na začiatku a časom sa minimalizovali, ako je zvykom.
Proste mrzí ma, lebo zabral dobre, no, žiaľ, za problémy so srdcom mi to nestojí...
Môže si psychiatrička vravieť, čo len chce. To je moje zdravie a môj život. Tudy cesta nevede!
Inak áno, i ja kávu obmedzujem, ráno je ok, to tvrdia i kardiológovia, všeobecný konsenzus je údajne tri kávy denne, samozrejme každý je opäť individuálny (väčšie zlo sú cigarety). No priveľa kofeínu ťa oberá o vápnik z kostí, o magnézium a to je skôr či neskôr cítiť.
Pri káve zas záleží od metabolizmu, niekto vypije na obed a nemôže v noci oka zažmúriť, iný nemá problém i pre rýchly metabolizmus kofeínu a zvýšenú toleranciu si dať kávu i o piatej - ako napríklad ty teraz 😁 - a o desiatej spí ako bábätko.
Osobitná kapitola sú utlmujúce lieky...
Najväčší bordel sú podľa kardiológa i gastroenterológa energetické nápoje. Káva je oproti nim numero uno. Obzvlášť čerstvo mletá ako presso - tá dokonca podľa najnovšej štúdie má pozitívny efekt na imunitný systém, čo ma prekvapilo 🙂
Čo je v klasickej neske, to fakt netušíme...
Lucas
Lucas
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 362
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Bydlisko Bydlisko : Na vychodze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Sweetheart likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Lucas Pi 14 jún 2024 - 18:03

@Patty_Pillow
Úprimne ma veľmi mrzí tvoj stav, zažil som i ja podobné veci pri predošlej psychiatričke - hlášky typu: to treba vydržať, to nie je možné, to som ešte také niečo nepočula, teraz sa detoxikuješ, nemáš na výber (?) ,ALE strop bol, keď mi povedala, že som padavka - veľa nechýbalo a stôl s ňou prevrátim! A takisto keď menila mesiac čo mesiac názory na liečbu, čo som absolútne nechápal, tak som povedal, že radšej pôjdem na pohotovosť alebo do nemocnice... Stalo sa neraz.
Žiaľ, niekedy si človek proste musí vybojovať svoje i za cenu "vyhrážky" 🙄 Empatia je u mnohých neznámy pojem. Škoda. Ja chápem, že občas majú toho tiež dosť, ale my takisto a ideme za nimi s problémami, nie s tým, že sa doma nudíme, tak sa ideme vybľabotať a posťažovať na počasie.
Našťastie ešte úplne nevyhynuli dobrí lekári...
Lucas
Lucas

Počet príspevkov : 362
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Bydlisko Bydlisko : Na vychodze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, Sweetheart, Saladin, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Odoslať  Patty_Pillow Pi 14 jún 2024 - 18:28

@lucas ale ešte minule na kontrole mi vraví, že mi nedá termín kontroly, lebo ide na dovolenku, potom tu obe budeme a potom idem ja na dovču a že ona ma vie hocikedy hocikde vtlačiť, že nemá problém, lebo som to ja, ktovie koľkým tlačí kapustu do hlavy, lebo mám pocit, že si celkom rozumieme
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow Pi 14 jún 2024 - 18:42

@saladin ja som pila cca 15-20 káv takých slabších denne, ale podarilo sa mi to po poslednej úzkosti alebo teda počas nej obmedziť a jednu kávu na pár dní, lebo aj z kávy mi bolo ešte viac na vracanie
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 Pi 14 jún 2024 - 18:50

Ahojte, tak mne sa zas zhoršil stav výrazne, napína ma zas strašne, žalúdok až v ústach cítim, mám pocit že ho každú chvíľu vyvrátim von zo seba, som sa tešil že sa aspoň trošku polepšilo ale absolútna hrôza zas, nechápem čo sa to deje so mnou absolútne, depresia a úzkosť taká že lieky sú úplne na nič a absolutne zbytotočne ich beriem asi. Už fakt mám chuť tu nebyť za toto čo sa mi deje a nikto mi nič nepovie.
Volal som dnes už na Gastro kde ma poslali do riti, nejak som to ukecal a nakoniec som si dohodol konzultáciu s doktorom na stredu. Aj to som sa 3 týždne premáhal lebo som sa bál, aj teraz sa budem hanbiť tam ale už fakt neviem čo si počnúť. Psychiatričke už ani nič nehovorím radšej lebo keby môže mi dá ďalších liekov a nič z toho
Prišiel mi papier zo sociálky aj, že niečo došetrujú a nestíhaju rozhodnúť v lehote, tak zas 60 dní naviac pridali a sranda bude ak mi dojde papier že som nesplnil podmienky poistenia, lebo ja som v živote nepracoval normálne, chodil som len do školy a na brigády ale to nemôže byť vyše 365 dní poistenia ak som tam chodil raz za čas len a nemohli platiť za mňa poistenie každý deň. Aj keď pani na sociálke mi povedala inak ale to pochybujem že je pravda, mohol som hneď zaplatiť pri žiadosti a mať pokoj a mohli to vypočítať ako takto ak príde papier že nič ale pár eur.
Zas mám aj z toho stresy čo bude ako, aby som sa nedostal do problémov zo zdravotnom poisťovňou, lebo aj doktorka mi chce ukončiť už PN po 3 mesiacoch a neviem čo jej mám povedať už. Ide ma poraziť zo všetkého, pripadám si už totálne odpísaný v bludnom kruhu z ktorého niet cesty a mám 23 rokov ale som úprimne unavený už zo života.
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 502
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 54 z 83 Previous  1 ... 28 ... 53, 54, 55 ... 68 ... 83  Next

Návrat hore

Povolenie tohoto fóra: