Ako sa dnes máš? 18
Strana 49 z 83 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 66 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 18
No, kamarát, ako tak čítam, nespavosť je u teba hlavný problém veľmi dlhú dobu (!) a časom je i u zdravých ľudí spúšťač rôznych ochorení, čo si budeme hovoriť.
To, že každý reaguje na liek inak, je známe, ozaj niekoho zloží i malá dávka, iný dokáže fungovať na omnoho vyššej. Tak či onak, ak ti nezabral Tisercin, Olanzapin v dostatočnej dávke, ja si ako laik (ktorý tieto lieky užíval roky) myslím, že to treba skúsiť s kvetiapínom. Mne ho dávala aj ambulantná v dávke 600 - 800 mg denne! Keby si napríklad užil na večer s postupným uvoľňovaním v dostatočnej dávke na tvoju reakciu, malo by ťa to pekne podržať spať celú noc, navyše cez deň pôsobí sedatívne - anxiolyticky a antidepresívne (jeho metabolit norkvetiapín inhibuje vychytávanie noradrenalínu a má navyše afinitu k serotonínu).
Toto už je fakt všetko na zvážení psychiatra.
Ak nepomôže, čo by som sa čudoval, tak fakt k tomu treba doplniť iný liek. Vyspať sa je alfa a omega!
Navyše to, že ti odmieta do liečby pridať adekvátne anxiolytikum, mi príde ozaj ako zlý žart.
Zvláštny prístup 🤨
Apropo, čo sa mňa týka, museli ma proste utlmiť, bol som šialene úzkostný, napätý, výbušný a depresívny - skúšali, čo sa dalo. A veľmi som bol odolný voči liečbe, prípadne som mal paradoxné reakcie na lieky, čo všetko komplikovalo. V tomto smere im to nemôžem zazlievať...
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Juraj and Jaro123444 like this post
500 mg je dosť, ale ak ťa netlmí prečo nie, len aby si nemal hlasy a halucinácie hlavne. To so šoférovaním pociťujem aj ja veľmi, bez liekov to bolo super a s liekmi hrôza
@Lucas ano spánok je základ ale čo už ak sa nedá, ak je človek hyperaktívny, ja som mal také mánie že som proste nedokázal spať a musel som niečo robiť proste, vkuse som chcel niečo robiť. Proste prišiel som poobede po celom dni zo školy a šiel som s kamarátom na bicykel alebo hrať futbal a nebol som unavený aj napriek takému spánku.
Chápem že nikomu nechcú ublížiť v nemocnici ale je známe že často používajú na ľuďoch tlmivé lieky, aj mne dali hneď Diazepam na skludnenie napr.
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Juraj, motylek and Lucas like this post
Nemali u teba ambulantní psychiatri podozrenie na bipolárnu afektívnu poruchu či ADHD? (tam síce treba dôkladné vyšetrenie a príznaky od raného detstva), každopádne komorbidita rôznych psychických porúch nie je nič neobvyklé, ako napríklad porucha osobnosti + OCD a pod.
Preto sa len pýtam, lebo chronická celodenná úzkosť je pri nich častá a nereagujú dobre pacienti na AD, ale napríklad úľavu od symptómov im prinesie pri BAP stabilizátor nálady. Pri ADHD zas atomoxetín.
Nuž ale to by opäť chcelo velmi dôkladnú diagnostiku a časový sled tvojich príznakov i reakcie na doterajšiu liečbu...
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
rasto, Juraj and motylek like this post
Ako myslím v že diagnóze sa nemýlila, to čo som zažil už zažiť nechcem, držal som v ruke nôž a rozmýšľal som čo spravim. Ale nepovedal som že si myslím že som nebezpečný lebo som sa hanbil a okamžite by som skončil na dobrého polroka na psychiatrii na akútnom.
Aj tie testy bol som na nich už aj keď som bral dlhodobo AP a vyšlo mi že som paranoidne nastavený a neviem čo proste zhodnotila to tak že mám veľké zvýšenie schizo znakov čo môže potvrdzovať ochorenie so škály schizo paranoidných typov a videl som papiere aj doktorky, sú tam že autiditívne halucinácie, intrapsychické halucinácie, pseudofilozofovanie, ozvučovanie myšlienok a neviem čo všetko.
Bipolárna choroba môže byť k tomu ešte k tej schizofrénii ale že by som mal len tú pochybujem. Už v 13rokoch som chcel ovladnúť vesmír a neviem čo som si namýšľal a hovoril... hanbím sa normálne za to správanie
Jaro123444- V.I.P.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Juraj and Patty_Pillow like this post
Nemáš sa za čo hanbiť, nemôžeš za to. Takisto ako my ostatní. Možno sme si v niečom prihoršili sami, niektorí sme veľmi precitlivení a ustráchaní, ďalší sú zas viac uzavretí a tvrdí navonok. Tak ako niekto nemôže za to, že má veľký nos a malé uši, tak ty nemôžeš za svoje myšlienky a psychické rozladenie.
To mi len tak napadlo, u mňa tiež počas prvej hospitalizácie kadečo zvažovali - prvýkrát diagnostikovať je veľmi náročné, väčšinou až časom, neraz rokmi sa príde na skutočnú diagnózu. Lebo tie prejavy chorôb sa neraz veľmi vzájomne podobajú, prelínajú, že je aj pre výborného diagnostika náročné neraz správne trafiť liečbu. Každopádne ide o to, aby sadli lieky, nech by už bola diagnostikovaná schizoafektívna porucha/nediferencovaná schizofrénia/porucha osobnosti so schizoidnými a paranoidnými črtami.
Ja som to len preto spomenul medzi rečou, lebo nová psychiatrička takisto si nie je istá mojou diagnózou - jeden čas zvažovala ADHD, neskôr mala podozrenie na prepuknutie BAP 2.typu. Občas sa totiž stáva, že pacienti diagnostikovaní s unipolárnou depresiou (klasickou) roky nereagujú dostatočne na AD a iný prídavný liek a po x rokoch zažijú fázu hypománie a sú potom liečení na BAP, kde sa pridá stabilizátor nálady a vynikajúco zareagujú na liečbu. Ale všetko je to hop alebo trop.
A len mám dojem, že diagnózy pribúdajú a pribúdajú. Nuž do hlavy nám nik nevidi (okrem neurochirurgie).
Ostáva nám veriť, že liečba sadne a budeme funkčné osobnosti. Hoci s obmedzeniami, úzkosťami, paranoidnými myšlienkami, ale aby sme i napriek tomuto krížu na pleciach zažili i radosť zo života a boli nápomocní druhým radami, činmi...
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dzuli08, Jaro123444 and motylek like this post
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 477
Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Juraj, Jaro123444, motylek and Lucas like this post
@Patty to máš dobre že si taká šikovná a múdra, ono často to býva tak že človek s niečím takýmto má veľké IQ a nepovedala by si že mu niečo je, aj veľa ľudí vyštudovalo s týmto vysokú školu a keby sa pozrieš na internet tak sa píše že neni šanca a neviem čo. Čiže tá vysoká inteligencia podľa mňa pramení z tých porúch myslenia
Jaro123444- V.I.P.
Zdravotný stav
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 477
Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Jaro123444 likes this post
Prajem Ti, aby sa ti polepšilo a spolu dr. ste našli vhodnú kombináciu liečiv. Ono chvíľku to trvá, kým sa na to nastavíš ale bude to fajn, treba veriť.
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
rasto, kimi2028, Juraj, Jaro123444, motylek and Lucas like this post
Teraz sa mi to znova vrátilo aj napriek liekom, nejak ma neuspávajú ale nabudený možno aj z antidepresív som
@Dzuli ty si spomínala tuším niekde že aripiprazol ťa drží už dlho, tak si dobre nastavená asi na dobrý liek v optimálnej dávke ak sa psychóza nedostavila dlhšie už aj napriek tomu, že máš asi stresy v práci zrejme. Hádam sa už nedostaví ani a hlavne aby nebolo treba hospitalizáciu, pre mňa osobne je najväčší strašiak to
Jaro123444- V.I.P.
Zdravotný stav
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Jaro123444, motylek and Lucas like this post
Strana 49 z 83 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 66 ... 83