Ako sa dnes máš? 17
Strana 70 z 83 • 1 ... 36 ... 69, 70, 71 ... 76 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 17
Takže z pohľadu imnulogógie mi nič nie je - čo ma zaskočilo, pretože moja imunita nebola zrovna najlepšia v detstve (furt som bol chorý, vybrali mi mandle etc). Našťastie pre mňa sa to cez výšku zmenilo, klop klop. Dokonca aj moja údajná alergia na chlad (nesmiem piť nápoje s ľadom, klimatizácia mi nerobí dobre ap) vraj nie je pravá alergia, ale len silnejšia reakcia imunitného systému.
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Lucas likes this post
Jasné, to si zareagoval vlastne na prvý podkožný vpich Prick testu - histamín čo je prirodzené
Inak ja obdobne, čo sa týka inhalačných alergénov, nemal som žiadnu pozitivu (trávy, roztoče, peľ atď.), avšak chorý a unavený mesiac čo mesiac.
Skutočný imunologický rozbor je zo žilovej krvi, ktorá sa v labáku dôkladne testuje (nič lacné inak) práve na množstvo imunoglobulinu, T lymfocytov, NK buniek, pomocných T lymfocytov (CD3+CD4+CD8+ atď.), čiže komplexný imunologický test, nie klasický krvný obraz, ktorý ti urobí obvodak... A práve tam môže byť problém únavy, ak je ich hladina nízka! Samozrejme, zvykne ísť s tým aj častejšia chorobnosť (no nemusí)
Nehovoriac o kľučkovaní na endokrinoloógii - okrem štítnej žľazy môže byť pokojne problém s hladinou voľného testosterónu, ktorá vekom klesá (to som lekárku k testu dokopal po porade s andrológom-sexuológom). Takže kým sa niekedy príde ku skutočnej príčine (nemusí to byť vždy len nízka hladina B12, vitamínu D či hypotyreóza), môže to trvať pekne dlhý čas a zožerie to veľa nervov...
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Saladin and motylek like this post
Takže na záver týmto "dôkladným" vyšetrením uzavrela PANI doktorka, že problém nie je v imunite... 🤯
Takže, žiaľ, nájdu sa aj takí - nezodpovední lekári, neskúsení, prípadne neskúsení a nezodpovední - a takí isto nestoja, aby dostali od poisťovne čo i len cent za akoževyšetrenie! Utekať preč od nich.
Niekedy ozaj dlho trvá, kým človek natrafí na dobrého lekára, veľká úcta im!
Mier
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
rasto and motylek like this post
na margo o čom sa tu píše...ja som konečne na konci decembra si urobila prehliatku a doktorka mi ju neuzavrela a teda ju ani nemam...namiesto toho, že mam prisť zase ale vysetrila ma....a tak som v novom roku zase bola na prehliatku a o pol roka zase mam ist na kontrolnu prehliatku....no hej niečo tam na usg videla...tak ako nič tragické snad....ale uz som v tom veku, že čakam čo prvé sa na tele pokazí...ked to tak mam napísať...ako lieky z psychiatrie beriem pravidelne a uz aj viem, že nejak opravitelne to nie je ani nebude....ale viete, čakala som kadečo, ale toto nie....no, ako vravim prvý krat mi povedala že preventívka nie je a ze je tam problém...jako pre mna je najtazsie si zapametat ze o pol roka na kontrolnu preventivku aj som si to zapisala do kalendára...ale okolo toho este ine veci....tak no šak dobre bude...jo, a nemožem napisať, že kvoli tomu....ani preto...ale, mam pocit že som tak sama od seba chvíločku rozmyšlala nad vztahom a priatelom...ale teda skor vztahom...a napisem otrepane kliše...ale prišla som na to....že, platí čo do vztahu dáš, to sa ti vráti....a že ano je to zrkadlenie....a aj to že ja sa vo vztahu vobec nesnažím, ako je par chvíl ked moja aktivita vyskočí na stupnici na max....ale vedšinou som pasivna...a proste preto sme tam kde sme a teda, že stojime na mieste nič sa nedeje nikde sa neposuvame...hej vyhovuje mi to....ako to uz teraz tažko vysvetlim...no, ja mam krásne sny ohladne vztahu...ale prišla som na to, že malo pre to robim....alebo ešte lepšie povedane malo hovoríme nie o snoch...ale celkovo malo hovoríme o hocičom...no, čistý začarovaný kruh...ako dalo by sa pokračovať dalej..ale uz aj tak je to dlhý príspevok...
Prajem krásny zvyšok večera....
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
mňa do dvoch týždňov čaká operácia a už mi sťahuje zadok, ale vraj je to bežný zákrok, tak snáď to dobre dopadne. Vianoce boli ťažké, zvládla som ich s lexaurínom, inak by som sa asi zosypala, ale som rada, že už skončili prázdniny a malý išiel do škôlky a veľký do práce. Inak ako sa rieši PN po roku? Musí sa nejak prerušiť? Alebo môžem pokračovať ďalej a komu čo mám posielať? Teraz posielam fotku papiera do práce a papier do sociálnej poisťovne.
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 478
Reputácia : 51
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
animusmeus- Domáci člen
- Počet príspevkov : 85
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 31.03.2023
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Reagila, Lithium, Rispen, Trittico, Akineton, Frontin
Catherin4 and motylek like this post
animusmeus- Domáci člen
- Počet príspevkov : 85
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 31.03.2023
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Reagila, Lithium, Rispen, Trittico, Akineton, Frontin
Saladin, Catherin4 and motylek like this post
animusmeus napísal:Ahojte, inak mam sa... no presne na tie tri bodky ako som prave uviedol. Zacal novy rok a prve co bolo, som utekal do liecebne vyplakavat doktorke ako to nezvladam. Citim sa mizerne a k nicomu, najradsej by som neexistoval, doslova a dopismena. Ale inak sa snazim zit, niekedy pajdavo ale snazim sa. Sem tam kuknem tu na forum, a dost ma to inspirujete by som povedal, takze vsetkym velka kolektivna vdaka. Majte pekny dnik. A vsetko dobre vsetkym do noveho roku, nech tie choroby uz niekam zalezu do certa
Vytrvaj, po každej noci, víde zas SLNKO
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1338
Reputácia : 173
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Saladin and animusmeus like this post
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 478
Reputácia : 51
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
regina and motylek like this post
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 833