Ako sa dnes máš? 17
Strana 63 z 83 • 1 ... 33 ... 62, 63, 64 ... 73 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 17
tiež byvam v rodinnom dome , no mysi v dome nemame. Máme však aj prístavbu s letnou kuchynou a miestnostami na skladovanie zeleniny a ovocia a tam sa občas nejaká myš objavi, prešmykne sa cez dlhšie otvorené dvere alebo nejaký otvor popri potrubi. Je tam slabší strop a aj ten nám už na nejakých miestach myši prehryzli. Im stačí malá dierka. Teraz to už každú jeseň dôkladne kontrolujeme, aby sme sa tomu vyhli. Bratrancovi však tak chodili popri potrubi do domu až kým to nejak neutesnil.
Máme aj mačky, čo myši chytaju ale do tej pristavby sa nám myš prešmykla aj tak, že rokmi sa dvere trochu ohli a zle priliehali a myš si tú dieru našla.
Pomaly sa dostávam z tej chrípky. Dnes som bola na kontrole u psychiatričky. Tá si len zapísala, že sa mám dobre, upozornila ma na spánkový režim a aby som lieky nevysadzovala a vidíme sa o polroka. Potom sme sadli so synom na vlak a odišli do Bratislavy, kde sme pochodili vianočne trhy a niečo aj nakúpili. Ja som sa vrátila domov a syn išiel k dcére namiesto mňa zabaviť tie jej deti, kým ona má tú zubárku. Doma sa mi už nič moc nechcelo, tak som aspoň pobalila darčeky pre celú rodinu.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Matej, rasto, Juraj, Saladin, Catherin4, Jaro123444, motylek and Lucas like this post
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1338
Reputácia : 173
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Matej, rasto, dzuli08, kimi2028, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post
Keď začala temnota, počul som všade myši. Nebolo to každý deň, ale občas sa mi stalo, že počujem, ako myš chrúme PUR penu. Chodil som po kuchyni a počúval, odkiaľ ide zvuk. Samozrejme som na nič neprišiel, lebo to bol zvuk z konárikov, ktoré sa šúchali o dom. Takže to neboli halicinácie, ale skôr magické myslenie.
Viac mi robili problém holuby, nevedel som ich vyhnať z domu. Nenávidím holuby. Nedávno som videl ako ich nejaká pani kŕmila a skoro som od nervov odpadol.
_______
Inak sa mám dobre. Zlomil som si zub - nie veľa, ale je to otravné a štve ma to. Vyhýbam sa zubárke doslova "zubami nechtami". Spím na môj vkus dlho, ale čo už. Únava ma trápi najviac. Tento týždeň mi mali prísť balíčky z Číny, lenže všetko trvá kvôli Vianociam. Každý deň poupratujem niečo v byte. Včera som vydrhol hrnce drátenkou a umyl som podlahu. Do Vianoc by som chcel urobiť ako-taký poriadok. Neznášam upratovanie, tak si to rozdelujem na dlhší čas.
Bol som na rorátoch, bolo krásne. Hrali a spievali študenti Cirkevného konzervatória - super spirituálny zážitok. Jediné, čo ma tak trochu hnevalo, bolo, že veľa ľudí tam kašlalo, kýchalo, smrkalo - veď keď som chorý, tak nejdem medzi ľudí, čo? Potom zavrú kostoly a obchody a presne tí istí ľudia sa budú sťažovať, že ich obmedzujú. Inak je všetko po starom..
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
rasto, motylek and Lucas like this post
Huh? A to len tak z ničoho nič začala vrieskať? Zvyčajne to má nejaký spúšťač.. ale možno to spustil alkohol a vyregulovala si nahromadenú frustráciu a neg. emócie.Sweetheart napísal:Sak som aj usiel z domu. Este mi volala!!! Ona neda pokoj. To je jak za trest toto, huci, vrieska, tisic veci vycita.
Btw. včera som drhol tie hrnce a v rádiu pustili Britney. A mne sa to okamžite spojilo s tebou (niečo v zmysle "Ha! Sweet!" ). Ako sa poznám, totok mi zostane na furt: Britney, Sweet. Sweet, Britney.. heh.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Sweetheart likes this post
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 679
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Jaro123444 likes this post
Nefroložka dělala synovi SONO močového měchýře a ledvin. V močovém měchýři byl vidět konec stentu zahnutý do spirály a v ledvinách kámen z vápníku (protože vrhal stín), který je pořád stejně velký. Syn z nějakého důvodu vylučuje víc vápníku, než by měl. Problém je, že vápník se začal usazovat už i v parenchymu (tkáni) ledvin. Nevím, jak moc velký je to problém, ale mám o syna už docela velký strach.
Máme udělat (další) 24hodinový sběr moči a ten snad ukáže, jak to s tím vylučováním vápníku vypadá. Sběr se provede cca za měsíc.
Nefroložka slíbila, že zavolá na urologii a bude urgovat operaci. Chce, aby synovi ten kámen vytáhli už co nejdřív. Nabízela nám i to, jestli nechceme ten kámen odstranit v jiné nemocnici. Nakonec to ale sama uzavřela s tím, že jinde by synovi dřívější termín nejspíš nedali a že se jí zřejmě nepovede ani zaurgovat to na této urologické klinice. Já ale vidím určitou naději, že se jí podaří zajistit dřívější termín (čehokoliv) než mně.
Umyla jsem ráno horu nádobí a vyžehlila prádlo, přivezli kapra, pozítří uděláme bramborový salát a snad budeme mít nakonec i stromeček. Zatím jsem si vystavila do okna aspoň andělíčka z chráněné dílny, kterého jsem dostala od kamarádky, tak už to tady začíná aspoň trochu připomínat Vánoce.
Odpoledne budu volat do nemocnice na výsledky kultivace moči a pak to musím sdělit jak nefroložce, tak pediatričce, a donesu bratrovi kapří hlavu, aby z ní udělal zítra polévku, a dárek k narozeninám, které má po Vánocích. Synovečkovi jsem už dárek schovala u bratra, dostane do pod stromeček.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 833
Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Saladin and Lucas like this post
tak predvianočný stres sa ma doteraz ani veľmi netýkal...nakolko v pondelok som bola u doktorky a nejaku virozu som podla nej chytila...ako uz mi je ovela lepšie...ale sem tam zakašlem poriadne...uz mam aj preventivky viac menej vybavené a teda v januari hura na dalšie preventivky....co mna teraz trápi je to, že aj ked pracujem aj ked mam čas teraz teda mam dovolenku a aj ked odychujem....jedine co nemam su peniaze...chapem, že harmonia musi byť ...ale proste moja situácia je teraz taka aka nebola uz dlho....proste predvianocná nálada nech trva aj dalej...akurat no, ja rozmyšlam všelijak ale proste nejde mat všetko...nejde všetko doviesť do uplneho dokonala....nejde proste všetko mať......viete, ja vyberam pre moju rodinu darčeky uz niekedy v septembri a su ludia co to robia este skor....ale proste rozmyslym a kupim....vyberiem to najkrajšie....no a tento rok uz som sa so segrou dohodla, ze proste nic si nedame.....lebo to čo som jej vyhliadla je pre mna velmi drahe....a po druhe ani ona snad neda darček mne....tak to bude vyrovnane...ako viem nie je to zrovna duch vianoc....ale skor duch takých Slovenských Vianoc....tak tolko odo mna...
S pozdravom krásných vianoc
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
rasto, Sweetheart, Saladin and Lucas like this post
chtěla jsem uklízet, ale asi na to nedojde. Asi nebudu slavit Vánoce.
Když jsem dnes zařídila všechno,co jsem měla, šla jsem si lehnout a dala se do mě zimnice. Takže mám průjem, je mi na zvracení, točí se mi hlava a mám zimnici a teplotu 37,6°C.
Při představě štědrovečerní večeře se mi zvedá žaludek.
Přičítám to hlavně stresu a vyčerpání ze všeho toho zařizování a z covidu.
Zítra možná půjdu k lékaři, uvidíme, jestli něco objeví.
Přeji si, abych do Štědrého dne byla aspoň trochu použitelná. Kdyby náhodou ne, přeji vám všem hezké Vánoce. Užijte si je.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 833
Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Čo ešte?? V inom vlákne som písal, že mi konečne zrušili moje konto na facebooku - aleluja! Konečne nemusím čítať tú negativitu na sockách. Sťahovalo ma to trochu psychicky dolu, takže prevencia. Včera som predal 2 fermenty - aspoň budem mať na "cigy". Zastavili sa naozaj milé babenky, jedna sa sťažovala, že sa jej nedarí fermentovať, tak som jej poradil.
Popri práci pozerál filmy a seriály, ale väčšinu vypnem v polovici. Vyšli ďalšie diely The Crown, tak som tú "ódu na kráľovnú" dopozeral.. ale páčilo sa mi to. Scéna s gajdami mi vyplavila slzu - podarilo sa im podojiť emócie. Ešte mám rozpozeraný seriál The Gilded Age. Lenže non stop kecajú, kecajú, samá vata, tak to dopozerám len kvôli angličtine.
Do nového roka si želám jediné (teda, je toho viac), ale toto by mohol byť základ - pravideľne cvičiť a trochu viac sa hýbať (nie pár dní, týždeň, ale celý rok).. Držte sa a pokojné sviatky..
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Sweetheart, motylek and Lucas like this post
Pridal SOM do úloh v timeri univerozum-a odhady a priority
A zriadil SOM si časový harmonogram
Už ho len dodržiavať
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1338
Reputácia : 173
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Catherin4, motylek and Lucas like this post
Ja budem s mamou na Vianoce u brata, ten má dve dcéry, 6 a 9. S deťmi sú Vianoce vždy krajšie. Už som im kúpila kopu darčekov. Posledne knihy, knihu o zvieratkách a druhú o dinosauroch. Nech sa učia aj o tom, čo bolo pred ľuďmi.
Ja sama som si kúpila knihy o nacizme, vždy skutočný príbeh niekoho. Bol som Mengeleho asistentom a pod. Tiež som si kúpila knihu Temné matky a jejich dcery. S matkou som vždy mala komplikovaný vzťah, ona ma v detstve a puberte neznášala. Postupne sa to zlepšilo, si myslím že hlavne tým, že bývam tak ďaleko a vidíme sa 2x do roka. Teraz akurát mi prišla vytkúť ako vešám gaťky. Ona ma furt v niečom poučuje, ale už to nie je tak zlé jak kedysi.
Momentálne čítam knihu o chalanovi ktorý má Aspergerov syndróm - O kolečko míň. Mám ešte jednu knihu na rovnakú tematiku - Aspergerholka. Som zvedavá čo sa tam dočítam a ako žijú títo ľudia.
Majte sa krásne.
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Matej, Sweetheart, Jaro123444, motylek and Lucas like this post
Strana 63 z 83 • 1 ... 33 ... 62, 63, 64 ... 73 ... 83