Ako sa dnes máš? 17
Strana 61 z 83 • 1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 72 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 17
Pripájam foto mojich dekoračných prvkov
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, regina, Catherin4, Jaro123444, motylek and Lucas like this post
Napísal som tentoraz, ty si to prečítal ako vždy. Chceš, aby sa druhí vyjadrovali k téme, ale sám si sa k téme nevyjadril. Ale chybka je vraj na mojej strane prijímača . Aj ja som sa tešil na tvoje normálne písmená, tiež nevydalo. Fascinujúce ako si niektorí ľudia vedia vytvoriť fantázie, ktoré sú úplne odtrhnuté od reality . Ale pochopil som, dám si pauzičku (palmface)..Ty si vždy ako inak vo všetkom nevinne. Budeš mať už možno 3. ban v poradí... Very Happy Osobne je mi to akože šumák, ale tu sa nemajú urážať žiadni ľudia. Tu majú ľudia držať spolu, pomáhať si a podporovať sa. A to Katka robila. Keď odídu členovia, tak fórum bude veľmi smutné... Musíme bojovať o každého člena. Prosím vyjadrujte sa už ku témam. Skončil som v tento adventný čas a majte... Vždy sa teším na normálne príspevky a keď týždeň sa neozve nikto, tak začnem myslieť na to, že ako sa títo ľudkovia asi majú... Teším sa už na normálne písmenka..
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, dzuli08, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post
Synovi pediatrička opět nic nenašla (už počtvrté), takže jeho bolesti jsou nejspíš z toho, že má v sobě stent už skoro 3 měsíce.
Tím, že byl už tolikrát u pediatričky + do toho covid, se stalo, že za posledních 6 týdnů byl ve škole dohromady asi jen 6 dní, takže je ve škole ve skluzu.
Budeme nejspíš žádat ředitele školy o prodloužení klasifikace o 4 týdny, aby hlavně syn nebyl tolik ve stresu a mohl si v klidu dopsat písemky, které mu chybí.
Jinak u nás doma nepořádek, vánoční ozdoby žádné, není ani nakoupeno na Vánoce.... To píšu pro ty, kteří náhodou nestíhají, tak aby byli hlavně v klidu. Nestíhám, protože poslední dobou pořád chodím po kamarádkách. Zítra jsem chtěla aspoň setřít podlahu, případně nakoupit, a hádejte co.... bratr mi psal, že bude mít doma mého malého synovečka a že jsem ho dlouho neviděla. Tak mám zase výmluvu, proč nebýt doma a neuklízet. Doma je bordel jak v tanku, ale já jsem happy. Tak aspoň něco, ne?
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 833
Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Matej, dzuli08, Juraj, Saladin, Catherin4 and Jaro123444 like this post
janka,janka- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 220
Reputácia : 8
Dátum registrácie : 07.04.2023
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Medotrygin, Stilnox +AP
Saladin, Catherin4 and motylek like this post
Teraz na večer zas na mňa dolieha choroba, našťastie nie tá psychická.
V stredu idem psychiatričke na kontrolu po polroku a potom by som mala zas cestovať do Bratislavy k dcére. Treba tam zabaviť deti, kým ona ide na zubné ošetrenie (má to v súkromnom centre v podvečerných hodinách) a zať má v tom čase vianočný večierok. Tentokrát ide so mnou aj syn, aby sa nám tí naši dvaja živí drobci lepšie zvládali. Tak dúfam, že do stredy budem zdravotne na tom podstatne lepšie. Vo štvrtok cestujeme späť domov a za nami príde aj dcéra s rodinou.
Okrem Vianoc máme 23.12. oslavu synových narodenín, prídu na večer jeho bratranec a sesternica s partnermi a zahrajú si nejaké spoločenské hry. 25,12. má zas narodeniny jeden z vnukov, takže to máme pestrejšie a náročnejšie na prípravu. Či chcem alebo nie, musím nielen doupratovať, ale aj niečo upiecť a to už do soboty. Verím, že to aj tento rok napriek tej viróze, nejako dám.
Priatelia držte sa, neupadajte na duchu a užite si Vianoce, všetko dobré prajem!
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Matej, Juraj, Saladin, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post
A ty sa ako máš? Si aspoň v poriadku zdravotne? Verím, že neskončiš na ulici a podrží ťa rodina. Ale chápem tvoje obavy, je to dosť nepríjemná obava. Sú ľudia žiaľ aj ktorí tak skončili a rodina ich nepodržala. Nie vždy to je to v rodine jednoduché.
Prajem ti pekné sviatky aj ostatným ľudom na fóre, aby ste ich prežili v pokoji s najbližšími. Držte sa
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Matej, Juraj, Catherin4, motylek and janka,janka like this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Matej, Jaro123444 and motylek like this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Matej, regina, Juraj and motylek like this post
Zase se synem. K silné bolesti při močení se ještě přidalo zvracení, ráno v půl šesté vyzvracel všechno, co v něm bylo.
Nevěděla jsem si rady, kam s ním jít, když mu bylo špatně, navíc jsem se obávala koliky, a tak jsem zavolala záchranku. Tentokrát nám několikrát vyhubovali, že záchranka se v takových případech nevolá, že se prý volá jen k umírajícím. Asi bych potřebovala nějaký kurz první pomoci, abych to uměla poznat, kdy tam volat a kdy ne.
V naší spádové nemocnici synovi udělali různá vyšetření z krve a moči včetně CRP a kultivace moči a objevili slabý zánět močových cest (CRP 10 mg/l). Ve hře je i částečná kolika. Syn nakonec dostal silnější antibiotika (Augmentin), k tomu Algifen při bolesti a Buscopan. Má zatím nařízený klidový režim (takže zatím zase nemůže do školy). Jen zítra půjdeme na nefrologii, kam je syn objednaný už delší dobu, a udělají mu tam další potřebná vyšetření - především SONO ledvin a močového ústrojí.
Syn má taky odchytávat sítkem všechno pevné, co vymočí.
Ve čtvrtek mám volat do spádové nemocnice ohledně výsledků kultivace moči, tam se asi dozvím, jak má syn naložit s Augmentinem dál, zda brát či nebrat (toť otázka ) a jak dlouho.
Navíc by mě zajímalo, jestli si mám nechat syna doma i v pátek, to mi zatím nebyli schopní říct. Asi bych se přikláněla k tomu, že ano, bojím se, abychom netrávili vánoční svátky v nemocnici. I když možné to je, už bych se nedivila ničemu.
Ráda bych podpořila Jara a Janku, ale jsem vyčerpaná, a nedostává se mi slov a v podstatě to tady napsala už Catherin.
Jaro, si myslím, nemá vyloženě zlé rodiče, spíš nechápající, ale myslím, že na ulici by ho nenechali padnout. A Janka by se mohla v úplně nejhorších chvílích zkusit obrátit na svou sestru.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 833
Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Tak si mala riadny adrenalín, verím, že sa so synom pohnú ľady, keď bol ošetrený v nemocnici na urgente.
Mimochodom, žasnem nad vašou záchrankou. Mali sme podobný problém, keď v rodine dostal neterin priateľ obličkovú koliku (to bol hrubý odhad), keď ju proste odbili, nech mu dá Algifen. Čo je najdôležitejšie, bola to prvá kolika v jeho živote, Algifen mala neter na predpis - pri kolikách sa podáva injekčne prioritne obdobné liečivo so spazmolytikom za kontroly stavu a možnej alergickej reakcie! Nakoniec išli na pohotovosť po hodine, zaplatili nemalý manipulačný poplatok a bolo im povedané, že treba doriešiť u nefrológa no fakt neviem
V porovnaní, že u nás sa vysiela rýchla zdravotnícka/lekárska pomoc ku každej druhej podnapitej osobe ležiacej na lavičke či k opakovaným panickým poruchám alebo vyššiemu skoku tlaku krvi - a hlavne bez dudrania, ale s pomocou a poučením do budúcna. Lebo o tom je pomoc...
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, rasto, Catherin4 and motylek like this post
janka,janka- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 220