Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 17

Strana 61 z 83 Previous  1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 72 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 17 - Stránka 61 Empty Re: Ako sa dnes máš? 17

Odoslať  dzuli08 Po 18 december 2023 - 20:22

Tak ja napíšem aj ako sa mám. Už som spomínala, že lepšie. Pomenovala by som to tak, že je to v neutrále čo sa týka psychiky. Na byte sa pomaly dozariaďuvávam (hrozné slovo viem ). Nedávno som kúpila obývačkovú stenu, tak ocino má puzzle. Trocha mu asistujem keď treba. Sa mi to ale v obývačke kopí, lebo je tam aj časť starej pôvodnej steny. Ale potom to vypraceme. Výmenu sedačky nechávam nakoniec, ako aj kuchyský stôl so stoličkami. Nateraz financie nepustia. Včera som dokúpila vianočný stromček, taký mini, nejaké gule a iné dekoračné prkotinky, aby to tu aspoň trocha vyzeralo ako na Vianoce. Inak sa teším už na dovolenku, síce mám aj čo opravovať, ale dám to nejak. Budem možno u našich na Štedrý večer, alebo budeme u mňa večerať. Každopádne dovča začína už od štvrtka. Bude 2 dni riaditeľské.
Pripájam foto mojich dekoračných prvkov
Ako sa dnes máš? 17 - Stránka 61 20231212
Ako sa dnes máš? 17 - Stránka 61 20231210
Ako sa dnes máš? 17 - Stránka 61 20231211

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Matej, regina, Catherin4, Jaro123444, motylek and Lucas like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Saladin Po 18 december 2023 - 20:22

Ty si vždy ako inak vo všetkom nevinne. Budeš mať už možno 3. ban v poradí... Very Happy Osobne je mi to akože šumák, ale tu sa nemajú urážať žiadni ľudia. Tu majú ľudia držať spolu, pomáhať si a podporovať sa. A to Katka robila. Keď odídu členovia, tak fórum bude veľmi smutné... Musíme bojovať o každého člena. Prosím vyjadrujte sa už ku témam. Skončil som v tento adventný čas a majte... Vždy sa teším na normálne príspevky a keď týždeň sa neozve nikto, tak začnem myslieť na to, že ako sa títo ľudkovia asi majú... Teším sa už na normálne písmenka..
Napísal som tentoraz, ty si to prečítal ako vždy. Chceš, aby sa druhí vyjadrovali k téme, ale sám si sa k téme nevyjadril. Ale chybka je vraj na mojej strane prijímača Very Happy . Aj ja som sa tešil na tvoje normálne písmená, tiež nevydalo. Fascinujúce ako si niektorí ľudia vedia vytvoriť fantázie, ktoré sú úplne odtrhnuté od reality Very Happy. Ale pochopil som, dám si pauzičku (palmface)..

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 18 december 2023 - 20:26

Veď sa ešte vyjadrím, že ako sa mám. Len som chcel ešte ku tebe sa vyjadriť. Ja mám sa v poslednom čase celkom dobre. Trénujem šachy už 18 dní v rade a vyzerá to ešte celkom dobre. Chcem šachovo napredovať po viacerých stránkach. V súčasnosti mám založený šachový blog, kde si píšem svoje postrehy o tréningu a rôznych veciach, ale mám toho málo, keďže píšem len 3 dní. Tiež je skvelé to, že môžem trénovať. Zatiaľ ide o najdlhšiu tréningovú sériu, čo trénujem samostatne. Pred istým obdobím som sledoval totiž len šachové videá, hoci som vydržal sledovať ich každý deň 4 roky. Založil som si účet aj na chess.com, aby som začal nový šachový život. Som zvedavý, že ako sa mi to bude dariť. Zatiaľ tréningový plán plním výborne. Dal som si taktické vecí, stratégiu a internetový šach. Musím dávať pozor na prevedenie tréningu. Duša má tendenciu všetko si uľahčovať, ale zatiaľ v tomto zápase víťazím. Nachádzam v tréningu taktiky krásne varianty. Len je otázne, že či som začal vo vhodný čas trénovať. Budú onedlho Vianoce, dlhá cesta do Bratislavy a ja mám obavy, že čo tréning...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Matej, dzuli08, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Po 18 december 2023 - 20:33

Tak já se sem s dovolením taky vlomím a napíšu, jak se mám, respektive jak se u nás máme. Smile
Synovi pediatrička opět nic nenašla (už počtvrté), takže jeho bolesti jsou nejspíš z toho, že má v sobě stent už skoro 3 měsíce.
Tím, že byl už tolikrát u pediatričky + do toho covid, se stalo, že za posledních 6 týdnů byl ve škole dohromady asi jen 6 dní, takže je ve škole ve skluzu.
Budeme nejspíš žádat ředitele školy o prodloužení klasifikace o 4 týdny, aby hlavně syn nebyl tolik ve stresu a mohl si v klidu dopsat písemky, které mu chybí.
Jinak u nás doma nepořádek, vánoční ozdoby žádné, není ani nakoupeno na Vánoce.... Smile  To píšu pro ty, kteří náhodou nestíhají, tak aby byli hlavně v klidu. Smile Nestíhám, protože poslední dobou pořád chodím po kamarádkách. Zítra jsem chtěla aspoň setřít podlahu, případně nakoupit, a hádejte co.... bratr mi psal, že bude mít doma mého malého synovečka a že jsem ho dlouho neviděla. Smile Tak mám zase výmluvu, proč nebýt doma a neuklízet. Smile Doma je bordel jak v tanku, ale já jsem happy. Tak aspoň něco, ne? Smile
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 833
Reputácia Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

Matej, dzuli08, Juraj, Saladin, Catherin4 and Jaro123444 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  janka,janka Po 18 december 2023 - 22:38

Ahoj jarko aj ja tak rozmyslam ako Ty, ze skončim na ulici,myslim ze to je realne u mna, ale u Teba asi nie, mas este čas na dobrú liečbu, vyvarovat sa chýb, rodičia ta nenechaju, a treba sa o tom rozpravat casom co bude dalej, je to tazké, iste by bolo dobre keby si tu skolu dokoncil aspon bakalara neviem..kolko sa daju preniest známky? Pat rokov? Bol si na kolonoskopii a vysetrenie zaludka hadicou cez usta a nic nenasli?
janka,janka
janka,janka
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 220
Reputácia Reputácia : 8
Dátum registrácie : 07.04.2023

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Medotrygin, Stilnox +AP

Saladin, Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Po 18 december 2023 - 22:42

Napíšem aj ja ako sa mám. Teda nie veľmi dobre, aj keď by mohlo byť aj horšie. Ochorela som pred 4 dňami. Zas nejaká viróza, chrípka alebo covid, čert ako diabol Smile Dva dni som len ležala, čo som bola taká unavená, mala plný nos a boľavé hrdlo. Nebola som schopná ničoho, vlastne nie, umyla som 2x denne riad. Úplne ma hrozila predstava, že sviatky sú o týždeň, treba upratať, spraviť nákupy, očistiť kapra, piecť,... a ja na nič nemám síl. Včera mi však poobede bolo už lepšie a teda kapor je už v mrazničke. Dnes som bola s mužom na nákupe, upratala takmer celú kuchyňu a aspoň vianočný obrus v kuchyni svedčí o tom, že aj u nás budú Vianoce.
Teraz na večer zas na mňa dolieha choroba, našťastie nie tá psychická.
V stredu idem psychiatričke na kontrolu po polroku a potom by som mala zas cestovať do Bratislavy k dcére. Treba tam zabaviť deti, kým ona ide na zubné ošetrenie (má to v súkromnom centre v podvečerných hodinách) a zať má v tom čase vianočný večierok. Tentokrát ide so mnou aj syn, aby sa nám tí naši dvaja živí drobci lepšie zvládali. Tak dúfam, že do stredy budem zdravotne na tom podstatne lepšie. Vo štvrtok cestujeme späť domov a za nami príde aj dcéra s rodinou.
Okrem Vianoc máme 23.12. oslavu synových narodenín, prídu na večer jeho bratranec a sesternica s partnermi a zahrajú si nejaké spoločenské hry. 25,12. má zas narodeniny jeden z vnukov, takže to máme pestrejšie a náročnejšie na prípravu. Či chcem alebo nie, musím nielen doupratovať, ale aj niečo upiecť a to už do soboty. Verím, že to aj tento rok napriek tej viróze, nejako dám.

Priatelia držte sa, neupadajte na duchu a užite si Vianoce, všetko dobré prajem!
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

Matej, Juraj, Saladin, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 Ut 19 december 2023 - 8:39

Janka ahoj, bol som na gastroskopii teda cez ústa do žalúdka hadica. Na kolonoskopii nie. Tam mi doktor povedal že mám podráždený žalúdok, a žlč sa mi vracia do žalúdka. Tak som rozmýšľal, že či mi to nemôže robiť zle. Lebo dočítal som sa že môže to dráždiť žalúdok. Ale ja nie som doktor, to už on asi musi vedieť. Keby som nemal problémy bolo mi jedno čo našli keby aj neviem čo. Skôr som sa toho chytil že mám problémy a neviem čo mi ich môže robiť okrem toho.
A ty sa ako máš? Si aspoň v poriadku zdravotne? Verím, že neskončiš na ulici a podrží ťa rodina. Ale chápem tvoje obavy, je to dosť nepríjemná obava. Sú ľudia žiaľ aj ktorí tak skončili a rodina ich nepodržala. Nie vždy to je to v rodine jednoduché.
Prajem ti pekné sviatky aj ostatným ľudom na fóre, aby ste ich prežili v pokoji s najbližšími. Držte sa
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 502
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

Matej, Juraj, Catherin4, motylek and janka,janka like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ut 19 december 2023 - 15:41

Ahojte moji mili, tak ja som nutena ist na SK o den neskor, kvoli tomu, ze este mi opravuju auto. Mne tam svietila kontrolka ABS a na tom teraz robia. Takze az vo stvrtok 21. ideme domov a prideme niekedy vecer. Potom 22.,23., a hned Vianoce. A hned po Vianociach 25. uz o 6 rano ma dojde vyzdvihnut priatel a letime do Egypta. Ani sa nestihnem stretnut s rodinou, ale s otcom musim stihnut. Mame som objednala este dve knihy ako Vianocny darcek. Jedna z nich sa vola "Toto nie je kucharska kniha" a je o povode potravin, ta mi pride zaujimava. Inak nic nove, nudim sa doma, pozeram filmy, citam si. Majte sa pekne a zelam vsetkym krasne Vianocne sviatky.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Matej, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ut 19 december 2023 - 15:49

Co sa tyka Jara a Janky Janky, ze skoncite na ulici. Verim, ze neskoncite, rodina vas urcite podrzi. To by si nedovolili. Ja mojej rodine svoj zdravotny stav ani neoznamujem, lebo tiez tam nenachadzam pochopenie. U mna sa to da, kedze zijem v Nemecku a vidam ich tak 2x za rok. Oni nevedia ani ze som tu mala depresie a uz vobec nevedia o psychoze a psychiatrickom stacionari. Ani ze som bola kvoli tomu pol roka PN. Vzdy som bola v rodine za tu psychicky choru, tak teraz sa tvarim ze som v pohode, svet je gombicka a nic sa nedeje. Viem, ze vy to tak tajit nemozete, u vas je to nieco ine. Ludia bohuzial casto nechapu psychicke choroby. Mozno by bolo dobre, keby ste raz vzali rodinnych prislusnikov k svojmu psychiatrovi, nech sa s nimi porozprava a nech im skusi vysvetlit co a ako. Mozno to potom lepsie pochopia a prestanu vas obvinovat ze si vymyslate alebo neviem co. Ja sama viem ze je to tazke. Mna mama aj vyhodila z domu ked som mala 14, za to, ze som si neupratala izbicku. Tiez ziadna opora. Nastastie som sebestatcna, chodim do roboty a nejak sa pretlkam zivotom. Doslova pretlkam, lebo kvalitny zivot to nie je. Na to, ze som kedysi mala zaluby, chodila bicyklovat, do prirody, na tury, teraz nerobim nic, len cucim doma. Nemam energiu nieco robit, ist von. Ale verim, ze sa to zmeni. Mohlo by sa tak o rok, kedy pocita priatel s tym, zeby som sa k nemu mohla nastahovat. Majte sa pekne a drzte sa.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Matej, regina, Juraj and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Ut 19 december 2023 - 18:46

Dnes jsem měla dobrodružnější den, než bych si sama přála.
Zase se synem. K silné bolesti při močení se ještě přidalo zvracení, ráno v půl šesté vyzvracel všechno, co v něm bylo.
Nevěděla jsem si rady, kam s ním jít, když mu bylo špatně, navíc jsem se obávala koliky, a tak jsem zavolala záchranku. Tentokrát nám několikrát vyhubovali, že záchranka se v takových případech nevolá, že se prý volá jen k umírajícím. Asi bych potřebovala nějaký kurz první pomoci, abych to uměla poznat, kdy tam volat a kdy ne.
V naší spádové nemocnici synovi udělali různá vyšetření z krve a moči včetně CRP a kultivace moči a objevili slabý zánět močových cest (CRP 10 mg/l). Ve hře je i částečná kolika. Syn nakonec dostal silnější antibiotika (Augmentin), k tomu Algifen při bolesti a Buscopan. Má zatím nařízený klidový režim (takže zatím zase nemůže do školy). Jen zítra půjdeme na nefrologii, kam je syn objednaný už delší dobu, a udělají mu tam další potřebná vyšetření - především SONO ledvin a močového ústrojí.
Syn má taky odchytávat sítkem všechno pevné, co vymočí.
Ve čtvrtek mám volat do spádové nemocnice ohledně výsledků kultivace moči, tam se asi dozvím, jak má syn naložit s Augmentinem dál, zda brát či nebrat (toť otázka Smile ) a jak dlouho.
Navíc by mě zajímalo, jestli si mám nechat syna doma i v pátek, to mi zatím nebyli schopní říct. Asi bych se přikláněla k tomu, že ano, bojím se, abychom netrávili vánoční svátky v nemocnici. I když možné to je, už bych se nedivila ničemu.

Ráda bych podpořila Jara a Janku, ale jsem vyčerpaná, a nedostává se mi slov a v podstatě to tady napsala už Catherin.
Jaro, si myslím, nemá vyloženě zlé rodiče, spíš nechápající, ale myslím, že na ulici by ho nenechali padnout. A Janka by se mohla v úplně nejhorších chvílích zkusit obrátit na svou sestru.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 833
Reputácia Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Lucas Ut 19 december 2023 - 19:16

@motylek
Tak si mala riadny adrenalín, verím, že sa so synom pohnú ľady, keď bol ošetrený v nemocnici na urgente.
Mimochodom, žasnem nad vašou záchrankou. Mali sme podobný problém, keď v rodine dostal neterin priateľ obličkovú koliku (to bol hrubý odhad), keď ju proste odbili, nech mu dá Algifen. Čo je najdôležitejšie, bola to prvá kolika v jeho živote, Algifen mala neter na predpis - pri kolikách sa podáva injekčne prioritne obdobné liečivo so spazmolytikom za kontroly stavu a možnej alergickej reakcie! Nakoniec išli na pohotovosť po hodine, zaplatili nemalý manipulačný poplatok a bolo im povedané, že treba doriešiť u nefrológa 🤦 no fakt neviem
V porovnaní, že u nás sa vysiela rýchla zdravotnícka/lekárska pomoc ku každej druhej podnapitej osobe ležiacej na lavičke či k opakovaným panickým poruchám alebo vyššiemu skoku tlaku krvi - a hlavne bez dudrania, ale s pomocou a poučením do budúcna. Lebo o tom je pomoc...
Lucas
Lucas
Strieborný pokročilý člen
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 362
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Bydlisko Bydlisko : Na vychodze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, rasto, Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  janka,janka Ut 19 december 2023 - 21:58

Milý motýkek a preco mu ten stent nechcu vybrat? Ja uz som na nervy mierne z toho, nerozumiem preco to ma tak dlho, ja dufam ze teraz sa toho chytia, dobre ze si zavolala pohotovost, ved bol zle na tom. Piatok jasne nech nejde vsak načo. Moja sestra sa na mna vykasle, uz teraz to robi, telefon nezdvihne, vidime sa dvakrat za rok, ani neni povinna. Zatial som neni samostatna sa o seba postarat vobec, zakladne veci tazko, mam inkontinenciu slabsiu, takze ja akurat do ustavu pojdem, mozem robit len to co zvladnem,...ale inak od zajtra mam nove AD a atarax namiesto neurolu co som mu hovorila ze mi nic tiez nerobi, a just mi to napise,  a dufam v tie AD nove ze nieco pomozu, na letaku je napisane , ze su na nekontrolovatelne jedenie..nasla som to nahodou na webe niekto spominal ze ma tak som mu ich navrhla. Catherina aj ja chcem odist do rakuska.  laughing Tu inak neprezijem. Tam viac vyzobrem Very Happy lAz na tu moju nemcinu, je to strasne nieco, ziadne časy ze minuly, pritomný, par slov viem, Inak...s tou inkontinencou mna vobec neriesia. To je uz aka haluz. Ze stresovy mechur. Takto sa neda fungovat a nie je to len o tom, ale moja moč smrdí ako by nemala, to maju stari chori ludia. Prajem aj ja vam vsetkym pokojne prezitie Vianoc, je to sviatok pre mna krestansky - inkarnácia Boha, ziadnu reinkarnaciu neverim, je to nelogicke, a este aj priliš brutalne, a ked pocujem tie debilinky o Vianociach  ze vsak to je prebrate od kamenozrutov co uctievali slnko dobre...podla mna vacsine ludom to je jedno vlastne ze ide o deti ..darceky...ved predsa vianoce a velka noc to my mame stale dookola narodenie a smrt, zmrtvychvstanie  od rana do vecera, od pondelka do nedele  bom  Arrow  Thumbstone  Všetko najlepšie!  Všetko najlepšie!  Všetko najlepšie! 3  Všetko najlepšie! 2 ale je krásne ked existuje rodina ...velka noc ked Jeziska teraz narodeneho zabiju je mi nejak pochopitelnejsia a mozno je to aj vacsí sviatok? To neviem. Ste zlati v kazdom pripade vsetci ludia dobrej vôle. papa
janka,janka
janka,janka
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 220
Reputácia Reputácia : 8
Dátum registrácie : 07.04.2023

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Medotrygin, Stilnox +AP

motylek likes this post

hug0