Ako sa dnes máš? 17
Strana 49 z 83 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 66 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 17
Je toho na mě moc stresu naráz a mám dojem, že se to začíná projevovat i na mém psychickém stavu. Dnes jsem byla jako obvykle nakupovat. Neměla jsem toho ani nijak moc, a tak za hodinu jsem se už vracela domů. A po dlouhé době se mi udělalo psychicky špatně. Dostala jsem strach, že se mi může vrátit ataka, a tak se mi k tomu přidala i trochu silnější úzkost. Hodila jsem do sebe další Neurol a pak to teprve přešlo.
Zítra se zkusím dovolat svojí psychiatričce, jestli by mi přechodně nenavýšila Abilify.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 833
Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Napadá mi, skús okrem liekov zvyšiť príjem hlavne magnézia (vaša výborná Magnesia extra), neviem, či je u vás liek Magnosolv - ten by teraz sadol, alebo Magnerot spolu s B-komplexom na lepšie zvládnutie stresových situácií, ktoré ťa čakajú. Rovnako je veľmi vhodné užívať už osvedčený vitamín D (je to síce hormón), ktorý výrazne vplýva nielen na fyzické zdravie, ale i duševné a už ho je nedostatok!
Želám veľa zdravíčka celej rodinke a hlavne pevné nervy, verím, že to zvládneš
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post
Vitamín D a B-komplex beru už několik měsíců.
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Catherin4 and Lucas like this post
Áno, je to klasický magnézium laktát, u nás ho za obdobnú cenu (keďže je najlacnejší) vyrába firma Galenika. Je ok.
Len malé upozornenie - je to 500 mg mliečnanu horečnatého, čo v reáli zodpovedá 52 mg čistého horčíka! Čiže keď si vezmeme, že priemerný dospelý človek by mal denne prijať cca 300 mg čistého horčíka - musela by si užiť 6 tbl.
Nič to nemení na fakte, že isto pomôže, hlavne v stresových situáciách, najlepšie spočiatku užívať večer (spolu s našimi liekmi môže spôsobiť ospalosť) medzi jedlami - teda dve hodiny po a aspoň pol hodiny pred ďalším- a minimálny odstup od mliečnych výrobkov musí byť dve hodiny, aby sa adekvátne vstrebal (keďže vápnik blokuje účinok horčíka a naopak).
Nech pomôže
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Catherin4 and motylek like this post
A detail, isto vieš, vitamín D vždy s niečím, čo obsahuje tuk - nakvapkat do plnotučného mlieka, jogurtu či na chlebík s klasickým maslom, ja zvyknem aj do halušiek z bryndzou
U nás máme registrovaný liek vo forme kvapiek Vigantol.
Tých 1000 I.U. ako prevencia údajne plne stačí, pri chorobe 2000 I.U.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Saladin, Catherin4 and motylek like this post
Vigantol máme taky, ale je na předpis. Já si kupuju vitamin D v tabletách. Mám je zapíjet mlékem?
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
______
Mám sa super, len mám nočnú. Potreboval som sa zbaviť smotany (som dostal), tak som si v tlakáči urobil cícer (cizrnu) a vyslovene som sa nažral do prasnutia. Ľahol som si, nech mi to strávi a zaspal som.
Včera som umyl chladničku. Hygienu musím udržiavať kvôli tomu, že veľa fermentujem a nechem, aby mi fermenty chytili plieseň - teda plesne používam (2 konkrétne), ale sú to potravinárske a teda jedlé. Chcelo by to ale savo - zajtra pôjdem k mutter, opýtam sa (predsa len je žena, bude vedieť).
Trúbu som vydrhol na jeseň. Mal som tu totiž chvíľu podnájomníkov a vyslovene mi ju zasvinili (asi mali radi mäsko ). Nevedel som, čím to vyčistiť (mastnota bola zažratá všade, na stenách, vrtula v zadu hnedá, fúj, hnusilo sa mi to). Nakoniec som použil hrubú fyzickú silu a 2 týždne som každý večer pol hodinu až hodinu špachtlou zoškrabával mastnotu. Teraz je trúba ňuňuňu, že ma nenapne, keď sa do nej pozriem (ale v tomto prípade fungovali viac moje predstavy ako realita - proste sa mi hnusila tá predstava). Na tú žltú hnusnú fúj mastnotu som minul jedno staré tričko. Teraz som už /perfekcionisticky) spokojný..
Aj plech som špachtlou trhol až ma boleli ruky.. Ale terazky som aj s tým spokojný.
Tiež som sa presunul do vedľajšej izby, lebo v tej druhej s dlažbou mi začalo byť chladno. 19 stupňov je predsa len málo, ale som už zvyknutý. Problém je, že som bol furt chorlavý, smrkal som, kýchal a pritom som kúril na 23 stupňov. Tak som si povedal, že sa začnem otužovať - zima ale nie je moja šálka kávy, mimochodom, už ani leto (nemám 20 ani 25 ), jar je taká nemastná neslaná, že je zima a zrazu je leto.. takže moje obľúbené obdobie je jeseň. Napr. v chladnej izbe sa lepšie spí (môžem potvrdiť).
Idem si urobiť kávu (teda to moje "kávové kakavko"). Držte sa..
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
rasto and Lucas like this post
Strana 49 z 83 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 66 ... 83