Ako sa dnes máš? 17
Strana 45 z 83 • 1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 64 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 17
Pomohla mi aj psychologička, ktorá mi raz na rovinu povedala, že musím byť schopný zniesť tlak (a odpor) ľudí, ak mi naozaj ide o princípy. A téma, ktorá sa tu riešila, bola naozaj pre mňa dôležitá. Veď sa aj nakoniec ukázalo, že som mal pravdu a imlicitne ma v tom podporil Matej (a nielen on). Priznám sa ale, že je to ťažké - odolávať tomu tlaku a hejtu, min. ak môj mozog podporuje magické myslenie, ktoré spája fenomény, udalosti, ktoré reálne prepojené nie sú.
Celý deň si predstavujem Rosu Park, ktorá vtedy v autobuse povedala rázne NIE a spustila lavínu udalostí. Tiež nebola medzi rasistami obľúbená - ba dokonca jej chceli ublížiť, možno jej aj niekto napľul do tváre.. Ale neznesiteľný tlak ustála, takže verím, že to (psychicky) ustojím aj ja. Zároveň si uvedomujem, že sa s ňou nemôžem porovnávať - vtedy išlo o život, pričom toto bol bezpečný protest, de facto v komfortnej zóne (teda trochu diskomfortu, ale naozaj minimum).
Úplne ma dorazil dnešný príspevok - plný agresivity, útoku ad persona, hejtu.. Premýšľam, ako musí byť na tom človek zle, že zo zúfalstva čekuje časové značky mojich príspevkov, aby si vytvoril konšpiteóriu, že nepracujem.. a teda, ak by to bola pravda, tak čo?? nie som hodnotný?? A to mi píše nezamestnaný človek (ach tie paradoxy).. Premýšľam, aký význam má, že niekto šplechne do ksichtu druhému obsah svojho vedomia a všetky negatívne emócie, ktoré sa mu naakumulovali - "nááá, týý, tu máš". Premýšľam, aký význam majú všetky ničím nepodložené urážky, generalizácia, zovšeobecnenie, hejt.
Až teraz pri písaní tohto príspevku mi to docvaklo. Dnešný hejt sa mi spojil s nedávnymi udalosťami v Izraeli - aj vtedy sa z ničoho nič z kríkov vyrútili na slušných ľudí vrahovia z Hamas.. a začali proces deštrukcie, upalovali matky s deťmi, znásilňovali ženy a vláčili ich po Gaze. Presne takto vnímam dnešný hejt - ako prejav POMSTY-chtivosti a ZLO-myselnosti. "Ty si mi ublížil tvojimi radami, ktoré som nechcel počuť, tak nááá, tu máš". Premýšľam, koľko zla musí mať človek v srdci, ak je schopný napísať toľko hejtu do jedného príspevku.
Cítim hnev. Hodne hnevu.. ale môj hnev to nie je - ten si na mňa dnes niekto premietol (projikoval)..
_____
@Sweetheart - evidentne si citlivý človek, neber si prosím osobne udalosti posledných dní - s tebou to nemá nič spoločné. Idem si pustiť Milli Vanilli: https://www.youtube.com/watch?v=ZbUENJ5FjBk
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Netrep nezmysly a staraj sa o seba. Všetko má svoje hranice - radšej sa nad sebou zamysli, prečo lajkuješ evidentné hejty. Nad nikým sa tu nepovyšujem, len je absurdné, aby nezamestnaný človek devalvoval moju osobu, že vraj nepracujem. A arogantne drzo oznamoval ctenému publiku, že "Boh mi nedoprial viacej rozumu" - pričom on sám v živote nič nedokázal. A je úplne jedno, či mu v tom zabránila choroba alebo Klingoni. Je to vyslovené CHUCPE a nedostatok slušnosti a pokory.Catherin4 napísal:Saladin ale ty tiez utocis na ludi a urazas ich.
@Sweetheart - dúfam, že si tento mini-konflikt nevztiahol na seba, že je to kvôli tebe a začneš piť . Nie, nie je to kvôli tebe..
Naposledy upravil Saladin dňa Po 20 november 2023 - 19:15, celkom upravené 1 krát.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ty si tu útočil na Motýlka, Lucasa, iných len kvôli tomu že sa snažili poradiť sweetheartovi, nič zle nenapísali a teba sa to ani netýkalo vieš, ale videl som tvoj hnev a tvoju reakciu na nich a myslím že dotyční to veľmi dobre vedia a Motylek ti to napísala že si na ňu útočil, tak prosím nehovor, že nie. Hrať sa na obeť je najľahšie, ale určite ťa ľutovať nebudem, ja určite nie. Nemáš v sebe žiadnu empatiu a ako som napísal si toxický, arogantný, narcistický človek. Zaujimavé že proti iným členom fóra toto som nepísal a ani nikdy písať nebudem, prečo proti ním nič nemám alebo proti tebe áno? a myslím že nie len ja, dali ti to najavo aj iní ľudia a to je fakt. Teraz sa veľmi ospravedlnuješ sweetheartovi, že to s ním nič nemalo a s kým to malo? ved na neho si útočil, či som slepý??? len nehovor že nie. Fakt prejavuješ veľkú ľútosť ale kľudne plač aby sa ti uľavilo, plač trošku aj lieči.
Napísal si mi aby som si budoval pracovné návyky, či to tiež nie? ja ti kľudne nafotím všetko čo si písal. Tak prečo ty čo nepracuješ teraz píšeš o paradoxe? sám si ten paradox napísal. Ja som študoval aj s chorobu inak, aj by som s ňou pracoval. Písal si mu tu dokonca raz o komplexoch že mám stres zo školy alebo že kvôli tomu že som ju nezvládol a neviem čo. To všetko si písal na moju osobu ale ja som ti povedal že ja som študoval aj s chorobou a aj by som, žiaľ mám horšie problémy ako schizofrénia, aspoň si dovolím povedať horšie, ale ja sa nejdem ľutovať, možno to tak malo byť. Preto som momentálne nezamestnaný vieš... nie kvôli schizofrénii, tak nepíš prosím blbosti, teraz si vlastne tiež priznal že nepracuješ, ale navážaš sa do mňa a píšeš o paradoxoch.
@Catherin a tebe ďakujem za podporu, si sympatický a veľmi dobrý človek. Obidvujem ťa a aj ťa budem že napriek takým problémom zvládaš prácu, dokážeš sa sama uživiť. Ešte raz ďakujem za empatiu, pochopenie a podporu. Tebe tiež držím palčeky aby si to nadalej zvládala, aby si nemala problémy, alebo teda aspoň čo najmenej a aby si žila pokojný život. Ty si tu na tomto fóre vždy ľudí podporila a nikoho si neosdzovala, tak hádam sa ti to dobro vráti v plnej sile. určite ostaň taká aj naďalej! hlavne to zdravie aby si mala
PS. Saladin ešte raz neľutuj sa teraz, keby chcem napíšem ti to skorej alebo ti to napíše niekto iný, som si 100% istý že nie som sám komu vadíš alebo tvoje správanie, myslím že Catherin, alebo Motýlek ti to dali práve najavo a myslím, že ani oni nie sú jediní.
Pekný večer všetkým ostatným na fóre a držte sa, bojujte.
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Catherin4 and janka,janka like this post
Som naštvatý na mini-koalíciu, ktorá sa tu proti mne vytvorila. A to len preto, že som vyjadril názor (postoj), že do podobných skupín ožratí ľudia proste nepatria. A za tým si stojím, aj keď ma to bude stáť BAN. Btw. postoj, s ktorým súhlasia viacerí. Pekný večer,, idem sa venovať príjemnejším činnostiam.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Catherin4 and janka,janka like this post
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Jaro123444 and janka,janka like this post
A ako sa mám ? No tak neskáčem do nebies od radosti tieto dni, v práci je to dosť náročné, rôzne veci sa dejú a čaká nás inšpekcia od budúceho týždňa. Musím napísať, že fak teraz je moj svetlý bod v podobe zimných prázdnin. Neviem, nejak zo mňa vyprchal pracovný entuziazmus či čo. Možno aj taký menši naznak vyhorenia. Ale snáď to prejde a bude lepšie. Tak aj vám prajem ak ste na tom horšie, aby ste verili že to bude lepšie. Good luck !
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
regina, rasto, Catherin4, Jaro123444 and Lucas like this post
Ako sa mám? Hmm, škoda, že už terapia skončila, tam som túto nešťastnú udalosť mohol prediskutovať. Témy sa už ale začali opakovať (mlátil som prázdnu slamu), tak sme sa dohodli, že to na neurčito prerušíme. Na druhej strane si uvedomujem, že terapeut nie je od toho, aby potvrdzoval moju/kohokoľvek pravdu. A určite by to ani neurobila. Skôr by sa ma pýtala, čo cítim - a to už teraz viem (takže mi vlastne pomohla). Trénoval by som s ňou vnímanie tela, pocitov, emócií (to som vyslovene neznášal, lebo mi to nešlo).
Jediným mojím šťastím v tomto "nešťastí" je, že sa dlhodobo venujem psychológii - hlavne patológii, poruchy osobnosti, ego obranné mechanizmy, ale aj rôzne typológie ap. Psychológia bola môj koníček, ktorý mi pomohol rozlúsknuť rodinnú dynamiku. Takže v mnohých prípadoch (napr. v diskusiách na fejsbuku a tam je toho hejtu neúrekom) tuším, o čo ide a neberiem si to tak osobne. Pred "temnotou" by som sa z toľkého hejtu spamätával dlhšie (tiež som si veci bral osobne), dnes mi stačilo sa na to dobre vyspať. Len ten stratený čas ma mrzí, a pritom úplne zbytočne. No nič, poučenie pre budúcnosť, idem(e) ďalej..
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
regina, dzuli08 and Catherin4 like this post
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav