Ako sa dnes máš? 3
Strana 47 z 84 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48 ... 65 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 3
Lapaj napísal:prosim, neviete ma navigovat...chcel by som potom vymazat svoj ucet, ale neviem ako na to
Žiadne také. V administrácii som práve zakázal členom rušiť si účty. Neexistuje, aby kvôli jednej hádke člen s 850 príspevkami, čo je najviac na fóre, si len tak zrušil konto a všetky tieto príspevky by boli pod anonymným hosťom. Takže všetky tieto príspevky tu pekne zostanú a keď sa, Lapaj, zase budeš ochotný vrátiť k nám, tak Ťa nielenže s radosťou privítame, ale aj Tvoje dedičstvo, ktoré si tu poctivou prácou napísal a vytvoril, tu na Teba v pokoji počká.
K tej hádke sa vyjadrím, keď prídem z obchodu. Musím si ísť kúpiť boty, lebo tie staré mi robia odtlaky už. Zatiaľ pa.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
anonym- V.I.P. Silver
Matej, súhlasím s Tebou, že nič netreba vymazať.
psychojane- Domáci člen
- Počet príspevkov : 46
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 07.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
najprv psychojane: Abilify uzívam min 2 roky a nepriberám. Ked mi ho doktorka predpisovala ukazovala mi tabulku s vplyvom liekov na priberanie. Vtedy mi 1.x priznala, že zo Zyprexy, ktorú som brala dovtedy sa priberá (dovtedy tvrdila: "niééé! pribrali ste? vsak to na Vás ani nevidno..." No Abilify tam bolo vyznačené bez vplyvu na hmotnosť. Tiež mi tvrdila, že skôr možno schudnem, lebo je to aktivizujúci liek. S Abilify mám dobré skúsenosti, práve s týmto liekom sa mi darilo pravidelne cvicit a schudnúť, no prislo leto, mala som viac aktivít, cvicit som prestala a hmotnost sa vrátila na povodnú hodnotu.
Tuto, nemusíš sa ospravedlnovať, neurážam sa, len na iróniu reagujem iróniou o mojom slepacom zivote. Som rada, ze mám kazdodenné povinnosti, sú mojim motorom a pri nich sa rozhýbem k ďalšej činnosti /Boh dá, že sa dotkne aj rozvoju mojej osobnosti Kazdý rok si dávam s rodinou takú skúsku mojej kondície. Chodíme po horách a obcas vylezieme aj na nejaký ten kopček /Kriváň, Rysy, Sivý vrch.../. Pri mojej nadváhe je to síce fuska, no idem vlastným tempom a na vrchole ma nasi pockajú. V horách mozog pracuje akoby úplne v inej dimenzii, ukludní sa a prečistí, preto hory milujem. Podobne ako s tými túrami je to aj s mojím rozvojom. Mám vlastné tempo a nikam sa nenáhlim, vychutnávam si kazdý normálny den, i obycajné bicyklovanie v chotári ci varenie obeda pri milovanej hudbe... A ked nevyjdem az na vrchol? Uzila som si aspon tú časť, ktorpu som sa dostala pod vrchol. snáď nabudúce. A zamestnanie? Po mojom odchode z práce som dvakrát skúsala pracovat na zivnost. Mám nejaké vzdelanie, skusenosti s prácou s ludmi a tak som sa snazila robit v oblasti sluzieb, no dvakrát som to i zbalila, bo ma to dosť vycerpávalo a obávala som sa dalsieho relapsu. Po 3 rokoch stabilizácie by som to nerada zvrátila. Mozno ti to pripadá smiešne az úbohé no ja si vecer plánujem, co zajtra upracem, co navarím, operiem, ožehlím..., lebo do týchto už rutinných činností sa musím neraz nútiť. Voľný čas si väčšinou neorganizujem, vypĺňam ho podľa chuti a vôle a podľa toho, čo život prinesie, napr. ani som netušila, že sem na toto fórum budem tak rada chodiť.
Lapaj, prosííím neodchádzaj, ako každý jeden člen tohto fóra si prínosom. Srší z teba ľudskosť a prirodzenosť a hoci som tu krátko stihla som si ťa obľúbiť Ak by si si to predsa len nerozmyslel, prajem ti vsetko dobré
A ako sa mám? Celkom fajn, ked som sa tu hned tak rozkecala, najvyšší čas ist niečo uvariť, čo poviete? O dve hodiny mi príde zo školy moj hladný pubertiak a potom zbytok rodiny. Takže zapínam hudbu a s nou i sporák
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
rozhodol som sa-ostavam. len sa bojim...bojim sa otvarat sa...je to pre mna nove nieco...
anonym- V.I.P. Silver
ďakujem za odpoveď. Som rada, že máš dobré skúsenosti s Abilify. Takže to priberanie u mňa bude asi z iných liekov. V pondelok idem na kontrolu a skúsim si o tom pohovoriť s mojou psycho-MUDr. Mám pocit, že mi nehovorí vždy pravdu, ako tá tvoja - "ako dobre vyzeráte" Inak, fajn ža sa máš dobre a že máš aj rodinku. Aj ja by som chcela niekedy v budúcnosti, ak Boh dá..
Prajem Ti všetko naj.
Lapaj, som rada, že zostávaš. A neboj sa, to že sa pred niekym otvoríš, je vždy spojené s istým rizikom, ale veľmi veľa Ti to môže dať.
Solian som brala aj ja, tiež som z neho nepriberala. Teraz ma trápi aj tá únava, no, uvidím čo sa dozviem v pondelok.
Pekný deň
psychojane- Domáci člen
- Počet príspevkov : 46
Dátum registrácie : 07.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
teší ma Tvoje nové rozhodnutie, ktoré si napísal v minulom príspevku. Za ten čas, čo pôsobíš na fóre si vytvoril určitú hodnotu a dobré by bolo v tom aj pokračovať.
Trochu som cítil vinu, že som sa s Tebou tak chytil, to vieš, každý máme svoje muchy, problémy a aj povahy sú rôzne. Mrzelo ma to potom.
Iste na fóre zostaň, veď záleží len na Tebe ako a kedy budeš prispievať. Ak budeš mať chuť sa do diskusie zapojiť nič Ti nebráni, a naopak ak nemáš náladu, nikto Ťa nenúti prispievať.
Už som zvedavý na Tvoj príbeh, ktorý si začal písať.
Som rád, že zostávaš a rozhodne sa ničoho neboj, sme tu len my e-kamaráti. Keď občas vystrčíme rožky, neznamená to, že Ťa nemáme radi alebo Ti chceme poškodiť. Aj v bežnom živote sú škriepky na určitom mieste a patria doňho.
Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
a inak vpohode, vpodstate si sa ma nedotkol nicim.
vies, z mojich prispevkov to moze vyznievat tak, ze nic poriadne nerobim, ale nie je to pravda...chodim napriklad sukromne na gitaru, cvicim, hram si s kamaratmi, robim domace prace, vencim psa...takze istym sposobom sa prekonavam neustale...akurat si nechcem robit nejaky denny plan, pretoze nemam az tak moc rad stereotyp...chcem robit to, na co mam chut, samozrejme aj to co robit "musim"-domace prace...
vies, ja som sa na nic nehral pri nasej slovnej vymene...ja som od prirody srandista a snazim sa robit si srandu zo vsetkeho a kazdeho vratane seba, aby som sa uplne nezblaznil. samozrejme, viem byt aj vazny, ked si to situacia vyzaduje...napriklad, ked chce niekto poradit ohladom skusensoti s liekmi a tak...
ten pribeh...vazne nie je moc o com pisat....schizofrenia simplex je dost nudna, isto o nej nejake zaklady vies...ziadne bludy ani halucinacie ani mania ani nic podobne, ale snad budem v pribehu pokracovat.
a vdaka, ze sme si mohli vcera pohovorit, nielen o sexualnych praktikach, ktore mame radi
ahoj
anonym- V.I.P. Silver
lapaj, poznamka pre teba-Ja svoju cestu nikomu nevnucujem, len nemam rada lenivcov, co iba stazuju, ale neurobia nic pre to, aby to zmenili. Co sa tyka vztahov-zivotna skusenost (nielen pracovna, ale i sukromna) ma naucila zachovavat si odstup od inych ludi, a tyka sa to najma psychiatrickych pacientov, aj ty sam ciastocne vies preco (to je aj odkaz pre istu clenku fora.). Neznamena to vsak, ze nemam priatelov, ci uz pacientov, alebo oficialne zdravych. Tych si vsak vyberam ja a ja sa rozhodnem, ako s nimi dalej. Mozno sa ti zdam tvrda, ale nie je to pravda. Pre tych, ktorym som ochotna city dat, ich mam dost. Pre mna svet virtualny nie je zakladom zivota, ja mam okolo seba zivych ludi, preto citmi neplytvam tam, kde je to zbytocne. Ak si pochopil, co som tymto chcela napisat, v poriadku, ak nie, nevadi. Zivot ide dalej.
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
anonym- V.I.P. Silver
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav