Ako sa dnes máš? 3
Strana 44 z 84 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 64 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 3
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
.....................
Regina, píšeš, že máš povinnosti a si de facto spokojná. Iste teda na sebe pozoruješ výrazný pokrok tak po stránke duševnej aj fyzickej. Viem si dokonale predstaviť aká si vzdelaná a telesne zdatná z tých všetkých povinností čo s radosťou denne vykonávaš a táto pre Teba prirodzená činnosť Ťa neuveriteľne posúva vpred do neuveriteľných výšin. Gratulujem.
Ja Ti môžem smelo napísať, že vďaka dennému cvičeniu je moja fyzička OK, intelektuálne som spokojný a orientujem sa vo viacerých oboroch, znesiteľne viem anglicky, ktorú stále zdokonaľujem. Mám niekoľko priateľov a kopec známych. Pravidelne chodím na vzduch do prírody. Moja choroba ma až na zamestnanie vlastne ani neobmedzuje. Čo môžeš napísať ty? Myslím niečo, čo je aj Tvoja vlastná zásluha počas trvania choroby.
........................
Lapaj Tvoj úsmev mi pripadá tak trochu cez slzy zúfalstva. Riaď sa aj naďalej heslom, kto nič nerobí, nič nepokazí. Taktiež gratulujem k Tvojim len prirodzeným priam dedičným pudom. Takýmto systémom by si si nedokázal za mladi zaviazať ani šnúrky od topánok, púšťal by si to do plienok, bol odkázaný len na rodičov vo všetkom. Jednoducho by si ty ani nikto iný nenaplánoval žiadne povinnosti a ty by si sa ani nič nenaučil. To na čo sa pozeráš ráno do zrkadla vzniklo na základe dlhej škály povinností, ktoré boli nariadené tvojimi blízkymi, spoločnosťou a v ideálnom prípade Tebou samým. Aj za to, že určité "povinnosti" konáš akosi prirodzene je vďaka tomu, že kedysi boli práve tieto zrovna takými, ako ich tu opisujem. Tým sa myslí, samozrejme aj sociálny kontakt, ktorý bol od Tvojho maličkého malička významne plánovitý, vrátane školy a škôlky, inak by si bol odľud.
.........................................
Nikdy som netvrdil, že denné povinnosti by nemali byť prirodzené. Osobne si myslím, že denné plánovanie skôr udáva žiaduci smer k naplánovaným cieľom. Každý, kto niečo vedome dokázal vám môže potvrdiť, že sa o svoje ciele snažil pravidelne, zodpovedne a častokrát denne.
Čo sa týka stretávania sa s ľuďmi a komunikáciou, osobne si myslím, že uviesť minimálne jeden rozhovor s nedomácim človekom je pre jednotlivca ako človeka spoločenského pomerne žiaduce. Neznamená to však, že za každú cenu a nasilu sa treba snažiť o stretnutie s ľuďmi. Na druhej strane je známe, že psychotici sú celkovo mnohí osamelí, takže táto záležitosť im môže byť nápomocná.
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
anonym- V.I.P. Silver
ps: strasne mi tu chyba ta pusa...tuto, poslal by som ti ju aspon nalicko, nech pocitis aspon nejaky vrucny kontakt a nie len rozhovory s trafikantkami, pa, bozkavam
ps2: prepac Matej, je mi luto, ze sa to tu takto zvrhava
anonym- V.I.P. Silver
psychojane- Domáci člen
- Počet príspevkov : 46
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 07.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
anonym- V.I.P. Silver
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
anonym- V.I.P. Silver
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
anonym- V.I.P. Silver
Strana 44 z 84 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 64 ... 84