Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 3

Strana 29 z 84 Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 56 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 3 - Stránka 29 Empty Re: Ako sa dnes máš? 3

Odoslať  venusa Po 13 jún 2011 - 18:55

Ahojte,
posledne dni vyrazne odstupuje moja faza pasivity a som dost aktivnejsia. Sice sa mi tym depresia zmiernila a nemam cas tak ju precitovat ale vo chvilach odpocinku na mna pride silny prival uzkosti, ktory sa snazim riesit bez liekou. Skor vyuzivam autogenny trening jacobsna alebo dychove cvicenie. V pribehu ochorenia som sa uz naucila co mi v akom pripade zabera a co nie.
Po fyzickej aktivite som dost unavena ale spankovy rezim sa mi neupravil, prave naopak je to ovela horsie, dokonca mi uz dosli lieky na spanie a ku psychiatricke som objednana az vo stvrtok.

Pekny zvysok dna, Viki
venusa
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 165
Reputácia Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  tomas Ut 14 jún 2011 - 18:10

http://www.zive.sk/za-vlozene-videa-na-strankach-sa-ma-platit/sc-3-a-294445/default.aspx

noze, pripojte sa aj vy k boju, na spominanej FB stranke i inde.

niekam, kam som chcela dôjsť.
tomas
tomas
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 237
Reputácia Reputácia : 35
Dátum registrácie : 14.12.2010

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Igor Ut 14 jún 2011 - 20:09

Ahoj Viki.

A obvodná lekárka ti nepredpíše lieky na spanie ?
Igor
Igor
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 147
Reputácia Reputácia : 6
Dátum registrácie : 28.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 18 jún 2011 - 9:37

Ahoj priatelia cyclops

No... čo povedať vlastne. Asi je najlepšie hneď povedať, že som zažil brutálne mínusové príznaky, ktoré mi jednoznačne vyvolal Kventiax. Mad Viem to preto, lebo som ho bol donútený dva razy na pár dní vysadiť v snahe nejak sa oslobodiť od tých nežiaducich účinkov lieku. A vždy asi za 2 dni som bol náhle čulý, veselý, plný optimizmu a veci ma začali opäť zaujímať, ba dokonca baviť. A takisto som nespal 15 hodín denne, ale znovu ako rádový človek. Joj, strašne som býval unavený. To boli brutálne vyčerpávajúce stavy, ktoré som zažil naposledy na začiatku liečby voľakedy v r. 2005, keď som prvý raz dával do seba psychofarmaká. Pred týždňom som to vysadil definitívne a už sa Kventiaxu ani nedotknem. Je to pre mňa odpísaný liek podobne ako Zyprexa, proste to ani na trh nemajú čo posielať takéto utlmujúce "lieky", ktoré dokonca vyvolávajú mohutnú záplavu rozmanitými mínusovými príznakmi. pig

Ľudkovia, stratil som 6 týždňov života akurát v tom čas najpotrebnejšom období. Spával som, ako vravím, aj 15 hodín denne a zvyšok dňa som sa nemohol k ničomu donútiť, lebo som bol apatický, nemastný-neslaný, nič ma nebavilo, nemohol som sa na nič sústrediť, nič mi nešlo do hlavy, všetko bolo pre mňa zložité a namáhavé. Sleep Nechcem kydať na svoju doktorku, ktorá mi aj tak odišla, čiže budem mať teraz nového psychiatra alebo psychiatričku, ale mohla mi ten liek stiahnuť, keď som jej vravel s mamou pomaly až s plačom, že to nejde, že sa mi nedá učiť, že som príšerne unavený a utlmený. Ale chyba je aj na mojej strane, mal som tú hnusobu vysadiť hneď po 2-3 týždňoch, keď som videl, ako to na mňa pôsobí, a ako mi letia dni a ja sa nič neučím. Škoda, že takýto liek bol predpísaný akurát na skúškové obdobie. No

Takže hoci ste držali svoje palčiská veľmi dobre a veľmi Vám za to ďakujem, tak či onak som tú školu nezvládol. To sa proste nedalo, keby ste boli v mojej koži a mali ste v krvi ten kventiax, tak by ste vedeli , že som nemohol to zvládnuť. Potom som sa to donútil vysadiť a aj som to povedal zastupujúcemu doktorovi, našťastie mi nevynadal, ale bral to normálne. Už si to nikdy nedám do úst.

Šesť akademických rokov a žiadny titul. Ale som optimista. cherry

Toľko zverovania sa so smutnými správami, teraz tie veselé. Very Happy Veselou správou je, že po krátkom čase, ako som vysadil kventiax, som nabehol opäť do života. Začal som žiť. To znamená v mojom prípade, že spím nejakých normálnych 8 hodín, pijem kávy a pritom mi zaberajú, som čulý a veselý, bavia ma hry a rôzne iné veci, dokonca som začal voľačo aj čítať, hoci som v čítaní beletrie len úplný začiatočník, chcel som obnoviť hltanie poznatkov z nejakého cudzieho jazyka (pravdepodobne francúzštiny) ... ďalej nemám potrebu ľutovať sa resp. neplačem už tak často, som po tejto stránke dosť v pohode. V akejsi skutočnej psychickej pohode. Aj na chat-y chodím a som tam veselý. Mám energiu. Začal som na elipťáku cvičiť - zatiaľ iba 20-minútovky. Jem výrazne menej, som opäť motivovaný robiť niečo so svojou nadváhou. Je to super. clown

A hoci čoskoro pošlem list na zanechanie školy a budem sa musieť na obdobie prázdnin zapísať na Úrade práce asi, tak mám "rozdělanú" tú druhú školu, kde idem od septembra do 3. ročníka po prerušení, takže opäť budem mať šancu, hoci v inom odbore, zabojovať o bakalárske vzdelanie. A som s tým zmierený.

Takže nehádžem flintu do žita. Dokonca som neprispieval na naše fórum preto tak dlho, lebo som mal všetky tie nežiaduce účinky kventiaxu. Teraz keď už ho mám, dúfam, poriadne vyplavený z krvi, tak sa cítim, ako popisujem, oveľa živšie, a preto som sa odvážil nám sem aj niečo napísať. V tejto súvislosti ďakujem, že ste si ma prečítali.

Držím Vám palce. Som rád, že Vás mám.

Ahoj. heart

Váš Matej
community together

Ako sa dnes máš? 3 - Stránka 29 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5070
Reputácia Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Igor So 18 jún 2011 - 18:55

Čaute.
Viete mi niekto vysvetliť čo znamená pojem kognitívne funkcie a skratka IMF ? Ďakujem.
Igor
Igor
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  tomas Ne 19 jún 2011 - 9:59

Ahoj Igor, kognitivny = poznavaci, (azda aj rozumovy)
IMF = intelektovo-mnesticke (pamatove) funkcie - tejto skratke som nerozumel ani ja, kym som sa nespytal doktorky Wink

Ahoj Matej, skoda, ze ta zmena liekov prisla v takom nie velmi vhodnom obdobi...ja som pri Seroquele 600mg (rovnaka ucinna latka) bol tiez prvy tyzden dost ospaly, casto som spal aj cez den, no po priblizne tom tyzdni sa to upravilo...momentalne beriem Questax 400mg (tiez quetiapin) a som s nim spokojny, ziadne EPS, aj vahu som si viac ako pol roka udrziaval, dokonca trosku schudol bez toho, aby som akokolvek cvicil a podobne, akurat teraz posledne mesiace som sa dostal prakticky zase na rovnaku, ako som bol predtym. ale inak som velmi spokojny s tymto liekom, beriem k tomu Escitil 10mg a nemam sa na co stazovat...

tomas
tomas
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  venusa St 22 jún 2011 - 11:59

Ahoj Matej

ja sice skusenosti s Kventiaxom nemam ale brala som Ketilept a v nom je tiez ucinna latka kvetiapin. Mala soms nim podobnu skusenost. Bola som taka ako si spominal nemastna neslana, cely den som prespala, nebola som schopna akejkolvek fyzickej cinnosti, nic ma nebavilo nedalo sa mi ucit. Potom mi namiesto neho nasadili Risperdal consta + rispen, teraz som ostala uz len na Rispene 4 mg denne. Som s nim velmi spokojna ale podla mojej psychiatricky moze prave rispen za to, ze sa neposuvam dalej a chce mi ho vymenit spat za Ketilept. Velmi sa toho obavam a nechcem ho. Videla som co so mnou spravil a uz nikdy to nechcem zazit. Je to ale tazke vysvetlit jej to ked ma len vypocuje ale mojim slovam nepriklada nijaky vyznam. very sad2

S tou skolou je to skoda ale nemozes za to ty. Sam vidis co vsetko dokaze zhorsenie stavu a nasledne nasadenie zlych liekov. Teraz je najdolezitejsie, ze je to uz za tebou a otvaraju sa ti nove moznosti, ktore by si mal vyuzit. Budem ti drzat palce. Very Happy
venusa
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 165
Reputácia Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto St 22 jún 2011 - 22:04

Ahoj Matej,
to so školou je mrzuté, dobre, že máš v zálohe aj tú druhú školu. Mal by si uvažovať aj nad ID, tým by si si zľahčil situáciu. Na mieste nie sú žiadne predsudky voči takejto opore od štátu. Osobne poznám viacero ľudí, ktorí ho majú, a podľa toho čo si napísal, sú niekde v polovici Tvojích príznakov.
Želám Ti aby si pomaly a iste napredoval k svojmu vytýčenému cieľu a aby tá cesta k nemu, už konečne, nebola samé bodľačie.

Ahoj všetci,
momentálne mám dosť výrazne pasívne obdobie. Cítim zároveň že sa dotýkam depresie. Rozhýbať sa doobedia je priam katastrofa. Trochu sa mi upravil spánkový režim v zmysle zaspávania, keď som už asi dva týždne zaspal do tretej hodiny a to každý deň.
Najhoršia je teraz práve tá pasivita. Často ma stojí veľa energie poplniť všetko predsavzaté a nevyhnutné. Zo života mi úplne vymizla motivácia a nadšenie, fungujem cez zuby na vôľu a to skrze nechuť, letargiu a únavu. Dosť času trávim v posteli. Ešte šťastie, že som prácu odovzdal v predstihu.

Asi všetko. Pozdravujem. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Igor Pi 24 jún 2011 - 16:57

Sledujete seriál Panelák? Tak včera ma riadne pobúril, kde vykreslili duševne chorých ľudí ako totálnych cvokov, ktorým prepína a sú schopní čohokoľvek. Dnes, keď je spoločenská snaha o integráciu duševne chorých v spoločnosti. A je snaha občianských združení o zmenu majoritnej spoločnosti na skreslený pohľad na duševne chorých. Veľmi rád by som vedel, kto je scenárista tohoto seriálu... by som mu napísal čo si o tom myslím. Na základe 1% generalizovať...
Igor
Igor
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka Pi 24 jún 2011 - 20:08

Panelak nepozeram.
Na druhej strane mi lezie na nervy aj Ordinacia v ruzovej zahrade, kde vsetci maju nejake psychicke choroby a vsetko musia konzultovat s psychiatrom. Je tam maniodepresivny gynekolog, anorekticka profesorka chirurgie, manzelka na materskej s intriganskou povahou trpiaca uzkostnodepresivnou poruchou, pubertacka s depresiou, alkoholicka matka nemanzelskeho syna, maniodepresivna dcera profesora mediciny a jej manzel schizofrenik, hystericka sestra mrtveho primara gynekologie, ekologicky aktivista trpiaci tazkou paranojou spojenou so ziarliveckymi bludmi, proste nie je tam pomaly psychicky zdravy jedinec a vsetci vratane zvysujucich zdravych ucinkujucich konzultuju svoje problemy s miestnou byvalou primarkou psychiatrie. Cize 9 pacientov vystupuje v jedinom seriali, je toto normalne?
Co sa tyka stigmatizacie psychickych chorob, situacia sa meni, ale urcite nie nejakymi serialmi a podobne. Jednoducho je to sposobene faktom, ze dnes ma vacsina populacie niekoho v pribuzenstve s psychiatrickou diagnozou a tym sa coraz viac ludi dostava do skutocneho kontaktu s psych. chorobami. Pomaly to bude tak bezne ako vysoky tlak.
Ja tieto somariny neriesim. Som, aka som, nejaka stigmatizacia mi je ukradnuta. Necitim sa byt len sucastou nejakeho mnozstva dusevne chorych, som to ja a to, ake nalepky mi niekto dava, mi je jedno.
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  tomas Pi 24 jún 2011 - 22:51

Televízia je pre mňa veľmi poučná. Vždy keď ju niekto zapne, idem do inej izby a čítam. (G.M.) Wink

tomas
tomas
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto So 25 jún 2011 - 2:56

Za to objektívne sa považuje spravodajstvo. Žiaľ aj tu sa stretávame s vyzdvihovaním duševných chorôb v súvislosti s negatívnym pohľadom. Redaktori nikdy nezabudnú významne zdôrazniť, ktorý páchateľ trestného bol liečený na psychiatrii, alebo aspoň je u neho na niečo obdobné podozrenie. Lezie mi to na nervy. Akoby chceli vyčleniť všetkých kriminálnikov do akéhosi fluida takto chorých, lebo "oni sú iní ako my". Osobne som rád, že v seriáloch je to prezentované aj trochu inak. Televízne noviny ukazujú duševné choroby len v tom najhoršom svetle v podobe kriminálnych činov spáchanými duševne chorými, častokrát je tá choroba výplodom špekulácii a dohadov nekompetentných. Nerobí to dobrý obraz...

..........

Inak je 2:45 a ja si neužívam spánku. Som akýsi rozrušený a nemám ani tú najmenšiu chuť spať. Práveže by som aj sa išiel prejsť, keby nebola noc. Nemám chuť stále vylihovať v posteli, ale ono sa toho v tomto čase robiť príliš veľa nedá. Plánujem byť do 4:00 v kľude a možno (asi nie) zaspím. Potom už budem trochu fungovať. Napríklad si niečo prečítam, vypočujem, pozriem seriál na PC, spravím kávu, samozrejme dám si aj cigaretu... O šiestej nám otvárajú obchod, tak si tam zájdem niečo malé kúpiť. Taký je plán. ...a ak zaspím bude chrneť celé doobedie. Mrzí ma, že som užil jeden Gerodorm a neviem čo to spraví cez deň. Obvykle ho mám vďaka nemu radostnejší a veselší.

S pozdravom a želaním pekného víkendu, ktorý sa začal pred 3-mi hodinami, Tuto Ghost
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 29 z 84 Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 56 ... 84  Next

Návrat hore

Povolenie tohoto fóra: