Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 16

Strana 28 z 84 Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 56 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 16 - Stránka 28 Empty Re: Ako sa dnes máš? 16

Odoslať  motylek Po 20 marec 2023 - 21:01

@Jaro123444 Ale to nemůžeš vědět, jestli budeš zrovna ten, komu nemocnice nepomůže, když jsi tam byl jen chvilku.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

regina and Patty_Pillow like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Patty_Pillow Ut 21 marec 2023 - 7:31

Podľa m;a treba skúsiť tú nemocnicu, mňa tam hlasov zbavili a posledne aj po ostatných stránkach vyšperkovali. Keď sa chceš vrátiť k normálnemu životu, tak by si mal skúsiť dať šancu nemocnici, iní lekári, iný prístup viac si môžu dovoliť ako ambulantná Dr, za pokus nič nedáš, alebo chceš ísť ambulantnou formou a dlho stáť na mieste a neposúvať sa vpred a negatívne aj pozitívne príznaky ťa rozožerú, že bude problém sa dostať do normálu
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

Mous, Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  vrana Ut 21 marec 2023 - 11:09

Ahoj

Ako sa mám? Tak v prvom rade pri živote má držia hry, ktoré hrám a nahrávam na YouTube a to Final Fantasy v češtine. Je to hra, ktorá sa hrá niekoľko týždňov, či vyše mesiaca komplet so všetkými acheviementami.

V druhom rade má držia čítanie knižôk a konkrétne z oblasti ezoteriky a duchovna, manažment a biznis, motivačná literatúra...

V treťom rade bojujem o študovanie programovacích jazykov, konkrétne JavaScript a HTML/CSS. Túto činnosť pokladám za povinnosť, ale podľa nálady. Keď sa mi nechce, tak sa mi nechce študovať, tak idem hrať hru.

Hry a čítanie beriem ako nepovinnosť, také spestrenie si užívania slobody na dôchodku.

Čo sa týka finančnej slobody, tak tá, akoby sa vzdialovala od mňa. Stále žijem z nedostatku peňazí, musím si peniaze požičiavať na stravu a cigarety. Svoje finančné problémy riešim len surfovaním po internete, kde zháňam prácu a to je všetko. Mnohé z ponúk nevyhovujú, nevyhovujú i zdravotne. Chodím na brigády, ale tie sú tiež, že jeden, dva dni v týždni, či v mesiaci.

Čo sa týka prebyvajúceho v búdke, stále ju do nekonečna kŕmim svojimi duchovno -filozofickými a duševno-psychologickými myšlienkami a myšlienkami z kníh. Vlastne ide o nemyšlienky, ktoré prichádzajú a odchádzajú, kde sa snažím s nimi sa nespojiť.

Myšlienky sú, ako vlak, ktorý prichádza na stanicu. Ak do vlaku nastúpiš, vezieš sa s nimi, ak nenastúpiš, nevezieš sa s myšlienkami.

Moje Nicky:
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 2
Dušan
vrana
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 518
Reputácia Reputácia : 148
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 45
Bydlisko Bydlisko : Trnava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1

rasto, Patty_Pillow, Mous, Saladin and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 21 marec 2023 - 15:16

Ahojte kamaráti a kamarátky, bol som tento týždeň už dvakrát na stacionári, čo mi veľmi prospelo. Cítim ešte viac zmien ku lepšiemu a vidí to aj okolie. Aj sestrička na stacionári hovorila mi včera, že klobúk dole. Narážala na to, že aký som bol pred 7 rokmi a aký som bol teraz… Aj lepšie komunikuje sa, dokážem sa uvoľniť a je to vidno. Páčia sa mi jednoducho debaty o duševnom zdraví. Mali sme aj včera aj dnes. Dnes sme sa bavili o strese. Samozrejme nechýbali ani pracovné terapie. Dnes som strihal molitan. Boli sme si aj tradične zacvičiť. Aj to cvičenie veľmi pomáha...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

regina, rasto, Katuska, vrana, Patty_Pillow, Mous, Catherin4 and like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Ut 21 marec 2023 - 20:36

Ahojte,
mam sa dobre. Už dlhšie nepociťujem žiadne ťažkosti. Pred týzdnom som zacala obden brat len polovicu 10 mg-ovej tabletky Aripiprazolu. Cakala som s tým uz dlhsie na priaznivejsie obdobie a zda sa mi, že to konecne nastalo. Bála som sa, aby mi to spánok nenarušilo, no aj dnes som spala až do deviatej rana. Tak hádam to pôjde.
Aktuálne balim veci mne a manzelovi na 3-dnový pobyt do hotela pri Banskej Bystrici. Dúfam, že nám vyjde počasie, kolená budu posluchat a dáme aj nejakú menšiu turu. V hoteli je aj wellness a mali by sme mat aj virivku na 30 minut zadarmo. Tak uvidime. Vyrážame zajtra a vraciame sa v piatok. To už bude u nas na vikend aj dcera s rodinkou.
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Sweetheart, Mous, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 St 22 marec 2023 - 10:44

Ahojte moji mili. Na mna padla nejaka viroza, uz treti den ma hrdlo boli. Dnes som si kupila v lekarni nejake lieky tak snad to pomoze. Na malovani som nakreslila ruzu ale nevydarila sa. Inak sa mam vcelku dobre, len som docela leniva. Za kratko budem mat hydromasaz, potom skupinovu terapiu a nakoniec cvicenie v posilke. Dni tu ubiehaju jeden za druhym a je tu inak docela nuda. Zistili mi mierne zvyseny cholesterol a viac zvyseny triglycerid, to vraj moze byt aj z liekov. Vraj mam nabeh na cukrovku ale ked je to z liekov to sa zase znizi ked ich prestanem brat. Najradsej by som ich uz postupne zacala vysadzat. Az tu skoncim, poviem to svojmu lekarovi. Citim sa inak dobre tak nepotrebujem tolko liekov. A uz vobec nie aripiprazol. Aj antidepresiva by som najradsej znizila. Uz nemam depresie.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

kimi2028, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek St 22 marec 2023 - 11:37

@Catherin4 Zvýšený cukr v krvi způsobují antipsychotika, taky s tím mám problémy (navíc máme cukrovku v rodině). Můžu se zeptat, na kolik ti ten cukr vyskočil? Nebo ses neptala?
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 22 marec 2023 - 11:45

Ahoj Catherin s vysádzaním by som bol opatrný, aby sa ti nestala opäť nehoda. Napr. ten aripiprazol chráni pred psychózou a určite bral by som ho dlhšie ako len pár mesiacov. Predsa len je ešte skoro na to. Nerád by som bol keby si dostala nejakú psychózu opäť. Inak držím pršteky silno...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek St 22 marec 2023 - 11:54

K užívání antipsychotik po první psychóze jsem našla toto:

"...co se týká délky užívání antipsychotik po první atace psychózy, tak je to značně individuální, pokud je pacient bez příznaků, doporučuje se léky brát minimálně 1-2 roky, s následným postupným vysazením."

(zdroj: https://www.cmhcd.cz/stopstigma/poradna/psychiatr/psychoza-jak-dlouho-jeste/ )

Takže, jestli  @Catherin4 bere antipsychotika teprve několik měsíců, tak je na vysazení asi ještě brzy, i když už nepociťuje žádné příznaky.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

Catherin4 and Jaro123444 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow St 22 marec 2023 - 12:03

No mne po prvej psychóze vraveli, že dva roky lieky budem brať, po druhej päť a potom už na stálo
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

Mous, Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek St 22 marec 2023 - 12:30

@Patty_Pillow Tak to mám nějakou psychiatričku, co se toho nedrží. Po první psychóze jsem brala léky 5 let, pak nastala druhá psychóza a letos je to 9 let od druhé psychózy a antipsychotika beru pořád. sad and unhappy
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow St 22 marec 2023 - 12:38

@motylek ale je lepšie brať dlhšie ako zase krátko
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 28 z 84 Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 56 ... 84  Next

Návrat hore

Povolenie tohoto fóra: