Ako sa dnes máš? 16
Strana 15 z 84 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 49 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 16
Inak ja ti verím, že sa cítiš zle - nič z tvojho prežívania nespochybňujem. Vnútorné prežívanie je reálne, pretože emócie, pocity ap sú reálne.. Dôležitá je ale ich interpretácia a vnútorná reprezentácia.
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dlouho jsem nepsala, jednou za cas si prectu vase prispevky a zas tise odejdu, ale dneska se potrebuju sverit. Vcera jedna znama pronesla mini kritiku na moji osobu, ani nemuzu napsat co, protoze se stydim, ze me to tak sebralo. Je to zenska, kterou uz stejne nejspis neuvidim. A navic slo o uplnou blbost. Ale vzbudila jsem se s uzkosti, ktera presla do panicke ataky- z tyhle "blbosti". Ted jsem se trochu po Kventiaxu uklidnila. Denodenne mam uzkosti, uz jsem z toho vycerpana. Beru antidepresiva, rivotril, kventiax. Navic mam k tomu i fyzicke bolesti. Ano, nejspis je vetsina psychosomaticka...pokud mam uzkost z neurciteho, je pro me snadnejsi s tim pracovat, ale z konkretniho jako v tomto pripade, tak ne. Paralyzuje me to a na cokoliv se podivam, cokoliv uslysim, ucitim, tak vyvola pocit toho hnusnyho, co se odehralo a panika je na svete. Uzkosti mam od mala, bala jsem se a porad se bojim autorit? Mela jsem strach z ucitelu, ted nejvetsi z doktoru. Nesnesla jsem, kdyz se na me nekdo blbe podival, nedejboze zvysil hlas. To mi zustalo. Asi znim vtipne, nejspis mate vsichni za sebou hodiny terapii, kde se tohle muze resit. Ja mam nacteno max z knizek, videi. Vim, ze bych mela chodit na terapie, ale je to pro me utrpeni. Jednou jsem vyzkousela a vydrzela jsem dve sezeni....dekuju, ze jsem si mohla postezovat a mejte se zatim, pokud mozno, co nejlepe.
Hvezdicka- Nový člen
- Počet príspevkov : 14
Reputácia : 11
Dátum registrácie : 01.10.2018
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 477
Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Saladin, Catherin4 and motylek like this post
Aj pre terapeuta je to lepšie (mám to priamo od nich), pretože súčasťou terapie je aj celkový obraz pacienta t.j. ako sa hemží, hýbe, čo robí s rukami, či si škriabe nechty - podľa toho psychoterapeut uberie alebo pridá tempo.. Poznám (nie osobne) terapeutov, ktorí sú nadšení z psychoterapie cez skype a rovnako terapeutov, ktorí ju odmietajú..
Našťastie máme možnosť voľby. Jja som napr. chodil radšej do nemocnice za mojou úžasnou pani terapeutkou , aj napriek tomu, že chytím Covid (pozdrravujem vás týmto pani Lenka )..
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Catherin4 likes this post
https://zitlehce.cz
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Saladin, Catherin4 and motylek like this post
tyx81- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 287
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin
dzuli08, Mous, Catherin4 and motylek like this post
Preto preferujem osobný kontakt - je to aj tým, že som sa musel pripraviť, obliecť, navoňať; plánovať čas, aby som nemeškal; nechcelo sa mi, lebo vonku mrzlo a fúkalo - to všetko patrilo k terapii.
Ale viem si predstaviť, že ak by som bol učiteľ a každý deň by som bol v kontakte s ľuďmi, tak by mi skype nevadil.. Lenže ja by som to asi flákal t.j. cesnakový dych, shortky s ponožkami kamere neprekážajú, že ..
(som sa rozpísal)..
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dzuli08, Catherin4 and motylek like this post
Zdravotný stav
dzuli08, Saladin, Catherin4 and motylek like this post
hlásim sa aj ja. Choroba pomaly odznieva, i keď ešte stále kašlem ....a zajtra už do robotyyy tak sa mi nechce, som zlenivela za ten týždeň, ale len som hnila v posteli, veď sa nič nedalo....kašeľ, upchaté dutiny aj teploty zo začiatku. Neviem čo ešte napísať....malo to aj jedno pozitívum ....a to, že som schudla ....ani jesť mi nejak nechutilo. Tak teraz už len to nejak udržať. Musím sa dať nejako dokopy a naštartovať sa resp. naladiť pozitívne. Veď nebyť tej roboty, tak naozaj neviem ako by som fungovala lebo nemám, že tonu koníčkov a záľub, čomu by som sa venovala. Musím byť vďačná, aj som, za to, že môžem pracovať a ako tak fungovať a byť medzi ľuďmi. Inak tiež som tak nejak pol na pol, nemám rada veľké davy ľudí a necítim sa komfortne kde je plnka, ale pokiaľ sú to v pohode ľudia a taká komornejšia atmosféra tak je to fajn.
Inak po psychickej stránke je to ok, si myslím - uvidíme dokedy
Už len nájsť tú spriaznenú dušu .... Ale asi si radšej časom zaobstarám psíka ...
Prajem peknú a pohodovú nedeľu všetkým.
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
kimi2028, Mous, Saladin, Catherin4 and motylek like this post
tak no nie som prítomna na fóre 3 hodiny a už mam čítania na 2 strany...ale pohoda...aj tak som rada...hoc nebudem reagovať na nikoho...
Ako sa mám? ...ja som, zase chytila chrípko/anginu....zase to začalo štvrtok večer bolením hrdla...ako už som s toho bola zufala...kedže možno pametáte v januari som mala chrípku...dokelu konecne týžden čo nekaslem, ako fakt iba týžden a uz som to chytila zase....proste ma to fest naštvalo.....jedna dobra duša mi poradila sprej Stopangin sa myslim vola....a cez piatok, sobotu a nedelu teda dnes som sa s toho nejako vyhrabala...ako beriem to ako zazrak sice som pila aj teraflu...ale mam ten dojem, že sprej urobil svoje....sory za reklamu, ale mozno to aj niekomu pomoze tak ako mne....teraz je kopa ludi chora, kadetade sa niečo na Vás nalepi a aspon u mna to vždy začína bolestou/skrabanim hrdla....potom horucka...atd..ako fakt som v pondelok chcela zajst za doktorkou a som rada ze nemusim....a druha vec...ten vzdelavaci kurz vyzera u mna dost realne...až sa bojim ci to dám...ale skusim.....
Jo, a priatel konečne ako nie nerozhybal sa....ani nic ine....ale behom par týždňov dve dezerty som dostala len tak...dost to potesilo...no neboli teda uplne prvé, ale potešili...az ma napadlo, že doraz bude mat narodky....jaaj.....no ta tak sa mám....inak nic nove....jo, aby som nezabudla zuby/zub ma teda pobolieva ako len občas a poriadne a na další den ako keby nič...tak zatial nejdem to riešit...
Prajem krásny víkend...
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Saladin and Catherin4 like this post
Zdravotný stav