Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 16

Strana 19 z 84 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 51 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 16 - Stránka 19 Empty Re: Ako sa dnes máš? 16

Odoslať  Jaro123444 St 8 marec 2023 - 17:30

Tiež vlastne nič nerobím, len chodím na prechádzky. Mám to podobne. Ja by aj chcel niečo robiť, len mi je psychicky zle veľmi. A táto choroba je o vôli a aj o tom, že človek na ňu chorý nedokáže podávať bežné výkony ako zdravý človek. Závidím tým, ktorí dokážu žiť plnohodnotne s touto diagnózou. Tiež by som chcel žiť medzi nimi. A tým, že sa preto trápim, že mi to nejde upadám do depresií. A neviem už ako to zmeniť.
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 502
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  motylek St 8 marec 2023 - 17:35

Já se zase nedokážu přesvědčit na ty procházky. Smile
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

Catherin4 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 St 8 marec 2023 - 17:38

Motylek určite skús, je to fajn terapia. Stačí úplne pomalé tempo a dýchať čerstvý vzduch. Ale tiež by som asi nechodil popravde keby nemám psíka
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 502
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow St 8 marec 2023 - 17:42

Mňa tiež pes vytiahne von inak by som nešla ani za nič, prechádzky sú smŕŕŕť
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

motylek likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek St 8 marec 2023 - 17:44

@Patty_Pillow Ale ty máš moře pohybu v práci každý den. Kdybys měla málo pohybu, třeba by tě to táhlo ven.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow St 8 marec 2023 - 17:47

@motylek ja robím 2-3 dní do týždňa zvyšok týždňa som doma a nútim sa do všetkého
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek St 8 marec 2023 - 18:01

@Patty_Pillow No jo, ale za ty 2-3 dny toho nachodíš tolik, že i zdravý by zbytek týdne nejradši proseděl doma s nataženýma nohama. Smile Klobouk dolů, že se donutíš, i když se ti nechce.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  dzuli08 St 8 marec 2023 - 18:10

Ahojte,
čítam vás a mrzí ma, že niektorí na tom nie ste momentálne najlepšie. Asi som z tých, čo mali väčšie šťastie, keď dokážem aj popri chorobe pracovať. Chcela by som aby ste sa mali lepšie, ale ja sama neviem, ako som sa dokázala tak nastaviť. Samozrejme nie je to vždy ružové, ja mávam tiež ťažšie obdobia, aj také keď proste psychicky nevládzem a musím ísť na PN. Ale zatiaľ som sa z toho vždy nejak "vyhrabala". Lieky robia svoje, takže haluze a iné halušky nemávam, skôr sa vyskytnú tie negatívne príznaky. Tiež mi ale chýba pevná vôľa a nejaká tá výdrž a asi aj schopnosť dotiahnuť niektoré veci do konca. Môže to byť aj z časti chorobou, alebo aj povahou. Niekedy sa neviem donútiť k nejakým činnostiam. /hlavne k cvičeniu Very Happy haha/
Ja len toľko, že som vďačná že to je aspoň tak ako je.....i keď vždy je čo vylepšovať na životnom štýle ako aj žití-bytí. Dnes som si napr. dala už tretiu kávu a stále sa cítim nejaká unavená. A to som si myslela, že ma to nakopne. Poslednú dobu sa už ani nejak nepripravujem na hodiny do práce, len si tak zhruba premyslím, že čo budem robiť alebo opravujem písomky. Ale samozrejme potom si to vyčítam, že som sa mohla pripraviť. No nejak sa to dá vykryť aj s improvizáciou. Smile
Tak ešte raz vás zdravím a prajem všetko dobré, nech sa polepší Wink

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Hvezdicka, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow St 8 marec 2023 - 18:16

@dzuli08 ty si učiteľka? 🥰... môj sen od malička dokonca som študovala učiteľstvo matematiky a deskriptívnej geometrie na matfyze, len teda prevalcovala ma choroba a nedoštudovala som.
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 8 marec 2023 - 18:18

Je to škoda, mňa osobne to dosť mrzí a je mi to ľúto, že sa mi väčšinou nič nechce. Aj keď je to asi aj obranná reakcia a bojím sa, aby sa nestalo mi nič zle. Hoci nie je na to dôvod, keďže lieky beriem tak, ako mám. Odvádzajú skvelú prácu. Bez liekov by som bol ešte horšie na tom, aj keď skúsenosti mám minimálne s tým. Vlastne len jednu a stačilo!!! Tam to aj skončilo. Chcem si užívať život tak, aby som sa nemusel do ničoho nútiť. Jednoducho chýba mi viac spontánnosti. Zrejme už aj na liek som rezistentný, ale iný nechcem, lebo bral som všetko už. Nič mi nesadlo viac, ako toto
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

rasto, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow Št 9 marec 2023 - 6:47

Ahojte no ja stále bez posunu, ale od Silvestra som schudla 11kg, ešte 20 a som na pôvodnej váhe, s ktorou som sa začala liečiť na psychiatrii.
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav

Saladin, Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 9 marec 2023 - 19:17

Ahojte kamaráti a kamarátky, dnes sa mám veľmi dobre, ale som už pekne unavený. Stacionár je pre mňa zabijak, ale je tam super a chodím tam rád. Až na tú únavu je to skvelé. Dá sa tam zabaviť. Ráno sme mali cvičenie s fitloptou, čo mi celkom išlo a aj bolo menej namáhavejšie. Potom práca v keramickej dielni, kde som robil kolieska z hliny. Potom som poobede mal pohodový kognitívny tréning, na ktorom som sa zasmial, lebo sestrička si prichystala pre nás jedno prekvapenie a každý, že čo to. Ja som však s tým počítal a zapamätal som si dosť veľa predmetov... Doma potom už tradične v starých koľajách. Nebolo nič už zaujímavé. Chystám sa pozrieť seriál a spať už...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

rasto, Patty_Pillow, Jaro123444 and motylek like this post

hug0