Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 16

Strana 20 z 84 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 52 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 16 - Stránka 20 Empty Re: Ako sa dnes máš? 16

Odoslať  rasto Pi 10 marec 2023 - 2:31

ja sa mam poslednov dobov dobre, netrapia ma ziadne priznaky chorobi, mam dobre nastavene lieky, tak keby to takto ostalo natrvalo tak by som bol aj spokojni, len ten spanok keby sa zlepsil tak by to bolo idealne.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 517
Reputácia Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Bydlisko Bydlisko : stredne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: f20
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

kimi2028, Juraj, Mous, Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Jaro123444 Pi 10 marec 2023 - 14:10

Ahojte, hlásim sa aj ja. Momentálne ako som prerušil znova školu je to lepšie trošku. Opadla znova zo mňa tá záťaž a stres. Lenže takto to ďalej nejde, nemôžem byť len doma. Možno preto mi doktorka vybavila od 31.3 hospitalizáciu. Dosť sa bojím toho a čakať na to je asi najhoršie. Možno lepšie by bolo hneď. Ale aj tak by som sa asi bál. Bojím sa toho, že to tam nevydržím. Skôr by som bral nejaké tie terapie ambulantne alebo stacionár. Z nemocníc mám strach a ťažko sa adaptujem na iné prostredie. Ale budem sa snažiť hlavu presvedčiť, že idú mi pomôcť, aby som sa nebál. Uvidíme, či to zaberie.
Čo sa týka posledných dni, tak jediná taká moja rutina je chodenie na prechádzky s domácim miláčikom. Iné neviem, čo mám také robiť. Možno by bolo fajn si pozrieť nejaký seriál alebo film. Ale radšej si pustím futbal alebo hokej nejaký. Bohužiaľ ale aj pri tom pociťujem známky choroby. Nedokážem sa ani na to veľmi sústrediť.
Teším sa aspoň z toho, že ide pomaly ale isto jar. Konečne po dlhej zime a hlavne bude viacej svetla. Rozmýšľam, že na jar vytiahnem bicykel a vrátim sa k bicyklovaniu, kedysi som chodil na bicykel skoro každý deň na dlhé horské trasy. Potom som začal pociťovať, že s mojou psychikou niečo nie je v poriadku, tak som sa vykašľal aj na to a už pekných pár rokov som poriadne nebol takto, chcel by som sa k tomu vrátiť, možno by to bola fajn terapia.
Držte sa priatelia, nech Vám je čo najlepšie
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 502
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

Juraj, Patty_Pillow and Mous like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow Pi 10 marec 2023 - 14:35

Jaro uvidíš v nemocnici bude fajn a pomôžu ti skôr ako Dr. ambulantne, aj mňa to čaká, v pondelok sa mám ozvať mojej Dr. že ako som na tom, ale stále to stojí, ale strihám meter Smile
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

Juraj, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Pi 10 marec 2023 - 15:19

Ahojte moji mili, tak ja uz som na lieceni. Zatial si tu zvykam, este nikoho nepoznam. Mam izbu sama, na obede sedim tiez sama. Zatial som mala rozhovor s lekarom a so psychologickou, tam som im len opisala svoje problemy. Inak sa tu nic nedeje, dnes uz nemam ziaden program a cez vikend nic nebude. Mali sme svojpomocnu skupinu, prisli sme tam dve, neskor tretia. A nikto iny nechodil, tak sme sa boli pytat. A ze to sa mame samy porozpravat a nastolit nejaku temu, ze tam nikto neni. A my ze tak co urobime. Ze ideme prec. Tak sme isli. Pre nas je to tazke sami si to viest. Inak tu mame ranajky, obedy, vecere, zatial dobre. Ja mam ranajky medzi 7 a 8 takze aj ked nic nemam, musim skoro vstavat. A to aj cez vikend. Toto sa mi nepaci. Potom druha skupina ma ranajky medzi 8 a 9, ti to maju lepsie. Uvidime co bude dalsi tyzden. Cez vikend tu budem asi len sediet na izbe a nic nerobit. Majte sa pekne.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

rasto, Juraj, Mous and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 10 marec 2023 - 17:59

Ahojte kamaráti a kamarátky, dnes som veľmi veľa premýšľal o dennom režime. Urobil som si plán boja na budúci týždeň, ktorý pozostáva z niekoľkých bodov, ktoré by som viac priblížil aj vám. Mám obmedzenia tak bude to prevažne pri TV alebo notebooku, ako som na to zvyknutý.

Prvý bod je jasný ísť na stacionár 2x za týždeň. Budem veľmi sklamaný, ak ho nesplním.
Druhý bod sa týka zdravia a kondičky. Tu by som chcel upriamiť pozornosť na cvičenie min. 20-30 minút každý deň, či prechádzku.
Tretí bod sa týka rozbehnutia konečne náučného okienka – min. raz za týždeň niečo z anglického jazyka, ekonómie, či dejepisu.
Štvrtý bod sa týka športu v TV. Chcel by som pozrieť každý deň min. 1 futbalový zápas v TV.
Piaty bod sa týka seriálov. Každý deň pozrieť min. 3 seriály
Šiesty bod sa týka šachu. Tu je toho viacej pozrieť 2 online tréningy za týždeň (jedno otvorenie a jeden tréning), prehrať 10 partií na šachovnici.
Siedmy bod sa týka hudby, každý deň min. 10 pesničiek

Uvidíme, koľko z tých bodov dokážem splniť, ale predpokladám, že minimum.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

rasto, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Pi 10 marec 2023 - 22:38

Ahojte,
dnes jsem se po dlouhé době celé dopoledne nudila, asi hlavně proto, že mi přestaly chodit na mail upomínky o nových příspěvcích v tomto tématu (Nechápu proč, sledování tohoto tématu mám zapnuté.), takže jsem si myslela, že sem nikdo nic nenapsal. Laughing
Až odpoledne jsem si všimla, že asi ani nejsem přihlášená. Smile
Odpoledne jsem šla k bratrovi. Slavili jsme spolu, že už mu v práci zase přidali. Smile Bratr objednal spoustu jídla za 3000 Kč (125€) a pak měl blbé řeči, že si žiju na své poměry příliš rozhazovačně. laughing Jako by mu do toho něco bylo. Já mu taky nekecám do toho, že každý víkend chodí do baru chlastat. laughing V tomhle se už asi nezmění, pořád mě musí poučovat. Ale dnes je mi to celkem jedno, mám dobrou náladu.  Laughing A jsem už dost unavená.
Přátelé, dobrou noc.  Sleep
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

rasto, kimi2028, Hvezdicka, Patty_Pillow, Mous, Catherin4 and Jaro123444 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin So 11 marec 2023 - 8:09

Ahojte. Dal som si na pár dní pauzičku od sociálnych sietí vrátane tohto fóra a vyplatilo sa.. Oslobodil som sa od neustálej negativity na internete - venoval som sa sebe a svojim potrebám. O nič som podľa mňa neprišiel a budem to opakovať častejšie.. Postupne sa lúčim so zlozvykmi, ale je to náročné. Ešte by som chcel dopozerať sci-fi seriál Raised by Wolves, ale už cítim, že by som sa mal na to vykašlať a venovať sa TODO listu. Áno, našiel som niečo, čo ma zaujalo a čo by som chcel dôkladne preskúmať - vedecka duša sa proste nezaprie Smile.. Občas chodím pozrieť nášho yorkshíra - strašne ma ukľudňuje jeho prítomnosť. A zrejme aj jeho, lebo vždy keď prídem, tak otravuje, aby som sa mu venoval a hladkal ho za ušami Very Happy.. Mám ho úprimne rád a bude mi smutno, keď zomrie, ale smrť je holt nedílna součást života.. Teším sa na jar - už začína vykukovať.. Držte sa..

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

dzuli08, kimi2028, Patty_Pillow, Mous, Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow So 11 marec 2023 - 12:33

Ahojte, tak ja stále bez zmeny, v pondelok sa mám ozvať lekárke ako sa pohli veci po navýšení liekov. Bola som na nákupe po mlieko v takých malých potravinách, kde veľa ľudí nechodí. Stále mám vypeckované príznaky, takže ak to neprejde, tak budúci týždeň si idem vybavovať Pezinok.
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

Mous likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek So 11 marec 2023 - 16:34

Doufám, že místo srazu nebude 17.6. polovina z nás v nemocnicích. sad and unhappy
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Odoslať  Patty_Pillow Ne 12 marec 2023 - 16:17

Ahojte, tak u mňa to stojí a začínam si zvykať... Dnes sme mali pekné počasie, tak sme boli dva krát von, sama by som si nedovolila ísť, lebo od včera sa mi točí celý svet. Ale teda mám dve prechádzky za sebou a bolo fajn kúsok vypadnúť z bytu.
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav

kimi2028, Juraj, Sweetheart, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 Ne 12 marec 2023 - 18:52

Ahojte kamárati, kamarátky.
Chcel by som sa Vás opýtať niečo. Od kedy mám túto diagnózu mám také spomalené vnímanie ako keby a dosť neostro vidím. Neviete z čoho to môže byť? S očami by nemal byť problém, bol som na preventívnej o obvodnej doktorky. A neviem si dať s týmto rady, obmedzuje ma to všetkom vlastne. Nikdy som to nemával, neviem čo sa to porobilo a mám to najviac intenzívne hlavne ku večeru. Dokonca za to nešoférujem ani auto. Ešte by som to opísal ako keby mám taký menší závrat, jednoducho pomaly registrujem a zle vidím. Neviete prosím Vás z čoho to môže byť? nemáte s tým niekto skúsenosti? lebo dosť ma to trápi
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 502
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 20 z 84 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 52 ... 84  Next

Návrat hore

Povolenie tohoto fóra: