Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 16

Strana 51 z 84 Previous  1 ... 27 ... 50, 51, 52 ... 67 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 16 - Stránka 51 Empty Re: Ako sa dnes máš? 16

Odoslať  Saladin St 26 apríl 2023 - 12:00

motylek napísal:Tvůj problém je myslím to, že přemýšlíš moc negativně. Četl sis nějaké recenze na nemocnice, někomu pomohli, někomu ne a ty už dopředu víš/bojíš se, že ty budeš zrovna ten, kterému nepomůžou.
Presne toto robí aj moja mama. Ona sa vcíti do nejakej situácie a je 100% istá ako to dopadne. Nedá si vysvetliť, že to môže byť inak, lenže ona to proste tak cíti. Je to samozrejme zlo-zvyk a dá sa to odnaučiť - problém je však v tom, že moja mama neznáša, keď jej niekto (po)radí. Takže je to taký začarovaný kruh. To by mi nevadilo, ale furt sa sťažuje a to je po nejakej dobe otravné..

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  motylek St 26 apríl 2023 - 13:07

ad  @Saladin :
Recenze psych. nemocnic (potažmo recenze čehokoliv) jsou zavádějící. Někdo napíše, že mu nemocnice ublížila, protože se po propuštění cítí mizerně, jenže to je pořád ještě "normální", protože ještě cca půl roku po propuštění má člověk křehkou psychiku a je zvýšené riziko relapsu. Není nic lehčího než hodit to na nemocnici. Já jsem se ještě rok po propuštění necítila nijak extra dobře. Zlepšování jsem pociťovala pozvolna, po letech. Jenže když je někomu po 5 letech po propuštění už dobře, tak tu negativní recenzi nestáhne/neopraví. Takže je taky třeba brát v úvahu, jestli ty negativní recenze psali pacienti hned po propuštění nebo až po létech.
A jako bývalá statistička vím, že je potřeba brát v úvahu počet negativních recenzí versus počet pozitivních. Pokud 90% lidí nemocnice pomůže a 10% napíše, že jim nepomohla, tak je to myslím dobrý výsledek. Jen lidi mají tendenci vypíchnout těch negativních 10%, protože to je prostě hrůza, že někomu nemocnice nepomohla, a naopak potlačit tu většinu pozitivních, protože pozitivní zkušenost  je přece samozřejmost a nestojí za povšimnutí. (Ale stojí!)
A lékařské povolání není žádné poslání, ale zaměstnání jako každé jiné (akorát ještě náročnější a zodpovědnější než každé jiné) a lékaři nejsou povinní a ani nemůžou vyléčit 100% pacientů. A lékaři a sestry nejsou žádní andělé, ale taky jen lidi z masa a kostí, jako ostatní.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

Catherin4 and Blacksheep19 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Juraj St 26 apríl 2023 - 13:32

Od nemocníc netreba mať prehnané očakávania. Mne psychiatrička povedala že nemocnica je dobrá kvôli dvom veciam: Človeku rýchlejšie zmenia lieky, dajú mu elektrošoky.

Dobrý psychiater zmení pacientovi lieky aj ambulantne, a elektrošoky nepomôžu každému.

Niektorí ľudia sú nemocnicové typy, majú radi keď sa tam o nich postarajú. Iní ľudia sa v nemocnici cítia zle, napríklad kvôli zdravotným problémom o ktorých sa môžu hanbiť hovoriť.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 676
Reputácia Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Bydlisko Bydlisko : Turčianska záhradka

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg

Catherin4, Jaro123444 and Blacksheep19 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin St 26 apríl 2023 - 13:42

Niektorým ľuďom IMHO nepomôže nikto a nič. Na všetko majú nejakú odpoveď, prečo sa to nedá. Najlepšie to vystihuje táto scénka z filmu Vesničko má středisková.

https://youtu.be/VfanoeNpj3w?t=88

Neznalý človek sa v dobrej viere snaží pomôcť, avšak po nejakej dobe zistí, že je z toho úplne vyčerpaný. Skúsený človek sa takýmto ľuďom vyhne oblúkom, pretože vie, že sú to emocionálni vampíri (vycicajú z neho energiu, čas a pozornosť)..

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow St 26 apríl 2023 - 14:13

@juraj ja som teraz na zmene liekov a elektrošokoch a mám sa parádne, aj keď má stále strach, ale bojujem nech mi je dobre
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

Catherin4, motylek and Blacksheep19 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Blacksheep19 St 26 apríl 2023 - 14:22

Ja som bola v nemocnici šesťkrát a vždy mi pomohli. Len niekedy to trvalo dlhšie, tri mesiace. Dobre mi nastavili lieky a niektoré denné programy sa mi aj páčili. Naposledy som tam bola pred štyrmi rokmi. Odvtedy sa celkom držím.
Blacksheep19
Blacksheep19
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 10
Reputácia Reputácia : 1
Dátum registrácie : 31.03.2023

Saladin and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Juraj St 26 apríl 2023 - 14:31

@Patty_Pillow, ja som nad nemocnicou a elektrošokmi tiež uvažoval, ale našťastie zabrali mi lieky, tak k tomu nedošlo. Inak ja nie som nemocnicový typ, išiel by som tam len v krajnom prípade.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

Jaro123444 and Blacksheep19 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek St 26 apríl 2023 - 14:42

Juraj napísal:Dobrý psychiater zmení pacientovi lieky aj ambulantne, a elektrošoky nepomôžu každému.

Tak to je jasné, že elektrošoky nepomůžou každému. Ani nemocnice nepomůže každému. Ani dobrý psychiatr nepomůže každému. A taky ne každému pomáhá ambulantní léčba.
Jarovi ambulantní léčba jeho psychiatričky nepomáhá, tak má 2 možnosti, jak to změnit: nemocnice nebo změna psychiatra (anebo obojí).
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin St 26 apríl 2023 - 14:49

motylek napísal:Recenze psych. nemocnic (potažmo recenze čehokoliv) jsou zavádějící. Někdo napíše, že mu nemocnice ublížila, protože se po propuštění cítí mizerně, jenže to je pořád ještě "normální", protože ještě cca půl roku po propuštění má člověk křehkou psychiku a je zvýšené riziko relapsu. Není nic lehčího než hodit to na nemocnici. Já jsem se ještě rok po propuštění necítila nijak extra dobře. Zlepšování jsem pociťovala pozvolna, po letech. Jenže když je někomu po 5 letech po propuštění už dobře, tak tu negativní recenzi nestáhne/neopraví. Takže je taky třeba brát v úvahu, jestli ty negativní recenze psali pacienti hned po propuštění nebo až po létech.
A jako bývalá statistička vím, že je potřeba brát v úvahu počet negativních recenzí versus počet pozitivních. Pokud 90% lidí nemocnice pomůže a 10% napíše, že jim nepomohla, tak je to myslím dobrý výsledek. Jen lidi mají tendenci vypíchnout těch negativních 10%, protože to je prostě hrůza, že někomu nemocnice nepomohla, a naopak potlačit tu většinu pozitivních, protože pozitivní zkušenost  je přece samozřejmost a nestojí za povšimnutí. (Ale stojí!)
A lékařské povolání není žádné poslání, ale zaměstnání jako každé jiné (akorát ještě náročnější a zodpovědnější než každé jiné) a lékaři nejsou povinní a ani nemůžou vyléčit 100% pacientů. A lékaři a sestry nejsou žádní andělé, ale taky jen lidi z masa a kostí, jako ostatní.
Je to tak ako píšeš. Keď som si vyberal nového praktika, tak som si pozrel aj recenzie na internete. Neboli však pre mňa smerodajné, pretože internet toho znesie veľa, že.. Môže sa jednať o trollov, ktorí sa s lekárkou ani nestretli, lenže potrebujú škodiť (majú z toho radosť, že robia zle). Alebo sa ten človek môže pomstiť. Doktorka mohla pacientke niečo povedať, čo zasiahlo je hnisavé miesto, čo jej vyvolalo nepríjemné emócie a tie si pacientka reguluje tým, že napíše aká je lekárka sviňa.

Druhá vec je, ak som narazil na prevažne negatívne recenzie.. Toho lekára som preskočil. A môžem povedať, že som si vybral skvele (klop klop). Tak ale to som ja.. Veci riešim a netočím sa okolo nich ako indiáni okolo ohňa...

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

regina likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 St 26 apríl 2023 - 14:56

Viem, že som alebo budem odsudzovaný kvôli môjmu názoru, ale čo už. Nechcem sa tým nikoho dotknúť a rozpútať tu vojnu kvôli môjmu názoru. Je možno pravda, že to hovorím dopredu, ale viem že keď som tam šiel minulý rok som chytil paniku a musel som ísť. Nechcem byť mesiace zavretý niekde a odlúčený od rodiny a všetkého.
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 502
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Juraj St 26 apríl 2023 - 14:57

@motylek, ja by som na Jarovom mieste skúsil najprv vymeniť psychiatra a ak to nepomôže, tak do nemocnice.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin St 26 apríl 2023 - 15:00

Čo sa týka nemocnice, tak ja som tú možnosť nemal. Pretože, keď mi bolo najhoršie, tak som trpel brutálnou agorafóbiou a nevychádzal som z domu. Nebol som schopný ísť ani do obchodu. S rodinou som nekomunikoval, tak nikto nevedel, čo sa deje. Vtedy by som išiel do nemocnice a neriešil by som blbosti typu nemám internet - prečo?? pretože som bol suicidálny, extrémne sociálne izolovaný a šibalo mi.

Dnes by som do nemocnice nešiel - radšej by som si hľadal dobrého psychiatra (stalo sa, klop klop). Ale pozor(!) - tiež mi bolo zle z liekov, nesadli mi ap.. Niekoľko mesiacov som dochádzal peši k lekárke kľudne aj bez objednania a votrel som sa tam. Prečo?? pretože som sa cítil brutálne zle..

Budem sa opakovať - nemôžem si pomôcť - ale človek, ktorý premýšľa, špekuluje, analyzuje, rozoberá týždne či áno, či nie a či tam bude internetík a kamoši, tomu IMHO nie je až tak zle, aby išiel do nemocnice.. Do nemocnice chodia ľudia so žlčnikovým záchvatom alebo so zlomenou nohou. A verte mi, ak budete mať niečo z toho, tak nebudete riešiť chujoviny..

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0