Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 15

Strana 71 z 84 Previous  1 ... 37 ... 70, 71, 72 ... 77 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 15 - Stránka 71 Empty Re: Ako sa dnes máš? 15

Odoslať  kimi2028 So 21 január 2023 - 16:58

Ahojte kamaráti, mám sa celkom dobre, čo mi robí radosť. Horšie je, že sa nevenujem ničomu zmysluplnému. V súčasnosti nerobím nič a okoliu to žily akosi netrhá. Zlatý to život. Very Happy Dnes sa dozviem, že vraj vždy som bol taký. Neviem no, kedysi som mal záujmy, školu atď. Hoci je pravda, že záujmom som sa venoval pomenej, lebo bola prioritná škola. Tam som sa učil do nej aj 12 hodín denne. Bavili ma aspoň šachy a šport. Dnes ma to nebaví. Podľa okolia je to normálne. Zvažujem tiež aspoň štúdium angličtiny, ale musím si to premyslieť. Robí sa to dnes už len online a neviem, či dokážem sa na to sústrediť. Tiež chvíľka zdesenia, že čo bude keď vyučujúca zahlási, že čo ste robili dnes. Rád by som nadobudol isté zručnosti. Musím to premyslieť...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

regina, Juraj, Sweetheart, Mous, Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

The author of this message was banned from the forum - See the message

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  motylek So 21 január 2023 - 20:08

@kimi2028 Ta angličtina je dobrý nápad. Určitě to vyzkoušej a ber to jako výzvu. Buď to zvládneš nebo ne, nemůže se stát nic horšího než, že s tím časem skončíš.
Sama mám problémy, že se nevěnuju ničemu smysluplnému. Ale co mám dělat, když jsem celý den doma a nemůžu se přinutit jít ven, když nemám důvod? Neboj se, když vysvětlíš lektorovi, že jsi nemocný a na invalidním důchodu, tak si netroufne ti říkat nic negativního na to, když mu řekneš třeba to, že jsi celý den nic nedělal. Já jsem při poslední angličtině přiznala, že jsem přes den 2 hodiny spala, a lektorka mi na to řekla, že je důležité si odpočinout.
Jediné blbé kecy má moje kamarádka, se kterou tu angličtinu mám. Smile

@Sweetheart No a já jsem řekla, že bych tu obálku hodila do nejbližší schránky. Že by v ní mohly být peníze, mě teda nenapadlo vůbec. Smile Ale já jsem takový typ člověka, co by i tu peněženku odnesl na policii.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

Juraj and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ne 22 január 2023 - 10:36

Ahojte moji mili. Ja sa mam dobre vcelku, dni ubiehaju jeden za druhym. Dnes som mala ist s kamosom sa prejst do prirody, ale mi to zrusil, boli ho chrbat. Tak zase nemam co robit. Rozmyslam, ci nepojdem do sauny.
Na tie prve dve otazky som odpovedala rovnako, na tretiu, ze mozu za sebou zanechat stopy. Boty len ked su spinave alebo mokre. Ale nad tou tretou som musela dost rozmyslat.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

regina, Sweetheart, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 22 január 2023 - 12:18

@motylek ďakujem za podporu. Asi pôjdem do toho o nejaký mesiac alebo dva, keď sa bude otvárať kurz. Chcel by som začať od začiatočníkov, lebo cudzí jazyk som nemal 10 rokov. Uvidím ešte. Možno sa budem aj doma učiť sám niečo dovtedy... Len tiež ma odráza finančná náročnosť. Za 2 mesiace kurzu chcú 120 eur... Skúsim to asi aspoň. Potrebujem naštartovať hlavu konečne nejako a cudzí jazyk sa vidí mi naj nápad...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Juraj Ne 22 január 2023 - 13:01

Učiť sa po anglicky je dobrý nápad. Mne sa tento jazyk učil ťažko, na základnej a na strednej škole som sa nič nenaučil. Potom ako dospelý, som sa prihlásil do Štátnej jazykovej školy na Vazovovej v Bratislave, kde som chodil rok, tam som sa naučil základy. Pokračoval som čítaním kníh, najprv zjednodušených, potom normálnych. Teraz veľa čítam po anglicky aj na internete, a aby som sa zlepšil, začal som počúvať rôzne anglické konverzácie a príbehy pre stredne pokročilých, ktoré sú na Youtube. Myslím si že naučiť sa rozumieť tomu keď niekto hovorí, je na angličtine najťažšie, lebo mnohé slová sú ťažko zrozumiteľné, ale mám dojem že som sa v tom trochu zlepšil.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 676
Reputácia Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Bydlisko Bydlisko : Turčianska záhradka

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg

regina, Katuska, vrana, Mous, Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Ne 22 január 2023 - 14:18

@kimi2028 120e za 2 měsíce je pořád levnější než u nás. Vychází ti to na max. 15e týdně.
Kdybych předpokládala, že se budeš učit týdně jen 60 minut, tak je to v přepočtu 360 Kč za 60 minutovou hodinu.
V Praze stojí 60 minut 500 Kč, tj. skoro 21e. Tedy za 2 měsíce bych zaplatila cca 167e.
Proto jsme se domluvily s kamarádkou, že budeme mít hodinu společně, 500 Kč/60 minut je pro jednoho fakt moc.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

kimi2028, Juraj and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 22 január 2023 - 16:08

U nás sú aj rozumnejšie ceny @motylek. Akurát som poprosil mamu, či by sa nespýtala nejakej známej, že koľko stojí ju kurz cudzieho jazyka. Tak vraj 150 eur/3 mesiace (čo sme počítali s mamou ta tak cca. 6,25 eur/ hod.) Tu asi niet, čo riešiť. Len počkám asi až po lete. Dovtedy budem študovať si aj sám. Našiel som tiež v meste 4 mesačný kurz za 230 eur (4,79 eur/hod). Myslím, že tých 150 eur bude stačiť, aj keď vychádza na 6 eur... Áno, súkromné hodiny boli vždy drahšie. Ja som chodil sám súkromne kedysi za 8 eur/hod, keď som študoval na VŠ.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 Ne 22 január 2023 - 19:30

Ahojte priatelia. Máte tu niekto skúsenosti so zníženým vnímaním ? trápi ma to už niekoľko mesiacov a neviem čo s tým. Obmedzuje ma to prakticky vo všetkom. Niekedy to nemám také intenzívne ale niekedy áno. Neviete z čoho to môže byť? či z choroby? z liekov? z podvedomia? nikdy som toto nemal. Ale od kedy mi diagnostikovali schizofréniu ma to trápi
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 502
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Ne 22 január 2023 - 19:39

Ahojte,
už takých 10 dní ma trápi boľavé hrdlo a hlieny. Bola som totiž pomáhať dcére, keď mala choré deti a aj ona bola chorá a kým potom stihli k nám minulý týždeň prísť, chytilo to aj mňa. Už-už som si v piatok myslela, že bude dobre a vyšla som z domu. No nechcite vedieť ako som sa v sobotu ráno zobudila. Tak ako vtedy, ma ešte hrdlo nebolelo. Nos som mala plný, ledva som dýchala. Nasadila som druhý sprej do nosa, Septolete a nejaký paracetamol. Celý deň som zas preležala. Prišli mi dve knihy, ktoré som objednala pre mamu a ja, čo nezvyknem čítať som sa do jednej začítala. Veľmi ma to bavilo a dnes som zrána pred varením a po obede po varení knihu aj dočítala. Veľmi ma to teší, lebo naposledy som čítala v r. 2020 a aj to len jednu útlu knihu. Táto ma však neskutočne bavila.
Dnes mi bolo už podstatne lepšie a hádam sa to už bude len zlepšovať, lebo v utorok mám ísť ortopedičke s kolenom. Už raz pred 10 dňami som termín pre chorobu preložila. Nerada by som ho prekladala znova. Vtedy som vravela, že za týždeň ma to iste prejde, no neprešlo....
Inak aj ja zvažujem novú aktivitu. Chcela by som začať cvičiť jogu, no musím najprv vyzdravieť a aj to koleno si dať doporiadku.
Majte sa dobre a nech vás ťažkosti obchádzajú!
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Juraj, Mous and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous Ne 22 január 2023 - 21:15

@regina teraz je dosť chrípky, aj keď už menej ako v novembri. Podľa mňa je dobrý ambroxol-účinná látka na vykašľanie, samozrejme pastilky a vyležať to. Ešte je dobré adit.500mg vitamínu C, eventuálne calcium.

Ja som bol chorý tri dni, tiež nič príjemné
Skoré vyzdravenie
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 937
Reputácia Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: