Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 15

Strana 37 z 84 Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 60 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 15 - Stránka 37 Empty Re: Ako sa dnes máš? 15

Odoslať  kimi2028 St 4 január 2023 - 16:09

Som rád, že aspoň niekomu sa vedie veľmi dobre. To sa mi veľmi páči. Choroba je taká, že treba vydržať. U mňa sa nezlepšilo to už 7 rokov. Čo je veľmi veľa rokov. Nie je to úplne najhoršie, ale ani dobre. Ja neviem ani odpovedať na otázku ako sa mám. Psychiatrovi hovorím len dobre, aby nemenil mi lieky. Ja som vyskúšal už aj tak takmer všetko... Tá reagila je super....
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Catherin4 St 4 január 2023 - 16:39

Moj psychiater tvrdi, ze ja nemam lieky z ktorych sa pribera, ale z coho potom priberam, cely zivot som bola stihla. Ja sa bojim, ze uz nikdy stihla nebudem, ale nemozem si dovolit prestat brat tie lieky, nechcem sa zase zrutit ci dostat psychozu. Som taka uplne bez energie, nic sa mi nechce, nic nerobim, vela spim. Aspon ze som uz zacala chodit do roboty, snad ma to nakopne. Je tam dobre, vsetci su ku mne mili. Ja mam stastie na dobru smenu, ta druha je zla.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Odoslať  Jaro123444 St 4 január 2023 - 17:07

Sweetheart akurát dnes som bol u inej psychiatričky prvý krát, tiež vo vzdialenom meste. Chcel som počuť iný názor, nešlo to ani cez poisťovňu a platil som 50 eur. Čiže nemenil som ju na stálo. K tejto ,,starej´´ ešte pôjdem. Táto nová bola úplne milá, zlatá. Táto pred tým ku ktorej chodím bola taká... a čo keď je to schizofrénia, tak ju budeme liečiť, taká necitlivá proste, vie že ma to ubíja a ničí a hentak hovorí. Táto nová mi dala zatiaľ takú pracovnú diagnózu f 41.2 to nie sú myslím psychotické ochorenia. Na otázky, ktoré chcela som jej odpovedal. Povedala, že lieky mám dobré nastavené a mám dodržiavať liečbu. Čiže nepotvrdila ani nevylúčila schizofréniu. Vraj záleží aj na papieri od psychológa, na testoch, vraj aj podľa toho sa zisťuje niečo a robí svoje pri uzavretí diagnózy a tieto výsledky ešte nemám, chcela ma poslať aj táto nová na psychologické vyšetrenie ale povedal som, že som bol pred mesiacom len nemám ešte výsledok. Len neviem ako to poviem mojej psychiatričke, ako jej to vysvetlím, môže sa nahnevať. Dokumentáciu mi nedala k tejto novej. Vysvetlil som jej, že chcem chodiť k nej aj ďalej ale, keď povedala, že sa môže mýliť som aj ja na pochybách a neviem čo potom.
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 502
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek St 4 január 2023 - 17:16

@Catherin4 Píšeš, že nic neděláš a hodně spíš. Z toho se taky přibírá. U nás se říká, že kdo spí, ten obědvá. V léčebně nás nutili spát 8 hodin a ráno schovat peřinu a polštář do šuplíku pod postel a vytáhnout je zase až večer. Tehdy mi to nedošlo, ale teď už vím proč.
Třeba ti práce pomůže držet si váhu a už nepřibírat. it is perfect Případně zkus zjistit, jestli existuje u vás někde cvičení pro psychicky nemocné. U nás běží pravidelně toto:

https://ondrejov.cz/psychoticke-poruchy/skupinove-terapie/terapeuticke-programy/buk

@Sweetheart Tak toho olanzapinu už nemáš moc, to je tak akorát na dobré spaní. Smile  Já jsem fakt jen laik a o panických stavech nevím nic, to by ses musel zeptat svého psychiatra. To je dobře, že sis našel lepšího psychiatra. it is perfect
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

Catherin4 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 St 4 január 2023 - 17:22

A táto psychiatrička by ma posielala len do nemocnice. Ale ja v tom význam nevidím ak neohrozujem niekoho alebo seba. Len by mi to zhoršilo stav byť zavretý neviem koľko na psychiatrii, preto som utiekol po 3 hodinách odtiaľ
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 St 4 január 2023 - 17:28

Motylek bohuzial tu nic take nie je. Ani len skupina psychotikov, kde by sme sa mohli stretavat a porozpravat. Ja som to hladala, aj zo stacionara mi to hladali. Som taka uplne nijaka, nemam energiu na nic, dojdem z prace a spim. Potom kukam, je tu bordel, mala by som upratat, ale dokopat sa k tomu je nadludske usilie. Pevne verim, ze sa to coskoro zlepsi, takto sa neda zit. Pred robotou som spala 10-12 hodin denne, preto ani neviem, jak budem tu pracu zvladat. Neviem z ktoreho lieku tolko spim, ale v pondelok mam termin u psychiatra, spytam sa ho, a ci mi to prip. moze znizit.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 St 4 január 2023 - 17:33

Je pravda ze ja som pred chorobou bola aktivnejsia, chodila som na bicykel a bavilo ma to. Potom som postupne stracala zaujem o vsetko, mala som tazke depresie a nakoniec prisla aj psychoza. Bude to tazke, ale chcem zase byt aktivna ako predtym.

Jaro tak vidis, druha lekarka ti nepotvrdila schizofreniu. Ona ti nemoze zmenit lieky, lebo nechodis primarne k nej. Odporucila by som ti zmenit tu tvoju lekarku aspon za nejaku citlivu a prijemnu. To musi byt peklo, mas problemy sam so sebou a este aj necitlivu lekarku. Moj lekar je vcelku ok, rozhodne je citlivy.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

Jaro123444 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 St 4 január 2023 - 17:38

Sweetheart Zlaté Moravce. V Nitrianskom kraji.
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek St 4 január 2023 - 17:49

Já mám taky problémy s váhou a bohužel jsem s tím nic moc nenadělala ani během těch 14 let, protože zezačátku jsem trpěla nezájmem a spavostí, potom jsem i chodila do práce a chodila jsem na ten program pro dobré zdraví a na zumbu pro psychicky nemocné a jednu dobu se mi dařilo i něco shodit, ale měla jsem tehdy věčně nemocného malého syna, tak to vždycky dopadlo tak, že jsem s ním nakonec musela být každou chvíli doma a to, co jsem shodila, jsem bez pohybu zase přibrala. :-/  Potom po 2. atace se mi začalo dokonce po jakékoliv větší námaze dělat zle, resp. jsem měla úzkosti, ty jsem měla hlavně odpoledne, takže nehrozilo, že bych odpoledne chodila cvičit, a dopoledne nikde nic není... Teď už je to lepší, ale zase se nemůžu nějak donutit jít ven, když nemám důvod. Tak jsem aspoň řekla svým kamarádkám, že už jsem na tom líp a jestli bychom se mohly častěji vídat, chodit na procházky a tak....
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 37 z 84 Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 60 ... 84  Next

Návrat hore

Povolenie tohoto fóra: