Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 14

Strana 48 z 83 Previous  1 ... 25 ... 47, 48, 49 ... 65 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 48 Empty Re: Ako sa dnes máš? 14

Odoslať  Tuto St 10 august 2022 - 3:41

Ahojte fórumáci!
Tieto dni skôr pasívny a viem, že sa mi polihovaním si fyzičku dohromady asi nedám. Záväzky v "akp." riešim k relatívnej spokojnosti. Občas som unavený a musím sa premáhať. Dopredu ďakujem za prípadnú duševnú podporu. Som rád, že sme tu ako píšuci pomerne fajn. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  kimi2028 St 10 august 2022 - 5:03

Ahoj @vladimir. Bohužiaľ nebol som v kúpeľoch. Akosi sa mi nechce, ale pobyt závisí vždy od partie, ktorú stretneš.

Medze sa nekladú. Sociálne kontakty sa dajú udržiavať v pohode aj domovskom meste. Stačí niekam ísť do nejakého združenia a tak. Hneď máš nových kamarátov. Osobne sa pohybujem v troch partiách. S dvomi hrávam futbal a občas hrávam aj šachy. Sem tam po futbale je aj posedenie v bare. Aj keď asi 3 týždne už som nebol na šachu... Tento týždeň skúsim to napraviť....
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Mous likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 10 august 2022 - 5:15

Ahoj tuto, nič si z toho nerob, že si pasívny. Aj oddychovať treba, hoci na druhej strane asi to preháňam. Ja sa snažím niečo zhodiť pri futbale, aj keď ja som brankár. Aj tam treba námahu. Robiť neustále krátke šprinty, chytať loptu a tak. Tričká mám vždy "fajne" prepotené. Šport je v zásade super. Len trochu blbšie je, že je to pondelky a utorky. Bral by som radšej nejaký ten jeden voľný deň na regeneráciu. Čo sa dá robiť.

Som rád, že fungujú ti AKP. Ja sa neviem ku tým svojim dokopať. V poslednej dobe mi prídu dosť hlúpe. Tiež sa musím naučiť sa prekonať....
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, Tuto, vrana, Mous, Abditus and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin St 10 august 2022 - 19:51

Aj ja som pasívny - celé poobedie som prespal. "Pracovať" budem zase v noci - takže hrozí, že si prehodím spánok. Je to také mini-zúfalstvo..

Splín už necítim tak výrazný ako včera. Pravdepodobne to bolo spôsobené únavou a psychickou konšteláciou. Cítim, že zajtra bude suppa - tak hneď začnem vybavovať veci, ktoré som odkladal. Nakopilo sa mi toho veľa a chcel by som to vyriešiť pokiaľ je teplo v rámci povinných prechádzok..

Držte sa..
Saladin
Saladin
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Tuto, Juraj, vrana and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 12 august 2022 - 14:29

Ahojte, mám sa celkom dobre. Mám trochu problém s tým, že sa mi nechce nič robiť doma. Tak aj oddychovať treba. Hlavne teraz, keď každý deň niečo mám. Cez víkend plánujem veľkú športovú seansu. Za chvíľu idem pozrieť na hádzanú, potom v sobotu aj nedeľu bude v meste hádzana tiež. Bude totiž po dlhšom čase medzinárodný hadzanársky turnaj. V nedeľu by som chcel pozrieť naživo aj domáci Zemplín so Spartakom Trnava. Uvidím ešte, či nebude tohto športu veľmi veľa cez víkend. Majte sa pekne a prajem pekné dní...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, vrana and Abditus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous Pi 12 august 2022 - 18:48

Ahojte

Dnes opäť svieti slnko-je to dosť vyčerpávajúce stále.ani sa človeku nechce do roboty.mám v pláne trošku kopať a zlepšiť psovi plot,aby neušiel.veľmi sa mi dnes nechcelo-tak hádam neujde:)všimol si,že sa to dá totiž aj podkopať.
Čo je ale fajn,čítať sa dá.zaujal ma teraz jeden indický nobelista Rabindranath Thákur-Domov a svet.
A doobeda som okrem sprchy opravil iny plot,tiež kvôli psovi.celkovo sa teším.
Občas píšem básne,to ma tiež teší-z hľadiska vyšších citov.
A na krátke zamyslenie:Keď je človek na dôchodku v 35ke,bez vlastnej rodiny a jej budovania,aspoň má viac času na svoje záujmy a nemusí sa prispôsobovať niekedy bizardným požiadavkám.občas si spomeniem na svoje vzťahy so ženami a vidím veľa tŕňov,ktoré mi vniesli do života.nedá sa nič nasilu,no bolo by fajn,keby vzťahy viac dávali,ako brali.je požehnaním,keď vzťah dvoch ľudí klape.no myslím si,že netreba nič chcieť nasilu.niekedy si človek vytúženú polovičku nenájde,aj tak to chodí.

Pekný zbytok dňa
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 937
Reputácia Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej and Abditus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 12 august 2022 - 19:09

@vladimir neviem no, ten dôchodok príde mi ako zabijak. určite je dobre, že je aspoň niečo. bohužiaľ choroba zabíja ma strašne. v súčasnosti nebaví ma nič. nemám energiu na nič. s mamou som sa bavil o tom, tak vraj len som "zmudrel" a že je to normálne. vždy som miloval chodiť sa na športy v meste a šachy. platil som za to veľké peniaze a teraz mám to skoro zadarmo a samý malér... teraz sa prinútiť ku niečomu je veľmi ťažké. emócie nie sú vôbec a tak nedokážem nič robiť pravidelne....
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous Pi 12 august 2022 - 19:31

@kimi2028 To bude len blbé obdobie.predtym si hraval pravidelne sachy.ono je to aj tymi teplami,ze sa cloveku nechce
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 12 august 2022 - 19:52

@vladimir Chcel by som veriť tomu. Len trvá to už dlhšie. Dal som si aj plán a zase som zlyhal. Jednoducho mám aj hypobuliu, poruchy motivácie. Mama môže mať pravdu, že nemám žiadny cieľ pred sebou. Strašne sa opúšťam. Len je ťažké povedať, že či vždy som bol taký alebo aj choroba... Napr. s mamou som sa bavil o koncentrácii tak hovorila, že je normálne, že ju nemám vôbec. Vraj jednoducho starnem a nemôžem ju mať tak ako v dvadsiatke... Len ma vyčerpáva, preto úplne všetko... S psychiatrom nechcem tie vecí riešiť. S liekmi som dlhodobo spokojný a tak. Ja som vyskúšal už skoro všetky lieky.....
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Tuto and Mous like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous Pi 12 august 2022 - 20:18

@kimi2028 ja sa snazim drzat cinny,ako sa len da.no tiez sa mi niekedy nechce.je to aj normalne,ze sa cloveku nechce.niekedy pri schize byva hypobulia,alebo emocna plochost ako si pisal v tej predtym sprave-no niekedy nebyva.ja som vychovany aj sam som sa neskor naucil,ze treba na sebe pracovat.co je stastie zda sa mi,ze ma choroba v tomto nezmenila a ako sme si pisali minule,koncentrovat na citanie sa mi da.z vlastnej skusenosti vsak viem,ze to chce trening.koncentracna kapacita variruje a je dobre koncentraciu posilnovat.ked som cital prve knihy v detstve,nedalo sa mi sustredit,no postupne som sa naucil.vseobecne je dobre vystavit sa roznym zatazam,lieky by so stresom mali pomoct.aj napr.strachu.pokial ma clovek fobiu,je to jedna z moznosti,ako jej predchadzat.mne zivot,aky zijem posledne tyzdne,prospieva.tiez sa musim niekedy donutit citat,no v zasade s tym nie je problem.a tento tyzden som nesiel plavat,lebo sa mi nechcelo.povedsl som si,ze to pocka-netreba sa zas silou mocou prepinat.takze ako plavaren neujde,tak ani tebe ihrisko ci sachovnica neujdu.

Su veci,ktore ma tazia.chybajuce partnerstvo v mojom veku,nie je s kym intimne prezivat zivot,mam aj obavy z buducna,ze mozno raz natrvalo skoncim kdesi v ustave-tie dochodky nic moc-neviem pri mojom fajceni,ci to dam platit raz byvanie sam a stravu,auto a podobne.no zivot ukaze.

Co je aj u teba aj u mna pozitivum,nie sme na tom tak zle,ze by sme museli byt hospitalizovani ci trvalo umiestneni v nejakom zariadeni...

Pekny vecer
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej and kimi2028 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow Pi 12 august 2022 - 22:56

Ahojte, ja sa vám ozývam z Pezinku, je tu super, som na otvorenom oddelení a dnes som už nemala hlasy, ale to makám od rána na niečom, nebyť syna, tak tu budem v pohode aj tri mesiace Smile
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 478
Reputácia Reputácia : 51
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

Matej, kimi2028, Juraj, vrana, Mous and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin So 13 august 2022 - 10:47

Spomenul som si na teba cez týždeň - že ako sa ti darí.. A vidím, že dobre. A to je len a len dobre winking. Drž sa, vlastne, držte sa všetci..
Saladin
Saladin
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, vrana and Patty_Pillow like this post

hug0