Ako sa dnes máš? 13
Strana 46 z 85 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47 ... 65 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 13
Ahojte kamaráti, mám sa veľmi dobre. Dnes sa chystám na výlet do prírody, na ktorý sa veľmi teším. Možno na dlhší čas bude ten výlet posledným tak si to chcem užiť. Negatívne príznaky nonstop, ale nevadí. Niečo podnikneme asi popozerám šachové videa, maľované krížovky, pár strán z knižky a bude mi lepšie... Uvidím koľko z toho stihnem...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Tuto and Iacobus like this post
Mám sa z istého uhla pohľadu dobre. V ostatných 2 týždňoch si čoraz viac uvedomujem vysokú a príťažlivú hodnotu "čistej mysle". Mysle s minimom myšlienok. Opäť sa trochu vraciam k meditácii a vyprázdňovaniu mysle, utišovaniu toku myslenia. Priznávam si, že vlastne všetky moje problémy sú len abstraktné a existujú len v rovine myšlienok. Pokiaľ aktuálne na to a ono nemyslím, tak ten problém nedolieha, resp. vlastne ani neexistuje. Je to len číra abstrakčina, virtualita. Mal som niekoľko dní krízy a depkárčil som. Hlavne z dôvodov ťarchy mnohých povinností, ktoré som na seba nabral. Postupne som sa z toho vyviedol cestou "nemyslenia". Psychoterapeut Carlson má pravdu na celej čiare - ak nemyslím, tak zostane pocitovo v hlave niečo ako pocit pokoja, pocit jednoduchej, neverbalizovanej spokojnosti a niečoho na spôsob šťastia. Vtedy sa prichytím pri tom, že konám a usmievam sa. Som fungujúci, a pritom nemám k tomu fungovaniu, ani k tomu úsmevu žiadny špecifický, verbalizovateľný dôvod. Skrátka pri absencii alebo utíšení myslenia zostáva určité prázdno, ktoré bez nejakého zdôvodnenia je skrátka na pocit príjemné. Človek sa cíti vtedy neurčito dobre.
Čo sa týka ochorenia Covid, tak preniklo už aj do mojej rodiny, hoci zatiaľ trošku vzdialenejšej. Sestra švagrinky a celá jej rodina s deťmi sú už pozitívni. Rodinní známi, tatinovi priatelia-manželia z klubu, sú pozitívni, pričom zrovna ten pán je na to dosť zle a musel byť vo štvrtok hospitalizovaný. K rodičom už nejaký mesiac vôbec nechodím z dôvodu prevencie, aby som ich nevystavoval riziku v spojitosti so mnou. Predsa len sú polymorbídni a tiež seniori. S mamou si naďalej pravidelne telefonujeme. V práci sme odstavení kvôli zákazu vychádzania od zákazníkov, no zatiaľ sme ako prevádzka nezatvorili. Zredukovali počet zamestnancov na pracovisku - tí, čo sú odstavení, tak majú zatiaľ buď dovolenku alebo prekážku. Ja som si vybral dovolenku, nakoľko jej mám ešte veľa, takže do konca mesiaca mám dovču. Ale som dobrovoľne dohodnutý so šéfkou, že prídem pozrieť aj tak do práce v pondelok a tiež aj v iných dňoch, keby bolo niečo treba. Šéfka na pracovisku od utorka nebude a moju agendu neovláda okrem nej nik, takže sa moja prítomnosť zíde. Hoci asi nebudem celých 8 hodín, ale iba na relevantný čas.
V škole veci nejak idú, aj minulú sobotu, aj teraz včera, som mal zhruba 7-hodinovú prednášku online cez softvérový nástroj "Webex". Miestami, keď sa preberalo čosi, čo som už vedel, tak som dal prať, prípadne som pri počítači jedol. Priebežne som vešal prádlo a tak. A popritom počúval výklad vyučujúcich. Prebrali sme opäť kvantá informácií, takže ako som mal doteraz v učení naštartovaný motor ľudového auta, teraz musím prejsť na motor formule.
Prajem Vám, kamaráti, všetko dobré, držme sa!
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto, Mischelll, kimi2028 and Iacobus like this post
ani moc nemam čo napísať...vonku prší a tak celý tento víkend som zavreta na byte....nemam ponorkovu chorobu skor si oprašujem spomienky čo v taký čas robiť...ako doma by bolo čo robiť...tu, sa snažim dočitať knihu mala som uz len 4 nadpisi od konca....ale kedze ja nie som moc na čitanie ostal mi este jeden....ktorý dneska teda chcem dočítať.....ako kniha ma bavi - len nie som moc na čitanie...viem, dala by sa počuvať nahovorená ale to som zatial neskúšala....držim sa klasicky knih a teda uz mam par mesiacov kupenu dalšiu v papierovej forme.....priatel bol ma včera pozriet....a je na nom vidno, že sa snaží - len robi asi take podla mojho uhla pohladu kročiky ako slimák....zato ja by som priala uz skoky ako zajac...prinajmensom....inak sa dost aj nudím sama....uz som s tej nudy aj cvičila par cvikov na chrpticu a tiez zadok....mam chrpticu v dezolatnom stave.....a aj ked to je len par minut denne co cvičim rozne cviky na chrpticu bolia ma potom svaly na chrptici take, ktore som ani nevedela, že mám....jo, v telke nic nejde....rozbehla sa tu debata zálub alebo hobby....tak ja som od kamošky dostala malovane krizovky sa to asi vola...alebo inak no pointa su tam všeliake ornamenty a kupila som si k tomu farbičky a struhatko..a kreslím....teda vyfarbujem...ako to asi bude len omalovanka sa volať.....som sa zmylila....ale ako je to celkom zabava...svoje vytvori som ukazala mame...a ta len na motýla ma rovnake obe krídla? ..čo moja odpoved ze jasne....ale to kolko to dalo práce si nevšimla....inak každe krídlo bolo farbené a každy ornament na nom inou farbou....a tak ale je to zabava...len uz dalej je tam cela strana ornamentov...takze tolko k mojmu malovaniu....
Prajem krásny víkend
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Matej, Tuto, Dušan and Iacobus like this post
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
dzuli08 likes this post
Btw. Zdravím vás, dnes som prekvapivo skoro hore, už o druhej v noci som sa zobudila na wcko, ale tak musim si dačo zvrtnúť pod zub, už mám aj mäsko vyložené, rozmrazené.....mám ešte čas, kým mi začne hodina. Učím totiž normálne, home office. Tiež by som mala povysávať trocha, naposledy som gruntovala vo štvrtok. Uvidím ako budem stíhať. Zatiaľ sa majte pekne. a pekný deň, i keď podľa pohľadu z okna to nie je nič moc.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and kimi2028 like this post
No nič poskáč si trochu a uvidíš, či ti to niečo dá, keď budeš skákať častejšie
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej, Dušan and Iacobus like this post
Teraz ku mne. Ako sa mam? No tak pomenovala by som to ze lemravo. Volako sa mi nic nechce. Aj pracovať som sa musela premahat. Ale to je asi jesenou alebo čím. Inak mi je v celku fajn, sem tam si pomyslím ze som sama, ale potom to prejde lebo môžem byť vďačná za to co mám. Nežije sa mi az tak zle, mam ruky nohy hlavu a v nej vlastný rozum. Niektorí su na tom ovela horšie, myslím hlavne ludi, co su hendikepovani po fyzickej stránke. Darmo, ludia bojuju s kadecim, a niekedy to ani nie je vidno. Ja som tiež skor typ, ktory preziva vnutorne veci, ale uz sa učím o tom viac hovoriť. Hlavne treba mat okolo seba tych spravnych ľudí. Vela veci, problemov a situacii závisí od komunikácie. To je podla mňa kľúčová záležitosť. Tak sa nebojme komunikovať navzájom a hlavne byť k sebe ludski a milí. Uff ale som sa nejak zamyslela... Tak teda pekný deň. Drzte sa.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post
Hm, ako sa máme tak dnes pomaličky. Mám sa veľmi dobre. Dnešok som mal vyslovene šachový a unavil som sa dokonale. Poznámky sa rozrastajú, ale ešte stále je to slabé. Na to aby som dokončil jednu kapitolu o izolovanom pešiakovi mi treba dokončiť ešte 1/3 poznámok, ale nevadí. Zajtra dám tu jednu tretinu nejako a budem mať 1. zaujímavú kapitolu. Rozptýlil som sa veľmi dobre a teším sa z toho.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Dušan likes this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Tuto likes this post
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej likes this post
Strana 46 z 85 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47 ... 65 ... 85