Simplexná schizofrenia
Simplexná schizofrenia
neviem vlastne ako mám ani začať. Tak len na úvod. Len pred pol rokom som bola dievča plné elánu a radosti zo života, pekná baba plná plánov, o mužskú priazeň som nemala núdzu, múdra, inteligentná, pekná. Zrazu u mňa ako blesk z jasného neba prepukla simplexná schizofrenia. Aboslútne ma nič neteší, v škole som musela skončiť, nikde nechcem chodiť, nič ma nebaví, nemám žiadne city. Sedím doma a vlastne len čumím do blba. Sem- tam si musím ublížiť nejakou fackou,ale poriadnou, alebo si rozškrabem všetky chrasty to ma na chvíľu upokojí. Som úplne na dne.Tažko sa mi píše a ešte tažšie komunikuje. Mám pociť, že ma to zožiera zaživa. Tá psychická bolesť je ale opica, nič sa jej nevyrovná.
neviem vlastne ako mám ani začať. Tak len na úvod. Len pred pol rokom som bola dievča plné elánu a radosti zo života, pekná baba plná plánov, o mužskú priazeň som nemala núdzu, múdra, inteligentná, pekná. Zrazu u mňa ako blesk z jasného neba prepukla simplexná schizofrenia. Aboslútne ma nič neteší, v škole som musela skončiť, nikde nechcem chodiť, nič ma nebaví, nemám žiadne city. Sedím doma a vlastne len čumím do blba. Sem- tam si musím ublížiť nejakou fackou,ale poriadnou, alebo si rozškrabem všetky chrasty to ma na chvíľu upokojí. Viem, že moj život už nemá zmysel. Neznášam sa. Chcem odísť z tochto sveta, nemám tu čo hladať
trubazelena- Nový člen
- Počet príspevkov : 2
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 03.02.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Simplexná schizofrenia
V prvom rade chcem takú záležitosť: Bola si s problémami, čo máš, u obvodného lekára, prípadne psychiatra? Určite by to bolo vhodné. Poprípade sa ísť poradiť s psychológom. Chcem sa ešte opýtať, že kto Ti diagnostikoval práve simplexnú schizofréniu. Možno môže ísť trebárs aj o niečo iné.
Inak, samozrejme, Ťa vítam na našom fóre, dúfam, že Ti aspoň trošku pomôžeme v Tvojej neľahkej situácii a po čase Ti prajem skoré nastavenie na normalitu a úspech v škole.
Viem, že sa Tvoj pohľad zameriava hlavne na ochorenie a príznaky, ale je dosť možné, že po čase Ti lieky a prípadné terapie zaberú a budeš v omnoho stabilnejšom rozpoložení.
Držím palce! S pozdravom Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Tuto
neviem vlastne ako mám ani začať. Tak len na úvod. Len pred pol rokom som bola dievča plné elánu a radosti zo života, pekná baba plná plánov, o mužskú priazeň som nemala núdzu, múdra, inteligentná, pekná. Zrazu u mňa ako blesk z jasného neba prepukla simplexná schizofrenia. Aboslútne ma nič neteší, v škole som musela skončiť, nikde nechcem chodiť, nič ma nebaví, nemám žiadne city. Sedím doma a vlastne len čumím do blba. Sem- tam si musím ublížiť nejakou fackou,ale poriadnou, alebo si rozškrabem všetky chrasty to ma na chvíľu upokojí. Viem, že moj život už nemá zmysel. Neznášam sa. Chcem odísť z tochto sveta, nemám tu čo hladať
trubazelena- Nový člen
- Počet príspevkov : 2
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 03.02.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Osobne si myslím, že trpíš depresiou, pravdepodobne závažnou a klinicky významnou. To znamená, že Ti okrem psychologickej podpory má význam naordinovať liečbu vhodným antidepresívom u psychiatrického lekára. Tieto lieky sú pri unipolárnych depresiách, a to aj klinicky závažných, väčšinou naozaj dobre účinné, takže Ti do zopár týždňov od nasadenia vrátia kladné pocity zo života a vrátia Ti aj späť emócie a Tvoju niekdajšiu osobnosť. Simplexná schizofrénia to nebude, lebo tá sa vždy vyvíja plazivo, to znamená nielen celé mesiace, ale k rozpadu osobnosti dochádza veľmi pomaly v priebehu viacerých rokov. A Ty si spomínala "blesk z jasného neba". Tiež si spomínala psychickú bolesť a samovražedné úvahy, takéto utrpenie je záležitosť skôr klinickej depresie.
Chcem Ťa naozaj povzbudiť do budúcnosti. Vhodná liečba antidepresívom a doplňujúca psychologická podpora, ku ktorej si už objednaná, Ti naozaj pomôžu. Klinická depresia je na pocit veľmi obmedzujúce a veľmi bolestné ochorenie, ale má jednu výhodu, je v súčasnej medicíne a psychiatrii jedno z mála, ktoré sa dá naozaj veľmi dobre liečiť, ba úplne vyliečiť. Zbaviť sa ho a nájsť opäť samu seba a svoje šťastie. Stále si to opakuj, keď budeš strácať nádej. Bolí to, ale je cesta z toho von, vôbec sa nie je treba márniť a opúšťať svet. To vôbec nie je nutné. Tvoj život sa Ti vráti, pričom naozaj verím, že v Tvojom prípade by malo najväčší význam práve vhodné antidepresívum od psychiatričky/psychiatra. Je to lekár prvého kontaktu, nemusíš mať k nemu odporúčanie od obvodného lekára, stačí sa rovno objednať na prvé vyšetrenie na termín. Mám tiež skúsenosť s prejavmi klinickej depresie (ako koniec koncov mnoho z nás tu na fóre) a naozaj Ti viem potvrdiť, že antidepresívum vie veľmi veľa pomôcť. Nie je to žiadne lacné placebo alebo sebaklam, ono to naozaj v tej našej mozgovni niektoré tie funkcie napraví a vhodne skoriguje tak, aby všetko klapalo v psychike lepšie. Veľmi Ti prajem, aby si toto zlepšenie svojho duševna živo zažila na vlastnej duši už čoskoro.
Drž sa! Sme s Tebou.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg