Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 11

Strana 23 z 86 Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 54 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 23 Empty Re: Ako sa dnes máš? 11

Odoslať  anjelik Po 31 december 2018 - 10:33

Prajem všetkým vám prekrásneho Silvestra a šťastný, pokojný, požehnaný nový rok!
Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 23 F232e911
anjelik
anjelik
Strieborný pokročilý člen
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 383
Reputácia Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Matej Po 31 december 2018 - 20:00

Ahojte, priatelia.

Nedeľa a pondelok mi zase na pocit nevychádzajú, mám teraz nejaké trojdnie skôr smútku, ľútostivosti, prázdnoty. Dnes v práci čo do aktivít ok, avšak čo do emócií poslabšie. Kolegyne sa veľa rozprávali, ako idú oslavovať Silvester a ako si všeličo doprajú, a objímali sa, a celkovo to bolo medzi nimi veselé, družné, otvorené, sentimentálne, viaceré si pospevovali od šťastia a spokojnosti. Snažil som sa so sebou bojovať, ale aj tak mi to prichádzalo všetko ľúto, že ja to tak nemám, že som sám, a že nič neoslavujem, a že ani rodina neoslavuje nič... cítil som sa veľmi sám. Zároveň som cítil, že by som nemusel byť úplne sám, keby som sa posnažil, ale prišlo mi ľúto aj to, že som veľmi bloknutý psychicky a nedokážem sa otvoriť takým veciam ako stretávky, oslavy, objatia, kamarátstva, partnerský vzťah. Neviem, prečo som taký... mám pocit, akoby mi niečo zásadného chýbalo, čo iní majú akosi prirodzene v sebe, azda od detstva, že sa tak už narodili. A ja akoby som bol mimo toho, že mi chýba niečo, dajaký gén vzťahovosti, družnosti, otvorenosti. Zároveň cítim ľútostivú závisť, že si neviem tak užiť veci ako moje okolie. Túžim po vzťahoch, či už priateľských alebo po partnerskom, zároveň veľmi úzkostne a fóbicky utekám z každého náznaku družnosti a priateľstva. Nerozumiem si, nechápem sa, prečo som taký bloknutý. Neviem prekročiť svoj tieň. Cítil som väčšinu smeny ľútostivosť, zadržiaval som slzy a vzlyky. Občas sa mi ich nedarilo zadržať, napr. cestou z práce sa mi na križovatke zaliali oči, musel som improvizovať, aby si nikto nič nevšimol. Doma som sa vysákal na 3-4 kapesníky a postupne ma plačlivosť opustila.

Cítim určitú prázdnotu a nudu aj v súčasný večer, mám pocit, že nikam nekráčam, že všetko je už ukončené a veci sú vo svojom závere. Akoby ma už nič pekné a napĺňajúce nečakalo. Všetko zmysluplné akoby už bolo, všetko, čo stálo za to, je už len spomienkou. Z dlhej chvíle som začal upratovať byt, najmä umývanie riadov, prach, zametanie, vysávanie koberca a gauča, čistenie stola, drhnutie záchoda. Som si tu ešte vytýčil ďalšie veci, čo ešte môžem umyť, utrieť alebo vyčistiť, ak na mňa zase príde dlhá chvíľa. Činnosť mi pomáha, ale najhoršie je vtedy, keď sa mi už ani aktívny nechce byť a nenachádzam ani v nej uspokojenie. To sa dialo v sobotu. Dnes zatiaľ nie, dnes mi zatiaľ činnosť pomáhala.

Ďakujem Vám za prečítanie a trpezlivosť.

Prajem Vám, priatelia, pekný silvestrovský večer a novoročný dník, verím, že v kruhu blízkych alebo známych, ... ja tu budem sám so sebou. Večierku si dám asi tradične na nejakých 22:30 +- polhodina.

Držte sa. Mám Vás rád. Hoci sa s nikým z Vás asi nikdy nestretnem, lebo som vadný a desí ma predstava, ak som si sám na vine. sad and unhappy

S úctou a úprimným fandením
Váš virtuálny kamarát
matej

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 23 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Po 31 december 2018 - 20:51

@Matej , nemýliš sa, som zo Záhoria a ak sa nemýlim ja, do mesta, odkiaľ si Ty, som chodila do školy. Je mi hrozne ľúto, že sa cítiš, ako opisuješ, pretože to veľmi dobre poznám. I momentálne skrývam dorezanú ruku, pretože, nuž, osamelosť je sakra zlá vec. Aj by som Ti navrhla... a vlastne Ti to aj navrhujem... stretnutie, ak by sa Ti ale chcelo cestovať tú cca hodinku, pretože ja mám na starosti kočičáka a psa a predovšetkým seba a neviem, ako by som svoju cestu vysvetľovala mame, ale pokiaľ by bol z Tvojej strany záujem, mohli by sme ísť na kafe. A to je randez-vous v rámci spoznávania nových ľudí, nie rovno rande, don't be afraid Very Happy Tož tak, o pár hodín je Nový i nový rok a možno by to chcelo spoznať dakoho, pričom sa už mierne "poznáme", trebárs by to nemuselo byť odveci Smile Dávam Ti to ako ponuku, ktorú si pokojne nechaj prejsť hlavou, času dosť Smile A tiež a hlavne preto, že viem, ako osamelosť bolí. Pokecať, posharovať zážitky aj face to face, ak by Ťa to nevydesilo... Smile
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 1 január 2019 - 0:23

Vítam vás v novom roku
2019!
Nech je tento rok pre vás v znamení zdravia, šťastia a pohody!
So želaním všetkého najlepšieho, Tuto

Great party

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 1 január 2019 - 9:50

Ahoj Meret. Ďakujem Ti za ponuku, vážim si to, Tvoju ochotu, odvahu, otvorenosť i náklonnosť. giving a hug Nechám si to prejsť teda hlavou, ako si mi navrhla... Zatiaľ Ti prajem všetko dobré, drž sa, Meret.

Ahoj Tuto. Ďakujem(e) Ti za uvítanie v novom roku. Aj Tebe podobne prajem doň mnoho zdravia, pozitívnych myšlienok, príjemných emócií, prirodzenej radosti a spokojnosti. Drž sa, kamoš.

---

Ahojte.

Včera som napokon šiel do postele okolo 23:00, no nemohol som zaspať. Ani nie kvôli búchačkám, ale skôr asi kvôli svojim myšlienkam a večernej káve. Medzi 0:00 a 1:00 som sedel na posteli a čakal, kým sa upokojí búchanie vonku. Snažil som sa zápasiť s negatívnym myslením, celkom sa mi v tom darilo, no emočne mi bolo ľútostivo a trochu som si poslzil. Po jednej už spavosť bola lepšia, búchanie podstatne slabšie, a tak sa mi podarilo zaspať len tak skĺbený v klbku. Vstal som o ôsmej a nastúpili tradičné ranné "rituály"...

Teraz popíjam kávičku a rozhliadam sa, čo budem robiť. Nič mi nenapadá, čo by stálo za to. Pravdepodobne by som mal ísť do kostola, lebo je sviatok, a potom mám ísť "na chlebíčky" k rodičom. Neviem, či niečo z toho zrealizujem, nakoľko mi nie je zrovna duševne dobre.

Ďakujem Vám za prečítanie. Želám Vám, priatelia, príjemný novoročný deň, nech sa máte čo najlepšie, ako sa len dá.

S priateľským pozdravom
matej

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 1 január 2019 - 20:48

Ahojte, kamaráti.

Deň mi prebehol približne v rovnakom duchu ako zopár predošlých dní. Dnes som priveľa už neupratoval, skôr som odpočíval, nerobil takmer nič. Občas som si čítal, hral sa hru, bol som u rodičov na obede. Čítal som si na internete články a tiež jednu zaujímavú diplomovku o cravingu pri závislostiach. Limit energie som približne dodržal... hoci idú na mňa nejaké chute ešte. Po sto rokoch som si zacvičil s činkami plus tradičné ostatné cviky. Na pocit to bol deň zhruba pokojný, čiastočne prázdny, istým spôsobom fádny a nudný, no priveľa očividných negatívnych emócií alebo myšlienok vlastne nebolo. Zajtra do práce, trochu sa obávam, ako sa tam budem zase cítiť. Tak veľmi by som chcel byť pre kolegyne optimistický a vždy pozitívne naladený kolega, kamarát. A nejde mi to... nejde mi to, nedarí sa mi tak správať a myslieť a cítiť. very sad5 Aj to mi prichádza často ľúto a navodzuje mi to slzy... very sad5

Známka za dnešok: 2-.

matej

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto St 2 január 2019 - 13:19

Ahojte!
Dúfam, že sa máte dobre a zvládate aj svoje prípadné predsavzatia.
Pre začiatok tohoto dňa ma prekvapilo vstávanie v primeranej hodine a dokonca nebolo žiadne "bolestné" vstávanie. Vybehol som do obchodu pre pár nevyhnutností k raňajkám aj k obedu. Zdravotne sa zatiaľ celkom držím a celkom som "funkčný" smerom k aktivitám, ktoré mám naplánované. Mierne skepticky sa však pozerám na počasie za oknom, kde sneží a prší a vade je blato. Vyzerá to na maximálne prechádzku po chodníkoch. Teším sa na čítanie, po čase tu mám knihu typu beletrie, ktorú som našiel pod vian. stromčekom. Uvidím ako sa sformuje deň. Okrem spomínaného nemám zásadné plány.

Prajem do pohody deň a v prípade času a chuti vás čakám na Zello Dialógoch dnes o 20:00. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina St 2 január 2019 - 19:26

Ahojte,

v prvom rade Vám chcem všetkým zapriať šťastný nový rok a hlavne, aby nám zdravie slúžilo a potiaže nás obchádzali.

A ako sa mám? Sviatky boli fajn aj keď trochu náročnejšie. Veľa som varila a stále dokola umývala riad. Musím však pochváliť vlastného muža a syna, ktorí mi veľa pomáhali. Deň pred Silvestrom som mala však takú krízu, že som mala silný pocit, že by som potrebovala aspoň deň oddychu. Pretože okrem toho, že u nás boli mladí s vnúčikom, dosť k nám chodili i návštevy a okrem sviatkov aj syn mal rodinnú oslavu narodenín. Kríza však akosi sama od seba prešla a na Silvestra som už poobede zas vypekala slané pečivo na večer a chystala jednohubky. Silvestrovský večer sme to hodinu pred polnocou vzdali a šli spať, no o polnoci nás zobudil buchot petárd a ohňostrojov. Báli sme sa, že to zobudí vnúčika, ale ten tvrdo spal. Tak sme si povinšovali šťastný nový rok a šli znova spať.
Najväčším spestrením týchto sviatkov bol práve náš malý vnúčik. Denne sa na nás usmieval a rozveseľoval nás svojími "rečami" a šibalským pohľadom. Veľa sme hrali karty a aj nejaké spoločenské hry. Takže keď na to pozerám spätne, boli to jedny z najkrajších sviatkov.
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 2 január 2019 - 19:37

Ahoj Tuto. Gratulujem k dobrému vstávaniu a dobre sa vyvíjajúcemu dňu. Applause Pretty good Nech je tak aj zajtra, Ti prajem. Yes Super!

Ahoj Reginka. Blahoželám Ti ku tak nádherne stráveným a vydareným sviatkom!  Applause Odviedla si kusisko roboty, čo si vyžiadalo okrem fyzična aj obrovské mentálne sily. Ani sa nečudujem, že si mala krízu, dokonca sa z toho cítim veľmi príjemne, že si to zvládla len s jednou krízou, ktorá aj sama odoznela. Si super a vyzerá to, že aj Tvoje rodinné osadenstvo je veľmi super, keď ste sa tak zomkli. Smile Klobúk dole, Regi. Prajem Ti do nového roka 2019 veľa zdravíčka a mnoho dobrých, pozitívnych nálad a myšlienok. Nech vnúčik naďalej krásne rastie ako z vody a prináša Vám radosť. Smile Ahoj. giving a hug

---

Ahojte, priatelia. winking

Ak by som mal krátko zhodnotiť svoj dnešok, tak prevažovali kladné emócie a proaktivita v práci, avšak vyskytli sa aj akési rozlady, depresívne negatívne myslenie a ľútostivosť. Tieto zápory ma postretli najmä v závere pracovnej doby a mali konkrétny spúšťač. Totiž prišlo mi ľúto, ako sa ľudia vôkol mňa niekedy javia ako veľmi šťastní a veselí a spokojní, a ja taký nie som. Doma som sa po práci osprchoval a už to mi začalo navracať kladnejšie pocity, umenšovalo to pocit mizérie zo seba. Kým som sa usalašil pri počítači (ako každý večer), tak som už mal takmer normálnu náladu. Hoci keď si na to spomeniem, tak mi prídu veci opäť ľúto. Preto sa v zmysle knižky od Richarda Carlsona snažím nezaoberať každou myšlienkou, ktorá mi napadne. Jedna kapitola v tej knihe nesie posolstvo, že sa nemusíme venovať a rozoberať každú myšlienku, čo nám napadne. Treba ju len zaregistrovať a pustiť ďalej, ak nám nerobí dobre. Sú to len myšlienky a interpretácie, nie je nutné každej klásť osobitú pozornosť a dôležitosť. Môžeme ich nechať len tak hlavou preletieť. Nedá sa dosiahnuť, aby nám negatívne myšlienky vôbec nanapadali, to nie je možné. Ale čo môžeme urobiť, je, že sa nemusíme pri každej jednej mysľou pristavovať a rozvíjať ju ďalším zdôvodňovaním, fabulovaním a predstavovaním. Poviem Vám, nie je to také ľahké, ako to ten Carlson vysvetľuje. No občas to fakt zaberá. Najmä ak jestvuje určitý časový odstup od negatívneho podnetu, spúšťača...

V noci som šiel neskoro spať, až okolo druhej, takže by mi padlo vhod si spraviť večierku dnes skôr. Ani som si nedával večernú kávu. Kupodivu aj tak necítim ešte spavosť. No plánujem si ísť čítať jednu knihu od Anthonyho Robbinsa, tiež motivačného typu, a ja mám tendenciu schytiť spavosť, keď si čítam na gauči. Myslím si preto, že ma to postupne udriemká a do hajan tak skočím skutočne skôr. Smile

Známka za dnešok: 2. Shocked

Ďakujem Vám za prečítanie a želám každému z Vás, kamaráti, dobrú noc a vydarený, pekný štvrtok. Super!

matej
Rain 5

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 3 január 2019 - 19:37

Ahoj fajny!
Až teraz som si všimol, že máš krásne jubileum, teda 40 rokov. K nemu Ti prajem veľa šťastia, zdravia a pohody v nasledujúcom živote. Držím Ti palce.

...............

Ahoj Matej!
Nedá mi aj teraz vyjadriť k Tebe aspoň mal obdiv, že všetko tak bravúrne zvládaš a hoci sa občas vyskytnú prekážky, zvládaš.

..............

Ahojte všetci!
Tento deň mi nepriniesol nič extra, len ma mrzelo, že som mal silnejšiu spavosť a znova nábeh na depresiu, čo možno aj súvisí. Celkovo som bol aj rád, že som sa donútil aspoň k menšej prechádzke po zasnežených chodníkoch mesta. Mám pocit určitého zhoršenia v podobe vzťahovačnosti, ktorá sebou prináša "malý závan" soc. fob. Tak trochu dúfam, že nebudem znova začínať od začiatku. Najlepšie mi je v posteli s knihou v rukách. V poobedných hodinách sa mi ku všetkému pridala aj nervozita, a veľmi dúfam, že už zajtra to bude lepšie. Nerád by som o dva dni oslavoval nejako v takomto duchu. Už som sa za dlh čas (aj tu s vami) naučil, že niekedy je to skutočne o tom, že je "deň blbec" a cítiť sa nekonformne k tomu jednoducho patrí.

Pohodu do nasledovných dní praje Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Pi 4 január 2019 - 11:02

Ahojte.

Včera som, žiaľ, mal poobedie veľmi zlé, ani sa mi o tom už nechce nejak písať, lebo som na to myslel a zo všetkých strán to rozoberal celý večer. Stačí len povedať, že som bol veľmi roztrasený, nahnevaný až chorobne, cítil som veľmi silnú nenávisť voči istej osobe, a skĺzol som aj k vulgárnosti, hoci nadávky nepoužívam. Bol som duševne veľmi mimo, šéfka ma pustila skôr domov a na dnes som si dal dovolenku. Tie dôvody, prečo odísť z tej firmy a z toho prostredia, sa posledné mesiace nabaľujú a nabaľujú, že mi aj mama povedala, že by bolo naozaj pre mňa a moje duševné zdravie lepšie, keby som skutočne nabral tú odvahu a dal výpoveď. Ona totiž pozná všetky detaily odtiaľ, ktoré ma duševne topia, hovorím jej o nich v telefonátoch, zatiaľ čo tu na fóre skôr nič nepíšem, alebo len všeobecne. Preto mi aj ona povedala názor, že by bola rada, keby som tú odvahu nabral. Mám samotnú výpoveď (paragraf 67) už vytlačenú, len teda je ešte nepodpísaná a stále nad tým premýšľam, ako to podať, lebo sa bojím takého vážneho kroku, prakticky je to moje najťažšie rozhodnutie za mnoho-mnoho posledných rokov života. Ani si nespomínam na rozhodnutie, ktoré by mi robilo niekedy v živote väčší problém a úzkosť. Nabaľuje sa to už dlho, väčšinou Vám o tom ani nepíšem, ale čiastočne ste postrehli azda, že môj rok 2018 nebol práve najšťastnejší a gro súvisí práve s prostredím v práci. A teraz, keď sa vyhrocuje konflikt s regionálkou do neskutočne nezdravých podôb, kedy strácam rozvahu a dokázal by som jej fyzicky ublížiť od nenávisti, tak už pohár znášania preteká vodopádom a je pre mňa a moju duševnú rovnováhu lepšie zmeniť prostredie, reštartovať vzťahy, reštartovať kolektív a pracovné spôsoby. Moja práca má nesporne mnoho pozitív, no ako idú mesiace, prevažujú dosť práve negatíva. Kvôli tým pozitívam však zápasím s nedostatkom odvahy odísť, hoci ich je už čo do počtu málo. A možno ma práve zdržuje ten obrovský strach z neznáma, ktoré leží predo mnou, tá hlboká neistota, čo bude na trhu práce ďalej v rámci mojej púte. Určite by som rád bol skladník a robil skladové hospodárstvo, v tom mám jasno, to je práca pre mňa, v nej som sa našiel. A je jedno aký sklad, či potravinový v Coop Jednota, alebo priemyselný objekt... Robenie s balíkmi, etiketovanie, štítkovanie, skenovanie skenermi, balenie, vybaľovanie, prenášanie, paletový vozík, nakladanie, inventovanie, to je moje. A nespornou výhodou je to množstvo pohybu, ktoré ja naozaj vo svojej budúcej práci potrebujem, totiž operátorstvo výroby v stoji na jednom metri štvorcovom, to by nebolo úplne pre mňa dobré, hoci som si to zaradil v inzerátoch hneď na druhé žiadané miesto. Najprv však musím prekročiť svoj strach z neistoty a neznáma, a odísť. Tým pádom by mi skončila výpovedná lehota koncom marca. Väčšinu marca by som si vyberal už svojich vyše 25 dní dovolenky... a hľadal si aktívne alternatívu už, lebo by som bol rád doma čo najkratšie. No je to ťažké pre mňa, ten krok podať ten už podpísaný papier. Ako vravím, asi najťažšie rozhodnutie, ktoré pamätám. sad and unhappy No ale fakt by mi to prospelo, myslím si to už viac mesiacov, pričom v ostatných 2 mesiacoch sa mi to potvrdzuje už pravidelne...

Dnes teda dovolenkový deň na zotavenie psychiky po včerajšom zosypaní sa. Vstával som po ôsmej, po hygiene raňajky a lieky, a potom som už dosť dlho na fóre. Kúpil som si novú knižku "Premena Vášho života od ambícií k zmyslu" (Wayne W. Dyer). Tak si ju asi pôjdem preštudovať, zbežné jej čítanie ma veľmi zaujalo.

Prajem Vám pekný piatok, kamaráti. Ďakujem Vám za prečítanie.
matej

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  rasto Pi 4 január 2019 - 14:02

ahoj matej.neuvazoval si nad invalidnym dochodkom predsa len skoro kazda praca to je stres mozno nie kazda hlavne ked trafis ten spravny kolektiv tak praca bavy cloveka ale co mam skusenost tak skoro vsade sa najde niejake indivydum ktore vie cloveka rozculovat a robit mu naprotiven a to sa neda ostat pokojny ani keby mal clovek nervy zo zeleza.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 517
Reputácia Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Bydlisko Bydlisko : stredne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: f20
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0