Ako sa dnes máš? 11
Strana 14 z 86 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 50 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 11
S pozdravom regina
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Žiaľ, momentálne sa necítim na zaujatie stanoviska k avizovaniu fajneho, že odchádza. Možno zajtra. Viem hneď len povedať, že ma to mrzí a že budem dúfať, že sa všetko na dobré obráti.
Chcel by som sa ale zveriť, ako mi dnes dopadol deň. V práci bolo zhruba ok, hoci som sa cítil miestami nervózne z dôvodu množstva povinností. Mal som aj mierne podráždené reakcie, trebárs na našu manažérku, a potom u rodičov som sa trochu rozohnil v rozhovore s mamou. Nie na ňu, ale v súvislosti s témou, ktorú sme preberali. Som sa sám vytočil na základe hlúposti a mal som potom len ďalší dôvod mať zo seba mizerný pocit. U doktorky som bol ráno, bol som vnútri asi polhodinu, čiže vlastne dosť dlho. Rozprávali sme sa aj kvázi-psychologicky, dávala mi aj nejaké psychologické rady. Keď som jej hovoril o sebaobviňovaní a sebaponižovaní v depresívnych rozladách, tak pohrozila defektom, a zostal som z tohto pojmu nejaký zmätený. Mal som vždy za to, že defekt je niečo na spôsob kognitívnej nedostatočnosti alebo zníženia intelektu. A nie v súvislosti s podľa nej negatívnou symptomatikou. Asi sa jej budem na to musieť nabudúce spýtať bližšie, lebo neskôr, keď som už odišiel, mi na to skĺzali myšlienky a nerozumel som, čo presne by malo byť na mne potenciálne defektné. Veľa mi radila najmä čo do dopriatia si nejakej zábavy alebo voľnočasového vyžitia. Pýtala sa na spánok a na presnejší opis mojich pocitov v čase výkyvu. Tam som jej skloňoval najmä slovo podráždenosť, iritovanosť, negatívne myslenie, sebaľútosť, neznášanie seba. O možnom defekte začala hovoriť po tom, ako som jej povedal na jej odporúčanie zábavy a dopriatia si radosti, že mávam často pocity, že si to nezaslúžim. Počas návštevy som bol mierne nervózny, žmolil som si ruky, ale nohami som nepoklepkával.
Keď mi prehovárala do duše, tak som mal tlak k smiechu, strašne sa mi chcelo smiať, ale nevedel som prečo. Nič vtipné nerozprávala, práveže sa mi snažila úprimne zdvihnúť sebavedomie. Reagoval som nutkaním sa usmievať a len horko-ťažko som sa premáhal, aby som sa nerozosmial na plné vráta. Nerozumiem presne tejto svojej reakcii, neviem to racionálne vysvetliť. Napadá mi len niečo takéto: Vnútri trochu túžim po tom, aby ma ľudia ľutovali a uznávali mi moje problémy ako dostatočne závažné. Asi to pramení z mojich tínedžerských čias, kedy sa mi ľudia z mojich úzkostí smiali a všetci, vrátane psychologičky, zľahčovali moje červenanie a vyvrcholenia. A pritom ja som to subjektívne pociťoval ako obrovskú potupu. Vyvinul som si tak túžbu preháňať v snahe dosiahnuť uznanie svojich problémov. Možno preto, keď mi lekárka zvyšovala sebavedomie, som sa podvedome chcel so slzami v očiach dojato smiať, lebo som možno cítil nejaké uznanie, že niekto ma považuje za dostatočne chorého, aby mi bol ochotný pomôcť. To je moja kostrbatá snaha nejako vysvetliť môj potlačovaný smiech u doktorky. Bol to skôr smiech z dojatia totiž, trochu mi išli slzy do očí.
Do konca januára zmeráme hladinu valproátu sodného v krvi a podľa toho sa uváži úprava Orfirilu Long. Pozerala si aj posledné meranie z tohto roku, vtedy to bolo dostatočné, pričom si všimla zo záznamu aj iné hodnoty krvi a pochválila mi nízky cholesterol: "To ako sa Vám podarilo mať taký dobrý cholesterol? V dnešnej populácii nezvyčajné." Antidepresívum Escitil mi vymenila za Wellbutrin, takže po istej prechodnej dobe postupného prechodu budem mať po 7 rokoch iné antidepresívum. Čítal som leták, bojím sa najmä bolesti hlavy a epilepsie. Tak som zvedavý, aké nežiaduce sa vyskytnú zrovna u mňa. Vraj sexuálne aktivizuje, čo mi ale nevyhovuje, jednak by som potreboval skôr opak z dôvodov morálno-náboženských, a jednak som nezaznamenal v tejto oblasti poruchu ani pri escitaloprame, či iných SSRI antidepresívach v minulosti. Tiež vraj nabudzuje, takže súbežne s ním si budem dávať pozor na kofeín, lebo Wellbutrin zvyšuje tlak a zároveň môže spôsobiť nespavosť. V takej situácii by kofeín mohol byť zhoršujúcim faktorom. Antipsychotikum beriem paliperidón s tým, že napísala na recept Parnido, ale magistra v lekárni mi povedala, že už je Invega opäť bez doplatku, takže som si zobral dve balenia Invegy namiesto Parnida. Dúfam, že nerobím zle, a že by doktorka súhlasila, lebo ona mi to pred mesiacom zmenila len kvôli tomu doplatku, nie z medicínskych dôvodov. Asi sa k nej možno ešte ani nedostalo, že je Invega finančne zase po starom...
Inak som sa mal vlastne v nálade dnes relatívne aj dobre. Iba občas kde-tu podráždenosť, občas negatívne myslenie a zrána mĺkvota, zlé vstávanie. Vo výsledku ale dobrý deň. Dávam mu známku 2+.
Ďakujem za prečítanie, kamaráti, strašne Vám držím palce a mám Vás všetkých moc rád.
S úctou a prianím pekného dňa
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dnes sa mám relatívne dobre. V práci je toho síce veľa teraz vo vianočnej sezóne, ale pomaly to spoločne dávame, pričom mnoho zostáva vždy večer do ďalšieho dňa. Prevažne už nenadčasujem, snažím sa krátko po piatej vždy odísť, hoci aj nie sú veci hotové. Čo už, musí sa s tým rátať, že je toho veľa a že sa to proste nedá stíhať. Trochu sa stresujem tým, že sa bojím, či mi niekto nevytkne pomalosť. Ale už neviem ísť na viac percent, som už nadoraz. Už len jedine nadčasovať a potiahnuť vždy do siedmej, ôsmej. Lenže robiť desinky 5-6 dní v týždni už nevládzem kvôli depresívnym výkyvom, uvedomujem si čoraz viac, že proste musím odpočívať a mať ten život aj o niečom inom, než len o krabiciach a tovare. Z dôvodu najmä psychohygieny a zdravia. Nehovoriac, že mi cezčasy nikto nezaplatí.
Náladovo som bol dnes vlastne v norme, nebola mĺkvota, ani podráždenosť. Aj sa mi darilo usmievať a dobre komunikovať, hoci občas som pocítil stres a vtedy to na pár minút bolo predsa len o horšej nálade. No to, myslím, nedosahuje kritériá psychopatológie, ale je bežnou vecou viac-menej. Aj doktorka mi vysvetľovala na kontrole, že mnoho z môjho správania a pocitov sú normálnou súčasťou života, reakciou na podnety, ktorá je vecou skôr mojej osobnosti a povahy, a nie nevyhnutne ochorenia.
Známku dnes dávam asi 2+. Zvyšok večera by som si chcel odpočinúť pri PC hre, ktorú obvykle cez týždeň nehrávam, ale teraz si na ňu vyčlením čas, lebo by som rád vypol hlavu a ak rozmýšľal, tak len nad rozptýlením, čo vie moja obľúbená hra vskutku poskytnúť.
Všetko dobré, kamaráti, vďaka. Ahojte.
matej
PS: Napíšte, prosím, aj Vy, ako sa máte. Chýbajú mi tu písmenká a info od mnohých členov komunity. Cnie sa mi za Vami.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej, čo sa týka toho defektu, ten sa vôbec nemusí prejavovať ako intelektuálny deficit, ale práve mínusovými príznakmi. I ja to tak mám-keď nie som nútená vonkajšími okolnosťami, tak upadám do apatie a nič nerobím. I moje emócie sú nejaké iné, slabšie. To je vlastne jediný dôvod, prečo občas "hýbem" s liekmi v snahe si pomôcť, inak by som to nerobila. A tiež je to jediný dôvod, prečo užívam kofeín, ten mi čiastočne pomáha.
fajny, neodchádzaj preč. Síce Tvoje príspevky niekedy preskakujem pri čítaní, lebo sú občas nie celkom pre mňa zrozumiteľné (taká je schizofrénia), ale na druhej strane si v niečom i inšpiratívny a ukazuješ svoje myšlienkové pochody veľmi otvorene. No a že máš dve kontá, to je úplne jedno, každý to pochopil hneď, ako si prispel, lebo Tvoje príspevky vždy nesú Tvoj rukopis.
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
To to to...co sa to tu deje?
Dúfam, že sa Fajny ešte vráti, resp napíše.
Veď Fajny je v poho, akože dosť veľa som jeho myšlienkam o egu a alteregu zatial nikdy nerozumela, ale som si myslela že som tjošku blbá to pochopiť Som sa teraz ukľudnila že aj Filipke bolo ťažké niektoré posty chápať, a to ona je podľa mňa velmo inteligentná žena
Ale tak IQ bokom, mne osobne nové príspevky Fajnyho vôbec nevadili, skôr naopak. Aj náučné, otvárali pohľad na iné obzory... What is wrong with them??
A nie v poslednom rade, Fajny je pohoďák, vždy mal pekné slová a povzbudenie pre každého z nás, odkedy to sledujem...
Snažila som sa sledovať fórum dennodenne, niekedy sa mi darilo menej, totiž som nejaká nostop irritovaná, nervôzna, ,,náhlim sa,, v myšlienkach nonstop- telesne vôbec...full time zombie, mojkavá lenivá plus size model... ale tak trápi ma, že som si nevedela dostatočne uvedomiť, alebo zapamätať príspevky z vašich dní, kvôli tej urýchlenosti, irritovanosti
No teší ma, že sa má Matej už lepšie, že si vedel vydealovať Invegu- frajeeer Taktiež veľká poklona Kimimu, tak ako aj ostatní píšuci, veľmi ma tešia jeho príspevky, a som naňho hrdá, aký je šikovný aj napriek depresívnym stavom.- na rozdiel odomňa
A príspevok od Le pluie ma veľmi potešil, ako tiež každého chválila, bolo z neho cítiť takú srdečnosť, úprimnosť. Taký balíček lásky
No keď som už pri srdečnosti, a mojkaní, a cukríkových snových veciach-po ktorých túžim nosntop... ZDRBALI MA za ne viackrát tieto dni... Kolegyne... lebo áno, som trocha iná, detinská, v značnej miere ma zaujímajú iné veci ako ich...
Proste ja viem, že som trocha katastrofa, ale nepotrebovala ešte aj do očí počuť že moje záľuby a veci ktoré mám rada, ktoré ma ako-tak ukľudňujú v tomto svete, sú celé nevhodné, detinské, debiliny...
Viem, že to preháňam v kupovaním ružových, trblietavých, cukker vecí, a nechcem to robiť, ale tak moc som nepotrebovala počuť že ako ich deti v mojom veku už majú vlastné bývanie s ich polovičkami, a moje myslenie je od veci, choré... a toto ja viem, ale tak nedokázala som inak odventilovať zatiaľ tie bolesti, ktoré každodenne cítim, zo sklamania z tohto sveta... Proste, akoby každá ,,normálna,, vec, každé malé ,,ublíženie si ,, medzi ľuďmi v mojom okolí mi vadí, až zabodne to, dosť bolí, potom ich neviem poriadne v sebe odreagovať. Iným neviem ani len svoj názor hrubšie povedať, vždy len potom sebe nejako ublížim radšej. tak ani to vtedy nevnímam, len to robím, všetko proti sebe..odmalička. Plus myslím na cukker veci a kupujem ich...
Ale pravdupovediac možno sa kolegyňa bojí aj o vlastný post, lebo oni robia len faktúry, a veci, z ktorých má firma peniaze, tak to musím riešiť ja a obchodné oddelenie, a akože chápem, že jej vadia moje detinské veci, ale tak heloou,... musím odreagovať tie bolesti z tejto práce, keď už nemám chlapa
Som rada, že som mohla toto všetko napísať, a ospravedlňujem sa, ak to bolo zdeptavé, nechcela som
Mám vás rada, a prajem krásny deň, aj víkend, a posnažím sa viacej ukľudniť, aby som nepísala takéto crazy veci
anjelik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 383
Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Zdravotný stav
Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
tak aj ja prispejem po dlhšom čase a začnem asi tým že veľakrát spolucítim s vami. tiež ma veľmi mrzelo keď Matej prežíval horšie obdobie, mala som aj ja taký horší týždeň, ale už je to lepšie celkom, alebo snažím sa to aspoň si nahovoriť, ale ono niekedy to pomáha, dá sa povedať že je to v celku OK. Neviem, ale veľakrát mám chuť aj niečo napísať a vyjadriť sa k viacerým vašim zážitkom a trampotám len neviem ako to naformulovať.
A tiež, Fajny ....si jedným z nás-čo bojujeme- i keď aj ja som mala niekedy trocha zmätený pocit z tvojich príspevkov, a narovinu napíšem, že nie všetky som čítala, ale zas sa mi na nich páčilo že si sa vedel hlbšie zamyslieť nad určitými vecami a akoby ich tak rozanalyzovať, čo by som ja napr. tak nevedela. Je to ale naozaj len na tebe, ako sa rozhodneš, len chcem aby si vedel, že ťa akceptujem rovnako ako ostatných.
Anjelik, ty musíš mať veľmi dobré srdiečko a nič si z toho nerob že máš pocit že bývaš detinská. Aj ja sa tak veľakrát cítim....
a každý tu s niečim bojujeme a pasujeme sa, máme to trocha sťažené v živote ale páči sa mi heslo tuším že Faceless ho má Never give up! Fight like a hell!
A nezabúdajte, že každý z nás je jedinečný ale máme aj veľa spoločného....nemyslím tým len diagnózy, ale veľakrát sú to hlavne pocity a spôsoby prežívania určitých vecí. Ja som veľmi rada, že toto fórum existuje, lebo mám aspoň lepší pocit že "v tom" nie som sama. Držím Vám všetkým silno palce, aby tie pozitíva prevládali nad negatívami.
Tak nejak som sa rozpísala a v podstate o sebe až tak veľa nenapísala, ale tak ešte sa ozvem. Pekný večer
dzuli08- V.I.P.
- Počet príspevkov : 566
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ahoj Filipka. Veľmi rád som si prečítal nové info od Teba, presne aj Teba som mal na mysli, keď som písal, že sa mi cnie po písmenkách mnohých členov komunity. Je super, že žiješ. To je základ a keď funguje základ, môže sa robiť ďalšie. Nám robili výťah v januári tohto roku, takže veru, šliapať hore je sila, špeciálne keď si máš vyniesť nákup. Som strašne rád, ako to všetko zvládaš a, hoci s vyčerpaním, pracuješ, ako sa len dá a robíš tak svojimi odbornými vedomosťami veľký osoh mnohým pacientom, ktorí k Vám prichádzajú. Nielenže vzdorom voči ochoreniu máš nejaké peniažky navyše a tiež denný režim a aktivitu, ale bola by aj škoda v odlišnom prípade Tvojej hlavy - mám na mysli Tvoju vedomostnú kapacitu. Vždy mi prišlo záslužné, keď niekto si naštudoval rokmi ťažké info, a potom to využíva v prospech iných. Najviac sa tento fenomén vidí v zdravotníctve, napr. aj moja psychiatrička je už v dôchodkovom veku a stále ordinuje naplno, ani nezdvíha kotvy, dokonca najnovšie si pribrala nejaké spádové rajóny všeobecných doktorov. Proste má v hlave veľa a naďalej teda slúži. Robí to dobre evidentne aj jej samotnej, ale aj jej premnohým pacientom. Tak podobne to vidím aj u Teba v Tvojej brandži. Tiež Ťa tá škola stála veľa úsilia, navyše si už vtedy mala aktívne ochorenie, ale dokázala si to spraviť, a vzdelávaš sa aj ďalej, či už povinne, alebo nad rámec. A to všetko nielen kvôli sebe a peniažkom, hoci iste aj to je dôležité, no vidím u Teba aj úsilie byť proste užitočná a pomáhať tým ľuďom, ktorých vybavuješ. Mnoho ráz sa to potvrdilo aj tu na fóre medzi nami. Takže vcelku Ti chcem povedať jedno veľké ďakujem za to, čo robíš, či už tu, alebo v najväčšom rozsahu vo svojej práci. Si skutočne prínosom a raz, keď budeš rekapitulovať, tak si budeš môcť povedať: "áno, aj vďaka mne sa ľuďom uľavilo, pomohlo, ošetrilo, uzdravilo, alebo im bolo proste lepšie či ľahšie na svete". Takto ja vnímam pomáhajúce odborné profesie, medzi ktoré radím aj Teba. Ďakujem a ďakujem aj za Tvoj príspevok a aktualizáciu Tvojho info. Drž sa, Filipka, a držím palce, nech ten výťah už konečne dokončia. Ahojky.
Ahoj Anjelik. Ty si jedno veľké srdce plné lásky, poviem Ti. Ja osobne Tvoju osobnosť vôbec nevnímam ako detinskú, a to ani keď viem, že si kupuješ "cukker veci". Mne sa takéto správanie vidí práveže ako pokorné a láskyplné. Šťastný to muž, ku ktorému raz prilnieš, lebo budem zahrnutý veľkou nehou a úprimnou oddanosťou. Si skvelá žena, pracovitá, múdra a zároveň s veľkým zmyslom pre dobro a spravodlivosť. Vnímaj vlastnosti tejto svojej osobnosti ako svoje prednosti. To sa už vo svete len tak nenosí, aj preto sú Tvoje kolegyne také chladné voči tomuto. Ale Ty zostaň zapálená, oni nech sú studené a pyšné, ak chcú. Určite si neubližuj nijak, ani si nerob starosť, že im nevieš hrubšie oponovať. Pekne pokračuj v zodpovednom konaní svojich vecí, ako to len Ty vieš, a nemusíš sa ničoho báť. Si dostatočne dobrá a dostatočne ok taká, aká si teraz so vším-všudy. Určite zostávam rád čítať Tvoje príspevky, teším sa teda na ďalšie, a veľmi Ti držím palce do ďalších dní. Všetko dobré, Anjelik.
Ahoj Kimi. To je paráda, že Ti tak stacionár prospel a že sa máš dobre. Som tomu úprimne rád. Dobre si odpočiň teraz, ako sa Ti žiada, a ráno hurá do nového dňa, v ktorom Ti prajem opäť dostatok dobrého pocitu a dobrej nálady. Drž sa, kamoš!
Ahoj Dzuli. Som rád, že aj Ty tak vnímaš fórum ako ja, a síce ako miesto, kde sme si blízki podobnými pocitmi a spôsobmi prežívania niektorých vecí. Som strašne rád, že si jeho súčasťou. Báseň v angličtine sa mi veľmi páčila, dal som aj za seba zelený bodík. Želám Ti všetko dobré, hojne pevného zdravia. Určite sa potom ozvi aj s novými alebo starými info o tom, ako sa Ti vodí. Drž sa, Dzuli, ahojky.
Pozdravujem aj všetkých ostatných, ktorých som menovite neoslovil. Ste všetci super, všetkých som si Vás veľmi rád prečítal a moc Vám držím palce.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Kúsoček pred spaním aj zdôverenie sa vo veci hlavnej otázky témy. Mal som sa dnes vcelku dobre. Povedal by som, že takmer bez problémov. Práce je isteže nad hlavu, opäť mi nejakých 10 krabíc zostalo na zajtra. Ale náladovo som bol na tom ok, komunikatívnosť bola uspokojivá a úsmevy v norme. Cítil som sa väčšinou príjemne, aj menej stresu som kupodivu cítil. Na pracovisku tiež bolo menej negativity všeobecne. Nepodarilo sa mi dnes odísť načas, šiel som až po šiestej, potom solárko a supermarket. Potom som šiel k rodičom, totiž mamina mi bola u všeobecnej oraziť priepustku, aby som tam nemal štempel od psychiatričky. Tak som si to bol zobrať. Hneď ma aj ponúkla čímsi pod zub. O ôsmej som už bol doma, nastúpila hygiena, ľahké upratovanie, vybaľovanie. Prečítal som si spravodajstvo na googli, pozrel fejsbuk, maily, zapísal kilojouly a odvtedy čítam/píšem na fóre. Bliklo teď 22:00 a mne sa končí deň. Trochu ma mrzí, že by som rád teraz išiel niečo robiť rozptyľujúce, trebárs si ešte čítal, alebo sa hral, alebo tak. Lenže už z dôvodu psychohygieny sa musím pobrať na spánok. Človek by chcel mať z toho dňa aj niečo viac, než len spať, pracovať a potom ešte kde-tu vybavovačky. Keby som to chcel vziať optimistickejšie, tak by som zaradil tú návštevu u rodičov medzi záujmovú voľnočasovú aktivitu, utužovanie dôležitých vzťahov. Tiež hodina a pol na fóre predsa by nemala byť vybavovačka, ale tiež voľnočasové vyžitie, hobby a zároveň utužovanie vzťahov s forumákmi, istý druh sociálnej aktivity. Z tohto uhlu pohľadu som niečo z toho dňa okrem práce vlastne mal, či? Teším sa každopádne na víkend.
Čo sa týka režimu liekov, dnes bol deň polky escitilu, beriem to krížovo, raz polka escitilu a raz 150 mg Wellbutrinu. Je to trochu náročné obdobie, ak prídu nežiaduce účinky z dopamín-noradrenalín-vychytávajúceho Wellbutrinu a zároveň syndróm z vysadenia sérotonín-vychytávajúceho Escitilu. To ak sa skombinuje ešte s mojimi depresívnymi výkyvmi a stresom zo súčasnej vianočnej sezóny v práci, tak je to sila. Zatiaľ však takýto desivý scenár je len hypotetický, lebo nič také sa mi ešte nedeje. Cítim sa zatiaľ normálne, aj depresívne rozlady sú dosť ustúpené, celkovo vôbec tento týždeň sa nesie v duchu zlepšenia.
Ďakujem za prečítanie.
Prajem Vám, kamaráti, dobrú noc a príjemný, pokojný piatok.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Ja len, že chcem poďakovať zvlášť @filpka, @anjelik a @dzuli08 že ste ma opmomenuli vo svojich príspevkoch
Taktiež pozdravujem aj @Matej a @kimi2028 ako aj ostatních.
Musím sa priznať, mám obdobie čítania do ktorého patria na pohyb aj prehádzky, ktorim sa neviem dokopať, domácnosť, hygiena, obchod, náš/môj dom a záhrada ako práce, tu tiež som tak povediac lenivý, jedine čo robím celé dni, fungujem len na rannom rituále,obchode a knihe, k tomu pobzbudzovače ako enormné kavy a cigarety.
Či mienim s tým niečo robiť, je otázne, nakoľko minto takto vyhovuje a nemám duševné problemy.Je to len obdobie, potom príde ďalšie a iné, je to niečo ako ročne obdobia. Ale ako hovorím obdobie môže byť ročné, mesačné alebo týždenné, kdežto denné.
Už tretí týždeň sa chystám k pánom/iam dr. špecialistom, nuž odkladám to.
Čaká ma dva krat krv,dve kontroly + psychiatrická a zrovna tá na čakáreň kukanie do blba,idem na konzultaciu k doktorke a lieky.
Pre info. navštevujem raz do roka, alebo ked mi dojdu lieky:
Kardiologia
Diabetologia
Endokrinologia
Psychiatria
Všeobecné lekarstvo
No nech anti/fajnymu nehrabe!! Kam sa to ....
Hulk DF 365 1- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 183
Reputácia : 28
Dátum registrácie : 18.07.2018
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 +
Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox
---
Ahoj, priatelia.
Dnes som sa mal dobre. Náladové výkyvy neboli žiadne, cítil som sa stabilne, nemal som viac-menej ani nejaký stres. Pri práci na úlohách mi pomáhala hojne brigádnička, takže sa veci dosť dobre stíhali a organizovali. Mám z dnešnej smeny dobrý pocit. Potom nasledoval tradične drobný nákup, sprcha, vybaľovanie, zápis kilojoulov, spravodajstvo. To sú také moje večerné rituály. Ešte k tomu obvykle patrí zápis bločkov a výdavkov, ale ten daný excel mám na systéme Mac OS, no lenže teraz mám nahodený Windows. Nechce sa mi to reštartovať len kvôli tomu excelu, preto to niekedy odkladám a zatiaľ sa mi tu na stole bločky hromadia na kôpke, čakajúce na zápis. To preto som na Windowse teraz, lebo tu mi ide tá moja obľúbená hra. Včera sa mi nepodarilo nájsť napokon na ňu čas večer, dal som prednosť knižke.
Dnes je deň Wellbutrinu, zajtra si mám skúsiť dať Wellbutrin znovu. A možno v nedeľu escitalopram desinku, záleží od syndrómu z vysadenia. Kofeín som mal dnes len tabletkovo... asi 400 mg. Zajtra ešte na pár hodín idem do práce, nakoľko je prelom mesiacov a treba pomôcť s niektorými vecami. A ešte treba dorobiť niektoré krabice, aby sa uzavreli príjemky kvôli pondeľňajším objednávkam.
Dnešku by som dal známku asi 1. Mínusko k jednotke dávam opatrne preč v snahe nechcieť mať deň úplne perfektný, lebo čakať na dokonalý deň mi príde už "nesprávne", napísané slušne.
Všetko dobré Vám prajem, kamaráti, ahojte.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Len trošku málinko napíšem, pretože som sa chcela hlavne poďakovať Matejovi za jeho včerajšie slová.
Veľmi veľmi pekne Ti ďakujem, bolo veľmi krásne čítať také veci. Aj také nezvyčajné, asi tolkoto pekného namňa ešte nikto takto nepovedal, alebo nenapísal mi. Ďakujem ešte raz.
Antifajny, teší ma, že opať píšeš. Že si sa takto rozhodol.
Dneška som mala narodky. Teraz som prišla z posedenia v kaviarni s kamošmi. Celý deň bol dobrý, aj v práci, a najmä teraz s kamošmi. Tolko sme sa smiali že ma už teraz bolí hlava, ale som vďačná, nevadí.
V práci sme tiež oslávili narodky. Šampanským, občerstvením a MARLENKOU
Dostala som do daru peniažky od kolegov, a priania, no vlastne skoro každý mi poprial ,,aby som na budúce narodky už vyrástla,,. Okrem staršej kolegynky, krorá má veľmi podobnú povahu aj správanie, trošku detinské reakcie ako ja. Ona povedala, že som dobrá presne tak, aká som.
Celý deň bol pekný. Som vďačná
Prajem dobru noc všetkým
anjelik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 383
Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Zdravotný stav
Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin
Strana 14 z 86 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 50 ... 86
» Ako sa dnes máš? 19
» Ako sa dnes máš? 7