Ako sa dnes máš? 10
Strana 8 z 84 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 46 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
mám sa celkom fajn. S negatívnymi príznakmi bolo to dnes o niečo horšie. Nechcelo sa mi takmer nič, aj keď som sa prekonal a išiel som na väčší nákup s rodičmi. Potom som chvíľu oddychoval a napokon som sa pustil do dvojhodinového vyšívania. Vyšívalo sa celkom dobre a bola to vcelku príjemná zmena a čas pri tom rýchlo zbehol. Aj som sa pobavil pri tom vyšívaní, keď som si prišil aj to, čo som nemal, ale nevadí. Uvidím, čomu sa budem ešte venovať. Na sobotu, nedeľu chcem tráviť čas trochu voľnejšie, aby som mohol pokecať s rodičmi a tak...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Dnes sa mám celkom dobre, ráno som bol na pošte poslať dobierku v krajskom meste nech to má týpek už v pondelok doma. Cestu som spojil s bicyklom a vlakom tak som si aj trocha zašportoval. Doma som rezal motorovkou pár polien ktoré mali veľké hrče a tým pádom sa nevošli do kotla, táto práca ma čaká ešte v pondelok, na dvore mám plný pick-up dreva a do pivnice sa to nepomestí všetko. Potom som sa motal doma znova ako už je zvykom som sa prechádzal po chodbe, musím a chcem to zmeniť a čas využiť na prechádzky so psom. Včera som si zabudol umyť zuby pretože som zaspal a dnešné umývanie zubov bolo dosť bolestivé-strašne citlivé. V pondelok zavolám zubárke a objednám sa hneď ako to bude možné, je to trocha komplikovanejšie keďže pani doktorka už nespolupracuje s poisťovňami tak ak bude moc drahá musím jednoducho hľadať náhradu i keď nerád. Zajtra máme ísť na túru tak sa aj teším nato, že spálim nejaké kalórie. V pondelok idem na injekciu, potom prac. pohovor a tak uvidím ako sa to celé vyvinie.
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Dnes celkom dobre. Sobotu som mal prevažne pasívnu, veľa som si čítal rôzne knižky a veľa som rozmýšľal nad životom a nad sebou v ňom. Témou dňa bolo najmä vytýčenie si môjho životného alebo proste ďalšieho smerovania. Zvažoval som novú školu, doktorandské štúdium alebo rigorózne konanie. Zvažoval som kvázi-filozofickú dráhu, zvažoval som zvýšené primknutie sa na vieru a jej praktizovanie. Zvažoval som aj primknutie sa na šport, cvičenie, prechádzky, pracovanie na Schizo.Sk, čítanie množstva beletrie. Môj problém trochu je to, že mi hlavný úväzok zaberá priemerne 10 hodín denne, takže mi na "ostatný život" zostáva príliš málo času. Inak by vyzerala kvalita mojej filozofickej kompetencie, keby som sa tomu mohol venovať na hlavný úväzok. Stále ma totiž opantáva predstava, že by som chcel toľké roky snahy o dokončenie školy zúročiť tým, že by som sa odboru aj v nejakej miere venoval. Je pre mňa zatiaľ ťažké sa na túto túžbu vykašľať. Keď zahrniem bežné domáce činnosti a odpočinok, tak sa môžem venovať "ostatnému životu" najviac 2 hodiny denne (ak nerátam víkend, keď je trošku na to viacej času, ale zas je vtedy zvýšená potreba relaxovať). A nie vždy som dosť motivovaný aj tie 2 hodiny makať na "ostatných cieľoch"... lebo mnoho ráz som proste unavený a strávim celý večer na fóre, alebo sa flákam po bytíku, či trávim celý večer u rodičov na návšteve. Takže si veci ešte musím poriadne popremýšľať a pourčovať si priority. Napriek tomu, že ma hlavný úväzok baví a som rád, že keď už mám niekde 10 hodín robiť, tak že akurát robím tam, no aj tak by som chcel za sebou na svete zanechať nejaké aj ďalšie výsledky a stopy. Včera mi hľadanie ich podoby trvalo asi 4 hodiny rozmýšľania a chodenia po byte alebo ležania na gauči.
Dnes musím bezpodmienečne prať a upratať "kuchyňu". Koberec by sa nenahneval, keby som ho povysával. A asi budem pokračovať v rozmýšľaní, pričom tento raz sa chopím aj nejakého písomného plánovania. Rodičia robia cíferské rezne, tak vraj mám prísť si dať.
Ďakujem za prečítanie. Prajem Vám pokojnú nedeľu.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
okrem debaklu na sipkach ma nic netrapilo cely den,idem si este pozriet par videi a sup sa horsa do hajan
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
mám sa fajn, práve som sa ako kôň nasmiala na maminom zdesení, že som si objednala "lesklé boudoir nálepky na bradavky", ktoré potrebujem ku cosplayu Mileeny, ten ružový top je tenký Už i tak to bude môj najodvážnejší cosplay, niečo treba mať Inak nám robí problémy starká, hrabe sa z DSS-ky preč, pričom teda má také zdrav. problémy, s ktorými sama byť nemôže, tak sme to riešili s mojou psychiatričkou, ktorá navrhla gerontopsychiatriu. Tuším je to celé v rodine Po psychickej stránke však okej, po somatickej asi tiež, tie glykémie ma opäť prestávajú zaujímať Inak mi český fanúšik poslal airsoft UZI samopaly, už som vybavená ako priekupník so zbraňami, ešte mi sem dôjde nejaká razia kukláčov Však ale reálne zbrane to nie sú, 18 som mala, môžem ich vlastniť A tak teda, zdá sa, že tento večer bude z tých lepších.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Pre dnešok u mňa nejako až príliš spavo. Pár dní dozadu som spal pomenej, bol som až pričulý a aj obavy boli na mieste. Včera som na chvíľu zdriemol mimo nočný čas a dnes ma to napriek opačnej snahe "učičíkalo" do akéhosi polospánku či driemot a to hneď dva krát. Som nesmierne rád, že som sa takto vyspal, už som to nevyhnutne potreboval. V ostatnom nemám žiadne extra novinky, len drobnú rutinu. Momentálne len dúfam, že som to až príliš "neprepískol" a nabehnem už na primeranejší režim. Zdravotne celkom OK.
Do pohody večer praje Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
rene007- Domáci člen
- Počet príspevkov : 79
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Spánkový režim mám momentálne v štádiu budovania, ale je to na správnej ceste. Skúšam vstávať o 7:30, a zaspávať o 22. hodine, celkom ide to.
Mám sa pomerne dobre, ide vraj zo mňa taká spokojnosť, čo je vzhľadom na stav, v akom sa nachádzam potešiteľné. Náladička je tam a ide to dobre. Dnes je to s činnosťami opäť horšie skúšam to nejako zlomiť, ale nejde mi to veľmi. Dokážem tráviť čas aktivitami len dopoludnia, poobede ako by uťalo. Zatiaľ mám za sebou len počúvanie hudby, prechádzku, menšiu kancelársku výpomoc mamke a tiež bol som v obchode kúpiť nejaké potraviny na obed. Večer sa už teším na svoj obľúbený futbal s kamarátmi.
Mer bez nálepiek by to asi nešlo čo? Pokračuj ďalej v tom, čo robíš ide ti to a prajem, aby sa ti darilo...
Tuto aj ja dúfam, že sa ti bude dariť o niečo lepšie a dostaneš sa, čo sa týka spánku do lepšieho stavu, lebo spánok lieči a aj ja skúšam momentálne na tom lepšie pracovať. Zatiaľ ako som písal hore, tak dá sa to celkom.
Rene dúfam, že sa ti bude dariť na VŠ, spoznáš nejakú peknú slečnu, s ktorou začneš chodiť. Pre teba by to nemusel by byť až taký neriešiteľný problém.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
rene007- Domáci člen
- Počet príspevkov : 79
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017