Ako sa dnes máš? 10
Strana 7 z 84 • 1 ... 6, 7, 8 ... 45 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
sarah222- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 102
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 29.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: Stredne ťažká depresia
Súčasná medikácia: Valdoxan, arisspa, rivotril, zolpinox
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Od môjho posledného príspevku je tu toho napísaného skutočne veľa.
..............
V prvom rade gratulujem Meretseger k sviatku, teda: Veľa zdravia, šťastia a málo či aj žiadne neprospešné nápady, (suicidum, sebepoškodzovanie...)
.............
Za chvíľku sa chystám spať, vlastne je už na to všetko pripravené. Možno ešte si niečo máličo prečítam na 15 minút a už sa budem venovať zaspávaniu a ako vždy v rámci možností. Jednoducho: Chcem spať! Deň mi clkom spríjemnilo Zello a hoci nás tam nebolo príliš veľa, bolo tam cítiť ľudskosť a porozumenie. Týmto aj ďakujem všetkým dnešným Zellákom, že ten terajší čas na Zelle mal pre mňa význam.
Mal som dnes poobede také malé zamyslenie na svojimi záležitosťami, že som už taký starý cap, závislý do rodičov a najhoršie je, že s prácou to býva turbulentnejšie akoby som si prial. Bojím sa nemocnice, či lepšie napísané, odchodu z nej. Po takej liečbe a zmene medicín sa často spamätávam okolo pol roka ambulantne. Moje prímy sú poslabšie a osamostatnenie bez pracovného nasadenia je ,jednoducho napísané veľmi chabé, zúfalé a krátkodobé. A hlavne je tu len malá šanca zvrátiť to.
Dobrú noc kamarátky a kamaráti, píšuci čítajúci a čítajúci, bojovníci, zvedavci. premýšľavci, lovci príbehov, spolusúputníci, spolupacienti, priatelia v chorobe, tí čo sme sa naživo aj videli, tí čo odmietajú hoci aj zavolať a...
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Ja som akurát došiel zo stacionára a som úplne na bomby. Idem spať, ale dobre bolo s niekým pokecať, zabaviť sa so psychológom o tom, akým spôsobom rozmýšľajú ľudia v rozličných situáciach. Je na to aj istý vzorec, či sú vzťahovační na seba alebo iných a tak menšia psychologická analýza osobnosti. Tiež bolo tam aj ako rozmýšľajú depresívny pacienti a ako psychoticky. Rozdiely medzi nimi, škoda že sme to nestihli dokončiť, ale aspoň na ďalšom stretnutí budeme pokračovať...
S činnosťami uvidím, čo a ako. Idem si teraz hlavne oddýchnuť...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Poobede som sa znova prechádzal hore dole chodbou domu až kým neprišli ostatní. Toľko môj deň.
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
ja sa mám fajn. Je síce už podvečer, ale zatiaľ sa stále dá. Nové nemám nič moc, po somatickej stránke no prob, po psychickej tiež okej. Akurát som oslovila fotografku, niekedy vo februári chcem prísť k nej ako Mileena, v inej téme je sneak-peek foto, plus večerné Larine šaty. Bude to epické!
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Dni aj týždne mám akosi rozhádzané. Raz úplne OK, inokedy sa to všeliako prelína, jednoducho symptómy k F25 sú rozlietané ani neviem do čoho sa mám pustiť prvého. Zhruba prvú pomoc by mal najprv dostať spánkový režim, ktorý chrčí hrôzou, mám priam rozvrat vo veciach spánku. Už ani neviem ako tomu ulahodiť liekom na insomniu. Podozrivo na mňa zazerá aj úzkosť, ktorá to berie niekedy hopom a tak mi občas znepríjemní najmä večernejšie hodny.
Včera však som spal v doobedí a išlo ma rozdrapiť, keď som pozrel na hodinky. Ani neviem či mám priznať, že som spal až do dvanástej a to ako drevo. Možno som to mal aj za potrebné.
.................
Meretseger
, napadol ma skvelý cosplay pre Teba. Čo tak cosplay Evy z Raja? Kostým-lístok by si si ľahko našla a taktiež fotografi by boli určite ochotnejší k foteniu._________________
facebook: "Byť normálnym je čoraz viac nenormálne."
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Ahoj Chinaman. Statočne bojuješ, ono sa to akoby ani nezdá, keď cítiš a prežívaš pasivitu. No ale práveže všetci dobre tuná vieme, že tá pasivita je z ochorenia, takže Ti plne rozumieme a ver, že Ťa chápeme. Preto Ti aj držím osobne veľmi palce, aby si vydržal bojovať aj naďalej a želám, aby sa Ti zdravíčko postupne zlepšovalo v Tvoj prospech. Budem na Teba myslieť aj pri kryštalizovaní tej Tvojej pracovnej príležitosti. Drž sa, bojovník!
Ahoj Meret. Outfit sa mi celkom páčil, hoci je na mňa trochu odvážny. Ale to v Tvojom umení tak už býva, takže super. Želám Ti všetko dobré aj do ďalších dní, drž sa!
Ahoj Kimi. Tiež ma vie rozbiť čakanie u lekárov. Je to des. V tejto situácii je najlepším liekom čas a určite hojné doprianie si výdatného pasívneho relaxu. To si aj učinil, takže paráda. Zregenerovať sa treba, vôbec nemusíš byť smutný z toho, že sa niektoré úlohy z denného programu tým pádom neurobili. Verím, že čoskoro ohlásiš ďalší dobrý deň, kedy si už bol znovu plný síl. To Ti aj zároveň prajem a želám Ti, aby takých príležitostí bolo čo najviac.
Ahoj Tuto. Ohľadne spánku som Ti vyjadril trošku účasť v téme o spánku, viac tam. Čo sa týka ostatného, rozhodne nesmieš strácať vieru v seba a svoje možnosti. Nádej na zlepšenie neumrela a ani neumrie. Dni sú rôzne, niektoré máš celkom dobré, nedávno si udelil známku tuším aj 1-, a niektoré sú zase trochu pochmúrnejšie, úzkostnejšie. Drž sa určite rôznych detailov, bežných drobných radostí, si majster témy "Dnes ma teší", tak Ti veľmi prajem, aby si tam pokračoval potešujúce detailíky evidovávať. Ono to tak v živote asi aj chodí, že nie je najprv zlý stav, ktorý keď sa vyrieši, tak nastane zlatý vek dobrých časov. To asi nie. Skôr je to tak, že sa dobré a zlé časy všelijako prekrývajú a obmieňajú, trochu by sa to dalo azda prirovnať k dráhe v zmysle bipolárnej poruchy, ale v nepatologickej hĺbke. Zaujímavé je, že aj zdraví ľudia vystriedajú za deň aj 5 pólov nálad, hoci vždy v nepatologickej hĺbke. Sme ako ľudia veľmi pestrofarební, máme pestrofarebné zážitky, emócie a spája nás aj to, že všetci do nohy máme nejaké problémy. Sme jedna veľká ľudská zaproblémovaná rodina. Viem, že nie si veriaci, ale páči sa mi citát: "Keď nám Boh chce dať dar, zabalí ho do problému. Čím väčší je dar, ktorý nám chce dať, tým väčší je problém, do ktorého ho zabalí." Ani neviem, čo tým chcem povedať, možno by to chcelo hĺbkovejšie zamyslenie... Každopádne nestrácaj vieru vo svoj potenciál, určite si, Tuto, eviduj na papieri plán a ciele a postupne ich nasleduj. Udržuj si motiváciu, pričom ak sa Ti to nedarí liekmi, tak skúšaj naďalej motivačné knihy nepeňažného, nefinančného zamerania (tzv. o šťastí a pozitívnom myslení a o sile psychiky na život). Rád by som Ti odporučil aj bezkalorické limonády konzervované benzoanom sodným, o ňom jedna britská štúdia hovorí ako o možnej doplnkovej liečbe negatívnych príznakov u schizofrenikov - z mojej skúsenosti hovorím, že mi benzoan fakt pomáha, hoci je ako éčko zaradené do štvrtej skupiny, teda medzi "aditívne látky pôsobiace nepriaznivo". Tuto, prajem Ti úprimne hojne zdravia a optimizmu, drž sa.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dnes sa mám zhruba dobre. Štvrtok som mal zlý deň, vzťahy boli špatné a zle som si interpretoval niektoré reči, takže som z nich bol nešťastný, mĺkvy. Aj šéfka bola na mňa do istej miery naštvaná, resp. nebolo to medzi nami ok. Piatok bol už lepší deň, aj som už lepšie komunikoval a boli aj úsmevy. Ľady sa čiastočne rozlámali. Pracovné úlohy odsýpali dobre, stihlo sa všetko, čo sa malo, a tak som mohol odísť na víkend s čistým štítom. V piatok som bol aj u holičky.
Psychiatricky v týchto dňoch celkom obstojne, neevidujem závažné ťažkosti. Flush ok, naďalej pomáha BB-krém a solárko. Kofeín prijímam v tradičných svojich dávkach, teda rozložene za deň dohromady asi 500 mg. Čiastočne som sa vrátil aj k energeťákom, dosť mi pomohol napr. v piatok na náladu a silu venovať sa úkolom. Zádery na prstoch sú zlepšené, pery tiež. Neurotické poklepkávanie nohami, zdá sa, tiež. Depresívne ladenie sa objavilo iba vo štvrtok, v ostatné dni to bolo relatívne ok.
Teď je víkend, zatiaľ som nič takého neporobil. Iba som tu na fóre, mal som raňajky, hygienu, drobné upratovanie. Nechce sa mi tieto 2 dni nejak naplánovať... čo bude, to bude.
Dávam známku 1-.
Prajem Vám pohodovú sobotu, kamaráti. Ďakujem za prečítanie.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
sobotňajší deň zatiaľ fajn, som doma u rodičov na víkend. máme tu aj návštevu z rodiny mamina sestra a starká. čo sa týka činností tak je to také oddychovejšie, len som povysávala spálňu a svoju izbu. ale možno dnes ešte vybehnem na jedno stretnutie s kamošom, ktorého som už dlhšie nevidela. zajtra už zas cestujem na západ ale pojdem na aute s ocom, jediné na čo sa neteším je opäť tá debata že čo ako by malo byť a že nechcem nič zmeniť a "kto chce hľadá spôsoby, kto nechce dôvody" ....tak toľko v stručnosti.
Majte pekný víkend,
držte sa všetci paaa
dzuli08- V.I.P.
- Počet príspevkov : 566
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 7 z 84 • 1 ... 6, 7, 8 ... 45 ... 84
» Ako sa dnes máš? 7