Ako sa dnes máš? 10
Strana 64 z 84 • 1 ... 33 ... 63, 64, 65 ... 74 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
Vítam Ťa na fóre. Môj názor je dosť neautentický smerom k kresťanským spoločenstvám. Osobne asi toľko, že mi to ich správanie voči Tebe pripadá dosť prerastené stigmou a myslím si, že ešte pár rokov prejde, aby sme práve to skreslenie v názoroch spoločnosti na psychiatriu vytlačili do úzadia. Prajem pekný deň.
...............
Ahojte všetci!
U mňa je to teraz akési premenlivé. Užívam si zmeny v psychike a ako prekvapivé plus je, že pár dní nemávam "hlasy". Striedajú sa mi najmä etapy tendencie k pasivite, aktivita a úzkosť. Som milo prekvapený, že začínam akoby uchopovať zdravotný stav za ten správnejší koniec. Viem, že od dokonalosti je až veľmi ďaleko, ale aspoň som rád, že môžem mať aj takéto lepšie dni.
Užite si víkend a poprípade sa môžeme počuť na Zelle (Zello dialógoch). Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Tuto
Tomas1706- Nový člen
- Počet príspevkov : 6
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 27.07.2018
Zdravotný stav
Diagnóza: F.30.2 F.19.2
Súčasná medikácia: lithium,depakine,kvetiapin
Súčasné obdobie, ktoré prežívam, patrí medzi moje ťažké a zlé. V skratke to asi nazvem iba ako relaps depresie, pričom nemám síl nejak bližšie opisovať svoje stavy. Nezvládam veci a dosť trpím, ak mi to dovolíte napísať takto sentimentálne. Dnes som užil desinku Escitilu opäť a čakám. Zajtra užijem ďalšiu a tak potom ďalej a ďalej, a na pondelok mám objednaný v jednej lekárni tryptofán ako ešte ďalšiu podporu od značky Kompava. Dávam si aj béčka, aj multivitamín, aj horčík, aj cvičím, aj mäso, aj zeleninu, aj veľa tekutín, aj cukor, aj energeťáky, kofeíny. Nestačí to, žiaľ, resp. necítim z toho žiadny prospech vo veci nálady a duševného rozpoloženia. Sú to všetko barličky, ktoré bez antidepresíva nemajú skutočnú moc, a je ilúziou dúfať, že postačia samy osebe. Sú ľudia, a nie je ich málo, ktorí to zvládajú bez lieku. Asi medzi takýchto ľudí nepatrím. Desí ma predstava, že medzi nich nepatrím z vlastnej viny. Bez lieku som troska. Mám za sebou 4 pokusy vysadenia liekov, prvý raz voľným znižovaním podľa seba, dvakrát náhlym vysadením zo dňa na deň a teraz štvrtý raz pod dohľadom lekárky postupným znižovaním. Všetky 4 pokusy ukazujú, že mám objektívny zdravotný problém a som asi odkázaný na doživotnú kompenzáciu. Znie mi to údesne, pesimisticky, desí ma to. Hanbím sa za to, že som taký labilný. Žiaľ, neviem, čo s tým mám robiť, lebo som nadobudol už veľa ráz presvedčenie, že som spravil pre úzdravu všetko a že keď nie som už teraz pripravený nekompenzovať, tak už nebudem pripravený asi nikdy. Nemyslím, že bude niekedy vhodnejšie obdobie znižovať alebo vysadzovať lieky. Teraz je ten blahodarný čas, a keď to teraz nefunguje, tak potom v tom bude niečo, čo nemôžem mať pod kontrolou a čo vie kompenzovať len liek, lebo nástojčivosťou na psychickú zrelosť tu nezmôžem proste už nič. Sú tu sily, ktoré sa proste zahrnú v skratke pod pojem objektívna choroba, a ja s tým bez lieku neviem pohnúť. Neviem nájsť nič, čo by sa lieku (antidepresívu) vyrovnalo čo do schopnosti napravovania zdravotného stavu aspoň v čase, kým sa tento liek užíva.
Ďakujem za vypočutie.
... zdraví Vás a úprimne Vám všetkým drží palce
veľmi sklamaný matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Noc som mal prevažne pokojnú. Zaspal som asi okolo 23:30 a zobudil som sa bez budíka o siedmej. Zdá sa mi to skoro na to, že je víkend, ale telo si v danej chvíli už spánok nepýtalo. Za to teraz po raňajkách a liekoch, ako som si sadol za PC a popíjam kávu, tak mi klipkajú oči. Možno si vskutku ešte zdriemnem len tak gaučovo. Sny som mal neutrálne, nezaujímavé. Pocity sú skôr smutné, najviac v mojom súčasnom rozpoložení dominuje únava a spavosť.
Cez deň plánujem odpočinok. Z domácich starostí by som rád pozametal, poutieral prach, umyl riady. Poobede po tretej, keď slnko zájde za roh balkóna a ja budem môcť bezpečne vyvesiť prádlo bez strachu, že mi z neho vytiahne farbu, tak dám prať, asi 3 várky to budú. Mám malý bubon, tak to musím takto rozdeľovať. Kúpil som si nedávno aj guličky Lenor Fresh - myslím, že to trochu pomáha a prádlo viacej voní. Z papania plánujem na obed špagety s morcadellou, na večeru šalátový mix s miešanými vajíčkami, možno tesne pred brigádou si dám konzervu párok s fazuľou na posilnenie, lebo raz som sa pred odchodom na nočnú nenajedol, a potom v noci som bol dosť vyhladnutý. Na brigádu som nahlásený na 23:30, čo patrí medzi tie lepšie hodiny, lebo ráno v nedeľu prídem skôr domov. Zajtra gratulujem rodičom k sviatku, tak som kúpil nejaký ten darček a ešte kúpim kvety, keď sa v nedeľu vyspím. Moja úzkostnosť ohľadom nutnosti ísť na brigádu je momentálne znížená, som v stave, že to akceptujem. Je možné, že až poobede budem viacej nervózny a začne sa mi tam nechcieť ísť.
Lieky som si dal všetky, aj escitil desinku. Čiže momentálne: Invega 3, Escitil 10, Orfiril Long 500-0-500, multivitamín GS Strong, magnéziová šumivá tableta. V pondelok pribudne Tryptofán B.
Prajem Vám, priatelia, dobrú, peknú sobotu. Majte sa, držte sa.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Mám sa veľmi dobre. U zubárky som síce nebola, pretože to bolieť prestalo, u iných lekárov tiež nie... vlastne ani u tej psychiatričky, pretože sa mi nechcelo dokopať už ani tam... ale inak no prob Aspoň som sa k nej preobjednala na 9.8. tuším. Veď načo tam vlastne mám ísť, keď lieky mám ešte cca na 3 týždne? Pokecať s ňou, obrať ju a iných pacientov o čas a nič z toho? Pripadá mi to nemorálne, možno i preto nejdem k tým druhým (všeobecný, očné, diabetológia), pretože to nie je životne dôležité (asi, dúfam) a sú tam i horšie prípady. Inzulíny i prúžky do glukomera mám, tak načo, ako vravím, oberať všetkých o čas? (Pretože potrebuješ skontrolovať funkciu obličiek, lamo, preto.) Možno je to zas len nejaký hraničný výkyv, možno len ospravedlnenie, prečo som na dia nebola vyše roka, na očnom takmer dva... ale aspoň tá psych. určite nie je taká podstatná, aby som tam teraz šla.
A možno na to doplatím a momentálne mi to nie je šumafuk, ale... i tak sa tam nedohrabem. Cheers.
Inak v pohode. Zabudla som dať psychologičke vedieť, že prídem - tam sa dokopávam, veru hej -, snáď ma v utorok nevyhodí. Stretla som sa zase s kamoškou a bolo to super, na zajtra, ak to vyjde, chystám cosplay (Lara), chcela som jeden (Wonder Woman) aj u druhej fotografky, ale tej sa neuráčilo odpovedať mi na správu Čo sa týka vypĺňania voľného času, blogujem - na WordPresse u seba i na Denník N, hrám hry (TR, zas a znovu, dohrala som podivný Firewatch, mám aj ešte podivnejší Hellblade - Senua´s Sacrifice, no a teraz sťahujem Witcher III, uvidíme). Okrem toho venčím doobeda Sissi, príp. s bráchom hafana, potom tu už korením pri notebooku
Po somatickej stránke okrem zubov ani neviem, glyčky meriam sporadicky zase A po psychickej no prob, to leto je akési prospešné
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Najprv som zalomila pri videu od Radkina Honzaka, vtedy som sa strhla pretoze katastrofický sen sa mi snival. Potom som zaspala okolo jednej, síce sa mi teraz rano snivali zive sny a tiez s katastrofou, ale zobudila som sa že telo je dobre oddýchnute.
Mám v pláne upratovať a schovat sa dnes pred slnkom, teploty maju dosahovať až 35.
Pozdravujem a peknú nedeľu prajem.
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 19.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F31.6 F60.3
Súčasná medikácia: Paroxetin Tritico
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Len tak v skratke, že si myslím a dúfam, že budeš zasa OK a v pohode. Zároveň Ti samozrejme patrí aj obdiv ohľadom Tvojho zvládania pracovných záležitostí. Si šikula a nech to tak aj zostane.
............
Ahojte! Dnešok - nedeľu som zvládal primerane okolnostiam. Iste by som bol rád vyspaniu tak, akoby sa slušalo, teda tých osem hodín v kuse. U mňa to vlastne predstavuje základ, a zároveň funkčnosť v prípadnej práci. Pozvoľna sa stále na zamestnanie chystám a dôležitý je režim dňa, čo mi doteraz nevychádza. Ostatné pochody pomerne OK. Na záhrade to bolo v pohode, aj som pár vecí porobil, aj čosi oddýchol. Večer som mal príjemný telefonát, ktorý ma zároveň potešil. Prajem vám všetkým čo najlepší týždeň. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Stav sa mi postupne zlepšuje a cítim sa oveľa lepšie. Rád to pripisujem escitilu, hoci neviem, či je možné, aby tak rýchlo obnovil svoje pôsobenie - každopádne je mi lepšie. V sobotu som ešte cítil nervozitu, ale k večeru som začal cítiť aj kladné pocity. Brigádu v noci som zhruba zvládol, zväčša som obíjal roboty a zametal. Okolo deviatej ráno v nedeľu som už zaľahol a pospal som si asi do štrnástej. Potom som šiel kúpiť kvety a navštívil som rodičov. Gratuloval som im k sviatkom a zároveň sa najedol, nabalili ma tiež na domov. Doma som potom prakticky veľmi rýchlo zaspal, hoci bolo ešte len okolo osemnástej, a spal som až do rána. Dnešný pondelok bol pekný, mal som náladu skôr pokojnú, relatívne veselú, až mi na počudovanie prichádzalo veľa vecí ako vtipné, takže som sa miestami smial. Pracovná morálka bola slabá, poobede som nič extra nerobil. Iba som robil výpomocnú asistenciu kadekomu, no svojej agende som sa venoval lemravo. Kilojouly som dodržal. Po práci tradične supermarket, v lekárni som si vyzdvihol tryptofán. Na večeru som mal kaiserku s nátierkou a hovädziu polievku nabalenú ešte zo včerajšej návštevy rodičov. Počúvam rádio, popíjam sirupovú vodu a perie sa mi na štyridsiatke oblečenie do brigády. Asi ešte pozametám a umyjem riady, domáce veci som totiž cez víkend tak trochu zanedbal. Odpočinok si na večer predstavujem v podobe počítačovej hry.
Dnes známka asi 2. Dvoječka za pasivitu počas pracovnej doby.
Prajem Vám, priatelia, pekný večer, dobrú noc a príjemný utorok.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
dnes kvoli velkemu teplu sme skonicli uz na obed. inak este beriem antibiotika mam trosku teplotu 37.3 ale idem sa kupat s kolegom.
rene007- Domáci člen
- Počet príspevkov : 79
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 64 z 84 • 1 ... 33 ... 63, 64, 65 ... 74 ... 84
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 11