Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 10

Strana 56 z 84 Previous  1 ... 29 ... 55, 56, 57 ... 70 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 56 Empty Re: Ako sa dnes máš? 10

Odoslať  Matej Pi 22 jún 2018 - 17:26

Ahojte, priatelia. Vitaj

Dnes sa mám o čosi lepšie, než v uplynulé dni. Totiž cez týždeň sa mi nevodilo moc dobre, mával som zhoršené stavy, opäť najviac čo do nálady a pesimizmu či čiernych myšlienok. Nútim sa v duchu niektorých kníh k pozitívnemu mysleniu, ale keď mi je zrovna duševne zle, tak je mi azda nepríjemnejšie toto nútenie sa usmievať a myslieť pozitívne, než samotné znášanie negativity. Ale treba zároveň povedať, že mnohokrát je to nútenie naozaj účinné a podarí sa mi polepšiť si stav len tak vnútorným myšlienkovým seba-prestavením, alebo vnútorným preladením "frekvencie", ako sa to nazýva v knihe Tajomstvo. Niekedy sa mi to ale nedarí, nech robím, čo robím. V štvrtok som fabuloval negatívne scenáre aj 2 hodiny po negatívnom podnete, čím sa človek priam zakopáva v negativite... ako to raz tuším Tomas spomenul: "Keď sa človek ocitne v jame, je treba prestať ďalej kopať."

Čo sa týka životného štýlu, nevydržali mi predsavzatia dlho a vrátil som sa kvôli zlému psychickému znášaniu ku kvázi závadnej strave, teda napr. dnes boli aj párky, včera som mal aj vyprážané, z rýchlych sacharidov som sa nekrotil vlastne ani v maškrtách a na víkend mám v kuchynskej časti bytíku prichystaný opäť tradičný biely pšeničný gluténový chlieb so vším všudy tak, ako ho niektoré literatúry preklínajú. Neviem sa pri papaní nezdravých vecí obhájiť, ale skrátka zle psychicky znášam, keď nemám riadne jedlo so všetkým tukom, sacharidmi o sile aspoň 3500, 4000 kJ, pričom mi treba aj mliečne výrobky a určite žiaľ aj mäso na všetky spôsoby. Asi zo mňa vegetarián tak rýchlo nebude... V utorok som si dal poriadne mäso na obed, a tak ako som bol predtým negatívny a mrzutý, tak zrazu po najedení poriadneho silného masišťa som sa cítil dobre, spokojne a psychicky sa mi výrazne polepšilo na celý zvyšok dňa. Alebo trebárs voda - už ju dokážem piť, nerobí mi neplechu v trávení, ale ochutené vody, baraj aj bezkalorické, to je proste o poznanie iný psychický pocit čo do vplyvu na náladu. Je to smutné, že v mojom prípade hrá práve takú dôležitú rolu rozhaprovaná afektivita, takže pri snahe žiť zdravo tu vstupuje do hry také niečo veľmi ukrutne obmedzujúce ako to, ako reaguje na stravovanie moja destabilizovaná psychika. Niekto možno to prechodné obdobie, kým si na nový štýl zvykne, zvláda lepšie, pokiaľ nezažíva také extrémy v psychike a nálade. To je potom malina zdravo žiť. very sad4

V práci bolo celý týždeň čo do povinností ok, vzťahy relatívne dobré. Vstávanie polepšené. Cez víkend v noci nastupujem na brigádu tento raz na 23:30, čomu sa teším, lebo je to skorší čas, a tak je pravdepodobné, že sa v nedeľu ráno vrátim skôr, možno už okolo ôsmej. Bude to moja tretia šichta, ako to letí! Zírám

Dnes známka 2+. Dojatie 2

Ďakujem Vám za vypočutie, priatelia. Prajem Vám príjemný začiatok víkendu. Držme sa. community together
Matej
Ďakujem
Očko

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 56 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  kimi2028 So 23 jún 2018 - 19:53

Ahojte,
mám sa veľmi dobre. Som zvedavý, ako sa dostanem zajtra do svojho režimu, ktorý bol v posledných dňoch nabúraný šachovým turnajom. O turnaji viac v rubrike šachy. Nebudem vás tu zahlcovať detailami. Napíšem len, že dnes som 1 partiu vyhral a druhú som prehral. Bol som dnes aj na dvoch prechádzkach. Cítim sa byť trochu unavený tak len tak trochu si polihujem v posteli a chystám sa pozerať majstrovstvá sveta vo futbale. To je všetko kamaráti a dúfam, že ste mali pekný deň. Hoci počasie neprialo nám veľmi.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina So 23 jún 2018 - 19:57

Ahojte,
ako sa aktuálne mám? Jeden deň dobre, druhý nanič.
Super však bolo štyri dni na dovolenke v Pieninách. Vládala som chodiť spolu s mojím mužom, ktorý ma vlastne musel brzdiť, aby som sa úplne nedorazila hneď ďalší deň po príchode. Šli sme totiž v Pieninách na Tri koruny. V pohode sme vyšli hore a ja som chcela pokračovať až na Sokolicu. Zo Sokolice zliezť dole k Dunajcu a Prielomom Dunajca sa vrátiť späť do Červeného Kláštora. Proste – celodenná túra, Neviem, či je to tým, že môj muž je starší a už menej si trúfa alebo je múdrejší, no on už ďalej pokračovať nechcel. Chcel sa len pomaly vrátiť do Červeného Kláštora. Dala som nakoniec naňho. Podvečer sme sa potom prechádzali ešte popri Dunajci na našej i na poľskej strane. Kým som šla spať, mala som toho dosť. Krokomer ukazoval 29.000 krokov za ten jeden deň.
So spánkom som v noci mala problémy. Boleli ma nohy, bola som unavená, no zaspať som zaspala veľmi ťažko a v noci som sa budila na to, že ma tlačí matrac. Ráno po piatej som už bola hore.
Ďalší deň sme prešli Prielomom Dunajca k ústiu Lesnickeho potoka a potom cez dedinu Lesnica a okolité kopce späť do Červeného Kláštora. Od Lesnického potoka nám mierne chvíľu popŕchalo, tak sme prevetrali aj pršiplášte. Večer sme už len prešli dedinou a znova som mala nachodených 29.000 krokov, no bola som menej ustatá ako deň predtým. Večer som si dala tabletku na spanie, aby som sa lepšie vyspala. Zaspala som hladko, no po dvoch hodinách som bola zas hore. Ráno som znova vstávala po piatej. Už sme sa len naraňajkovali, pobalili a po šiestej sme už vyrážali domov. V ten deň som síce mala svalovicu, no bola som plná energie. Doma sme sa zvítali so synom, dcérou a zaťom, ktorí u nás gazdovali. Nachystala som mladým do Bratislavy zeleninu a ovocie, vyprevadili sme ich a provizórne som vybalila veci z dovolenky.
Ďalší deň (v stredu ) prišla kríza. Boli horúčavy a ja som s ťažkosťami navarila jednoduchý obed. Štyri až päťkrát som v ten deň ležala a spala. Zrejmä som potrebovala dospať. Bola som úplne bez energie.
Vo štvrtok som fičala na plné obrátky spolu s pračkou, ktorú som niekoľkokrát za sebou naplnila.
Dnes je sobota a mne zas chýbala energia. Teraz na večer je to už lepšie. Večer má u nás koncert Desmod. Ešte ráno som si vravela, že určite nepôjdeme, teraz sa však idem pomaly naň chystať. Je mi o mnoho lepšie.

Prajem vám prijemný zbytok dňa a nech vás kritické dni obchádzajú.
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 23 jún 2018 - 20:08

Ahojte, kamaráti. winking

Dnes som mal celkom pekný deň. Pretty good Mám sa teraz dobre, v mysli sú pozitívnejšie myšlienky a snažím sa cítiť pokoj, radosť a vďačnosť podľa múdrych kníh, ktoré mi tu radia, ako si mám k sebe pritiahnuť príjemné emócie. Niekedy je to náročné a mám pocit, akoby som sa klamal a hral divadielko - občas takéto niečo až frustruje, že si zakazujem negatívnu myšlienku, hoci idem zrovna vtedy vybuchnúť od prežívania niečoho napätého alebo inak nepríjemného. Zatiaľ to ale prináša konkrétne plody, tak v tom pokračujem a skúšam sa preniesť cez to občasné napätie medzi tým, k čomu ma tlačí myslieť myseľ a k čomu ju tlačím ja sám z dôvodu sebavýchovy. Shocked

Vstával som bez budíka až po pol desiatej. Trochu som upratoval, umýval riady, opral som 3 várky a zavesil na balkón, uvaril si nejaké to jedlo, hral som sa PC hru, telefonoval som s mamou, čítal som si knižku, zametal som, spisoval som si účtenky do excelu. A to je asi všetko, čo som zatiaľ porábal. Bolo by fajn vydrhnúť záchodovú misu. laughing A umývadlo v kúpeľni, stále tam sadá prach a tvorí sa s vodou akási viditeľná usadenina. Budem si asi ešte aj čítať a uvidí sa, čo mi ešte napadne. A potom po 22:00 sa idem chystať na brigádu, mám aj určité strachy, neistoty, že či zvládnem, čo sa odo mňa bude požadovať. Ale tak je to len tretia šichta, tak som v procese zaúčania sa - verím, že časom tam budem chodiť sebaistejšie. Embarassed

Známka dnes 1-. alien

Prajem Vám pokojný večer, dobrú noc a príjemnú nedeľu, priatelia. Smile

matej
Huge smiley
Sun 1

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 24 jún 2018 - 18:08

Ahojte, priatelia. winking

Dnes sa mám dobre. Pretty good  Na brigáde v noci bolo ok, väčšinu noci som obíjal roboty od usadenín, zvyšok šichty som sa zapájal do zametania a asistoval som trochu tým, ktorí striekali suchým ľadom. Domov som išiel nie zvozom, ale peško cez koľaje, trvalo to asi 32 minút svižnejšej chôdze. Workman Partia, ktorá dnes v noci robila, bola vzťahovo v pohode, išlo to. Domov som prišiel asi o 8:45, spal som medzi 9:45 a 15:00. Opraté už mám zo včera, najedol som sa obed u rodičov na návšteve okolo 16:00. Teď som doma u seba a relaxujem. Som dosť spavý, ale zatiaľ sa držím, nechcel by som ľahnúť skôr ako o 21:00. Uvidím, čo budem teraz večer robiť, som trošku unavený, a preto sa asi odreagujem zase pri PC hre. Čítať asi nie, lebo by som zaspal. Sleep Zajtra do hlavnej práce, ale asi ma tam nečaká priveľa úloh, máme teraz menej povinností cez letné obdobie. sunny

Nálady sú teď ok, trošku ich umelo stimulujem smerom k lepším formou nútenia sa k pozitívnemu mysleniu. laughing Známka dnes asi 1-. clown

Prajem Vám, kamaráti, príjemný zvyšok víkendu a príjemný, pokojný pondelok. Yes

So srdečným pozdravom
matej
Ďakujem
Očko

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 25 jún 2018 - 14:29

Ahojky. Wink

Dnes sa mám dobre. Vstával som ale ťažšie, nechcelo sa mi vyhrabať z "postele" (upravený gauč). V práci bolo ok, povinnosti sa stihli a od pol jednej mám poldňovú dovču.  Wink

Skočil som ešte predsa len do solárka na 5 minút, lebo som bledý, no ale mám aj strachy, lebo za posledné 3-4 roky sa mi znásobil počet znamienok, nemal som ich kedysi toľko. sad and unhappy Ani by mi nevadilo byť úplne biely, keby to tak v tvári nekontrastovalo s červeňou na lícach. Sú ľudia, ktorí sú prirodzene veľmi bieli, ale majú aj zároveň jednoliatu, jednofarebnú bledú tvár. A vtedy to nie je neestetické, lež istým spôsobom aj sympatické. No ale ako to mám ja, tak mne sa ten kontrast fakt nepáči a nepáčim sa vtedy sám sebe, hanbím sa zaň. Tak ma to trochu motivuje k tomu solárku, pričom moja opatrnosť je aspoň v takej podobe, že sa ožarujem krátko, iba 5 minút. Sú ľudia, ktorí bežne chodia na 10 aj 12 minút, to by som tam zhorel, alebo sa spálil proste. 5 minút je také akurát na mňa, iba sa to ledva rozbehne a už sa to aj vypína, človek má potrebu povedať, že to sa mi ani vyzliekať neoplatí... Smile

Na obed som mal bravčové rizoto, čo mi nabalila mamina ešte včera na návšteve. A inak nič nemám nové. Nálady sú teď ok, som iba unavený, ani neviem z čoho, lebo vyspatý som dostatočne. Musím dnes postrhať prádlo, možno si operiem veci z brigády a zavesím. Pravdepodobne sa budem aj hrať PC hru, hoci nie som si istý, chcel by som to poobedie nechať na voľnobeh. Smile

Známka: 1.

Ďakujem Vám, kamaráti, za prečítanie a prajem Vám krásny deň, majte sa dobre. community together
S pozdravom
matej
welcome or bye

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Po 25 jún 2018 - 23:57

Ahojte!
Keď si zrekapitulujem dnešok, tak zdravotne lepšie ako včera. To mi na pondelok pripadá ako OK. Dobú noc... Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 26 jún 2018 - 8:36

Ahojte kamaráti,
od vtedy čo som sa ozval naposledy tak sa veľmi veľa nezmenilo. Mám sa veľmi dobre, mám radosť zo svojho zdravotného stavu. Netrápia ma žiadne problémy, či sa týka nálady alebo negatívnych príznakov. Je to v poriadku, po šachovom turnaji nebol som veľmi sklamaný, pretože šachu som sa nevenoval v poslednej dobe tak, ako som sa mal. To sa chystám zmeniť. S mamkou už plánujeme, kde pôjdeme v lete. V hre je okolie Tatier, či Praha. Bol by som radšej za Prahu, ale tam je problém ten, či by som to tam zvládol. Na pamiatkach v Prahe sú vraj veľké davy ľudí, čo je mierna prekážka. Z davov ľudí nemám najpríjemnejšie pocity. Chcel by som to risknúť. V Česku som ešte nebol...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  veronicka Ut 26 jún 2018 - 9:12

ahoj kimi, ja som bola v Prahe v lete s maminou dva roky dozadu a mozem ozaj potvrdit, ze tie davy ludi su enormne... proste tam som sa niesla s davom niekam, potom sme boli pri nejakej pamiatke, odfotili sme sa a opat nas dav ludi unasal k dalsej pamiatke... realne som vela z toho nemala, az potom doma z fotiek som si konecne v klude pozrela, ze kde vsade som to vlastne bola... ja som sa s maminou aj drzala za ruku, pretoze keby sme sa nahodou v tom dave ludi jedna druhej stratili, neviem ako by sme sa spätne nasli, nemala som nastaveny ani roaming na mobile vtedy, tak by to bolo ozaj zaujimave Very Happy v Tatrach som nebola od svojich 16-tich rokov, teda naposledy som tam bola pred kalamitou, ale pocula som, ze tam sa to tiez hmyri turistami ako na Vaclavaku Smile prajem tebe kimi a takisto vsetkym forumakom vydarene dovolenky a pekne leto Smile
veronicka
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 154
Reputácia Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.05.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Ut 26 jún 2018 - 20:41

Čauko,
mám sa fajn. Dnes som mala kurz líčenia s vizážistkou, neviem síce, koľko som si toho odtiaľ doniesla, skôr si myslím, že môj mejkap bude stále divný, ale aspoň bola sranda. Zajtra mám terapiu, potom nič moc dlhšiu dobu asi. Nejak sa mi aj celkom darí, blogujem, flákam sa, a tak stále dokola Very Happy Jediné, čo ma štve, je môj nazáujem o návštevy lekárov a tiež to, že akosi nemám peniaze, ale inak no problem, myslím.
jumping2
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto St 27 jún 2018 - 0:03

Ahojte!
Ten dnešok bol celkom fajn, dokonca aj zdravotne to je fajn. Zúčastnil som sa menšej oslavy. Komické bolo, že pri sadaní do kresla sa mi roztrhli nohavice na nevhodnom meste. A aby som košeľu nevyňal z Murphyho zákonov, tak tú som si zababral kakaovou zmrzlinou. Ostatok dňa prebehol všedne, tak len zopakovať: akp., knihy, výpomoc, robenie poriadku...

Prídite o 20:00 na Zello, je tam dobre. Dobrú noc praje Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 27 jún 2018 - 16:23

Ahoj veronicka, ďakujem ti za reakciu. Skúsim pravdepodobne naplánovať nejaký dlhší výlet. Nemuselo by sa byť len na jednom mieste. Uvidím ešte, že aký výlet si urobíme.

Ako sa mám? V poslednom čase sa mi darí vcelku dobre, čo sa týka nálady. Navonok vyzerám smutne, ale takto sa necítim. Dnes som bol na menšom výlete mimo okresu s mamkou. Mala nejaké vybavovačky mimo okres cca. 60 km.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0