Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 9

Strana 30 z 85 Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 57 ... 85  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 30 Empty Re: Ako sa dnes máš? 9

Odoslať  Matej Ut 18 júl 2017 - 19:24

Ahojte, priatelia.

Ďakujem, Mischelll, za slová venované aj mne. Pre Teba ako občianku obce sa zdá z dôvodu lepšej zamestnateľnosti autíčko ako naozaj to pravé orechové. Ja bývam v krajskom meste, takže ma auto až tak nesúri, všade dôjdem pešo. Preto Ťa chápem s tým autíčkom a naozaj Ti držím silno všetky prsty, aby sa Ti ho podarilo zabezpečiť. Bude to určite pre Teba veľká vec a už teraz sa teším, keď sa Ti to podarí. Smile Želám Ti inak aj do ďalších dní všetko dobré, nech sa darí aj v práci, aj doma, aj v súkromnej sfére, a špeciálne v tom našom všelijakom zdraví. Drž sa, Mischelll! giving a hug Super!

Dnes sa mám trošku horšie ja. Doľahla na mňa ku večeru včera akási depresia, prejavujúca sa hlavne v ťaživej nálade, únave, tlaku k smútku, nekomunikatívnosti. Dosť riešim aj vlastnú závisť voči kolegyniam, ktoré sú "furt šťastné a furt si spievajú od dobrej nálady". Ten ich spev ma dosť negatívne ovplyvňuje, pripomína mi moju vlastnú neschopnosť sa takto uvoľniť a byť v takej nadnesenej nálade. Vnímam aj ja, že tá závisť je špatná, preto sa jej snažím čeliť a rušiť ju - obvykle to skončí tak, že namiesto toho, aby som "agresiu" obrátil proti nim, tak ju obrátim proti sebe a neznášam seba, aký som a že nie som taký šťastný a vyrovnaný ako ony. Dnes som bol špeciálne ťažkopádny, depresívny, vyhovoril som sa na únavu, hoci som túto noc mal na nafukovačke kupodivu práveže dobrú, lepšiu než z nedele na pondelok. Šéfka, ktorá sa už dávno nepúšťa do debát so mnou o tom, čo mi je, len navrhla dovolenku, tak som si na poobedie vzal. O 13tej som po nákupe v supermarkete šiel na byt, zobral špinavé prádlo, išiel som k našim, dal mame "oprať" veci, zároveň som si pobalil všelijaké ďalšie šatstvo, ktoré ešte bolo bývalo v mojej bývalej izbe. Ponúkol som sa ich slepačím vývarom, čumol u nich seriál, počas ktorého som trošku debatil. Potom som šiel k sebe na byt, všetko popratal, spravil liter a pol čaju. Ľahol som si na 2 hodinky pospať, čo sa aj zadarilo. Super! Dosť mi to pomohlo na náladu, hoci ešte nie som úplne ok. Potom som ponahadzoval kontakty zo starého telefónu do svojho nového, už mám dnešným dňom staré orindžácke číslo v 4ke. Internet naďalej neseká, už som za 4 dni minul 5 GB dát, a zdá sa, že nekonečný paušál naďalej funguje podľa plánu.

Čo sa týka bytíku, tam len stručne, že čakám na nábytok, je objednaný. Zatiaľ spím na nafukovačke, musím ju dofukovať ústami každý večer, ale stojí to za to, lebo potom je pevnejší a kvalita spánku nie je zlá. Teda aspoň dúfam, že súčasnú depku nemám z akéhosi zlého spánku na nafukovačke. Možno áno, neviem. Skôr to začalo tým, že mi nejak začal vadiť ten spev všetkých od toho, akí sú strašne šťastní a veselí. Nejak ma to situačne podráždilo a keď to pôsobilo viac hodín, tak ma to zdepkárčilo, lebo som sa náhle zameral na to, "čo ja nemám", alebo aký ja nie som. Je to vlastne smiešne, nezaujatý pozorovateľ si povie "na toto si, Matej, citlivý? nie si nejako precitlivelý?" Ja sám som prekvapený, že ma tieto veci dostali. Negatívne myslenie si vždy nájde nejakú štrbinku v našej bojovej línii, aby preniklo do zákopov a vyhubilo front aspoň dočasne. Je to sila.

Stav hodnotím na 2. Ďakujem Vám za prečítanie, kamaráti. Držte sa, nech sa Vám darí a nech Vás zdravíčko poslúcha a negatívne myslenie sa Vám na míle vyhýba. Super!

Matej
Sun 1

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 30 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Tuto Št 20 júl 2017 - 1:36

Ahoj historik!
Už sa teším na novinky...

..............

Ahoj Mischelll!
Je len dobre, že už píšeš skôr o vitamínoch a podobne. Drž sa!

..............

Ahoj Matej!
Byt je veľká novinka a je úžasné ako si sa na takéto smerovanie dal, teda smerom k osamostatneniu. Celkovo na Teba budem myslieť, aby to tak naďalej pokračovalo a Ty si bol so svojím životom aj v tom najmenšom spokojný.

...............

Ahojte!
Vlastne som pár dní do témy nepísal, teda v skratke to bolo zase len o spánku. Nemohol som si pomôcť, ale v podstate som 2 dni prespal. Dosť ma to mrzelo, hlavne preto, že som to nemal pod kontrolou. Jednoducho som bol priam tuhý. Ostatné "veci" boli podružné.Teraz sa už idem pripravovať na spánok a snáď pondelok a utorok boli len výnimkou. Dobrú noc aj ráno praje Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  CHINAMAN Št 20 júl 2017 - 21:01

Ahojte bojovníci,

nepamätám si presne kedy a čo som robil tento týždeň. Čas mi naplnil dni prácou nielen doma ale aj u strýka ako výpomoc resp. opätovnú pomoc. Naďalej sa starám o dve ovce, dávam im vodu a ovos plus trávu, ktorú chodím odkášať vyžínačkou. Dni sú teplé a je dosť sucho tak tráva nerastie bohvie ako. Mali sme menšiu brigádu s rezaním dreva prišiel pomôcť bratranec a strýko, porezali sme haldu dreva ešte uhlie spratať, keď dovezú a môže začať zima. Sem tam sa idem previesť na bicykli podvečer. Chystám sa na dlhšie trasy a tak som si objednal zopár drobnôstok ako napr. nosič, brašne a blatníky. Pozerám tv, prechádzam sa doma po chodbe a cítim občas ako sa mi pohoršuje psychika. Dnes som vstal ako vždy na lieky potom na hodinku som ešte pospal, bol som u strýka, kde sme kompletovali sieťky na tri okná. Doma som potom chvíľku ležal a podvečer išiel do krajského mesta vyzdvihnúť periny z čistiarne, kúpil bratovi omotávku na cesťák ďalej som bol v zverimexe kúpiť výstražnú tabuľku so super motívom a vyvenčil som pred chvíľkou psa. V nákupnom centre som sa cítil zvláštne...minulý týždeň som bol u psychiatričky. Dohodli sme sa, že budem dostávať injekcie ale musím počkať kedy mi zavolá a dohodneme sa bližšie.
Držme sa!
CHINAMAN
CHINAMAN
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 567
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Bydlisko Bydlisko : ŽILINA

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 20 júl 2017 - 21:10

Tuto, ďakujem za pozitívne myšlienky vyslané na moju adresu. Smile Želám mnoho zdaru určite aj ja Tebe, obzvlášť nateraz aj s tým spánkom - keď už je ho viacej, tak Ti moc prajem, aby bol príjemný a osviežujúci. Smile Drž sa, kamoš! Super!

Chinaman, rád som si prečítal Tvoje nové riadky. Hoci máš výpadky pamäte, celkom dobre si aj mne urobil predstavu o tom, čo bežne porábaš a ako si sa v uplynulé dni mal. Takže paráda. Držím Ti palce, aby sa Ti všetko vyvíjalo v poriadku a čo ešte nebeží dobre, tak aby sa na dobré obrátilo. Smile Maj sa pekne, Chinaman. Cvik 5 Vitaj

Ahojte, priatelia. Super!

Dnes sa mám zhruba dobre. Nažívam si pomaličky, plynulo. Dnes som bol okrem práce aj na pošte, ďalej u zubárky. Tá mi spravila peknú bielu plombu na jeden zub, kde som mal vtedy viacej rokov na ďasne fistulu. Po preliečení kanálikov fistula postupne zmizla a dnes mi zub definitívne zavrela čápom a plombou. Vyzerá vlastne ako môj zdravý, nikdy neopravovaný zub, ale moja peňaženka vie, že taká vizáž nebola zadarmo, pekných 80 eur som vyvalil. Je to dosť na mňa, lebo teraz si nemôžem vôbec vyskakovať. Ale tak nech je už s ním pokoj, koniec koncov za všetko si môžem sám. Ľudia, umývajte si zuby! Vylámané zuby laughing

V práci vlastne ok, šéfka je chorá, teda aspoň dnes bola, neviem či zajtra príde. Vzťahy ok. Psychiatricky celkom obstojne. Embarassed Čo sa týka bytíka, pomaly sa to tu vyvíja, zvykám si na určitý svoj stereotyp, už vydržím tu byť na byte aj v tichu, teda nie vždy si pustím rádio. Spočiatku som ho púšťal kvôli potlačeniu osamelosti. Prísne si kontrolujem všetky výdaje, špeciálne stravu, všetko evidujem v exceli, každý bločik tam nahodím do tabuľky a rozčleňujem podľa kategórií. Zatiaľ jedávam na úrovni 3,8 eura na deň, keď sa to spriemeruje. Niekedy však nakúpim viac a vyjde to na 2 dni. Inokedy idem na nákup aj dva dni po sebe. Ten priemer sa mi ešte bude upresňovať, zatiaľ vychádza z prílišného mála dát. Sieťka na dvere zajtra dorazí, plus nábytková stena a regálová skriňa príde zajtra na obed. Smile Spaníčko mi však ešte neprichádza, podľa údajov by mi malo doraziť najneskôr do piatka budúceho týždňa - dúfam však, že to bude oveľa skôr.  scared

Zajtra plánujem ísť ráno k sestričke po lieky. Už som tam nebol asi 2 mesiace či koľko. Lieky naďalej papám, pričom znovu som nasadil do terapie aj suplementy, špeciálne tryptofán, ginko a probiotiká. Zatiaľ sa cítim psychicky osviežene, ale neviem, či je to práve nimi. Uvidí sa z dlhšie-dobého hľadiska. Smile

Stav hodnotím dnes na 1-, pričom mám pokušenie napísať skôr 2+. Smile Prajem Vám, priatelia, všetko dobré, príjemný piatok.  Cvik 1

Matej
Huge smiley
Sun 1

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 25 júl 2017 - 21:50

Ja len v skratke, že žijem nejak, kráčam. Som dosť činnostne vyťažený, takže keď mám večer sadnúť k fóru, tak sa nezmôžem na príspevok, lebo som veľmi unavený a padám do postele (resp. na nafukovačku). Stav asi na 2. Myslím na Vás a čítam Vás. Držím palce všetkým. community together

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 26 júl 2017 - 1:06

Ahojte. Smile

Tak napokon som si našiel čas aj pre napísanie na fórum. Prispel som do témy "Naše bývanie" (moje novinky v oblasti bytíku), "Káva a kofeín" (aktualizácia) a do tretice do témy "Čo ste dnes jedli?", kde som okrem sumáru papania načrtol víziu svojho ďalšieho postupu. Embarassed

Ako sa mávam? Celkovo som dosť vyťažený, alebo sa mi to len tak zdá. Dosť veľa jem, surfujem a nakupujem. V práci vlastne dobre, vzťahy ok, niekedy je to ťažšie, inokedy je to naopak veľmi dobré. Agendy je teraz dosť, robiť je čo, bývam občas cezčas hodinku. Niektorí ľudia mi navrhujú, aby som využil letné obdobie a vybral si aspoň časť dovolenky (ešte mi zostalo fúru dní). Zatiaľ sa tak nechystám činiť, možno iba ak by bola treba "brigáda" s nábytkom a jeho montážou, tak ako v tento víkend... Celkovo mi je psychicky lepšie, keď dodržiavam ten režim, v ktorom je od určitého času do určitého času robota, kde sa musí myslieť práve na ňu. Lebo inak by som bol zatvorený sám vo svojom bytíku so svojimi myšlienkami, a to nie je pekná predstava. Embarassed Ale múdri hovoria, že aj naučiť sa žiť sám so sebou je zapotreby. Mnoho ľudí to nedokáže, radšej kade chodí, tam nosí sluchátka na ušiach s hlasnou hudbou, len aby neboli chvíľu osamote a v tichu so svojimi myšlienkami. A je jedno, či ide o "zdravého" alebo diagnostikovaného. Čoraz častejšie si tu doprajem aj ja ticho, aby som bol sám so sebou. No ale aj tak je lepší ten spomínaný režim pre mňa, lebo je fajn byť so sebou pár hodín, ale nie niekoľko dní v kuse. Z tohto svojho pohľadu veľmi chválim všetkým Vám Váš režim, ak nejaký máte a mnohí naozaj máte. Nemusí byť v ňom ústrednou osou robota, ale trebárs iné aktivity, no ale nemožno poprieť, že režim je veľké plus. it is perfect

Psychiatricky sa mám v súčasných dňoch stabilne, nič nevyskakuje. U sestričky som dostal lieky na ďalšie 2 mesiace. Flush je ako-tak, úzkosti nie sú, asi má na mňa nejaký efekt aj ten Spitomin, čo je anxiolytikum, na ktoré sa vraj nevytvára závislosť a jeho účinok sa dosahuje viactýždňovým pravidelným užívaním a určitou hladinou v krvi. Myslím, že tú hladinu už dlhodobo mám, hoci neviem presne, či tento liek naozaj potrebujem. Dostal som ho ako reakciu lekárky na moju úzkostnú "búrku" v práci, pri ktorej som sa tak trochu sypal (aj fyzicky) a musel som urgentne na druhý deň nečakane k psychiatričke po radu. Už ani neviem, z čoho som mal ten záchvat, celkovo to bolo v atmosfére ťaživých školských konečných termínov. To už pominulo, tak by hádam... I love you

Stav hodnotím asi na 2+. Druhé miesto

Ďakujem Vám za prečítanie a prajem Vám dobrú noc a príjemnú stredu, kamaráti. it is perfect Dojatie 2

S úctou
matej
Sun 1 Moon

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 26 júl 2017 - 20:29

Ahojte, kamaráti. winking

Dneska sa mám zhruba dobre. Stav asi na 1-. Doobeda som bol rozbitý, lebo som zaspal až okolo druhej v noci, úmyselne som ťahal do noci, lebo som chcel mať trošku čas aj na voľný režim. Ten som takmer celý si užil tým, že som vypisoval tu na schizofóre. laughing Ráno ťažké vstávanie, zhoršená nálada, pocit emočnej aj fyzickej vyčerpanosti. Bojoval som proti tomu mojím obľúbeným tryptofánikom, ginkom, pričom skutočný efekt nastal až po premrštení s kofeínom (užil som postupne s odstupmi dohromady asi 600-700 mg). To ma konečne poobede prebralo a začal som mať aj lepšiu náladu, aj som zostal cezčas hodinku. Pretty good V práci dosť robíme vratky, je aj dosť tovaru a teraz so zhoršeným počasím sa valia aj ľudia. Kto by bol povedal, že uprostred leta budú také fofry. Zírám Doma (teda u seba v bytíku) počúvam pre zmenu už iné rádio - rádio Jemné: Chillout. Celkom mi zatiaľ vyhovuje - určite ma onedlho omrzí, ale tak napr. Funrádiá rôznych kanálov som sa opočúval celé mesiace. Muzika Momentálne sa mi nechce ísť umyť riady. Bolo by tiež fajn ísť skôr spať, aby som dohnal ponocovanie, nech sa zatra nemusím zas kofeínovať. Skúmavý Dôležitým plánom na dnešný večer mi je ešte uvariť asi 4 litre ovocného čaju, nech mám zajtra do práce pitný režim. Ráno už musí byť vychladený, takže si ho zvykám variť vždy večer pred spaním. Dneska som v bytíku dvanásty deň, pričom už sa blížia ucelené 2 týždne. Letí to. Dneska mi mamina volala, že reku si mysleli, že budem chodiť vždy večer po práci k nim na návštevu, prípadne sa navečerať. Sú prekvapení, že chodím tak málo. Asi to bude tým, že som dosť už večer uťahaný, a taktiež tým, že sa snažím si držať odstup od ich jedla. V tomto som ale nie úplne dôsledný, pretože oni práveže sú radi, keď občas zjem niečo od nich. Hladný

Vzťahy inak ok dnes. Trochu som bol neskôr ukecaný, táral som o sebe hlúposti, ktoré asi šéfku nezaujímali. Musím sa viac kontrolovať. Bolí ma hlava Počasie mi je teraz veľmi príjemné, dá sa chodiť v tričku, a pritom slnko nepáli. Aspoň zväčša. Horúčavy sa ale asi vrátia. Sun 1

Tiež mám novinku, že môj stredný brat sa bude ženiť v novembri. Plánujú svadbu konvenčných rozmerov, teda bude omša, obrad, hostina, viac chodov, tancovačka, odchádzať sa bude postupne až po polnoci, pozvaných bude všelikoľko hostí z oboch strán. Udeje sa tak po viacej rokoch snúbeneckého vzťahu, ktorý sa teraz spečatí a povýši v zväzku manželskom. Možno v roku 2018 príde aj bábo, ktovie. Po novembri teda budeme traja bratia, 2 ženatí a ja v garsónke sám ako palec. Naďalej sa však na mojom prežívaní single-života nič nemení, prežívam singláčstvo veľmi kladne a je mi príjemné. Osamelosť zatiaľ nepoznám, uvidí sa, čo bude, keď odídu rodičia do neba, ale už aj začínajúci život v bytíku samostatne mi môže naštartovať sebapoznanie, či mám predispozíciu cítiť sa osamelo, alebo nie. Predsa len som býval s rodičmi 31 rokov denno-denne, a zrazu šup, rana z dela, a ja ich vidím raz za 3-4 dni na polhodinku. Preto priestor na skúmanie seba pre prípad, že by som zostal sám, tu vytvorený je. Embarassed

Júj, ale som sa rozkecal zase. Kto to číta??  Záchod Zväčša vypisujem nepodstatnosti. affraid Tak už radšej ukončím kecanie. Každopádne veľmi ďakujem všetkým a prajem Vám, kamaráti, dobrú noc a vydarený štvrtok, držme sa. Smile community together

S pozdravom
matej
Ďakujem
Vitaj

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto St 26 júl 2017 - 22:20

Zdravím kamarátky a kamaráti!
V skratke asi len toľko,, že som rád, že ste tu a som vždy rád, že je tu niekto, kto si ma prečíta. Fórum mi dlhodobo dáva veľa, trebárs aj tým, že môžem byť aspoň mierne niekomu užitočný, poprípade aspoň pocítim trochu porozumenia. Dobrú noc a celkovú pohodu praje Tuto.

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  arbela Pi 28 júl 2017 - 20:02

Ahojte,
pisem do temy Ako sa mas? lebo tu si to zrejme cita najviac ludi. Chcela by som dat vediet o skupine pre ludi s emocnymi problemami, ktora sa stretava v Bratislave, aj cez prazdniny. Pisala som tu o tom uz v teme s nazvom Svojpomocna skupina (atd). Zaroven by som rada napisala, ako sa mi dari.
Na toto forum som kedysi, par rokov dozadu, chodievala, a bolo mi to uzitocne. Dlho som tu nebola. Zachytila som, ze Matej sa osamostatnil s byvanim, gratulujem.
Aj ja som sa pred cca rokom prestahovala do lepsich podmienok, a prave robim pripravy na "kolaudacnu party" pre par priatelov. Aj ja som bola nedavno jedna z Vas, trapili ma rozne tazkosti. Teraz sa mi dari dobre. Citim sa bez tazkosti, mam energiu, viem sa sustredit, moja nalada je v poriadku, doverujem si a svetu a spravam sa zelanym sposobom. Ano, som niekedy v strese, no viem ho pomerne rychlo spracovat. Verim, ze moj zivot sa stava natolko kvalitnym, ze sa vacsie psychicke problemy nevratia.
Napisem, aj co mi pomohlo. V prvom rade stravovacie zmeny, o ktorych som sa tu uz zmienila. Na jeden rok som vylucila zo stravy vyrobky z lepku a aj cukor (biely aj hnedy). Teraz si myslim, ze problemova bola najma konzumacia psenice, a keby som vylucila iba ju, vysledok by bol rovnaky. Taktiez som velmi obmedzila cervene maso (t.j. bravcovinu a hovadzinu). Teraz uz zase jem vsetko (maso celkovo ja malo jem), psenicne vyrobky zatial pomenej, a je to v poriadku. Na psenicu ma vela ludi nieco ako intoleranciu, a tak jej vylucenie na isty cas
napomaha uzdraveniu z roznych zdravotnych problemov (za ten cas, co ju neprijimame, si na nu telo vytvori zase toleranciu), toto je moj nazor. Pri mojej postave "normalna" islo aj dole 5 kil za prvy polrok. Je treba spomenut, ze kratko potom, ako som zacala so specialnou stravou, som stratila moju mamu (umrela necakane, po 2-dnovej chorobe), a zvladla som to bez zhorsenia stavu. Verim, ze vdaka strave som to lepsie prekonavala. Chodila som aj na viacere terapie, ktore boli tiez ucinne. No chodila som na nich uz dlhu dobu, same by nestacili. Tretia vec, co mi pomohla, bola EA skupina. Stretnutie s ludmi, ktori mali podobne problemy, no napriek tomu veria v uzdravenie (a su schopni prist na stretnutie medzi ludi a dodrziavat pravidla programu) mi dalo podporu a v niecom aj inspiraciu.
S pozdravom,
Arbela
Admin, je mozne niekde tu uverejnit prilohu-dokument pdf? V pripade, ze by to niekoho zaujimalo, rada by som tu uverejnila plagat skupiny, v ktorej som clenom.
arbela
arbela
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 28
Reputácia Reputácia : 5
Dátum registrácie : 03.02.2014

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 29 júl 2017 - 5:10

Ahoj Arbela Smile Teší ma veľmi, že sa Ti darí. Určite si dobrým a vhodným príkladom pre nás všetkých. Prílohu vo formáte .pdf môžeš priložiť ku svojmu príspevku vždy pod oknom, kde vpisuješ text. Je tam riadok "attach file", kde zvolíš "Vybrať súbor" a odošleš daný dokument, ktorý sa Ti automaticky pri odoslaní príspevku priloží ako príloha k Tvojmu novému príspevku. Môže byť priložený súbor maximálne 7 MB veľký - ak by si ho mala väčší, napíš, prenastavím to na vyššiu hodnotu. Wink Celkovo mi teda zostáva priať Ti dlhodobú stabilitu, pokoj, harmonické vzťahy a hojne zdravia, špeciálne toho duševného. Smile Zariadila si si život dobre a kvalitne, je v Tvojich výsledkoch vidieť kusisko Tvojej vlastnej práce a námahy na sebe. Držím Ti teda silno prstiská, aby si aj naďalej duševne prosperovala. Očko Udeľujem aj ja za seba reputačný bodík zelený. Vybavené Drž sa! Pretty good Yes

Ahoj Tuto. Smile Aj mne fórum dáva dlhodobo veľa. Smile A špeciálne Ty osobne, ktorý pravidelne prispievaš a držíš tak fórum aktuálne aj v časoch, keď sa menej píše. Si super, si nesmierne hodnotný člen komunity, ver tomu. Vieš aj pohotovo poradiť a zareagovať kade-tu, a zároveň aj o svojich dňoch sa zveriť. Applause Veľmi Ti prajem, aby Tvoje dni boli čoraz lepšie. Vždy môžeš rátať s naším, resp. ak mám vravieť za seba, tak mojím porozumením. Prajem Ti pokojný víkend, priateľu. Meditation Super! Všetko dobré. giving a hug

matej
Huge smiley

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 29 júl 2017 - 6:45

Ahojte, priatelia. Smile

Dnes celkom dobre. Stav asi na 2+. winking

Týždeň uplynul v pohode, vzťahy relatívne ok. V práci tiež dobre, zostával som často cezčas, čo som ale vnímal pozitívne, lebo to bolo dobrovoľné a chcelo sa mi. Keby mi to nariaďovali, tak by som asi taký nadšený sa do toho cezčasovania nehrnul, čiže ten fakt, že som si to naordinoval a zvolil sám, je dosť podstatný, si myslím. Embarassed

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 30 Utilit10

Lieky papám, ginko si dávam asi 40 mg, tryptofánik jednu kapsuľu, niekedy dve. Trošku som zvýšil kofeín na 500-600 mg denne a zdá sa, že mi to psychicky prospieva. clown Cez víkend si asi spravím aj kávu alebo čierny čaj. Dnes som hore od 4. hodiny. Včera som bol veľmi unavený, zaspal som už okolo 18:30, takže o 4:00 ráno som už bol viac-menej vyspatý. V nočné ranné hodiny som spravil čaj, naraňajkoval sa (mušličky s mliekom, kaiserka s maslom) a vypisujem tu na schizofóre. Smile Za hodinku odchádzam k rodičom gratulovať mame k sviatku. Jeden z darčekov bude aj hŕba prádla na pranie. laughing Pračku si plánujem kúpiť, keď zabývam nábytok zo Sconta, ktoré zatiaľ objednávku stále nedonieslo. Tak čakám. Smile

Víkend budem tráviť skôr odpočinkom, možno si tu budem kvázi-upratovať alebo nosiť z rodičov nejaké veci. Ešte je víkend teplotne znesiteľný, musím to využiť, lebo budúci týždeň tu hlásia horúčavy. Embarassed A tie sa mi už ťažšie znášajú, už pomaly začínam poškuľovať po túžbe, že aby už neboli. Ale leto je ešte len vo svojej polke, pričom niekedy vie s horúčavami prekvapiť aj september. Embarassed

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 30 Sun10

Psychiatricky v súčasných dňoch celkom obstojne. Nálady sa držia v medziach normy. Flush zhoršená. Úzkosti zhoršené najmä na ulici, občas cítim vzťahovačnosť typu "pozerá sa na mňa, niečo si zlé o mne myslí, hodnotí ma, smeje sa zo mňa". Je to nepríjemné, snažím sa nepremršťovať význam svojej osoby pre okoloidúcich a taktiež si predstavovať v mysli najhorší možný scenár a ten si jednoducho vedome pripustiť, dovoliť, aby sa stal. Teda v tomto prípade je pre mňa dosť závažné, že by sa zo mňa smiali, tak následne im to vo vedomí dovolím: "smejte sa zo mňa, je to v poriadku, máte na to právo, aj ja sa zo seba rád zasmejem." Minule som sa spotil na sedadle u zubárky, že mi premokli gate na tom ich koženom kresle. Sestrička so zubárkou sa mi smiali, keď som zavrel dvere, lebo to vyzeralo pocikano. Cestou von z budovy som sa utvrdzoval v myšlienke, že "matej, veď je to sranda, je to vtipná udalosť, že si sa spotil, a je to aj celkom normálne, veď tam mali v ambulancii naozaj teplo, a to, že to bolo na gatiach vidno, je predsa vtipné aj pre teba, nie je? zasmej sa trošku aj ty na sebe, neber sa tak vážne." Tak takto nejako som si vnútornou rečou k sebe prehováral. To mi pomohlo prekonať des z toho, že sa niekto zo mňa smeje. Podobnú taktiku používam aj bežne na ulici pri vzťahovačnosti. Záchod

Takže takto nejak sa mávam teď. alien Prajem Vám príjemný víkend, kamaráti. Držme sa! Super! Vitaj

matej
Huge smiley

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 30 I-love10

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 30 júl 2017 - 10:33

Ahoj kamaráti. Smile

Dnes sa mám celkom dobre. Dá sa. Smile Stav hodnotím asi na 1-. Smile Sobotu som trávil viac-menej pasívne. Doobeda som bol u rodičov, zobal som im chladničku, rozprával sa s nimi, pozrel som si u nich epizódu seriálu, ktorý mala mama akurát zapnutý. To mi padlo aj vhod, lebo už som akosi dlhšie nevidel zapnutý televízor. laughing Strávil som  u nich azda aj tri hodiny. Zagratuloval som mamine k sviatku, poďakoval tatinovi za všetko, čo mi bol na byte cez týždeň robiť (farbil a moril dvere, prah, dokončil sieťku na balkóne). Mamine som dal prať haldu prádla - vlastnú pračku chystám si zaobstarať niekedy koncom augusta, mám tu v linke na to priestor, ktorý je tam úmyselne spravený presne pre pračku.

Poobede som si trošku podriemal, a potom som si vnútornou rečou rozoberal všelijaké plány a všelijaké svoje postoje. Dosť som si opäť ujasňoval veci, debordelizoval som si hlavu. Celkom to bolo fajn a posunulo ma to. Idea Trochu som v bytíku následne upratoval, zametal, čistil, presúval som už poskladaný nábytok. Sconto má už len 4 pracovné dni na to, aby mi doniesli objednávku podľa toho, čo mi písali, takže jednak dúfam, že svoje pravidlá dodržia, a jednak sa už teším na to. Smile

Už začína byť opäť dosť teplo tuná, takže si privieram balkón a som tu zabarikádovaný. Ventilátor frčí, tiež svetlá, lebo nemám rád prítmie, pôsobí to na mňa depresívne. Sun 1

Dnes ešte neviem, čo budem robiť. Možno opäť trošku upratovania, možno PC hry, pôjdem k rodičom po nejaké veci asi, nejak sa mi nič ale nechce. Musím sa nejak skonsolidovať a prebrať. Vylámané zuby

Prajem Vám príjemnú nedeľu, kamaráti. Všetko dobré, pokoj a dobro. Ďakujem
Cloud 1

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 30 z 85 Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 57 ... 85  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: