Dnes ma teší 2 :-)
Strana 25 z 70 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 47 ... 70
Re: Dnes ma teší 2 :-)
1. ranná rozcvička
2. 5 prechádzok
3. urobenie si poriadku s webstránkami (mám vytvorené kategórie konečne)
4. bravčové karé so zemiakmi a omáčkou
5. chutný zákusok
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Dnes šachový klub,a čo na ňom?
Nuž zaplatil som členské,poblitzal som,
A na otázky okolo turnaja, či zamestnania,sa mi proste ťažko rozpráva,nakoľko vyhovárať a spomínať dôchodok je pre mňa priam ani nie urážlivé,jednoducho sa v tichto otázkach cítim zle,áno je pravda ,že sme sa dlho nevideli,tak mám výhovorku ,že doma prepisujem knižku do databázy,teda sa opakujem ,čo je normálne,to isté aj Peter či Miro,robota kolom dookola a to isté aj doma v rodine,nuž ale bol som donútený spomenúť, že zvažujem živnosť,aby sa mi trošku uľavilo,a tak isto som spomenul nádhernú muklovsku frázu a to, že nemienim byť niekým komandovany atď.radsej nebudem ďalej písať,to som sa teda ale vyznamenal! Dilinko sprostý!!?
Nikto o tomto zamere nevie, len vy a klub,a myslím si ,že to pomaly bude vedieť aj rodzina a blizky,jednoducho idem na to systematicky,opatrne ,nakoľko to nechcem zakríknuť,
Ešte som není ani v polovičke čo sa týka informovanosti okolo živnosti,podnikania,
Čo sa týka odbornej profesie,tam mám snáď iba defekty v slaboprude,
Rozmýšľal som ,že by som si spravil aj kurzy word,excel,powerpoint ba dokonca niečo z jed..a podvojného.uctovnictva,či dokonca uvažujem aj okolo marketingu a financií
Nuž už som v tom,a snáď som nasmerovaný správne,
Dokonca som sa dozvedel ,že plány je dobré mať,vedia nasmerovať,
A hlavne ,plány sú nato,aby sa menili, upravovali,prisposobovali .
Toľko asi všetko,dik za námahu čítania,
Pozdravujem vás,čítam vás,som tu aj trikrát za deň!!!
Hulk DF 365 1- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 183
Reputácia : 28
Dátum registrácie : 18.07.2018
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 +
Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox
recepty,
kondicny urad - novy vodicak + elektronicky obcanak
lekaren
in spe:
obed
relax
citanie
Zdravotný stav
Pre antifajny
antifajny napísal:dnes konecne:
recepty,
kondicny urad - novy vodicak + elektronicky obcanak
lekaren
in spe:
obed
relax
citanie
Ahoj Antifajny!
Teším sa, že sa Ti dnes podarilo uskutočniť úkoly ktoré si predtým nestihol. Čítala som tvoj deň, a veru že žiaľ ja som tak väčšinou po práci, aj cez víkend, že sa nedokážem dokopať urobiť nejaké užitočné veci pre seba. Chcem to celé zmeniť, pretože som celá zmätená a roztrúsená v myšlienkach stále, a stále nemám naplánovaný nejaký zdravý denný režim. Plus: búrim sa prirodzene proti každej úlohe, čo mám urobiť, takže to bude ťažšie Veľmi rada čítam súhrn Vašich dní, a ste mi takým vzorom k tomu, ako by som mala dodržiavať nejaký ten denný režim aj ja, aby som bola spokojnejšia so sebou a výkonnejšia, a možno pomenej upadávala do celodenného smútku.
Takže od zajtra si zostavím aj ja denný režim, vyexperimentujem ako mi to najlepšie vychádza, a budem to konzultovať na sedeniach u doktorky, ktorá mala kvôli mojej tvrdohlavosti zatiaľ vždy márnu snahu
Teším sa Vaše ďalšie príspevky a ostávam s pusinkou
Oh, a áno...dnes ma teší: ..... že v práci je docela kľud a pohoda, a plánujem po práci doma urobiť niečo z vecí ktoré vždy odsúvam... Taktiež ma teší, že posledný týždeň som od života dostala potvrdenie toho, akých vzácnych a srdečných ľudí mám za kamarátov, a momentálne to je to, pre čo som naozaj vďačná
anjelik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 383
Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Zdravotný stav
Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin
Ahojte kamaráti,
v týchto dňoch sa mám skutočne skvelo. Som orientovaný správnym smerom, z čoho sa veľmi vytešujem. Príznaky ochorenia nepociťujem, na prechádzky chodím. Šachy trénujem, ale môj tréning nie je bohužiaľ dostatočný. Pracujem na novom štýle premýšľania o partii ako takým. Chcem oveľa viac študovať možnosti súpera, aby som sa bránil proti hlúpym prehľadnutiam. Tiež mám radosť z toho, že na prechádzky chodím. Zo záznamu si na horizon go pušťam nejaké tie kvízy, aby som sa aj vzdelával. Škoda je tá, že u nás je to s kvízami v plienkach. česi tých kvízov majú skutočne oveľa viac. Len je to orientované na Česko, čo mi až tak nejde.Zabavím sa aspoň nejako.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
pre kimi2028
Ďakujem Ti veľmi pekne za rady ohľadne denného režimu.
Vieš, ja som si vždy myslela že dodržiavať nejaký denný režim by bola hračka, keďže dennodenne plánujem roboty a stratégie v práci. Lenže dlhé roky samu seba, svoj vlastný život len tak zanedbávam. Len tak som BOLA... To potrebujem zmeniť, lebo už teraz som z doterajšieho chodu života úplne akoby ,,roztrúsená,, v okolí...
Dám na tvoje rady, ďakujem. Budem sa snažiť to podobne dodržiavať. Aj keď ja sa bránim aj vlastným pravidlám keď si stanovím
Zatiaľ to prebiehalo formou, že som dostávala návrhy na sedeniach, čo všeličo by som mohla zaradiť do svojich dní, alebo zvládať ,,život,, aj vtedy keď nie som v práci, ale zatiaľ som bola až taká nezbedná v tomto, že som v piatok už s hanbou išla k pánovi doktorovi, že spravme skúšku dávkovania liekov ešte jeden mesiac, lebo som ani to nedodržala
Som šťastná, že je ti dobre a že sa tešíš.
Taktiež ako píšeš, tiež by som do budúcna chcela popracovať na svojom vzdelaní, aj keď zatiaľ nie ďalšou školou, ale formou sebavzdelávania sa v oblastiach ktoré ma zaujímajú- taktiež nato musím vypracovať nejaký plán
S pozdravom
anjelik
Zdravotný stav
pravdepodobne mas cez týzden na seba 5 hod.volného casu, z coho dve hodiny su na domacnost,dom/byt a zahrad,ako upratovanie,nakupovanie,varenie ci hygiena,atd...
kez bych bol tiez prace pilný,
s rezimom sa netrap ,aj tak ti nevydrzi ,tipnem tyzden,mam to odskusane odsledovane,
sam mam zo desiatok niekolko dokumentov ohladom tohoto,
skus si na papier spysat vsetky aktivity, jak fyzicke tak aj psycho,ktore chces robit,ja ich mam cca100,
na stene pred sebov pri pocitaci mam aj vyvesený program a je mi naprd ked ho nedodrziavam,
ohladom podnikania som cital ,ze plany su nato ,aby nas niekam naviedli,nie doviedli,
plany su nato aby sa menili,upravoali a prisposobovali sa nam,
zober si to ako hovori jedno sachové pravidlo:
ak super potiahne pesiakom,vsetky nase plány sa menia a mi musime plan preverit ci pozmenit,
chcem povedat ,ze je lepsie mat toho dost na vyber, a podla chuti a nalady si spravym aspon tu jednu polozku z ostatnych
potom mozem povedat ze na sebarozvoj,ci sebazdokolovanie som bol predsa len dajako sebe uzitocný,
ahoj @kimi2028
ak hras partiu,tak na superov cas pozeras plany a za svoj cas taktiku,dufam ,ze toto pravidlo poznas,co sa tyka sachov,nikam sa neponahlaj a nedopracuvaj sa k frustracie,sam netrenujem,len ako kedy a to dokonca len lahku taktiku na prepocet,sachy maju cas a na nahromadenie dalsich materialov pochybujem ,ze uz dajake su pre mna, ked mam sachove treningy do 3/4 prehrate,celeho roberta a sachy okuknuteho,spisane poznamky bez diagramov jak odtialto tak aj z knih,uz len opakovat poznamky a treningy taktiky
Zdravotný stav
Antifajny, to pravidlo poznám, ale problém je, že moji súperi hrajú zvyčajne až príliš rýchlo. Na čas súpera veľmi nepremýšľam a musím premýšľať na svoj čas. Čo sa týka šachu tak by som bol rád, keby som trénoval lepšie. Čas si nájdem na šach vždy, ale veľa krát to odfláknem ako dnes vybral som si partiu Smyslova s Karpovom a odflákol som to. Napísal som si len ťahy, ktoré by som hral. Trafil som toho pomenej a tak... Bolo to odfláknuté... Nebolo to robené štýlom, akým by som sa mal uberať, a akým spôsobom by som mal o šachu premýšľať. Škoda, lebo chcel by som si vybudovať nejaké tie návyky, ale týmto spôsobom nič nevybudujem...
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
dakujem
....musím sa pochváliť, som veľmi vďačná za včerajšok, na večer ma potešilo aj posedenie v kaviarni s kamošmi. Aj keď som na kamoša žial zabudla, a po návrate domov z práce sa mi ozval že kde som teda Bolo veľmi príjemne, a nečakane k nám zavítal aj druhý kamarát, čomu som sa nesmierne potešila. Má tiež diagnostikovanú chorobu, aj vážnejšiu ako moje, preto bol dosť smutnučký, ale potešilo ma , že som ho viackrát dokázala z toho smútku vylákať, aj keď len na okamihy
Som neskutočne vďačná, pretože pri návrate z práce domov som bola už vyľakaná z toho, že sa budem doma sama cítiť zle, lebo aj napriek liekom,keď som sama,automaticky mi klesne nálada postupom hodín do veľmi depresívnej, a čupím v jednom mieste bez nijakej činnosti až kým v noci ,,neodpadnem,, do spánku.
Drahý Antifajny a drahý Kimi2028,
ďakujem Vám veľmi pekne za rady. Určite si vezmem k srdcu niečo z oboch rád.
Antifajny, V tom ti určite dám za pravdu, že ak si stanovím striktnejší denný režim, a nepodarí sa mi dodržať z neho dôležitejšie veci, či už z vlastnej neschopnosti alebo kvôli nečakaným udalostiam, tak len ešte viac prehlbím svoju nespokojnost samou sebou, stres a smútok. Tie činnosti si tiež zapíšem na papier, ako ty, aby som si spomenula na veci, čo môžem namiesto ,,existovania v jednej zababúšenej polohe ako stiahnutý ježko,, robiť...
Napriek tomu, musím si stanoviť na každý deň nejaký ten režim, čo by som mala dodržať popri práci. A na víkend zatiaľ podobný, ako mi odporúčal Kimi. Pripadám si ako dievčatko, keď píšem o tom, že si musím stanoviť nejaké úkoly, aby som nebola zaseknutá v depresii akonáhle som sama...ale tak žiaľ zatiaľ len takto viem začať...
A fajny, vieš umňa je skôr to, že som sama, takže po práci (ak sa odvážim neísť na večer k rodinke prespať), mám celý večer len na seba a domáce úkoly, taktiež celý víkend, ale proste akonáhle ostanem sama, tak to rachne, a postupom minút upadávam do takého smútku, čo ma potom nechcene paralizuje. Lieky zatiaľ na noc pomôžu len na to, aby som si nenamýšľala v každej minúte, že mi niekto môže ublížiť... Aj keď priznávam, že sa mi nepozdáva to primárne nasadenie lieku čo doktor momentálne skúša. Je dobrý len z časti na smútok, a hlavne len na tú ,,paranoju,,. S tým, že nespím skoro nič, nič neuribili, akurát len tie stavy silného striedania nálad čo namňa prichádzali už posledné mesiace,sa znormalizovali.
Prajem Vám všetkým pohodový dník,
ostávam s pozdravom
anjelik
Zdravotný stav
Teda prvotná fáza budovanie denných návykov posledný diel.
Budovanie správnych denných návykov (posledný diel):
vstávanie (7:30)
raňajky a tabletky (7:45)
upratovanie (8:00)
prechádzka č. 1 (8:15-8:45)
cvičenie (9:00-9:15)
práca č. 1 (9:15-10:00)
ŠACH (10:30 - 11:30)
práca č. 2 (11:30-12:30)
obed a tabletky (12:00-12:30)
prechádzka č. 2 (13:00-13:30)
práca č. 3 (13:30-14:30)
kondička (posilovňa) (14:30-16:30)
večera (17:00-17:30)
práca č.4 (17:30-18:30)
ŠACH (19:00-20:00)
notebook - koniec (20:00)
čítanie (21:00-22:00)
ľahanie a spánok (22:00)
Takto by mal vyzerať môj ideálny denný režim. Hrubou čiernou sú označené položky, ktoré sa mi nedajú plniť a sú len akou si pracovnou verziou, čiže posilovňa a 3 hodinové pracovné sloty nefungujú. Momentálne mám počas 4. slotu na prácu položku kvíz. Na miesto posilovne je to plávanie. Šachy fungujú spoľahlivo, ale prevedenie by malo byť iné. Čítanie funguje tiež. Keďže ty chodíš do práce, tak tebe by stačili na začiatok nejaké vecí okolo domácnosti, potom by ti prospelo nejaké to domáce cvičenie 20-30 minút pri dobrej hudbe, potom nejaká tá prechádzka. Tiež nájsť si nejakého koníčka, aby si nebola taká, ako hovoríš nezbedná a stiahnutý ježko.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
dnes ma teší
Poprvé:
Drahý Kimi!
Veľmi pekne Ti ďakujem, že si mi až takto podrobne napísal svoj denný režim ako vzor. Budem sa snažiť nejaký zostrojiť aj ja. Ešte stále ho nemám, prílíš veľa babračiek bolo v práci, a potom doma opäť ,,ježko,,
Proste veľa malých vecí, čo k tej práci patrí, vo mne ostáva aj na večer, noc, všetky malé ,,ublíženia,, čo si ľudia v branži dennodenne navzájom robia lebo ,,je treba,, k hromadeniu peňazí. Tie veci ma tak bolia v duši a ostávajú tam, že potom doma tak ohromne túžim po láske a bezpečí, že ostávam celý večer ten zababúšený ,,ježko,,
no ale tak, včera ma potešilo:
-že som dosť zariaďovačiek stihla v práci
-že som večer aj noc strávila u ,,náhradnej rodinky,,
-a že dnes je PIATOOOK a večer strávim s kamošmi pri káve a čokoládkach u nich doma, a že oni sú takí dobrí ľudkovia, že je to tam vždy ako v nebííííčku
Zdravotný stav
Zajtra máme sviatok, tak budem rád ak si nájdete čas na Zello o 20:00. Pekný večer praje Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Strana 25 z 70 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 47 ... 70
» Vcelku ma to teší... :)
» Ako sa dnes máš? 19
» Ako sa dnes máš? 4
» Ekonomické zdravie