Práca a choroba
Strana 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Práca a choroba
joozef- Nový člen
- Počet príspevkov : 10
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 16.08.2016
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektívna porucha
Súčasná medikácia: invega
V té reklamce jsem už přes 2 roky a mám to tu rád, je tu super kolektiv, dobrý šéf.
co víc si přát.. přeji všem aby dělali co je opravdu baví
G_Taurus- Nový člen
- Počet príspevkov : 8
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 09.08.2016
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza: paranoidní schizofrenie
Súčasná medikácia: Rivotril, Olanzapin
Zaujimalo by ma ty co robia v normalnej firme na 8 hod a maju plny dochodok ze co nato povie posudkova komisia ?
jarko- Nový člen
- Počet príspevkov : 12
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 20.04.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20. F25.
Súčasná medikácia: leponex,depakine chrono,Xeplion depot
Takže som v pomykove.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej napísal:
Takže som v pomykove.
Momentálne som v rozpoložení, že ID nechcem, neverím, že si ho zaslúžim a že by bola moja schopnosť pracovať obmedzená viac ako 40%. Iste, peniažky by sa mi strašne zišli, hoci by išlo o akúkoľvek skromnú sociálnu výpomoc. Ale necítil by som sa dobre vo svedomí, keď viem, že mnohí, čo majú závažnejšie stavy (obzvlášť fyzické) a nedostali ID, alebo by mali mať ID plný a majú len málo percent uznaných - a ja by som mal mať svojich 40% uznaných. Neznie mi to férovo. Samozrejme, keď budú problémy, a bude treba péenka alebo nemocnica, alebo iné problémy, odchod z firmy z dôvodu zdravia, alebo tak, tak s lekárkou to poriešim. Ale v súčasnej situácii by som svoj status nechal tak a neriešil ho.
Asi ste si niektorí tľapli po čele, že ako ho môžem odmietať, keď mi ho niekto navrhuje dobrovoľne. Ale jednoducho príde mi to vo svojom svedomí férovejšie. Navyše mi tým odpadá konfrontácia so šéfkou, ktorej by som ID musel nahlásiť, aby ho nahlásila personálnemu oddeleniu kvôli zmenenému výpočtu odvodov. Máme tam dosť osobné vzťahy, nerád by som také niečo cez ňu riešil a z princípu by som musel, hoci by som samozrejme mohol akokoľvek zatajovať príčinu ID. Ale to je skôr sekundárny dôvod môjho postoja, primárnym zostáva to moje svedomie. Zatiaľ prácu ako-tak zvládam, mám samozrejme kopec problémov, ktorých príčina je v mojej povahe a azda aj v mojej chorobnosti, a ovplyvňuje to moje tamojšie stavy v negatívnom zmysle slova. Ale nelimituje to moju schopnosť pracovať, nebola zatiaľ nutná žiadna péenka, pracovné návyky mám podľa tatina dobré, v nemocnici som už nebol 7 rokov, psychologický posudok nespomína závažné obmedzenia, skôr afektívne a schizoidné. Nadčasy, zodpovednosť, spoluprácu v kolektíve mám relatívne pod kontrolou, darí sa mi do tejto situácie sem-tam vyčleňovať čas aj na externé štúdium, ktoré je tým pádom síce nekvalitné pre mňa, ale vcelku to vyzerá na Mgr.-vzdelanie už o týždeň, vydržal som to kombinovať 2 roky, tiež bez péenky, riešil som stavy skôr dovolenkami, ponocovaním, odklad diplomovky som poriešil s lekárkou len posunutím o púhych 7 dní. Spitomin mi celkom na ukľudnenie pomáha, hoci neviem, čo je to za liek a aký je jeho mechanizmus účinku, mám pocit akoby išlo o placebo.
Takže zatiaľ takto. Do budúcna zostávam možnosti ID otvorený, ak budú u mňa pádne dôvody a limitácie, ale zatiaľ to ešte nechám tak. Veď lekárka ma nemôže nútiť. Aj som bol včera u sestričky po recepty na 2 mesiace, nepočkal som si na psychiatričku, takže som jej ani neodovzdal psychologický posudok. Nepotrvá dlho a už bude ten posudok azda aj po časovej platnosti. Plánujem ho jej odovzdať samozrejme, ale vyjadrím sa tak, že by som do toho nešiel a svoj status nechal zatiaľ tak, ako je.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
tyx81- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 287
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 517
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 517
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Netráp sa tým, že nemôžeš pracovať, najdôležitejší je tvoj zdravotný stav. Naozaj. Viem to sám posúdiť. Ja pracujem a je to stres, ktorý mi neprospieva. Nehovorim, ze je to jedina pricina zhorseneho stavu, ale sčasti to je faktor, ktory mi pritazil. Ale musím to zvládnuť, musím zarobiť. Ina možnosť tu nie je.
Ja si však myslím, ze časom sa ti zlepší zdravotný stav natoľko, ze budeš môcť pracovať. Budem ti to úprimne priať.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
kimi2028- V.I.P. Golden