Zmeniť sa po fyzickej i psychickej stránke!
Schizofórum :: Kaviareň :: Životný štýl
Strana 1 z 2 • 1, 2
Zmeniť sa po fyzickej i psychickej stránke!
Ja sa ničím, bo sa nenávidím; Tuto - neprekáža Ti, hovoriť tu o tom? - sa zas fláka so zmenou zdravotného štýlu. Podporme sa! Neviem síce ako, možno by sme si mohli za každý úspech odložiť do prasiatka 10 eur, to by len bola motivácia!
Tak napr. ja potrebujem prestať s likvidovaním sa, začať po 20-tich rokoch dbať na diabetes, nerezať sa, nepokúšať sa o samovraždu, odbúrať bludy typu "všetkým som tu len na obtiaž, poďme sa odpraviť, múúú"... a tak... vlastne je toho akosi moc. Tak áno, mám psychologičku, ale v konečnom dôsledku je to celé na mne, stále mi vraví, že ona nemá čarovný prútik, ktorý by mi pomohol na fleku sa cítiť suppa a správať sa ako normálny človek, etc.
Mno, a možno by som mohla začať, a to tým, že i do zoznamu 101 cieľov/1001 dní som si zapísala "ani raz sa neporezať". Fakt nemôžem, bo by ma Jana už naozaj vyhodila.
Aký je nový úspech kohokoľvek z vás?
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Re: Zmeniť sa po fyzickej i psychickej stránke!
myslím si, že aj ja pociťujem k sebe nenávisť, hoci by to tak vôbec vyzerať nemusí. Kántrim sa tak akosi rafinovanejšie. Dotiahol som to takto smerom ku kr. tlaku na infarkt poprípade mŕtvicu. Môžem si spomenúť (hurá! zasa nostalgia) na staré časy, keď som mal odklon od 120/80 len minimálny, teraz som to dotiahol na 200/120. Ďalšou záležitosťou je fajčenie, ktorého dlhodobejší vplyv je na takmer celý organizmus. Viem, alkohol nepijem, lieky podľa predpisu, takže F25 mám relatívne pod kontrolou.
Odklon od tohoto všetkého by mal zabezpečiť pohyb, zníženie počtu vyfajčených cigariet, dbanie na stravu, striktné užívanie medikamentov, čerstvý vzduch... Tak začíname, ale hlavne na to čo najviac myslieť a byť si toho vedomý počas celého dňa
Naposledy upravil Tuto dňa St 11 máj 2016 - 22:18, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : oprava zle formulovanej vety)
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Ale čo preto reálne robím? Veľmi málo, snažím sa momentálne iba nepribrať tuk. Cvičiť sa mi strašne nechce, ale to je zásadná chyba. Budem mať 40 a začnú ma bolieť kĺby, chrbát. A v 50tke už budem nahrbený, ubolený a zadýcham sa pri bežnej chôdzi. Proste bez cvičenia telo rýchlo starne a chátra. A pritom sú ľudia, ktorí majú aj 60, 70 a sú fyzicky na tom super, lebo cvičia a majú pohyb. A ešte aj dobre vyzerajú do tváre a kože. Takže naozaj cvičenie je kľúčové. Uvedomujem si to a chcem veriť, že sa už čoskoro premôžem.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
jot- Nový člen
- Počet príspevkov : 3
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 29.11.2015
Vek : 31
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 a OCD
Súčasná medikácia: escitalopram a calmaben
Noo... zmeniť sa... heh. Do denníka som si začala zapisovať každé ráno motivačnú vetičku "dnes sa budem mať rada" s tým, že večer si zapíšem, prečo to tak bolo, ale jaksi to nefunguje. Jane som povedala, že OK, budem si vsugerúvať bul****ty, ak vás to poteší. Teda akože mohlo by to byť fajn, ale nedarí sa. Vlastne práve teraz premýšľam zas nad hlúposťami.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
dnes som cvicila aerobik ale som to nevladala velmi ani ma to nebavilo ale budem sa snazit dat tu pol hodinku vybrala som si level pokrocilých, ale začnem pre zaciatocnikov podla tohto som cvicila https://www.youtube.com/watch?v=SLIYc_4n8us
v zmene psychiky mi neprospieva alkoholizmus mojho otca a jeho správanie, vždy ma to rozhodí...
mám vás rada ahojte nevzdávajme sa.
danka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 93
Reputácia : 14
Dátum registrácie : 22.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F 23.9, F 19.2, F 32.1
Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Keď to tak vezmem podľa liekov, tak moje zvýšené papanie a ustrnutie chudnutia nejak časovo koreluje s užívaním antipsychotika Invegy. Počas depotu Risperdal Consta to išlo celkom dobre, ale s Invegou to ide už dosť ťažko, evidujem horšiu schopnosť obmedzovať sa, krotiť chute, hoci je pravdou, že ani zvlášť nepriberám, takže je to také vyrovnané. Invega teda ukladanie tukov a spomaľovanie metabolizmu asi nevyvoláva, aspoň to tak vnímam u seba. Ale chuť do jedla zvyšovať zvyšuje. S Risperdal Consta snahy išli dobre. Možno moje skúsenosti ohľadom chudnutia nesúvisia s liekmi, ale takáto časová korelácia, akú som práve naznačil, sa nedá v mojej skúsenosti poprieť. Risperdal Consta nielenže nepodporoval priberanie, ale aj aktívne umožnil sebaovládanie a racionálnu stravu. Invega síce nepodporuje sebaovládanie, skôr ho podkopáva, ale ponecháva si kladnú vlastnosť, že priberanie priamo nepodporuje.
Čo sa týka Olanzapínu, plne súhlasím s Filipkou - ja som ho bral v podobe Zyprexy a práve vtedy som stratil kontrolu nad priberaním a než som stihol niečo efektívne vymyslieť v sebaobrane, tak som sa ocitol v kategórii obezity... To bolo dávnejšie pred medikáciou s Risperdal Consta. Už aj pred Zyprexou som priberal, čo súviselo s pasívnym štýlom študenta VŠ, ktorý mal prerušené štúdium z dôvodu psychózy a sedel doma. Ale ten raketový vzostup hmotnosti pri Zyprexe sa s tým porovnáva len ťažko.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 1 z 2 • 1, 2
» Ako zmeniť avatara?
» citat na stranke
» Anketa - Čo vám pomáha/hlo pri psychickej kríze?
» Ako sa dnes máš? 13
Schizofórum :: Kaviareň :: Životný štýl