citat na stranke
Schizofórum :: Meta-fórum :: Dizajn
citat na stranke
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
Re: citat na stranke
Facile omnes, cum valemus, recta consilia aergoti damus.
Znamená doslova:
Ľahko všetci v plnom zdraví dobré rady chorým dávame.
Alebo v normálnej slovenčine:
Ľahko dávame chorým dobré rady, keď sme sami v plnom zdraví.
Je to akási výčitka nasmerovaná tým, ktorí nezažili duševnú chorobu, a pritom by chceli mudrovať a dávať "múdre" všelieky na problémy duševne chorého človeka. A pritom nevedia, o čom to je a aké to je.
Tento citát som prevzal z psychiatrickej učebnice kolektívu prof. Kafku, ktorý ním chcel upozorniť medikov, budúcich psychiatrov, že musia veľmi obšírne a do skutočnej hĺbky študovať duševné poruchy, lebo ako hovorí citát, ľahko sa dávajú rady, keď sme sami nezažili, aké to je byť duševne chorý.
Zároveň je to akési upozornenie pre tých, ktorí psychiatriu alebo psychológiu neštudujú a chcú pomáhať duševne chorým. Práve z toho dôvodu som si dal ten citát ja na stránku. Že reku aby zdraví ľudia nesúdili moje problémy a problémy ľudí, ktorí prispievajú na fórum.
Nás sa ten citát týka len okrajovo, lebo my sami vieme, aké to je byť chorý, takže si navzájom môžeme byť dobrými poradcami aspoň čo do zdieľania vlastných, myslím že bohatých skúseností.
Takže tak...
Chcel by si, Lapaj, aby som ho preložil aj na samotnej stránke?
Všetko dobré v posledný deň roka!
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
anonym- V.I.P. Silver
Lapaj napísal:ja myslim, ze by bolo fajn, keby si ten citat prelozil aj na stranke, pretoze myslim, ze vacsina ludi, ktori sem zavitaju po latinsky nevie.
Tvoje želanie bolo práve vyslyšané. Mrkni, či môže takto byť.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
anonym- V.I.P. Silver
Akurát dnes som si všimol, že nám hosting fóra vycapil už druhú reklamu, a síce na spodok fóra. Najprv bola reklama spočiatku vycapená len pre hostí, pričom zmizla po prihlásení. Potom už aj po prihlásení zostala vrchná reklama. A teraz vidím, že aj po prihlásení zostáva reklama na spodku fóra. Možno to tam už je dlho a ja som si to nevšimol, ale každopádne sa môžeme tešiť, že to znamená, že hostingový web nás uznal za fórum, ktoré navštevuje dosť ľudí denne a aj príspevkov je dosť denne. Podľa štatistík okolo 8,9 príspevku denne pripadá na fórum, pričom denne navštívi fórum aj kopec IP adries. Podrobnejšie štatistiky prinesiem voľakedy čoskoro v rámci "ročného zúčtovania".
Tak sa tešme, že tu máme ďalšiu reklamu, lebo hoci nás otravuje, znamená to, že sa podľa hostingu ďalšia reklama na našom fóre oplatí, lebo tu máme dobrú frekvenciu príspevkov a návštev. Super!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
» Blog
» Zmeniť sa po fyzickej i psychickej stránke!
» Našiel SOM na stránke ligy za duševné zdravie ;)
Schizofórum :: Meta-fórum :: Dizajn