Ako sa dnes máš? 8
Strana 56 z 88 • 1 ... 29 ... 55, 56, 57 ... 72 ... 88
Re: Ako sa dnes máš? 8
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Zdá sa, že si mal celkom v pohode deň. Považujem za dobré, že sa na Teba môže mama spoľahnúť...
...............
Ahojte!
Túto stredu napriek prechádzke, drobného nákupu, "Netovania", čítaniu a menších domácich prác som dosť polihoval. Vlastne ani neviem, či mi to ranné vstávanie prospelo. Rozhodne nechcem, aby sa spomínané opakovalo a budem rád, ak to v ďalších dňoch to bude inak.
Zdravotne zmena ako po minulé dni, hlasy tentoraz len priam symbolicky, opačne však únava, pasivita, "lenivosť" a mierne "oťapenosť" citeľne zväčšená. Ani neviem, či sa za to mám hanbiť, alebo byť smutný, že zase sa prejavila F25. Ostatné vcelku dobre, tabakizmus zmiernený pravdepodobne pasivitou.
Teším sa na prípadné audio stretnutie na Zelle.
S pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Som rada, ze sa vam vcelku dari a nechystate sa, dufam, Vianoce oslavovat v Pezinku ci jemu podobnom zariadeni (hotelovom a luxusnom ).
U mna tiez velmi fajn. Po fyz. stranke ako vzdy, mala som fakt pobehat doktorov kvoli vysokemu pulzu, ale kaslem na to, sak to je jedno. Inak nove tazkosti nie su.
Po psych. stranke je to okej, hadam ani ja neskoncim niekde v cvokhause Blog, ktory ma od toho uchranuje, je sice tento mesiac dost zanedbavany, ale neda sa mat 2 clanky denne vyse roka. Takze teraz dost dobre neviem, co tam dat, ale verim, ze december bude zas dobry.
Inak som vcera robila cosplay, awww! V krovi Behala som tam s lukom, cepinom, pistolou den predtym zakupenou v Draciku, omotana obvazmi a zababrana umelou krvou a blatom Nemalo chybu. Fotky uz na nete su, kto vie, nech mrkne, kto chce, nech si vyhlada, link vam nedam
A okrem toho mi dnes dosiel tulec na sipy a airsoftove pistole, zis, moj cosplay nebude mat obdoby V dobrom slova zmysle Este cakam na novy fotak a toto vsetko sa nejak porozdeluje na Vianoce a moje narodeniny, ktore od seba delia cca 3 tyzdne. Potom sa dam do usilovnej prace na vyrobe puzdier, mozno novej podoby batoha a tak. Uvidiiime, co z toho bude
Majte sa, drzte sa!
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Mávam sa teraz relatívne dobre. V práci máme top-sezónu, takže som v nej od 8:10 do bezmála 19:00 každý deň, samozrejme mi nadčasy neplatia, kiežby. Ale cezčasujem hlavne jednak kvôli tomu, že ma to baví, a jednak kvôli tomu, že by som inak nestíhal svoju agendu, je toho veľa. Nálady mávam relatívne zlepšené, teda aspoň ak hodnotím tento týždeň. Ešte včera som však na večer bol "nešťastný", filozofujúci. Sú to akési depresívne výkyvy, než nejaká sústavne zlá nálada. Naďalej čítam toho Carlsona o tom, ako sa zbaviť negativity. Ale často mi to proste nejde, mám silný návyk myslieť neproduktívne a myslieť negatívne. A vymýšľať pesimistické scenáre, ako sa čo nepodarí a ako čo zle dopadne, resp. ako sa s niekým pohádam a čo mu vraj presne v hádke poviem. Niekedy je to s takýmto návykom u mňa horšie, inokedy lepšie. Počas pracovných "smien" je to teraz lepšie, sústredím sa viacej na praktickú činnosť, pričom negativitu a stres z môjho okolia vnímam menej zle. Neviem presne, čomu prisúdiť toto polepšenie, pravdepodobne kofeínu, totiž občas si dám kofex+taurín, a popíjam aj kofoly (bez cukru). Je pravda, že ten kofeín nie je vôbec zázračný a sú negativity a stresy, ktorým on v mojej psychike nezabráni. Ale vo všeobecnosti je to s ním trošku ľahšie všetko.
Tatinovi počítam kilojouly, drží sa pod 6700. Ja sa naďalej prežieram, už som aj pribral. Zrovna dnes som však zjedol 7000, takže som potešený. Zdá sa, že akonáhle sa nesnažím chudnúť, tak uvoľním brzdu až tak, že začnem priberať. Taký zlatý stred, kedy jem takpovediac normálne - to neviem dosiahnuť. Ale nevadí mi to až tak, aj keby som mal využívať účet na tabuľkách do konca života. Beriem to ako koníček a nezaťažuje ma to našťastie.
Plán so školou mi nevychádza, niet času. Zrovna dnes som si naplánoval študijnú seansu, tak uvidím, dokedy dnes v noci potiahnem. Už sa mi aj zívlo... Ospravedlnil som sa mailom jednému učiteľovi, že neprídem v sobotu na jeho prednášku - totiž idem na svadbu bratovi. S hrôzou som však zistil, že toho mám spracúvať do školy veľmi veľa, a čo je horšie, musí to byť ešte pred 6. decembrom vlastne. Na rozdiel od minulého roka, kedy ťažisko písania prác som si nechal prokrastinačne na január, v tomto semestri sa to nedá tak urobiť. Čo už... musím to nejak zvládnuť, nech už sa tá škola konečne raz podarí dokončiť... som tak blízo k cieľu!
Psychiatricky teda lepšie. Neurózy sú zlepšené. Flush priemerne, využívam BB-krém, aj tak je tá flush vidno, ale tak kašľať už na to...
Ďakujem Vám za prečítanie. Držím Vám všetkým všetky palce, nech sa Vám vo všetkom darí. Držme sa, kamaráti.
S úctou
Váš fanúšik
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Som rád, že si načala ten nový costplay, aj som to už pozrel. Myslím si, že sa aj zlepšuješ v týchto záležitostiach, a tak sa je stále na čo pozerať. Prajem Ti, aby si nám ešte dlhoooo písala na blog a aj ukázala nespočtne veľa costplayov.
...............
Ahoj Matej!
Isteže, určite to máš v práci o kúsok ťažšie oproti tým, čo nemajú takéto problémy. Zato obdivujem, že toho toľko dokážeš. Nemyslím len zamestnanie, ale aj školu - finišovanie. Budem sa tak tešiť s Tebou ak aj tento semester už budeš mať úspešne zvládnutý. Prirodzene som aj potešený, že zdravotne to zvládaš. Prajem, aby to všetko bolo OK.
.................
Ahojte píšuci aj čítajúci!
Ani nejako neviem ako mám hodnotiť dnešok. Vstávanie bolo nadpriemerne dobré, ale celodenne to je otáznejšie. Dosť času som preležal a priveľmi sa mi do ničoho nechcelo. Bol som síce rád prechádzke aj nákupu čerstvého pečiva, ale vynímajúc cigaretu je to jediné, čo som bol mimo bytu. Mierne ma to trápi. Prirodzene som s tým aj akožebojoval, teda najmä v podobe čítania, akp. a Netu, ale je to málo...
Zdravotne otáznejšie ako včera, čo sa prejavilo hlasmi a výraznejšou pasivitou. Najmä to posledné spolu s polihovaním nerobilo dnešok tak príjemným, ako by som si želal. Ostatné drobnosti dosť dobre.
Prajem vám do nasledujúcich dní pohodu a radosť. Pre pracujúcich len pripomeniem, že už len kúsok a je tu vííííkend. S pozdravom Tuto
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
CHINAMAN- V.I.P.
Zdravotný stav
Tento piatok bol ako iné dni človeka s relatívne stabilizovanou F25, bez práce a aj bez priateľky. Hneď ráno som nebol práve nadšený z budenia, ktoré namiesto budíka realizovali naši. Vlastne som ich poprosil, že by som bol rád, keby ma pre zmenu zobudili oni. Znamenalo to vlastne postupné zobúdzanie a neskôr preberanie sa chladnou vodou. Pred spaním som užil Gerodorm a niekedy sa mi to stáva, že ráno potrebujem vzpruhu. Niekto by si pomyslel, že veď to je normálne, občas sa to stáva každému, ale nie je. Presne sa to podobá situácii, keď som vo V. Záluží povedal primárovi, že sa mi zle vstáva. Povedal len, že to každému. Problém sa však niesol ďalej a terapeut na skupine volal lekárke, že som zaspával na stoličke. Vzhľadom na môj naplánovaný odchod to už neriešili...
No aj iné chcem. Keďže som sa neprebral zo somnolencie po zobudení, vzdal som to a riešil podriemaním. Následne som išiel na prechádzku, ktorá bola síce kratšia ako zvyčajne, ale padlo mi to dobre. Začínam rozmýšľať nad zmenami trasy, teda tam, kde je väčšie-nejaké prevýšenie. Mám tu jednu alternatívu, tak som zvedavý či sa to zadarí.
Po obede som navštívil holičku a konečne som bol pri odchode upravený, ako sa patrí. Následne to bolo najmä o polihovaní, hoci som dorábal akp. aj niečo prečítal. Klasikou je Net. Som rád, že to nie je len čisté polihovanie s pozeraním do plafóna, ale nejaké tie činnosti vyvíjam. Dosť často myslievam na pracujúcich fórumákov a majú môj obdiv, že to takto zvládajú.
Súčasný plán mám taký, že sa nanovo (dnes: zasa) pozriem na akp. a prípadne zajtra dokončím. Správodajstvo asi pozriem na Nete, keby bolo čosi v TV ale na hodinu, tak by som možno pozrel... Spolu so začínajúcou nocou myslím, že zasa budem riešiť zaspávanie, ktoré je u mňa často problematickejšie ako by som si prial, ale to už sme asi v inej téme.
Zdravotne pomerne dobre. Rutinou sú zmiernené hlasy na balkóne a trocha vzťahovačnosti na ulici prechádzajúc okolo rozprávajúcich sa. Ostatné nateraz OK, otázna je už len pasivita spojená s únavou. Inak som v zásade v pohode, aj tie "väčšie" záležitosti, vyššie popísané, nemenia moje správanie.
Držte sa do pohody a užite si vííííkend. Tuto
Zdravotný stav
Tuto - no nevedela som, že s tym vstavanim je to az take zle....teda o lieku Gerodorm neviem nič....teda aky je silny alebo slaby....preto som ti aj radila, že ked si nastavis budik a musis niekde rano byt....tak ze urcite vstanes....je to taka povinnost...no dost ma aj prekvapilo, že teda rodičia ta budili a bol si nevyspaty aj tak....teda to chapem, že si nevyspaty - chodíš neskoro spat....ale len z uvedeného konštatujem, že gerodorn je silny liek....a že by stalo za upravu liekov teda prehodnotenie u tvojeje doktorky....(len tak pomimo:....ked som bola v nemocnici tak bol tam jeden starsí pan...a on stale zaspaval...pri vsetkom aj pri jedle......a bol tam aby mu nastavili lieky....)
Chinaman - aj ja si myslim, ze o take auto sa treba starat....a nie je to len benzin...ale poistka, dalej servis, prezutie pneumatik a uskladnenie....atd....no ako si myslim celkom dost ked uz v blizkej buducnosti na nom neplanujes jazdit....a auto kazdym rokom straca svoju hodnotu...ked stoji....teda hrdzavie a neviem co....potom je aj riskantne jazdit na takom aute....je to mozno tazke ale uvazovat o predaji je spravna vec....
Matej - a vlastne ty si dnes na bratovej svadbe?.....no tak ako sa vravi tu na vychode...ješ/papaš s veľkou lyžicou dnes.... tak no aspon niečo potesujuce som dnes nasla...ako vazne, teším sa aj za teba.....teda tej svadbe/vešelu.....potom napis ako bolo......zo školou si nerob velke starosti....totiz len malo studentov ja osobne ani takych nepoznam....co by sa ucili a pripravovali tak ako ty - myslim svedomito a este aj seminarky pisal sam a nie z pomocou referatou na nete....
No a ako sa mám ja....tak no trochu skleslo....a po vcerajsom rozhovore s doktorkou....nemozem povedat ze depresivne....lebo depresia trva viac dni....u mna to je sak viete ako....ale aspon sme sa zhodli, ze dalsie lieky nepotrebujem .....a ze je dost mozne, ze to moze byt aj moja povaha.....taka premenliva......no a správa včerajsieho dna po ktorej rodičia stratili slovo....tak rozmslam o ID.....najskor od januara....lebo este neviem ci to je najlepsí napad....,ktery ma napad.....:-)....to je z jednej pesnicky....no ale tak dost je posun aj v tom ze vobec o tom po 6 rokoch uvazujem....nie, ze by sa mi stav zhorsil....ale nevidim uz vychodisko z mojej situacie....vlastne keby som ja bola v komisii tak by som si ani neschvalila ID....nakolko sa citim v pohode....ale tak asi skusim....
Čo sa priatela tyka tak je to tiez nie moc dobre obdobie.....ešte stále sme sa nevideli....ine baby na mojom mieste by ho uz asi davno nechali.....ale tak ja mu teda davam este moznost/šancu....no co v dnešnej dobe su ludia dost zanepraznení.....
Prajem krásnu veselú sobotu
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
CHINAMAN- V.I.P.
Zdravotný stav
Ďakujem, že si mi v Tvojom peknom príspevku vyhradila kus priestoru a napísala mi. Čo sa týka ranného vstávania, býva to rôzne. Mávam nastavenú ôsmu hodinu, ale je to ako-kedy. Keď mám nejakú povinnosť, tak akosi podvedome je u mňa zafixované, že vstať na budík jednoducho musím. Na druhej strane, žiaľ, často nemusím... Ako som spomínal jedným z problémov je aj "pohnutý" spánkový režim, navyše s určitými turbulenciami a nutnosťou užitia práškov na spanie. Navyše pár dní problematického, alebo dokonca žiadneho spánku, znamená to, že začínajú zdravotné problémy...
Myslím si, že je dobre ako chceš konať s tým ID. Budem Ti držať palce, aby sa to zadarilo a na komisii Ti ho schvália. Keby aj bol financie z neho na nízkej úrovni, na UPSVaR Ti dajú preukaz TZP a fajn sú aj tie vlaky zdarma.
Prajem zlepšenie nielen v zlepšení depresívnych nálad.
..............
Ahoj CHINAMAN!
Niekedy je dobre si trošku pospať v rannej hodine. Dúfam, že sa aj turistika podarila. (?)
..............
Ahojte píšuci aj čítajúci.
Túto sobotu bolo celkom OK. Hlavne som bol rád "mrknutiu" na záhradu, a že prišli aj zvery, teda mačky aj sliepka. Trochu som aj potreboval aspoň malú zmenu prostredia. Teraz sa asi pustím do nejakého čítania. Snáď sa mi podarí zaspať v znesiteľnej hodine...
Zdravotne dnes klasika:
- balkónové hlasy počas cigarety
- mierna vzťahovačnosť na cudzie rozhovory
- poškodený spánkový režim
S priateľským pozdravom Tuto
Zdravotný stav
všetkých vás zdravím po dlhšej dobe. Všímam si, že vás zanedbávam, snáď mi to nezazlievate. Som rád, že sa s niektorými vídame aspoň na zellu, ktoré aspoň v sobotu tiež zanedbávam. Chcel som napísať jednu hlavnú vec aj za mňa - predvčerom hádka s ženou, celkom by som povedal slušná a po nej som si hovoril, čo je to za blbú poveru, že hádky prečisťujú ovzdušie. Zle sa mi šlo spať. Aj som sa budil s tým, že som bol rozbitejší než večer pomaly. Ale ďalší deň, keď sme sa k tomu opatrne vrátili, bolo to fakt lepšie. Dokonca som mal pocit, že to ovzdušie je mierne prečistené. A hovorím si, možno by to chcelo aj takú poriadnu hádku s mojou rodinou pretože tam to očividne poriešené nemám. Alebo sa mám pohádať sám so sebou? Zatiaľ neviem a v tomto som na mŕtvom bode.
Ináč aby som dostál názvu fóra, tak liečebne pomerne dobré. Sám som si vyhodil Zyprexu, už som sa na ňu vnútorne tak naštval že som ju proste vyhodil. Doktorka na to povedala len "aha dobre....tak čo teraz zostáva" a tak že veru zostáva Li a Depakine. Ale postupne vnútorne smerujem aj protí týmto dvom látkam. Uvidíme. V decembri idem ešte na jednu kontrolu spolu s kontrolou hladín v krvi a podľa toho sa asi posunieme či neposunieme ďalej s MUDr.
Ďalej - zistil som u seba pomerne silnú závislosť na Facebooku. Koľko krát som sa pristihol len pri tom že držím telefón a palcom scrollujem nahor a už pomaly ani nevnímam čo čítam a pozornosť moju uchytí len nejaká zaujímavá fotka alebo video. Naordinoval som si liečbu šokom a to zákaz facebooku aspoň na týždeň. Uvidíme ako to zvládnem. Ani som si nezapísal deň jedna tak sa to bude horšie kontrolovať. Ešte extrémnejšie riešenie by bolo zrušiť účet na fb úplne. Možno aj na to príde.
Toto už možno patrí do súkromnej sekcie a možno tam vytvorím novú tému ale zatiaľ to nadhodím len tak sem. Začal som s nejakými cvičeniami Tao, mám pocit že k tomu ma to tiahne už odkedy som mal 12 ale nevedel som kde čo jak nemal prístup k informáciám. Možno som prišiel o mnohé ale hovorí sa radšej neskoro ako nikdy (české sa mi páči viac "lepší pozdě než-li později").
Tiež už pár dní zas praktikujem mikrojógu pred spaním - taký môj veľmi krátky výťah. Zatiaľ si neviem/nechcem nájsť viac času na to asi. Ale hádam čokoľvek je lepšie než nič.
Neviem, či už som tu písal po Willovi Hallovi čo bol u nás - veľmi rád som videl Reginu aj s manželom, navnadilo ma na to na novú akciu hádam 2017. Čo sa stalo potom na facebooku ma ale aj trochu rozosmutnilo a trochu viac naštvalo - jeden človek sa tam vyjadroval že Will je populista a blbeček. Dotklo sa ma to, pretože som sa zaslúžil o to aby sem mohol prísť a chcel by som ďalšie návštevy ale keď to budú takto niektorí haniť tak mi to berie viertor z plachiet. Ale asi sa musím vyrovnať s tým, že každý má právo svoj názor.
Tiež ma potešila Tutova návšteva na čokofeste v Brne - konečne sme sa videli! Začínam mať pocit, že takto nastriedačku keby sme si spočítali kto sa s kým videl tak sme sa videli všetci . Možno spraviť fakt nejaký zraz by nebolo špatné. Zas ďalší bude asi v Beskydech, ale nebránim sa inému miestu na Slovensku na rovnaký spôsob ak by bol záujem...
Píšem sebecky len z mojej strany, nereagujem veľmi na vaše príspevky ale vnímam pritom hádky chinamana, cosplay u meret alebo sem tam ozvanie sa filipky, tutovo nespanie aj keď na neho je to už vlastne dobré spanie, čo ma tiež teší, michelll vzťahy, je to zložité... ale verím, že si z toho vyberiete čo chcete a snáď sa nebudete cítiť urazení.
Ďakujem fakt za vypočutie a teším sa snáď v ďalšom príspevku prípadne už pravidelne v stredu....
Jožin
Stredy a soboty 20:00
Video projekt S duševní ne-Mocí v partnerství môžete sledovať na:
YouTube
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: