Schizotypova porucha
Strana 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Schizotypova porucha
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Poruchu charakterizuje excentrické správanie a anomálie myslenia a afektov, ktoré pripomínajú schizofréniu, ale v niektorom štádiu nevznikajú jednoznačne charakteristické schizofrénne anomálie. K symptómom poruchy patria afektívny chlad a anhedonia, čudné správanie, tendencia na sociálnu izoláciu, paranoidné a bizarné myšlienky nedosahujúce hĺbku bludov, obsesívne ruminácie, poruchy myslenia a vnímania, príležitostné prechodné kvázipsychotické periódy s intenzívnymi ilúziami, auditívnymi alebo inými halucináciami a bludom podobnými myšlienkami vznikajúcimi zvyčajne bez vonkajšej provokácie. Chýba zreteľný začiatok, vývin a priebeh je zvyčajne ako pri poruche osobnosti.
...osobne by som to videl tak, ze este pocas toho, co som mal diagnostikovanu F21, som bol schopny pomerne zretelne mysliet, koncentrovat sa, podavat vykon, nebol som tak unaveny...bol som schopny bez problemov studovat 2 VS...postupom casu sa toto vsetko zacalo zhorsovat, predovsetkym stiepenim myslenia a istych autistickych prvkov v nom, pricom myslenie sa mi zretelne spomalilo, a stratil som (uz i tak chaby) zaujem o ludi...okrem ineho som aj schizoid...takze v podstate to je prehrany (alebo vyhrany) boj, je to vecou vkusu, kedze mam vacsinou ludi "na haku"...boli to ale, ked sa chcem k niekomu psychicky priblizit, a neviem ako...
Anonymný- Anonymný
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
filipka napísal:Co sa tyka Abilify, v poslednom case ho nasadzuju snad kazdemu, fakt to pripomina maniu.
Možno sú naši psychiatri zapletení do nejakého tajného projektu, ktorej produktom má byť dajaká štúdia o tom, ako na pacientov pôsobí Abilify. Robia si potajme štatistiky a tak podobne.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Lapaj napísal:Matej, to znie ako schizofrenicky blud
No vidíš, Lapaj, a filipka mi dala za pravdu, chi.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Zdravotný stav
Diagnóza: