Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 80 z 83 • 1 ... 41 ... 79, 80, 81, 82, 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
fuhino- Domáci člen
- Počet príspevkov : 31
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 24.08.2018
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: (Olanzapin) Olpinat 10mg 0-0-2, (Escitalopram) Elicea 10mg 1-0-0.
Matej likes this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, Iacobus and Katuska like this post
chudnutie pri antipsychotikach
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej likes this post
Stredy a soboty 20:00
Video projekt S duševní ne-Mocí v partnerství môžete sledovať na:
YouTube
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Katuska likes this post
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Ak nadviažem na Vašu diskusiu, môžem potvrdiť aj ja, že Zyprexa je presne to, čo som bral, keď som sa zmenil na neukojiteľné žracie monštrum a vďaka čomu som pribral za relatívne krátke obdobie asi 25 kg. Prvé tri roky liečby som s hmotnosťou nemal problémy pri vtedajšej medikácii, no ako mi nasadili olanzapín, tak som začal priberať a zastavil som sa až niekde na 105 kg. A to som sa tam zastavil asi iba preto, že mi Zyprexu vysadili. Nasledujúce asi 4 roky som potom bojoval o schudnutie, prešľapoval na mieste, pričom riadnejšie úspechy sa začali písať až zhruba v roku 2013, čiže asi tých 4-5 rokov po pribratí, v ôsmom-deviatom roku liečby. Osobne v tomto Zyprexu nemám rád a už ju nechcem nikdy užívať. Čo sa týka mechanizmu jej účinku, cítim to podobne ako @xkrchnav, a síce že ma tento liek menil na žrací stroj, ktorému sa rozlietali chute a je všetko rad za radom. Cítil som na olanzapíne skrátka neukojiteľný hlad a chute. To, ak sa skombinovalo s mojou vtedajšou prevažne fyzickou pasivitou, tak hmotnosť letela prudko hore. Olanzapín musí nejak zle ovplyvňovať hladiny glukózy a inzulínu, prípadne nejaký ten grelín a tak. Skrátka človeku viac chutí jesť. To, že niektorí z Vás, napr. @Katuska a @Iacobus, píšete, že priveľa nejete a aj tak ste na olanzapíne šli s kilami hore, tak to túto moju skúsenosť akosi ukazuje ako neúplnú, a teda že tento liek nejako podmieňuje pribratie aj inou cestou, než stimulovaním k prijímaniu nadmerného množstva kalórií. Asi tu bude teda aj vplyv na určité hormóny štítnej žľazy, tipujem laicky.
---
Čo sa týka mňa, tak uplynuli ďalšie 2 týždne od môjho predošlého zápisku. Miery včera nalačno: 66 kg, asi 84,5 cm (-1 kg, -1,5 cm). Boky naprieč panvou mi spadli na 93 cm (-2 cm), čo som trochu necielil, a tak ma to prekvapilo. Nie úplne príjemne, pretože mi začali padať rifle. Napoky som si pred nejakým časom kúpil dvoje také, ktoré sú dosť úzke, aby som sa nemusel zvierať opaskom, no teraz mi začali zrovna padať. Som naopak rád, že trošku sa pohli veci na obvode biceps/triceps... asi 32 cm (čiže od júla asi +1,5 až 2 cm). Pomaličky to ide. Mal som teraz súvislú šnúru cvičenia, naďalej striedam deň posilňovania a deň brucha + nožky. Na šejky srvátkového proteínu som si už zvykol, pričom som predsa len investoval aj do ďalšej škatuľky kreatínu.
Papám asi 10 tisíc kJ, občas sa snažím dať aspoň 11 tisíc. Zobem už nejaký čas probiotiká, aby som si upravil "bakteriálny život" v črevách a aby ma menej nafukovalo. Cítim subjektívne, že mi to dosť pomáha. Veľa však spravilo aj to, že úplne som vysadil zo stravy mlieko. Mliečne výrobky, teda menovite tie fermentované, znášam dobre, ale klasické mlieko zisťujem, že ma po ňom nafukuje a brucho tvrdne. Možno nejde o skutočnú intoleranciu laktózy, ale pravdepodobne už dosahujem určitý stupeň zvýšenej citlivosti na túto laktózu.
Prajem Vám všetko dobré, kamaráti.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Katuska likes this post
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej likes this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
chudnutie pri antipsychotikach
majte sa
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej likes this post
Ku tejto téme momentálne som na tom celkom dobre. Cez deň idem s váhou hore na tých 104,9 kg, ale ráno som nalačno už pod 104 (103,9 kg). Teším sa z toho, budem spokojný aj s takouto váhou na konci týždňa. Verím tomu, že bude 103,7 kg.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Co sa tyka chudnutia stojim na 75 kg takze mozno sa k tym 65 kg ani nedostanem. Radsej nejdme moc nad tym premyslat len si idem svoje ,
majte sa.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and kimi2028 like this post
Som rád, že reagila je ku chudnutiu taká prajná a chudnem každý týždeň. S tým som akosi nepočítal, ale idem si svoje. Dnes som sa dostal pod svoj týždenný limit 103,7 a teším sa z toho. Mal som 103,6 kg ráno nalačno. Uvidím na akú váhu sa mi podarí dojsť bez cvičenia...
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej and Katuska like this post
Strana 80 z 83 • 1 ... 41 ... 79, 80, 81, 82, 83