Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 79 z 83 • 1 ... 41 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
Uplynuli 2 týždne... nuž, nič pozoruhodné sa až tak nezmenilo. Miery mám asi 66,7 kg a 86 cm (+1,2 kg, +1 cm). Ramená, ich rysy a obvod sú dosť o tom istom, ako predtým. Mávam v ostatnom období trochu problémy s tvrdým bruchom a nafúknutím, takže subjektívne, ale aj opticky som "guľatejší". Začína mi to ísť do oválu už pod hrudným košom, ako je žalúdok. Takže žiadna výhra momentálne.
Pozitívom uplynulého obdobia je, že som robil naozaj len máličko výnimok v cvičení svojich sérií. Ako na potvoru, zrovna včera som mal jednu z tých výnimok a necvičil som. Predtým bola súvislá šnúra, keď to bolo ok. Podľa tabuliek jem priemerne 10 tisíc kJ denne. Bielkoviny som dostal zatiaľ na úroveň okolo 90 g denne. Len zriedka ich dostanem nad sto. Uvedené čísla sú už po vypití rozmixovaného srvátkového proteínu.
Skúšam si dávať aj kreatín. Trochu zväčšuje objem svaloviny prostredníctvom zavodnenia a roztiahnutím objemu svalových buniek absorpciou vody. Zlepšuje tiež výkonnosť pri samotnom cvičení. Zatiaľ skúšam prvú škatuľku - ešte si nie som istý, či investujem aj do ďalšej. Výkonnosť pri cvičení je síce fajn, ale nafukovanie svaloviny vodou sa mi zdá síce lákavé pre robenie dojmu, no v skutočnosti je to vlastne dosť o ničom. Radšej ma láka byť trpezlivým a pekne si cvičením tú svalovinu zväčšovať celkom pomaličky, postupne, trvácne a reálne. Tento kreatín sa mi zdá ako umelé, rýchlopečené riešenie. Má to však okrem tej zlepšenej výkonnosti jednu výhodu aj mentálnu, a síce že sa človek cíti motivovaný v cvičení pokračovať a viac zaberať, ak mu kreatín prezentuje svalstvo (hoci umelo a dočasne) zväčšené a dobre reagujúce. Akoby to človeka povzbudzovalo, že jeho snaha má význam a vidí rýchlejšie výsledky. Bez ohľadu na to, že ide iba o zavodnenie.
Držme si palce.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Iacobus and Katuska like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, Dušan and Iacobus like this post
moje chudnutie
pred dvomi mesiacmi som uz zase zufala prisla k psychiatricke ze aj z tychto priberam, ta mi uz polonervozna povedala ze to musim mat aj geneticky priberanie ale kdeze ja som vzdy jedla co som chcela a nepribrala som ani gram, zjedla som toho viac ako priatel a vzdy som mala 55kg. A teraz ori tych liekoch som jedla malo vela sportovala a nic ani gram dole tomu sa hovori beznadej azufalstvo. Na moje naliehnie mi predsa len zemnila liek na Zypsilan a dnes po dvoch mesiacoch som sa vazila a mam 76 kg. a to robim to co som robila aj predtym. skoro som odpadla od radosti , 5 kg dole. Este stale som si hovorila zedufam ze ta vaha nie je pokazena atd. takze sa vam ozvem ze ako sa to bude vyvijat dalej
majte sa
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, Dušan and kimi2028 like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej, Tuto and Dušan like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej and Dušan like this post
Po ďalších 2 týždňoch opäť takmer žiadne zmeny. Miery boli včera nalačno 67 kg, 86 cm (+0,3 kg, -+ 0 cm). Mal som teraz súvislú šnúru každodenného cvičenia. Striedam jeden deň posilňovanie činkami rôzne skupiny svalov a druhý deň rôzne cviky na brucho + nožky. Robím si tiež šejky srvátkového proteínu a ešte mi tiež zostalo zopár toboliek kreatínu. Formovanie a rysovanie je síce očividné, no celkovo čo do objemu tá svalovina priveľa nerastie, žiaľ. Jem asi 10 tisíc kJ denne - v posledných dňoch som mal aj zopár prežracích dní. Podľa údajov na Tabuľkách zisťujem, že zhruba od augusta sa mi stabilizoval pás na 86 cm, a pritom hmotnosť stúpla na 67 kg (asi +1 kg). Z toho by som strašne rád dedukoval, že nejde o pribratie tuku (lebo by to akože išlo do centimetrov na páse v prvom rade), ale že ide o nabratie svaloviny. Asi to nie je úplne správna dedukcia, ale chcem veriť v túto možnosť... nádejať sa.
Cez týždeň som sa dosť vyčerpal kombináciou natrieskaného harmonogramu, nadčasov v práci a nedostatku spánku. Cítim navyše riadnu svalovicu v svaloch... trapézy, bicepsy a tak. Rozhodol som sa dať si pauzu od cvičenia. Takže včera a dnes necvičím, maximálne tak rozcvička a strečing na 5-7 minútiek.
Teraz čo do cieľov sledujem udržanie pásu (prípadne jeho pokles) a zároveň naberanie hmotnosti, čo by podľa mojej laickej úvahy malo znamenať naberanie svalovej hmoty. Patrím totiž k tým hojným zástupom ľudkov, ktorí ako prvé priberajú tuk do pása a až následne inde. Takže si tak viem možno odsledovať, či zvyšujúca sa hmotnosť je vecou tuku alebo nie...
Všetko dobré!
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Katuska likes this post
Chudnutie pri antipsychotikach
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej likes this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej, Dušan and Katuska like this post
chudnutie pri antipsychotikach
Cvicim 3 krat do tyzdna tak ze sa uplne spotim ale zatial to stoji tak uvdim co dalej ,
majte sa
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto and kimi2028 like this post
kimi2028- V.I.P. Golden