Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 8 z 83 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 45 ... 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
hviezdička- Domáci člen
- Počet príspevkov : 39
Reputácia : 10
Dátum registrácie : 06.12.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
hviezdička- Domáci člen
- Počet príspevkov : 39
Reputácia : 10
Dátum registrácie : 06.12.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dnes je piaty deň, čo namiesto raňajok a večerí pijem ovocný kokteil založený na prostom domácom recepte. Je to paráda, musím sa Vám pochváliť, ale tým, že som začal veľa piť, taktiež nahradzovať večere a raňajky ovocnými kokteilami, dávať si veľmi ľahkú desiatu a veľmi ľahký olovrant, cukry vlastne iba v čaji Pigi, pestré živiny hlavne v tabletke Calibrum a ešte lepšie a samozrejšie práve na obed, ktorý je plnohodnotný, ale aj tak v umenšenej porcii, tak výsledkom je, že mi váha ukazuje 101 kg! Čiže o 2 kg menej než pred začatím zdravého spôsobu života.
Každopádne, ja viem, že nemám taký kalorický deficit, aby som odbúral 14 tisíc kcal tuku za 5 dní, čiže 2 kg. Zrejme je to prejav oslabenia svalstva, ktoré musím vyvážiť cvičením na eliptickom trenažéri. A takisto je to strata vody. Veľa som v poslednej dobe cikal, veľa som pil čajov, takže skutočne môj organizmus prešiel do takého režimu, že už sa nebojí "vypustiť vodu" a nezadržovať ju v toľkých kilogramoch, lebo už dobre vie, že ja mu ju každú chvíľu dobrovoľne dopĺňam.
Napriek tomu, že to pravdepodobne teda je úbytok hmotnosti na základe straty vody, tak aj tak sa nesmierne teším, že mám 101 kg na váhe. Celé mesiace som mal minimálne 102 a počas dňa vlastne zakaždým aj 104. Teraz som mal počas dňa 102 kg a ráno po vycikaní 101. Som proste nadšený. Postavil som dobrý základ pre následný odsun tuku, ktorý sa, dúfam, bude realizovať v nasledujúcich dňoch a týždňoch.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Onedlho Ti váha ukáže pravdepodobne aj menej. Len aby som aj ja v tomto smere napredoval.
S tým Calibrom kľudne šetri. Nemusíš sa báť, že by strata živín bola taká významná. Osobne si myslím, že dávkovanie aj obdeň je zbytočné.
...
Hviezdička si šikulka, že nefajčíš. Dúfam, že aj mne príde obdobie keď tie cigarety už nebudú pre mňa priatelia, ale len zbytočnosť z minulosti.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
pridavam sa aj ja k chudnucim. mam sice len 75kg pri vyske 175cm, ale aj tak by som chcel nejake to kilo zhodit. neviem este, kolko kg by malo byt mojou cielovou vahou. rozmyslam tak 65-68kg. neviem, poradte mi, kolko by bolo optimalnych.
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
http://www.zdravie.sk/sz/content/672-27250/bmi-kalkulacka-body-mass-index-vypocet-bmi-index-telesnej-hmostnosi.html
tomas- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 237
Reputácia : 35
Dátum registrácie : 14.12.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
No predstafte si, človek si dá o dve jedlá denne viac, aj keď viem, že boli veľké (dvakrát kapustnica s rybou a raz zemiakový šalát a šnicla --- to bolo 25teho, dnes 26teho jem normálne a 24teho bola veľká hostina večer, ako je zvykom, poznáte to...) A výsledok týchto dní? Ráno 103 kg a teraz počas dňa 104,5 kg. Neuveriteľné.
A to som mal pri tých nápojoch len 101 kg. Je neslýchané, ako sa ten metabolizmus zmenil a ako reaguje na čo i len trocha zvýšený príjem kalórií. Keď si predstavím, ako som voľakedy mohol jesť čokoľvek, a cez Vianoce som sa napráskal vždycky do presýtenia... a nikdy som nič nepribral.... hm...
No každopádne ešte dnes jem normálne (to znamená že už nie tak veľa chodov ako včera a na Štedrý deň večer) a zajtra už by som začal znovu s tými kokteilmi. Na tieto tri dni som ich vynechal, lebo "máme veľa jedla, čo treba spapať"... Heh.
Tak teda, ako vidíte, tá váha mi lieta. Teraz počas skúškového som väčšinou doma, takže by som mohol cvičiť na eliptickom trenažéri. Skúsim to.
Lapaj, vitaj medzi nami chudnúcimi. I keď u Teba je fakt 75 kg akurát, ja som mal pri výške 178 cm 78 kg voľakedy ešte pred tromi rokmi a bol som chudý. Asi aj záleží na Tvojej telesnej konštitúcii, ako si stavaný, aký je u Teba pomer medzi objemom svalstva a objemom tuku. Lebo sú ľudia, ktorí majú presne "výška-mínus-100" kilogramov a majú aj viac tuku, takže si želajú zhodiť trebárs na "výška-mínus-106" kilogramov. Ja som mal ten pomer taký akurát, ani som nebol svalnatý, ani tukový, tak mi 178-mínus-100 kilogramov vyhovovalo. Držím Ti každopádne prsty.
Ahojte.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
milujem ryby...
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Moje riešenie:
Už od dneska večera a hlavne od zajtra už nejem ani stredne veľké jedla, iba miniporcie a aj to hlavne v tekutom stave. Kokteily, polievky, čaje. Tuhú stravu obmedziť na miniporcie, teda na malý tanierik si dať zo dve lyžičky prílohy a trošilinka hlavného chodu. Žiadne mäsišťá, alebo hlboké taniere. Proste verte mi, aj tak budem pri takomto jedení cítiť presýtenie a nažranie do špikov kostí.
Môj metabolizmus je proste asi úplne v háji. Možno mám tie bolesti a hlavne nepohodu naozaj z tých liekov, možno mám vredy, možno mám rakovinu hrubého čreva, neviem. Ale musím skúsiť hentak jesť, a myslím, že to pre mňa pri tejto nepohode v bruchu nebude až taký problém, lebo teraz platí, že sa nasýtim skutočne rýchlo aj pri malom množstve jedla.
A možno mi to koniec-koncov pomôže pri chudnutí, hm.
Tak zatiaľ.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
woiaczek- Anonymný