Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 16 z 83 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 49 ... 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
Naposledy upravil liam dňa Ne 2 marec 2014 - 20:42, celkom upravené 1 krát.
liam- Nový člen
- Počet príspevkov : 24
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 25.07.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
S tým olivovým to skúsim, keď budem mať problémy. Teraz už dlhšie nemám problém vďaka Bohu, hoci nepijem zajačickú horkú minerálku celé mesiace. Nejako sa to samo upravilo a už sa vyprázdňujem relatívne pravidelne a dobre. Ak nastane zhoršenie, zvážim Tvoj postup, liam.
S čajom na chudnutie nemám skúsenosti, resp. mám len také, že som si ho kúpil a nezabral. Ale pijával som ho málo a neveriacky. Nečakal som od neho zázraky, a tak ani žiadne neprišli.
Ja som teraz pribral počas sviatočných hodov na 81,3 kg, čiže zhruba kilo a pol. Dva dni som si kontroloval kilojoulový limit 7 tisíc kJ a cvičil som na rotopede a dbal som na pitivo - kleslo mi to dnes ráno na 80,9 kg. Dotiahnem to zaiste aj nižšie, cieľ je 75 kg, hoci zatiaľ je cieľom predvianočných 79,5 kg.
Dnes mám prestávku v cvičení, lebo je nedeľa, zajtra tiež, lebo som na dvanástke, takže v utorok si dám znovu hodinku na rotopede rozloženú na desiatky. A kontrolovať limit budem už stále. Znovu si poctivo zapisujem. Dokopy pomaly nič takého nejem a mám raz-dva 7 tisíc - nechcem vedieť, koľko som do seba dal počas Vianoc, keď som jedol stále, zaiste 15 tisíc kJ bola bežná vec.
Držím palce.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Chudnutie pri antypsychotikách
Dnes začínam, založila som si denníček svojho chudnutia a dúfam, že vytrvám!
Prajem aj Vám, čo sa pokušare schudnuť alebo len nepribrať, veľa síl v boji s nadváhou
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
nemeni glukozu v krvi a tym padom clovek nema taku chut jest. posobi rovnako ako ktorykolvek liek z tejto skupiny- teda na priznaky chorob z okruhu schizy
hypomaniak- Domáci člen
- Počet príspevkov : 37
Reputácia : 4
Dátum registrácie : 08.10.2012
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Využívam pritom skutočnosť, že chudnúť nemusím len stratou tuku priamo počas cvičenia, keď sa kontinuálne cvičí nad 20-30 minút. Chudnúť môžem aj proste tým, že v celkovom porovnaní výdajov a príjmov energie skončím na konci dňa v mínuse. A tak si môžem v duchu tohto prístupu cvičenie rozdeliť tak, aby som ho duševne lepšie zvládal.
Najviac mi pomáha nejesť po šiestej. Ja viem, že pravidlá hovoria nejesť 2-3 hodiny pred spánkom, ale keď nejem po šiestej, tak naozaj sa ráno cítim veľmi dobre a mám príjemne spľasnuté brucho. Napr. včera som tak urobil, a napriek prežieraniu v posledných dvoch dňoch, mi dnes ráno váha ukázala 79,9 kg. Čiže veľmi málo.
Dnes som to však prehnal s boloňskými špagetami, tak som žiaľ nedodržal limit kJ. Ale ešte mám v pláne 2 desaťminútovky, pričom posledné jedlo som mal pred šiestou a dnes už nič nezjem. (dúfam )
V tvári nie som moc už tučný, tuky evidujem skôr na brušku a na zadku. Som veľmi rád, že hoci som často nedôsledný, sebakontrolu zápisom kJ vnímam skôr ako zábavu, ako životný štýl, než niečo obmedzujúce...
Držím Vám palčiská.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Takže teraz mám na najtučnejšom mieste na brušku 96 cm. Podľa stránky Mira Veselého o chudnutí je zle, keď má muž nad 94 cm. Ženy to majú inak, neviem ako. Takže už mi stačí len zopár centimetrov dať dole. Často som však nafúknutý až na 98 a 99 cm...
Váha sa drží pod 81, momentálne dnes 80,4 kg. Dnes som sa zapojil do 30dňového programu pre spevnenie bruška. Myslím, že to v tejto fáze už má pre mňa význam. V duchu stránky: http://www.cviky-na-brucho.eu/1259-30-dni-pre-ploche-brucho-osvedceny-trening-od-profesionalov
Snáď to zvládnem. Raz som asi 2 až 3 týždne posiloval bicepsy a tricepsy a spravili sa mi slušné kopčeky. Takže potenciál tu je. Len si to odmakať - a to bude to fuška.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej Skalík napísal:Len sa mi nechce cvičiť tie brušáky, čo som si včera zaumienil. Začínam byť teraz na večer nejaký skapatý.
Eh, tak nakoniec sa mi dnes odcvičiť podarilo. Nebolo to také náročné. Ono ako hovorí historik, vždy je ťažké začať, odhodlať sa, spraviť prvý krok. Ale potom to už ide a človeka to baví.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Chudnúť sa pokúšam už dlhšie, no stále mi chuti viac papať ako by som mala....a keď ešte dostanem nejaké sladkosti tak jediná možnosť je ich zjesť čo najskôr ....ďalšia vec je, že v poslednom čase často pečieme koláče a pri tých neodolám ....no ja si až tak váhu nestrážim, že presne na gramy, aby som merala jedlo.....to by ma nebavilo stále zapisovať, ale pokúšam sa dodržiavať niekoľko zásad....či už pitie čistej vody, jesť pravidelne 5 x na deň, jesť viac zeleniny, cvičiť viac a dúfam, že to pôjde.....vážim okolo 73 kg pri výške 167 cm...pre začiatok chcem schudnúť aspoň do Veľkej noci tie 3 kg...a potom viac..
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
skvelé! Ba priam parádne! Držím prsty, len tak ďalej.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
je to ozaj povzbudenie pre mňa, aby som neprestala behať....teším sa joj a ako ....a už aj preto, že ma tak podporujete musím pokračovať
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Strana 16 z 83 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 49 ... 83