Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 27 z 83 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 55 ... 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
Je to velice fajn, lebo zhruba to bol môj tohtotýždňový cieľ - dať dole aspoň pol kila. To bolo pri jedení okolo 7500 kJ denne reálne. A podarilo sa. Teraz idem mať cieľ do 22. augusta mať 77,5 kg. Takto pekne po polkilečku každým týždňom dolu... Zatiaľ sa mi jesť okolo 7500 kJ denne darí na 80-90% zo všetkých dní. A keď to prešvihnem, tak maximálne na úroveň 8500. Povedal som si totiž: Matej, ak si dovolíš výnimky, tak len s mierou!
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Gratulujem k úspechu.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej napísal: Teraz idem mať cieľ do 22. augusta mať 77,5 kg. Takto pekne po polkilečku každým týždňom dolu...
Vytýčený cieľ sa mi nepodarilo splniť. Mám 78,5 kg až 79 kg. A 96 až 97 cm. Opticky sa mi trochu zúžila tvár, na lícach.
Neúspech nepovažujem za hoden hany, pretože som mal teraz kvôli okolnostiam nepravidelnú stravu, často nárazovú, nezdravú a fastfoodovú. Preto som naopak veľmi rád, že moje miery zostali nedotknuté a nepribral som. Až teraz môžem do 30. augusta si dať cieľ mať opäť nejakých 77,5 až 78 kg + 96 cm. Snáď sa mi to podarí, budem sa snažiť.
Hurá opäť bojovať!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej napísal: ... Až teraz môžem do 30. augusta si dať cieľ mať opäť nejakých 77,5 až 78 kg + 96 cm. Snáď sa mi to podarí, budem sa snažiť. :
Cieľ sa mi podarilo splniť už o deň skôr. Momentálne mám podľa dnešných ranných meraní 77,8 kg a 95 cm (cca. -1 kg, cca. -2 cm). Úspech pripisujem zvýšenému pohybu, ktorý zodpovedá tzv. ľahko aktívnemu životnému štýlu. Plus tomu, že som jedával iba raňajky, obed a večeru, pričom zväčša som sa vmestil do 6500 kJ. Kilojouly som si síce nezapisoval, ale spomenuté číslo je môj hrubý odhad na základe priebežných skúseností.
Teraz plánujem mať v sobotu 5. septembra 2015 miery medzi 77 kg až 77,5 kg, a tiež centimetre medzi 94 až 95 cm. V prípadne neúspechu nie viac ako 96 cm.
Opatrenia: naďalej jesť ľahké raňajky, normálny dvojchodový obed, večeru pozostávajúcu z jedného chodu normálneho jedla doplneného azda nejakým pečivom. Občasné energeťáky a to je všetko.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej napísal:Teraz plánujem mať v sobotu 5. septembra 2015 miery medzi 77 kg až 77,5 kg, a tiež centimetre medzi 94 až 95 cm. V prípadne neúspechu nie viac ako 96 cm.
Úspech sa dostavil len napoly, teda
áno - čo sa týka centimetrov,
nie - čo sa týka hmotnosti.
Miery ukazujú 94 až 95 cm, pri nafúknutí a uvoľnení brucha skôr 95 cm (-1 cm). Klesol mi aj obvod bedier, panvy... na 101 cm (-2 cm), čomu sa trochu čudujem, lebo to meriam priamo na bederných kostiach. Hmotnosť zostáva na 78,0 kg (+0,2 kg).
Teraz už je viac chladno; túto noc som mal aj privreté okno a ráno mi bolo aj zima. Takže je čas opäť doma sadnúť na rotoped. Nasledujúci týždeň by som naň mohol pár ráz vysadnúť, je to také neurčité predsavzatie.
Ďalšie predsavzatie je mať do soboty 12. septembra stabilných 94 cm a pod 77,5 kg. Musím ísť na to takto pomaly. Ideálne by bolo mať o týždeň 94 cm a 77 kg. Generálny cieľ naďalej zostáva mať jedného dňa pod 90 cm, čím by mi zdravotné riziká civilizačných ochorení klesli na stav "nízke až žiadne riziko".
Opatrenia: spisovanie si jedálníčka do účtu "kaloricketabulky.cz", limit 7000 kJ, občasné rotopedovanie (najazdiť aspoň sumárne 60 minút za týždeň, to zo začiatku musí stačiť); viacej vody než doteraz, opätovná investícia do kefíru.
Hurá do boja!
M.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
A teraz mám 78 kg (+12 kg). Takže ja kľudne môžem ešte ísť dolu a dolu až niekam na 70 kg, a vôbec to nebude vychrtlosť, ale naopak moja optimálna váha. Mám teda ešte čo zhadzovať veru...
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej napísal:
Ďalšie predsavzatie je mať do soboty 12. septembra stabilných 94 cm a pod 77,5 kg. Musím ísť na to takto pomaly. Ideálne by bolo mať o týždeň 94 cm a 77 kg.
Dnes mám 95 cm a 77,7 kg. Takže minulotýždňový cieľ sa nepodaril splniť. Stále som +1 cm a +0,2 kg nad minimálny cieľ. Predsavzatie cvičiť na rotopede sa tiež nepodarilo splniť. Akosi som nemal čas, alebo som mal emočné problémy, alebo som bol unavený. Kefír som si zháňal, ale ešte sa mi ho nepodarilo kúpiť.
Takže vcelku bieda.
Myslím, že hlavný dôvod, prečo mi to neklesá, je, že konzumujem obed, ktorý je v práci z donáškovej služby (polievka, reštauračný druhý chod). A potom prídem domov o 18:00 a zjem porcie veľké ako normálny obed, pričom sa jedná o chody, ktoré na obed navarila mama. To je všetko neprípustné, nakoľko na večeru by som si mal dať niečo drobné, napr. pečivo. Iba 1 hlavný chod by som mal denne mať, a to obed. Ostatné by mali byť v redukovanej miere.
Takže predsavzatia na nový týždeň do soboty 19. septembra:
- iba 1 hlavný chod denne - obed, ostatné denné jedlá nech sú skôr o pečive alebo inej nenáročnej strave
- písať si do účtu kaloricketabulky.cz
- cieľ: 77-77,5 kg, 94 cm
Keď tak pozerám svoje príspevky dozadu, tak od nejakého konca mája išli dole -2 kg a -5 cm. To je v podstate úspech, hoci to trvá tak strašne dlho. Naďalej je najdôležitejšie, že mi miery nestúpajú.
Hurá do boja!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej napísal:cieľ: 77-77,5 kg, 94 cm
Svoj cieľ som nesplnil. Čo už. Dnes ráno som mal 78,0 kg a 95 cm. Nejde to dole a nejde. Ale zase treba povedať, že tento týždeň som mával aj večere podobné obedu, prípadne som sa možno aj 2 razy prejedol nad 9 tisíc kJ. Takže niet čudu, že neprišiel žiadny pokrok. Rozmýšľam, že by som zvýšil objem tukov v strave, tak ako v júni či kedy. Vtedy sa mi podarilo ísť dosť dobre s centimetrami dole. A držím si ich doteraz. Skúsim to teda tak, že obed bude normálny, pričom ostatné chody dňa budú prevažne tukové s čo najnižším podielom sacharidov. Sacharidy tak zostanú na úrovni okolo 120 g denne, pričom tuky zvýšim umelo aspoň na 90 g/deň.
Ani si nedávam do budúceho víkendu nejaký konkrétny cieľ - ako cieľ beriem akékoľvek čislo nižšie než 78 kg a 95 cm.
Hurá do boja! Musím sa už konečne spamätať.
matej
PS: Tuto, strašne sa teším, že sa Ti podarilo vizuálne schudnúť. Si super, gratulujem! X, aj Tebe blahoželám k plankovému návyku. No fasa.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej napísal:... ako cieľ beriem akékoľvek čislo nižšie než 78 kg a 95 cm.
Samozrejme, z cieľa nezostal kameň na kameni. Prešiel ďalší týždeň a dnes ráno 78,3 kg a 95 cm.
Čo bude o týždeň? Nemám potuchy.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Strana 27 z 83 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 55 ... 83