Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Chudnutie pri antipsychotikach

Strana 55 z 83 Previous  1 ... 29 ... 54, 55, 56 ... 69 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 55 Empty Re: Chudnutie pri antipsychotikach

Odoslať  rasto St 13 september 2017 - 12:23

ahojte.tak mne sa nedary niejako schudnut aj ked jem malo a niejako mi ta vaha skace napriklad vecer niekedy mam 136kg a nadruhy den rano 132 pada mi vaha aj 4kg ale potom to zasa naberem spet niekedy ked dostanem chut tak aj pocvicim s cinkami ale niejaky vyznamný efekt to nema.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 517
Reputácia Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Bydlisko Bydlisko : stredne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: f20
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 55 Empty Re: Chudnutie pri antipsychotikach

Odoslať  Matej So 16 september 2017 - 9:48

rasto napísal:ahojte.tak mne sa nedary niejako schudnut aj ked jem malo a niejako mi ta vaha skace napriklad vecer niekedy mam 136kg a nadruhy den rano 132 pada mi vaha aj 4kg ale potom to zasa naberem spet niekedy ked dostanem chut tak aj pocvicim s cinkami ale niejaky vyznamný efekt to nema.

Ahoj Rasťo. Veľmi Ti držím palce s chudnutím, aj v ostatnom. Ako tak sledujem, ako sa stravuješ, tak by som Ti azda doporučil celkom laicky zo svojej skúsenosti nasledovné rady:

• papať aspoň 4 jedlá denne, skôr menšie, čiže zhruba také veľkosti, aké papávaš doteraz, len teda aby boli aspoň 4 (mám tušenie, že telo máš kvôli malému príjmu kalórií v šetriacom režime, preto nechce pustiť tuky a umelo znížil tzv. bazálny výdaj, teda to, čo potrebuje na svoje bezprostredné fungovanie orgánov)
  • papať 1 jabĺčko denne kvôli hrubému črevu a pravidelnej stolici
  • piť vodu alebo minerálku 3 litre denne (si vysoký a veľký, takže by sa v Tvojom prípade skutočne o 3 litroch mohlo hovoriť) - litrami tekutín si telo paradoxne odvodníš, lebo si telo povie, že má vody dostatok, takže si povie, že nemusí držať zásoby, ďalej sa litrami detoxikuješ, očistíš krv pravidelným a častým cikaním, zvýši sa tiež bazálny výdaj, čo je žiaduce, lebo bude telo viac páliť kalórií v kľudovom režime na svoju základnú údržbu orgánov... zároveň doplníš straty tekutín, ktoré Ti spôsobuje pitie väčšieho množstva kávy, lebo ona dehydratuje).
  • navýšiť aktivitu, napr. záhrada, prechádzky, pohyb doma akéhokoľvek typu (napr. preferovanie státia, chodenia po dome, vyhýbanie sa ležaniu - skôr preferencia sedenia namiesto ležania, čiže všetko sa ráta, akékoľvek navýšenie pohybu - činky ako také sú skôr silové cvičenie, čiže ich úlohou nie je priamo chudnúť, ale skôr budovať svalovinu, ktorá neskôr navýši ten spomínaný bazálny výdaj a tak ovplyvní kladne chudnutie nepriamo, no v tejto chvíli by skôr bolo nutnejšie cvičenie typu "kardio", teda namáhanie srdca, zvýšenie tepu aspoň na 100, mierne potenie, dýchavičnosť taká, aby sa dalo ešte rozprávať, ale už nie spievať Smile často takéto kardio môže byť realizované sviežejšou chôdzou na prechádzke po dedine alebo meste (asi 3,5 až 4 km/h), to by napr. úplne stačilo, lebo aby nebola veľká záťaž na kĺby)
  • ako dobrý tip sa mi vidí užívať probiotiká, zlepšujú trávenie, psychickú pohodu, skvalitňujú imunitný systém, podporujú kvalitnejšie vyprázdňovanie
  • o kalorickej reštrikcii sa v Tvojom prípade, myslím, dá hovoriť, až keby sa Ti navýšil bazálny výdaj na normálnu mieru, teda že by sa odstránil šetriaci režim
  • pokračovať v pití kávy, je antioxidantom, podporuje psychické (kognitívne) funkcie, náladu, mieru motivácie, sledovať si ale tlak krvi, či Ti kortizol a kofeín ho nezvyšuje... čiže zakúpiť si elektronický tlakomer... ak by si mal predsa len vyšší tlak, tak v prvom rade by som asi navýšil objem prijímaných tekutín, aby sa Ti hustá krv "zriedila", čo zníži tlak, taktiež obmedzil sodík a sodíkové minerálky, menej kuchynskej soli,... káva okrem toho, aby som dokončil myšlienku, svojím kofeínom povzbudzuje peristaltické pohyby v črevách, stimuluje trávenie a istým spôsobom podporuje chudnutí miernym navýšením bazálneho výdaja kalórií orgánov

To mi tak napadlo takéto tipy a rady zo svojej skúsenosti. Smile Možno si niečo z toho vyberieš a aplikuješ, možno Ti to poslúži nejak, možno to už dávno všetko veľmi dobre poznáš, takže sa len utvrdíš. Smile Každopádne veľmi Ti držím palce, a verím, že to dáš a pôjdu kilá dolu. Prajem Ti, Rasťo, všetko dobré. Vitaj

Matej
Huge smiley

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 55 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 16 september 2017 - 9:49

Čo sa týka mňa, tak ja dnes po meraní 68,5 kg a 87 až 88 cm. Maškrtám som sa cez týždeň vyhýbal úspešne, čomu sa teším. Kalorická reštrikcia sa mi nedarila, väčšinou som prijímal energiu priemerne okolo 10 tisíc, dvakrát bola aj 13tisícovka. Možno aj preto som sa nafúkol na 88 cm. Raz som mal cez týždeň veľkú plynatosť a mal som brucho 91 cm. Uf Nalačno to zväčša spľasne na 87... Polícia Momentálne sa v strave vyhýbam mliečnym produktom, najmä tým priamym, teda mlieku a jogurtom. Bakteriálne kultúry jem cez probiotické kapsuľky z lekárne (Biopron). Úplne som sa musel vzdať svojich obľúbených raňajok - teda mušličiek s mliekom. Za posledný mesiac sa mi totiž katastrofálne zhoršila pleť na tvári a Dr. Google ma informoval, že je preukázaná súvislosť medzi kravským mliekom a akné a zápalov na koži. Takže som to radšej "vysadil". Momentálne si hľadám nový typ raňajok, zatiaľ papávam hrianky s maslom a rajčinou. Sacharidy celkovo obmedzujem na 150 až 200 g denne, s tým, že rýchle cukry (najmä rafinovaný biely cukor) sa snažím obmedziť na nulu, niekedy s úspechom, v iné dni s menšou výnimkou. Smile Fakticky 150 g sacharidov mi spraví len 1 jablko, nejaké tie hrianky, kúsok chleba a možno príloha k obedu typu zemiaky. Viac si už ani nemôžem sacharidov dať podľa mnou stanoveného limitu. Takže nezvýši vôbec na cestoviny, a už tobôž nie je vôbec priestor pre sladkosti. Tuky mám navýšené na 100 g denne (prijímam najmä cez maslo, maslový margarín, mäso). Tieto čísla som si nenastavil kvôli chudnutiu, ale kvôli takpovediac zdraviu, lebo čítam rôzne publikácie (Pšeničný mozog, Pravda o rakovine, a podobne zo žánru alternatívna medicína alebo životný štýl), ktoré ma informujú o iných názoroch na to, čo znamená zdravé stravovanie. Tak vlastne experimentujem, hrám sa, čo na mňa platí, a čo už u mňa nefunguje. Hľadám rovnováhu medzi finančnou náročnosťou, zdravím a generovaním psychickej pohody z toho, čo jem. Smile

Na nový týždeň mám cieľ opäť 86 cm. Ale skôr by som chcel ustáliť 87, lebo dnešných 88 nalačno ma trochu zneistilo. Ešte stále mám na bruchu sádlo, ktoré robí nadváhu asi 5 centimetrov. Takže ešte sa mám kam posúvať. Šepkanie Čo sa týka cvičenia alebo kráčania na páse, tento týždeň som sa tomu nevenoval. Ale ešte to nevypustím zo svojho zreteľa - verím, že sa k tomu dostanem "raz" a "čoskoro". Smile

S priateľským pozdravom
Matej
Huge smiley

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  rasto So 16 september 2017 - 12:15

ahoj matej.tak jedine co stoho dodrziavom je pitny rezim vypijem cez den aj 2 litre mineralky a ostatne vyskusam.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 517
Reputácia Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Bydlisko Bydlisko : stredne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: f20

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Ne 17 september 2017 - 22:10

predminuly tyzden bol brutal narast,tak som nepisal a dnes oproti minulemu tyzdny + 300g,
co povedat,dieta je ohrozena treba nasadit alebo vymenit bud hlavu alebo telo,

tato dieta je uz brutal v tom ,ze som hladny aj ked som od augusta skusal zrat vsetko ale v mensich davkach,motivacia na bode mrazu a ked chytim amok tak v jeden den mam aj +4kg,

co chvila budem mat viacej pohybu v podobe roboty tak by som presiel na zdrave stravovanie v primernych dafkach,

vtedy som vydrzal cca.pol roka a schudol tich slavnych -28kg

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 55 Pr25
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 24 september 2017 - 12:42

Momentálne ja: 68,8 kg, 87 až 88 cm na najtučnejšom obvode (záleží od nafúknutia, uvoľnenia).

Takže nič, žiadny pokrok, skôr sa to točí už nejakú dobu okolo tých istých čísel. Zostáva mi snažiť sa ďalej. A nakopnúť sa do nejakého cvičenia - už to brucho nie je také priveľmi obézne, aby nemalo význam posilňovať jeho svalovinu. Takže si dávam predsavzatie vygooglovať si cviky na brucho a vynasnažiť sa tomu venovať. Škoda, že som taký akýsi demotivovaný cvičiť, ale myslím si, že mi len chýba "know-how". Mať ho by mohlo byť automaticky späté s tým, že by ma to aj bavilo - aspoň si to myslím. Napr. hrabať sa v typoch stravy, energiách a živinách ma baví aj preto, lebo som sa do toho už načítaním materiálov "dostal". V cvičení je však zbehlý napr. kamoš Tuto, jemu know-how určite v tomto nechýba. Myslím, že keď sa naučím tému cvičenia po teoretickej stránke, tak ma to bude aj viac baviť praktizovať. Takže hurá do toho, skúsim si o tom pravidelnejšie niečo odteraz čítavať. Embarassed

Predsavzatie: do 2 týždňov si načítať základy cvičenia (základy strečingu, základy posilňovania najbežnejších partií pre začiatočníka, druhy a časové intervaly opakovaní a sérií, teória cvičenia s vlastnou váhou). Ak na to nebudú stačiť 2 týždne, tak mesiac. indifferent

Huge smiley

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Ne 24 september 2017 - 18:39

tento tyzden 147,6 kg co je narast o niekolko stoviek gramof,
v zapisniku som sa dozvedel ze si tuto vahu uz drzim 6-tyzden co je zle,6 tyzdnov by malo byt ubytok na vahe cca od 3kg-do 6kg,
viem preco ,lebo antifajny je hladny jak to svinske prasa,a o diete niet co vypravat,dietove nezdrave davkovanie stoji naprd,
nuz uvidim co narobi ked si zacnem sam za vlastne nakupovat a aj varit ,a vo velkom odmietat maminu nezdravu stravu,
bude to hlavne o zdravom stravovani a davkovani,uz sa tesim nakolko s tymto stylom mam velmi pozitivne skusenosti,

zelam vela stabilnch kg

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 55 KG_LOGO_WB
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 2 október 2017 - 20:24

Ja naďalej asi 69 kg (+- 0,5 kg) a asi 88 cm (+- 1 cm). Niekedy sa nafúknem na 91 cm a niekedy po ľahkej večeri mám ráno nalačno len 87 cm. Výrazne sa teda tuná neposúvam, skôr sa dá hovoriť o stabilizovaných mierach. Aby som klesal s centimetrami, tak by som potreboval zaradiť cvičenie (momentálne už nie iba kardio, ale už aj určite silové cvičenie, význam by malo aj zabrať na brucho). Papanie by som ani nemusel redukovať, stačí sa držať priemeru okolo 10 tisíc, resp. väčšia časť dní by mala končiť sumou medzi 9000 a 10 tisíc kJ. Verím, že pri týchto opatreniach by to brucho šlo dolu. Minule som písal o skúmaní cvičebných techník, zatiaľ sa musím iba hanbiť, lebo som do veci nenazrel. Je to strašne ťažké začať jasnejšie cvičiť, vždy stroskotám na prvotných známkach únavy, ktoré majú negatívny dopad na moju psychiku. Vtedy som schopný veriť, že mi cvičenie psychicky škodí, čo v skutočnosti určite nemôže byť pravda, skôr je pravdou z dlhšieho časového horizontu presný opak. Prepracovať sa k tomu je však oriešok a bude ma to stáť ešte nemálo pokusov a pádov.

Ale určite to nechcem nechať tak to cvičenie, lebo:
- 1.) kondičku mám slabšiu
- 2.) mám posťahované šľachy, som akýsi neohybný, neflexibilný, pri náhodnom páde by som sa vedel pekne dorantať, zatiaľ čo "ohybní ľudia" akosi "vedia, ako majú padnúť", rozumiete mi laughing
- 3.) mám predsunutý krk a skoliózu, takže nechať cvičenie by pre mňa s neskorším starnutím znamenalo čoraz horšie a horšie zhrbenie a okrem estetičnosti by to prinieslo aj fatálne bolesti chrbta
- 4.) treba redukovať viscerálny tuk, ešte stále tam veselo zacláňa, uskladňuje toxíny, ovplyvňuje hormóny a srdce, a tvári sa, akoby mu patrilo celé brucho! žiadne také! Smile

Pokračujem v boji. shooting2

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 7 október 2017 - 14:43

Dnes 68,6 kg a 87 cm. Cvičenie som zatiaľ realizoval len "zľahka", teda nie tak, aby to prinieslo okaté výsledky, skôr ma to malo za cieľ prebrať a azda ponaťahovať.

Papám na úrovni asi 10 tisíc kJ s tým, že bývajú aj výnimky - konkrétne boli aj dve štrnásťtisícovky. Napr. včera bola jedna a zjedol som vtedy asi 500 g sacharidov, čo je fakt sila. Zírám Jedenkrát som v týždni vynechal večeru.

Čo sa ešte týka toho cvičenia, tak svoj bežiaci pás na balkóne nebudem môcť mať, lebo tie fólie, čo sme dávali s tatinom na balkónové sklá, vyzerajú z diaľky zle, akoby tam boli špinavé okná. Budem ich musieť strhnúť a stroj dať dovnútra. Ešte neviem, kde ho tu umiestnim, lebo je to tu už dosť napratané, a ja mám rád priestor, nie všetko natesno. V horšom prípade stroj budem musieť ponúknuť na predaj. Bezradný Tak uvidím, ako moja snaha o kardio alebo aspoň o kráčací pohyb dopadne. Uf Smile

Cieľ do budúcej soboty: 86 centimetrov
Opatrenia:
- o kvapku dôkladnejšie cvičenie (naťahovanie/strečing, sila, kardio)
- papanie najviac 10 tisíc, ľahké večere, niekedy žiadne, ak sa bude dať
- mať pod kontrolou jedenie kanc. maškŕt Polícia

Idem na to.
Cvik 1

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Ne 8 október 2017 - 21:47

dnes 147,6 co je ubytok na vahe o par stoviek gramof

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 55 U75FlIO-QayJx8UlD9lG8Q

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 55 96dcAkruQXG6CNNxgzvYVA

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 55 TlkE4x6_Q46wC1O0zBL0jA

in spe:

stale cakam na odpoved od agentury ci ma prijmu spet do roboty a tim padom by som chcel na vyplatu spustit novy system stravovania,kde cielom by bolo zredukovanie hmotnosti na cielenu uroven jak kvoli sebe tak aj zdraviu a ludi okolo mna,
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 14 október 2017 - 11:53

Ja dnes:
- 69,7 kg ľavou nohou, 70 kg pravou nohou
- 88-89 cm (záleží od nádychu/výdychu)

Takže môžem hlásiť mierne pribratie. Ja som ho však očakával, nakoľko som robil cez týždeň akýsi úmyselno-neúmyselný experiment. Dva dni po sebe som sa totiž prežral na 15-16 tisíc kJ a včera večer som zjedol asi 1,8 kg kelovej polievky (so zemiakmi i mäsom spolu) - medzi 19:30 priebežne až do 21:00 na viac dávok.

Tento experiment mi mal zistiť, kedy už konečne začnem priberať, teda pri akej hodnote. Zdá sa, že 2 päťnásť-tisícovky po sebe už znamenajú pribratie v priemere 1 cm a čo do váhy asi 0,8 kg. Nehovoriac, že jedna tá pätnásť-tisícovka bola vytvorená z mnohých zákuskov a koláčov.

Experiment ma poučil o tom, že keď papám asi 12 tisíc denne, tak nepriberiem, ale si váhu zhruba udržím, obzvlášť ak jem na večeru len 1 chod a aspoň 100 minút pred fázou zaspávania nejem. To mi je vlastne dobrou správou. Embarassed albino

V budúcom týždni teda plánujem mať limit nejakých 11 tisíc, čo je dostatočný priestor pre uspokojujúce napapanie sa, plus si dám predsavzatie naozaj 100 minút pred fázou zaspávania nemať nič prehltnuté (okrem prípadných liekov). Smile

Cieľ do 2 týždňov (do soboty 28.10.2017): udržať váhu a centimetre, prípadne ak mi psychika umožní sebaobmedzovanie sa, tak klesnúť späť na 69 kg a kráčať za 87 cm alien

cherry

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 25 október 2017 - 10:05

Dnes uplynulo asi 11 až 12 dní od posledného môjho záznamu v tejto téme. Podarili sa nejaké výsledky:

- 68,0 kg (pravou nohou 68,8 kg)
- 88 cm na najväčšom obvode, pri uvoľnení skôr 89 cm
- 83 cm na páse na najužšom obvode kúsok pod rebrami
- 97 cm na najväčšom obvode bokov naprieč panvovými kosťami a zadočným svalstvom (resp. tukom Smile )

Je tu teda možné hovoriť o určitom schudnutí 1,5 kila, pričom centimetre ale nejak extra neklesli. Ak si pozerám históriu a grafy na účte, kde si evidujem energiu, tak mi vychádza, že som dosť často papal na úrovni okolo 10 tisíc, prípadne tesne pod. Takže takéto papanie u mňa spúšťa v horizonte viacerých týždňov pomalé chudnutie. Tiež som sa v uplynulom čase vrátil späť ku kontrole príjmu cukru a sacharidov, opäť sa ich snažím redukovať - momentálne sa ich snažím vtesnať do 250 až 300 g denne. To je aj tak dosť, ale predtým 2 týždne som ich jedol aj 400 a zväčša jednoduché s vysokým glykemickým indexom. V súčasnosti aj menej papám maškrty v práci, resp. minulý týždeň tomu tak bolo, lebo som sa snažil si nosiť so sebou desiate a olovranty z domu. Yes

Žiaľ, cvičenie je ešte nerealizované. Na kardio kvázi-akoby som sa ani nechystal, nemám pocit, že mimo dovolenky mám málo pohybu. Skôr ma mrzí, že ešte stále sa nevenujem pravidelnému silovému tréningu. Toto mám naďalej v hľadáčiku, že chcem u seba nastoliť. Teraz by som aj rád cvičil kardio, lebo som týždeň doma, ale inak cez pracovné dni som dosť uťahaný a pohybu mám myslím dosť. Ale pracovanie na svalstve, špeciálne brušnom a ramennom, tak to treba. Tornado

Opatrenia do ďalších dní:
- naďalej sa skúšať nútiť do silového tréningu a hľadať možnosti, ako sa na to motivovať
- limit 10 tisíc kJ
- pravidelné papanie, po príchode do práce od pondelka opäť si nosiť desiate a olovranty z domu
- sacharidy najviac 300 g, jednoduchý typ najviac 70-80 g, najlepšie len 50-60 g, ak nerátam ovocie
- každý deň aspoň 2 kúsky ovocia, zo 3 deci tomatového džúsu

Cieľ do soboty 4. novembra: 87 cm na najtučnejšom obvode pásu

Sun 2

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 55 z 83 Previous  1 ... 29 ... 54, 55, 56 ... 69 ... 83  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: