Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 24 z 83 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 53 ... 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
xkrchnav napísal:Tak dnes 3. deň planku. Zatiaľ taká stredná svalovka na bruchu, mierne ruky štipku nohy. Váhu ani miery nesledujem. Hádam po 300. planku bude niečo aj badať
Ako robíš ten plank? Ja som to robieval tak, že ho "držím" asi 20 sekúnd v danej polohe, a potom uvoľním, odkvacnem od únavy. Myslím, že najdlhšie som ho vydržal "držať" asi 30 sekúnd. Ako to je u Teba? Koľko ho vydržíš držať?
PS: Držím prsty! Je to super cvik.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Miery sú zlé: 79 kg, 98 cm. Čiže +1 kg, +2 cm.
Ale nevzdávam sa, bojujem ďalej. Len musím ísť na to trochu inak. Musím dostať pod kontrolu príjem sacharidov tak, aby som po nich kvôli ich absencii netúžil, a zároveň aby som chudol a nebol kvôli nim hladný (v dôsledku vysokého glykemického indexu daných potravín).
Držme sa. Je to ťažký zápas. So sebou samým.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
---
Ja naďalej pokračujem v aktuálnej kríze. Miery stúpajú, už mám 79,6 kg a 97 cm. Skrátka, moja snaha je teraz slabá, nedostatočná, málo dôsledná. Nádeje si robím od augusta, kedy by som mohol dostať jedenie pod výraznejšiu kontrolu.
Zatiaľ teda sa snažím aspoň nepriberať. Ale ako vidno, aj v tom som nie vždy úspešný v týchto dňoch.
Držme sa naďalej optimizmu, že sa to podarí. Veď kto nebojuje sám so sebou, bude sebou samým raz porazený. A my bojujeme.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
- limit už nie 7000, ale 8000 kJ, čiže navýšenie, aby som nebol hladný, bazálny metabolizmus mi vychádza s bazálnymi aktivitami okolo 10500 kJ, takže slušný deficit budem mať aj pri lepšie zvládnuteľných 8000 kJ príjmu a navyše nebudem mať toľké nárazové hlady
- navýšenie sacharidov zo 100 g na 200 g denne, tuky limit už len 80 g denne (a nie 100 ako doteraz). Viacej kombinovať tuky so sacharidmi, aby som znižoval ich glykemický index.
- ostatné zásady racionálneho stravovania po starom
Dnes som zjedol asi 200 g sacharidov a 57 g tukov. Dohromady aj s proteínami asi 7400 kJ. To je výborné, len ešte to musím v najbližších dňoch zvýšiť na 8000. Chudnutie pôjde pomalšie, ale aspoň sa dúfam zredukuje počet stravovacích zlyhaní v podobe obžerstva. Takže úspech bude výsledne vlastne reálnejší a dosiahnuteľnejší.
Hurá do toho!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
takze vela stastia, Matej, ale aj ostatni, ktori bojujete s kileckami alebo skor kiliskami.
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
opadané lístie napísal:stve ma, ze clovek sa musi tri dni omedzovat a pride jeden den prejedenia a vsetko je spat.
Presne! Celá moja stratégia chudnutia je matematicky a dietetologicky správna (takmer). Lenže moje ťažkosti priviesť situáciu k reálnemu úspechu (teda dať dole 8 cm z brucha) sú priamo spôsobené práve tým, čo si, Lístie, povedal. Že sa občas nezdržím, prejem sa jeden deň a tri dni držania limitu a dobrej skladby živín sú zmárnené. Myslím si po takej dlhej dobe bojov, že to nie je len o občasnom nepriaznivom pomere živín alebo občasnom nevydarenom glykemickom indexe, ale že je to určite aj našimi liekmi. Potvory jedny.
Aj preto som prijal tamtie opatrenia, nakoľko môžu napomôcť k sebaovládaniu.
Aj Tebe, Lístie, veľa šťastia pri chudnutí. Nech sa darí!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
a k tym liekom...maju na priberanie znacny vplyv. skoro vsetky antipsychotika posobia na zvysenie hmotnosti. niektore vyslovene zvysuju chut do jedla a spomaluju metabolizmus. ja musim zatial zaklopat na drevo, lebo uzivam olanzapin, a ked sa kontrolujem v jedle, tak nepriberam. co je asi u ludi uzivajucich olanzapin vzacne.
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Dnes mám 78,5 kg a 97 cm (-1,1 kg, -0 cm - oproti štvrtku). Úbytok 1,1 kg hodnotím ako úbytok najmä vody a wéckových vecí. Stáva sa mi bežne, že úvodné kilo zhodím veľmi rýchlo, akonáhle dodržujem limit. Ďalšie úbytky však už idú len zubami-nechtami.
Lístie, a Ty keď máš podobné miery ako ja, tak máš aj také brušisko s 97-centimetrovým pásom? Ja by som potreboval dať dole asi 8 cm, ideálnych 85-88 cm by som chcel mať. Vtedy aj môj WHR index by sa pohyboval v pásme "optimálnej postavy".
Bojujeme ďalej! Dnes žiaľ mi ukazuje jedálniček zlú skladbu živín, totiž na večeru mi vychádza až 50 g sacharidov, čo by som nemal dopúšťať. Hrozia vlčie hlady. Tak dúfam, že to dobre dopadne. Hurá do boja s tukovými špekami!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 24 z 83 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 53 ... 83