Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 20 z 83 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 51 ... 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
ja som už písala, že u mňa je to tuto zimu nepravidelne cvičenie.....skôr len občasne....a možno by ani to nebolo kebyže nepozerám extrémne premeny ....ako pre mňa je to hodne motivujúce...a áno aj vo svojom okolí poznám ľudí čo schudli...a aj som o tom veľa čítala článkov....ako schudnúť, čo pre to robiť a čo nie.....no neviem nepociťujem teraz nutkanie schudnúť....len si zlepšiť kondičku.....pravidelným cvičením....ale ako sa vraví aj na to potrebujem nejaký režim ...teda myslím denný režim, aby všetok dobre sedelo.....a teraz mam ten pocit, že som ho našla.....od včera som začala cvičiť aj keď ma ešte bolia svaly, ale aj vďaka cvičeniu je to lepšie....ako ja chcem vážne len cvičiť....to, že schudnem napríklad okolo pasa...to by bol len bonus .....aspoň neviem tak to vysvetľovali v jednom motivačnom videu vtedy sa mi to zdalo ako čudne a blbe....ale teraz mam aj ja taký pohľad na vec.....že ja potrebujem výrazne zlepšiť kondičku a posilniť svaly chrbtice....a aj mam chuť a aj radosť z toho keď idem cvičiť.....a samozrejme aj čas .....myslím si, že by mi to mohlo vydržať.....čo sa jedla týka tak to vidím ako veľké mínus u mňa....nejem veľa ale neviem prejsť na zdravú stravu....je v tom viac dôvodov....a tak ešte dám aj dnes pokus z mrkvou na večeru ...uvidím či mi bude stačiť ....a či zase ma mama nenaláka na niečo nezdravé....
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
zatial sa mi darí cvičiť a aj ma to baví. Mám po tom dobrý pocit, že niečo pre svoje zdravie robím. Stiahla som si tri videá zumby od 30-50 min. a na to cvicím.
Tento týzden som sa aj dost hýbala pešou chodzou. To by ma bavilo, keby som nechodila sama. Samú ma bezcielne chodit nebaví, iba ked mám ist do mesta nieco vybavit, tak casto volím aj dlhsiu cestu.
Hmotnost sice zatial velmi neklesá, len o nejaké to 1/2 kilo, ale verím, že to sa casom poddá. Tiež by som rada zvýčila svoju ohybnosť. Cviky, ktoré som v pohode zvládala pred rokmi, teraz už nedám Mala by som asi pridat este nejaku jogu. Chystám sa zacat cvicit ráno Pozdrav slnku alebo Päť tibeťanov, no zatial som nezačala, aj ked dlhsie sa na to odhodlávam.
Veľa zdaru v pohybovaní sa, priatelia!
regina
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Ja mám momentálne menšiu krízu, lebo som pár dní po sebe nezvládol večerné hlady. Takže som si dal aj sladké, aj tučné. Preto mám stále 81 kg a 98 cm. Nejde to dolu a nejde. Chcel som si dať očistnú trojdňovú kúru na ovocí, lebo teraz jedávam veľa ovocia, tak či reku na ňom nevydržím 3 dni celkom. Ale nepodarilo sa, išlo ma roztrhnúť od hladu. Včera som cvičil 40 minút na rotopede, dnes si dám znovu. Na večere, pokiaľ zvládam večerné vlčie hlady, tak si dávam len ovocný kokteil - rozmixujem jablko, pomaranč a banán. Vznikne chutná kaša do misky a to mi za pomoci nekalorickej kofoly vydrží až do rána. Len ako hovorím, akurát v tieto dni som si dal aj čipsy, aj sladkosti, no hrôza a des. Hanbím sa, lebo koho je vina, že nechudnem, lež stále stojím na jednej váhe? No moja a mojej nedostatočnej vôle strpieť vlčí hlad.
Zapisoval som si takmer každý deň, koľko vážim, že reku to potom sem spíšem, ako som sa snažil v rámci januára. No január je na konci, ale neoplatí sa to sem vypisovať, pretože sú to všetko hodnoty, ktoré sa točia dookola okolo hodnôt 80-81-82 kg. Najviac 82 kg, najmenej som mal asi 80 kg. Najmenej v páse 97 cm pri stlačenom bruchu, pri úplne uvoľnenom najmenej 99 cm. Najviac pri stlačenom 99 cm, najviac pri úplne uvoľnenom 102 cm. Čiže nič moc.
BMI mám asi 25,9 až 26. Musím to zraziť na 22. Február si dávam predsavzatie, že bude úspešnejší. Január bol aj nestabilný kvôli dozvukom sviatkov, kedy som ešte v prvej polovici dojedal dobroty. Teraz je čas chopiť sa novej šance!
Ideme do toho!
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tieto 3-4 dni som jedol, čo mi prišlo pod ruku.
Ale zostávam optimistom a idem sa snažiť ďalej. Je to ako odvykanie si od návyku - boj nikdy neutícha.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Vyrátal som si, že som dnes zhodil 71 g čistého tuku (cvičenie plus deficit kJ na základe približného pomeru spaľovania). Môj podiel tuku v tele je asi 19%, pričom to potrebujem skresať na 13%, aby som mal o 20 cm menší pás, teda taký, aký mám mať. To znamená zoxidovať 5 kg čistého tuku, čo predstavuje asi 10 kíl hmotnosti (za bežných okolností, ale toho sa nedržím, dôležité je sledovať teraz miery pásu a podiel tuku voči svalovine).
Keď to zosumarizujem, tak ak by som každý deň, alebo takmer každý deň takto zhodil aspoň tých 70 g tuku a dodržiaval energetický, aspoň 1500 až 2000 kJ deficit, tak za 2 mesiace budem plochý ako lata a budem mať okolo 75 až 80 cm pás, čiže o 20 až 25 cm menej, než teraz. Podiel tuku by som mal iba 13%, pričom celková hmotnosť organizmu by bola nepodstatná, pretože to závisí aj od podielu svaloviny v tele, ktorú neviem, do akej miery by som stratil, či cvičením nadobudol (to rátať ešte neviem).
Teraz len to dodržať tak, ako to hovorí matematika.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
http://casprezeny.azet.sk/clanok/103451/tragicky-kruh-zavislosti-od-jedla-uzkost-ide-cez-zaludok.html
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Ešte to nie je zastabilizované ale.
Bojujem ďalej.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Mám trochu problém s cvičením, lebo od toho relatívne pravidelného rotopedovania ma trochu bolí pravá noha. Ale to nie je také zlé, skôr si robím starosti s únavou, akoby mi namiesto rastu kondičky kondička ubúdala a už nevydržím tak veľa. Napr. dnes som cvičil sotva 30 minút a aj to som už išiel z posledných síl. Ešte pár dní dozadu 45 minút na rotopede nebol problém...
Idem ďalej bojovať.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Zahŕňa tieto body:
- bazálny metabolizmus mám 7800 kJ
- 3500 kJ denne si chcem vytvoriť ako aktivitu - zahŕňa to činnosť ako sedenie, spánok, aspoň 2-3 hodiny státia či prechádzania po byte (napr. státie pri PC namiesto sedenia, to už som skúšal a som na to zvyknutý, lebo neviem obsedieť aj tak). Ďalej to zahŕňa 20 minút na rotopede a hodinovú prechádzku po meste (asi 4 km/h).
- spolu teda mám výdaj 7800 + 3500 = asi 11300 kJ
- denne zjem dosť veľa, až 8000 kJ, pretože jednoducho pri nižšom príjme (napr. diétnych 5-6 tisíc) vyjedám po 2 dňoch chladničku... zjem teda 8 tisíc, pričom častá je zelenina, ktorá sa však do tej osemtisícky kaloricky neráta... a teda by som nemal byť hladný (masť, mcdonald, chipsy, arašidy, čokolády, tatarská, napolitánky - to všetko prešlo na nulovú toleranciu... vyprážané má toleranciu 2x za týždeň po 1 kuse, ovocie má toleranciu 2 porcie za deň, banány čo najmenej
- denný deficit je tak 11300 - 8000 = 3300 kJ, čo predstavuje asi 23100 kJ za týždeň, pričom kilo tuku je 28 tisíc kJ
- takže zhruba za týždeň aj pol takéhoto minimálneho snaženia by malo ísť kilo tuku dole
- dodatočné pravidlo: nejesť 3 hodiny pred spánkom, čo u mňa obvykle znamená nejesť po 18:00, lebo o 21:00 už líham, aj keď reálne samozrejme zaspím až o dosť neskôr... ale to toto pravidlo nenaruší
Ohlásim sa s prípadnými výsledkami, ako pôjdu dni a či to naozaj nie je také náročné dodržiavať. Predpokladám vopred že ani nie, lebo 8 tisíc jesť je pre mňa pomerne hojne, najmä ak tých 8 tisíc mám zložiť zo zdravých alebo iba o trochu menej zdravých potravín, ktoré majú tendenciu mať malú kalorickú hodnotu. Takže by som mal paradoxne chudnúť napchávaním sa, čo je vlastne heslo celej racionálnej dietetológie.
Idem na to.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Ja som post už začlenila do svojho jedálnička....nám už začal dnes....nikdy som ho nejak extra nedodržiavala, ale tento rok teda skôr dnes som spravila výnimku....ako zápasím sama zo sebou a teda z jedlom....ale ten pocit ja nejem, lebo to potrebujem....ale jem z nudy (napr: čokoládka, chipsi), z toho, že je to doma (napr: koláč) a teda, že je aj spravený ...proste nie preto, že to potrebujem....lebo som hladná....toto zistenie ma prekvapilo, teda skôr som si to len musela priznať....a pozrieť sa pravde do očí - z jedlom treba niečo spraviť.....ako ja nepriberám, stále som na tej iste váhe....alebo, približne tej istej .....no keď chcem ísť nižšie tak niečo musím zmeniť smerom k zdravšej strave....ako síce som, dnes odhodlaná ísť do toho ale neviem ako dlho mi to vydrží ....mam ani nie, že chuť jesť .....ale takú potrebu....zvyk....a je obed...a mi mame plnú chladničku jedla, a ja si nemôžem/nechcem dať ako je to ťažké, ale ešte vydržím a nedám si tie dobroty z chladničky ....ale iba rybu....takže tak....dúfam, že som tým nikoho nepobúrila, len som sa chcela podeliť s tým čo som si konečne uvedomila....
Zdravotný stav
Je náročné si v takom prostredí povedať "nie".
---
Ja som momentálne od nedele úhrnne v energetickom deficite 8800 kJ, čo predstavuje asi 30% odstraňujúceho sa kilogramu.
Na váhu to má dopad iba taký, že vážim 80 kg (0,5 kg dole). A pás 101 cm - ten sa zväčšil pravidelným jedením, navýšením objemu jedla na 8000 kJ a tiež aktuálne aj dlhšou zápchou.
Platí však, že sú to čísla len nepodstatné, lebo skutočné meranie výsledkov by malo prísť podľa harmonogramu až v nedeľu, a podľa matematiky až za 10 dní, teda v budúci týždeň v stredu. Keď dovtedy klesnem pod 80 kg a pod 100 cm, tak si poviem - je to skvelé. A to hlavne z hľadiska, že nebývam hladný, skôr mám pocit, že sa prežieram, hoci jem iba "tie správne potraviny".
Cvičenie som vtesnal zatiaľ iba do 30 minút rotopedu a posilňovania (najmä plank, ženské kliky, strečing).
So srdečným pozdravom vrelo do boja
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Mám dnes radosť, už druhy deň som cvičila 1 hodinu a dalo to zabrať, ale som rada. Čo sa stravy týka tak, áno jem menej, ale niekedy si malú sladkosť neodpustím.....neviem si v tom povedať, nie a dosť...
Zdravotný stav
Strana 20 z 83 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 51 ... 83