Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 21 z 83 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 52 ... 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
---
U mňa už to bude týždeň, 7 dní, od začiatku evidovania deficitov prostredníctvom racionálnej výživy a mierneho cvičenia. Ku dnešnému dňu som v deficite asi 15800 kJ, čo je už takmer 57% zhadzovaného kilogramu. Takýmto tempom štvrtok ráno po wecku by som mohol mať už konečne kilogram tuku dole. Je to naozaj pomalé tempo, ale isté, presné a trváce (relatívne trváce). "Pomaly ďalej zájdem."
Miery a váha - všelijako sa to hýbe, ale keď ide o také pomalé tempo zhadzovania, tak ide o nevýrazné zmeny. Každopádne kolíše to medzi 79,8 a 81 kg, medzi 100 a 102 cm.
Zatiaľ som mal počas svojho aktuálneho úsilia dva pády, resp. dva zničené energetické rozpočty a zdevastované pomery živín. V stredu a dnes. Za dnešok a za stredu mi však nevykázali tabuľky žiaden prebytok energie, skôr to vyšlo zhruba na nulový deficit, vyrovnanie. Zdá sa, že občas, zhruba každý tretí deň, niekedy každý štvrtý deň, padnem a doprajem si aj nezdravé potraviny. Vtedy sa aspoň snažím ich nejesť neskoro večer, ale dať si ich ešte v časovom odstupe od spánku 3 hodiny, plus snažiť sa zachovať aspoň nulový deficit, teda nevyrubiť si prebytok kJ. Prvá podmienka sa mi v stredu nepodarila, no druhá podmienka sa podarila aj v stredu, aj dnes.
Teším sa na stredu ráno, alebo štvrtok... strašne som plný očakávaní, lebo matematika nesmie klamať.
Držme sa, priatelia!
Staňme sa navzájom sebe sparing-partnermi pri chudnutí. Dokážeme to.
Matej
PS: Ale musím krotiť svoje nadšenie, lebo čo znamená, že na desiaty deň budem mať o kilo menej? Že budem mať 80 kg? Veď to mávam hocikedy aj teraz, keď mi to všelijako kolíše a hocijako stúpa a klesá. Takže reálny pokrok bude asi až o dosť neskôr, keď zaevidujem pokles aspoň 3 kilá, a to je podľa výpočtov očakávateľné v horizonte až ďalších 20 a viac dní.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
som na tom vyskovo a vahovo skoro rovnako ako Ty, Matej. vazim teraz 79 kg a chcem to znizit na 65 (dost odvazne) az 70 kg (realnejsie). uz by som davno vazil aj tych 75, nebyt toho alkoholu ostatne dni, kvoli tej alvente. za den som totiz schopny schudnut 0,2-0,3 kg. ale niekedy dva dni chudnem, na treti pride pad, u mna v podobe alkoholu a vaha je naspat tam kde pred tromi dnami. alkohol je strasne kaloricky, aj pivo, aj vino. ja sa nejak nedivam az tak na zlozenie stravy, skor sa snazim jest 5-krat denne v odstupoch a s mensimi porciami s tym, ze obed mam normalny, co sa prave uvari.
celkom sa mi dari takto chudnut. schudol som od jesene z 85 kg na terajsich 79 kg. a to vlastne bez pohybu. takze pocitam, ze ak mi bude v lete dobre a zapojim trochu bicykel alebo korcule, tak to pojde este lahsie. len sa vyvarovat toho alkoholu!
drzim Vam ostatnym palce. Mischell, Teba obdivujem s tym hodinovym cvicenim a Mateja v tom, kolko sa mu vo svojej "kariere chudnutia" uz podarilo zhodit. pamatam si za starych cias, ze sa Tvoja vaha pohybovala okolo 100-ky. to mozes byt na seba naozaj pysny. aj keby to uz nizsie nemalo ist, co urcite pojde, je to skvely vykon.
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Inak k tomu hodinovému cvičeniu tak štvrtok som aj z prestávkami odcvičila....proste pol hodina a pol hodina.....ale v piatok som cvičila hodinu v kuse...čo bolo dosť namáhavé...ako mala som počas cvičenia 2x krízu okolo 32 minút a potom v 50 minúte....ako už som to chcela vzdať, ale nakoniec som predsa len docvičila....ako inšpirovali ma aj relácia o chudnutí obéznych ľudí v telke - Extrémne premeny .....ako ísť ďalej aj nad svoje pohodlne a zaužívane cvičenie....ale na svoju hranicu....myslím, že hodina na bežiacom pase je moje maximum....ako je pravda, že keď som už došla na hodinu tak som mala skôr takú zotrvačnú energiu bežať už ďalej ...ako nebolo to rýchle tempo....ale už som nemala ďalšiu hodinu na beh....ako aj keď bolo by to aj pre mňa prekvapenie, keby som toľko zabehla....lebo, nebolo to vôbec jednoduché....tento týždeň plánujem tiež 2 x cvičiť po 1 hodine....len neviem ci si to rozdelím...alebo skúsim zase vkuse....ale čo ma teší je, že som nemala žiadnu svalovku....
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dnes sa veci zlepšili a mám späť 100 cm, čo je oveľa lepšie. Dokonca lepšie než 101 cm, ktoré som mal takmer týždeň v kuse.
Čo sa týka váhy, tak stále to isté... okolo 80,5 kg. Je streda, mal by som mať už výsledky, ale nemám, čo pripisujem hlavne mojich 4 pádom, kedy som sa prežieral neskoro večer sladkosťami a tučným. Aj preto som napísal, že som slaboch, lebo mám pocit, že telo vládne mne, a nie ja jemu... ono mi nadiktuje: "Matej, si strašne hladný a chceš strašne toto a tamto zjesť." No a ja ho poslúchnem, lebo inak ma mučí desivými fyzickými pocitmi hladu a šialenými chuťami. Iste ma v tom chápete, mnohí z Vás asi žravosť poznáte.
Nebyť mojej návalovej žravosti, tak som dávno úplne chudý. A zdá sa, že všetky bežné rady, ktoré čítam na nete ako rady proti návalovej žravosti, mi nezaberajú. Asi v tom majú prsty aj tie lieky nezbedné, že?
No čo už, tak kráčame ďalej. Uvidím, čo bude. Nevzdávam sa, ale nie som už taký do veci nadšený.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Zdravotný stav
---
Nuž, je prelom mesiacov, čas na zhodnotenie uplynulého obdobia. Opäť nebudem uvádzať každodenné údaje, len zostručním vec na odpoveď, že moja priemerná hmotnosť počas februára bola 80,45 kg. Prvá polka februára rada dosahovala aj 81 kg dosť často, pričom 103 cm bolo obvyklých. Druhá polka sa umúdrila a prevažujú hodnoty okolo 80, resp. dosť často už okolo 79,6 kg. Pás sa tiež umúdril na 100 cm, ktoré sú, zdá sa, momentálne stabilné.
Čiže isté zlepšenie situácie vidím. Vidieť na váhe číslo pod 80 už nie je také neobvyklé. Myslím, že ešte dajaký týždeň snahy a už budem mávať pod 80 aj celkom stabilne.
Ide to veľmi pomaly. No nejak to ide našťastie.
Ako chybu evidujem, že som posledný týždeň necvičil vôbec na rotopede. Toto športovanie chcem čoskoro obnoviť. Naďalej však som slabý pri korigovaní návalových hladov... napr. v piatok po brigáde som večer zjedol aj to, čo v chladničke nebolo
Bojujeme ďalej.
Držím všetkým prsty.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Marec, ak ho mám zrekapitulovať, bol úspešnejší čo do chudnutia. Celkovo sa moje priemerné hodnoty za celý mesiac sumárne pohybovali takto:
- hmotnosť cca. 79,78 kg
- pás cca. 99,52 cm
To je priemerne takmer o 700 g menšia hodnota, než vo februári. Takže myslím, že to má našťastie klesajúcu tendenciu a čo je hlavné, nedochádza k priberaniu.
Mínusom marca 2015 je zanedbanie cvičenia, nepoužívanie rotopedu. Plus dosť veľa dní som si nezapisoval ani kilojouly, takže som nebadane prekračoval limity. V tomto sa musím polepšiť. Tiež je sprievodným znakom marca snaha vysadiť kofeínové nápoje - kofolu a kapučíno. Neúspešne... Ale nejak s tým nespokojný až tak nie som - je mi to v podstate jedno.
Začína apríl, nové šíre možnosti. Chcel by som svoju priemernú hmotnosť znížiť na úroveň 78 až 77 kg. Je to dosť odvážny plán, ale až koniec apríla mi ukáže, či bol reálny alebo nie. Ako vidno, idem na vec veľmi plazivo a pomaly, lebo neznesiem nejaké silné zásahy do stravovania a cvičenia. Aby ma proces neodrádzal, tak musím ísť na to velice pomaly.
So srdečným pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
toľko sme toho nachystali, že som po sviatkoch pribrala 1,70 kg....teda skoro dva kg....čo je dosť na to že bol post a moc som nejedla....a potom no neprežierala som sa, ani koláče moc nejedla....len som už druhy týždeň necvičila nič....mam teraz pocit keď som včera zase cvičila, ako by som rok necvičila....ale zase začínam a zase rozcvičujem telo ....asi tak....
Zdravotný stav
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39