Naše (samo)štúdium
Strana 13 z 27 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 20 ... 27
Re: Naše (samo)štúdium
Cítim dosť značnú únavu, spavosť. To mi znižuje výrazným spôsobom moju motivovanosť a ochotu dokončiť to, čo mám na dnešok vytýčené. Ale nechcem sa vzdať, už som toľko prebojoval, že tieto nočné seansy, kedy sa držím hore len nebezpečne vysokou hladinou umelého kofeínu v krvi, by som mohol považovať už za niečo, čo patrí k veci. Už som si na to mohol aj zvyknúť... len teda je to ťažké, lebo sú to nepríjemné pocity, vôbec mi to nepríde zábavné sa takto premáhať. Je to na pocit "lízať dno". Momentálne ani nemyslím na odmenu, skôr len to takpovediac znášam, beriem to tak, ako to je. Je tu pondelok, robí sa toto. Bude tu utorok, bude sa robiť ono. A tak, krôčik po krôčiku. S pravidelne sa vracajúcimi neúspešnými seansami. No občas sú tie seansy úspešné, teda že sa niečo pre tú školu aj spraví, tak vtedy cítim, že to má nejaký zmysel a niekam sa to posúva. Idem sa s tým biť teda aj ďalej, nech je tých úspešných seáns čo najviac.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Ak to bude mať dopad na nálady zajtra, tak skúsim zapojiť tradičnú zbraň - energeťák, ďalej niečo sladké, a pomalšie tempo práce s riadnym odchodom o 17:00. Tiež určite zajtra plánujem ľahký obed, kúpim špagety carbonara, ktorý je len okolo 300g (tzv. malá porcia). Hoci carbonara je smotanovo-slaninková, takže človek by povedal, že ťažká, v skutočnosti ma to malé množstvo aj zasýti, a pritom nenafúkne, ani nepreje. U doktorky sa vybavím najskôr okolo 10:30, takže tiež mi to v práci možno subjektívne uletí ako voda potom.
Takže dnes potiahnem. Ani neviem, či si konkrétne vymedziť čas dokedy. Proste dokedy sa budem cítiť a dokedy to bude mať zmysel (teda že budem niečo reálne školského riešiť a nebudem "sa venovať prokrastinácii"). Akonáhle ucítim, že už to zmysel nemá a už riešim čokoľvek iné, len nie školu, tak pôjdem spať. Čo nenaspím, naspím v noci a ráno na sobotu, veď ide víkend.
Držte palce, priatelia.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej napísal:
Takže dnes potiahnem.
Seansa bola neúspešná, zaspal som tvrdo a veľmi skoro.
Ďalšia seansa bude v nedeľu, pričom bude venovaná len učeniu sa skrípt, teda žiadna kreatívna činnosť, proste len hltanie informácií za účelom vyhovenia pondeľňajšiemu testu. Odloženie diplomovky na neskorší termín mi umožňuje sa venovať seansám naplno cez víkendy, čiže cez týždeň môžem sa venovať jednak jobu, a jednak spánku. Celkom mi padá vhod ísť spať naozaj skoro, trebárs už o ôsmej.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Ďalšia seansa bude v nedeľu, pričom bude venovaná len učeniu sa skrípt,...
Naučil som sa už asi 40% látky, v ďalšom ešte pokračujem. Učivo je zaujímavé, ale s postupujúcim dňom sa mi čoraz menej chce. Povzbudzovákmi mi je len 1 šálka kávy z rána (okolo 11:00), a potom ginko, ktoré som užil asi pred dvomi hodinami. Zhoršuje sa mi bolesť hlavy, tak už som bol donútený si dať Ibalgin 200. Dúfam, že ma mozgovňa bolieť čoskoro prestane, lebo mi to dosť negatívne ovplyvňuje moje sústredenie a zapamätávanie. A spolu s tým aj motiváciu sa tomu vôbec venovať.
Plán: Do večera do 19:00 sa doučiť to najdôležitejšie. Potom spísať žiadosť do školy, vyplniť nejaké tlačivá a o 20:30 by som rád išiel hajať. Zajtra job, potom na 15. hodinu na písomku, potom na poštu, potom asi späť do jobu alebo domov. Doma by som rád povysával a pozametal byt, lebo sú tu nejaké otrusinky a lepí sa mi to na ponožky. Spať samozrejme opäť krátko po 20:00. Najbližšia seansa by mala byť až na Veľký piatok, kedy by som mohol trošku čosi popísať do diplomovky... Alebo sa budem hrať na počítači alebo sa venovať nejakej pohodovej knihe. Bude to trochu drsné, lebo budem 4 dni doma, Veľký piatok aj veľkonočný pondelok sú totiž dňami pracovného pokoja. Bude to isto príležitosť na seansy, ale aj na nudu.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Držme sa.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Týmto sa mi letný semester a jeho skúškové obdobie skončili.
Zostáva už len diplomovka+jej obhajoba a štátne skúšky. A tento nekonečný príbeh 12-ročného štúdia (s prestávkami) sa bude môcť zavŕšiť.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Nedávam si nejaký jasný cieľ, lebo ma to psychicky unavuje. Unavujú ma tie neúspechy, keď si zadám cieľ napísať toľko a toľko strán, a nenapíšem ani jednu, alebo sotva jednu. Takže radšej to nechám plynúť na voľnobeh. Pomaličky si čítať zdroje a čo mi napadne, keď mi napadne, tak to spísať.
Priatelia, všetko dobré! Veľmi Vám ďakujem za Vašu hojnú trpezlivosť s mojimi príspevkami, a to obzvlášť v tejto téme!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Všetko dobré.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Zajtra na Bielu sobotu plánujem štartovať už od 10:00. Ťažko sa mi núti, motivuje, je mi veľmi nepríjemné udržiavať koncentráciu, ľahko sa mi rozptyľujú myšlienky na všetky smery.
Pokračujem v boji. Je to boj nie s knihami, ale so sebou samým a svojou ochotou sa sústrediť či venovať potrebnému. Neviem, ako viac podporiť sústredenie a ochotu sa sústrediť. Či treba viac lecitínu, viac ginka, alebo čoho. Mám takú naivnú túžbu vhodiť do seba nejakú pirulku, vďaka ktorej sa mi z luftu aspoň na pár hodín opravia vôľové schopnosti. To by bola paráda.
Kým takú nevynájdu, musím sa s tým potrápiť sám. Teda nie celkom sám, lebo mám Vás a Vy mi pomáhate svojim držaním palcov a trpezlivosťou. V tejto súvislosti Vám opäť ďakujem a prajem len všetko dobré.
So srdečným pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Ďakujem za reputačný zelený bodík za posledný príspevok.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 13 z 27 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 20 ... 27